Tripl-dabl Jokića – Denver uništio Finiks i plasirao se u finale Zapada! VIDEO

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Finiks Sanse 125:100, u šestoj utakmici polufinala Zapada, čime su se plasirali u finale Konferencije.

PTIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nagetsi su savladali Sanse rezultatom 4-2 u seriji i u borbi za veliko finale igraće protiv boljeg iz duela Golden Stejt Voriorsi – Los Anđeles Lejkersi (2-3).

Nikola Jokić odigrao je odličnu utakmicu – 32 poena, 10 skokova, 12 asistencija – koja je rešena još u prvom poluvremenu koje su Nagetsi dobili +30, 51:81.

Odličnu utakmicu u timu Denvera odigrao je i Džamal Marej postigavši 26 poena, uz četiri skoka, asistencije i ukradene lopte. Kaldvel-Poup ubacio je 21 poen, B. Braun 13, a Porter junior 10 poena.

U poraženom timu Pejn je bio najefikasniji sa 31 poenom, Durent je postigao 23, a Devin Buker svega 12 poena. Sansi su igrali bez Diandrea Ejtona i, sada već, nažalost redovno povređenog Krisa Pola.

Denver je sjajno odigrao završnicu prve četvrtine, serijom 17:0 završili su prvi period i posle dvanaest minuta igre imali su osamnaest poena prednosti, 26:44.

Jokić je na kraju prve deonice učestvovao u 26 poena Nagetsa (14 poena + 5 asistencija), baš koliko je postigla i cela ekipa Finiksa u prvoj četvrtini.

Nagetsi su nastavili u istom ritmu, energiju s kraja prve preneli su u drugu četvrtinu i prednost je samo rasla. Sansima se desio "deja vu", odnosno repriza prošlogodišnje sedme utakmice protiv Dalasa kada su na poluvremenu gubili 30 razlike (27:57).

Ovoga puta nije bio identičan rezultat, ali je bila ista razlika. Denver je sa čak +30 otišao na petnaestominutnu pauzu, čime je utakmica praktično rešena, 51:81.

Sansi su bolje otvorili treću četvrtinu, sa -30 uspeli su da smanje na -23 i to se Melounu nije svidelo, te je brzo zatražio tajm-aut. Ipak, Denver nije dopustio veliko opuštanje i uspešno je održavao prednost.

Jokić je krajem treće četvrtine dobio nezgodan udarac u butni mišić, zbog čega je iz predostrožnosti izašao iz igre. Srpski košarkaš vratio se na parket početkom četvrte četvrtine, što je bio signal da je sve u redu sa mišićem.

Denver je rutinski odradio posao do kraja utakmice i zasluženo se plasirao u finale Zapadne konferencije.

Šesta utakmica između Voriorsa i Lejkersa igra se u noći između petka i subote, a ekipa iz Los Anđelesa ima drugu meč loptu u seriji (2-3). Ukoliko Voriorsi vrate brejk, igraće se sedma utakmica u San Francisku, ali o tom potom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 55 sledeca idi na stranu