Tripl-dabl maestralnog Jokića – Denver na korak do finala Zapada! VIDEO

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Finiks Sanse 118:102 (3-2), u petoj utakmici polufinala Zapadne konferencije.

PTIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Jokić iznervirao Durenta – novo koškanje Sansa i Nagetsa

Nikola Jokić odigrao je maestralnu utakmicu, a što je najvažnije i ostali igrači Denvera odigrali su dobro, te je ovoga puta timski ekipa izgledala mnogo bolje.

Jokić je ostvario tripl-dabl – 29 poena, 13 skokova, 12 asistencija – a utakmica je prelomljena u trećoj četvrtini koju su Nagetsi dobili rezultatom 39:25.

Devin Buker je konačno usporen (28 poena), što je dovoljno za pobedu, a veoma dobra odbrana odigrana je i na Kevinu Durentu (26 poena). Ovoga puta nije bilo "x" faktora u ekipi Finiksa i ekipa Montija Vilijamsa je pretrpela treći poraz u seriji.

Dvocifren kod Sansa bio je još Ejton sa 14 poena, dok su kod Nagetsa zapaženu utakmicu odigrali Brus Braun (25 poena), Džamal Marej (19) i Majkl Porter junior (19).

Šesta utakmica igra se u Arizoni u noći između četvrtka i petka u 04.00.

Denver je timski odlično otvorio utakmicu. Jokić je bio u ulozi košarkaša koji je spajao saigrače sa obručem, a posebno raspoložen bio je Majkl Porter junior koji je ubacio četiri trojke u prvoj deonici.

Nagetsi su postigli 35 poena u prvih dvanaest minuta igre, uz to su primili 24, te je sve išlo u dobrom smeru za domaćina.

Dobro je ekipa Majka Melouna započela i drugu deonici, brzo je došla do +14 (40:26), ali je onda usledio neočekivani pad, na svakom polju. Sansi su se preko Durenta i Bukera potpuno vratili u egal i utisak je bio da nas čeka još jedna dramatična utakmica.

Imao je Denver prednost na poluvremenu, s tim što je razlika iznosila samo +3 (52:49). Jokić je na poluvremenu imao učinak od 10 poena, sedam skokova i šest asistencija, dok je iz igre šutirao 4/11.

Ponovo je početak četvrtine pripao košarkašima Denvera. Jokić je ušao sa odličnom energijom, igru je popravio i Marej, pa su Nagetsi brzo došli do nove dvocifrene prednosti.

Trojkom Jokića otišli su na +13, a zatim je van linije 7,24 pogodio i Porter junior, za maksimalnih +16 u tom trenutku, 69:53.

Rasla je prednost Nagetsa, u jednom bilo je i +20, a u poslednju četvrtinu ušlo se sa 17 poena za domaćina, 91:74.

Krajem treće četvrtine viđen je i manji incident kada je Kevin Durent odgurnuo Nikolu Jokića. Ipak, Jokić je više "prodao" kontakt nego što je bilo ozbiljno, slično što je uradio i Met Išbija, vlasnik Finiks Sansa, u četvrtoj utakmici.

Strasti su se brzo smirile i utakmica je nastavljena.

Svaki početak četvrtine pripao je Nagetsima, pa je tako slučaj bio i u četvrtoj. Denver je uvećao prednost, zatim je rutinski održavao +20 i Monti Vilijams brzo je povukao startere sa terena.

Nešto kasnije, na tri i po minuta do kraja, isto je uradio i Majk Meloun, te su u završnici priliku dobili košarkaši i koji ne igraju mnogo u ovom plej-ofu.

Na kraju, Denver je rutinski pobedio u petoj utakmici i spreman čeka šesti susret u kom bi mogao da reši pitanje putnika u finale Zapadne konferencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 55 sledeca idi na stranu