Divac: Jokić je podigao lestvicu svima

Denver i Nikola Jokić borbu za šampionski prsten NBA lige počinju u noći između četvrtka i petka, kada će u svojoj Bol Areni dočekati Majami.

DPIzvor: B92
Podeli
 EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Nagetsi su u finalu Zapada pometlali Los Anđeles Lejkerse i protiv Hita će igrati prvo veliko finale najjače lige na svetu u istoriji franšize.

Koliko srpski centar i tim Majka Melouna mogu u finalnoj seriji, govorio je i proslavljeni košarkaš Vlade Divac.

"Jokić je definitivno podigao lestvicu svima, i onima pre njega i onima ispred njega, tako da smo veliki njegovi navijači i nadamo se uspehu ove godine. Naši košarkaši dolaze iz škole košarke koja je napredna. Nikola je naš i divno ga je gledati i nadamo se osvajanju titule i ove godine", rekao je Divac, prenosi Mondo.ba.

Divac je bio upitan i o dometima reprezentaicje Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Japanu, Indoneziji i Filipina.

"Što da ne, imamo kvalitet, nova generacija je dobra i uspešna, pravili su uspehe i nadam se da će i ove i sledeće godine takođe imati uspeha na Svjetskom i Evropskom prvenstvu. Po kvalitetu smo u vrhu, ono što bi trebalo bolje da se uradi je hemija i odnos prema igranju za reprezentaciju i nadam se da će genracija koja dolazi to kreirati. Kada imate hemiju u ekipu, to pomogne u teškim trenucima", rekao je Divac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 55 sledeca idi na stranu