Srpsko finale NBA – Majami sprečio istoriju i eliminisao Boston!

Košarkaši Majami Hita pobedili su Boston Seltikse 103:84, u sedmoj utakmici finala Istoka, što znači da ćemo ih u velikom finalu gledati protiv Denver Nagetsa.

PTIzvor: B92
Podeli
Tanjug/AP Photo/Michael Dwyer
Tanjug/AP Photo/Michael Dwyer

To takođe znači da smo dobili srpsko finale, pošto će na jednoj strani biti Nikola Jokić, a na drugoj "ruki" Nikola Jović.

Seltiksi nisu uspeli da ispišu istoriju najjače košarkaške lige, da preokrenu od 0:3 do 4:3, a razlog za to trebalo bi tražiti u velikom broju promašaja za tri poena, izgubljenim loptama i povredi Džejsona Tejtuma.

Tejtum je u prvom minutu utakmice povredio skočni zglob i, iako je nastavio da igra, do kraja meča nije bio prepoznatljiv, te je često imao bolnu grimasu na licu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Batler sa 28 poena, pratio ga je Martin ubacivši 26, dok je Adebajo imao 12 poena, 10 skokova i sedam asistencija.

Kod Seltiksa, Braun je postigao 19 poena, ali je imao i osam izgubljenih lopti, kao i očajnih 8-23, dok je Tejtum postigao samo 14 poena.

Boston je nešto bolje otvorio utakmicu (9:4), međutim, gosti sa Floride brzo su uhvatili ritam, nakon čega su preuzeli kontrolu utakmice. Iako su nešto bolje krenuli, Seltiksi su se susreli sa velikim problemom, pošto je Džejson Tejtum izvrnuo zglob i, iako je nastavio, bilo je vidno da oseća bol.

Majami je odigrao sjajno završnicu prve četvrtine, posebno impresivni bili su u odbrani, te su za dvanaest minuta igre primili samo 15 poena. Istina, Boston je mnogo mašio, ali defanziva Hita radila je sve da što više oteža posao domaćinu, 15:22.

Gosti su veoma dobro otvorili drugu deonicu, raspoloženi su bili u šutu i utisak je bio da su mentalno spremnije ušli u susret, što mnogi nisu očekivali zbog prosutih 3:0.

Prednost je rasla, maksimalna je bila +17 (21:38), međutim, Boston je imao dobar odgovor i nije dozvolio rivalu da ode preko pomenute razlike.

Seltiksi su uspeli da smanje zaostatak, pa se na poluvreme otišlo sa +11 Majamija, 41:52.

Činilo se da u trećoj četvrtini dobijamo buđenje Bostona, sjajnu simultanku imao je Derik Vajt, par koševa ubacio je i Tejtum, i brzo su došli do jednocifrenog zaostatka.

Međutim, Majami je imao odgovor, tačnije imao ga je Kejleb Martin. Nedraftovani košarkaš, kojeg bukvalno niko nije želeo, bio je X faktor i uz Batlera najbolji igrač u ovoj seriji.

Hit je odbio nalet, a potom je u četvrtoj četvrtini slomio otpor rivala i zasluženo se plasirao u veliko finale.

NBA finale počinje u noći između četvrtka i petka, a prednost domaćeg terena imaju Denver Nagetsi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 55 sledeca idi na stranu