Bogdan protiv Janisa u evropskom terminu

U narednim danima moći ćemo da gledamo Bogdana Bogdanovića u evropskim terminima u pripremnim mečevima NBA timova.

Izvor: B92
Podeli
Foto: NBA.com
Foto: NBA.com

Ekipe Atlanta Hoksa i Milvoki Baksa nastupiće na predsezonskim NBA utakmicama u Abu Dabiju u četvrtak i subotu.

Obe utakmice igraće se od 20 časova po lokalnom, odnosno od 18 sati po srednjeevropskom vremenu.

Dva tima su se sastala u finalu Istočne konferencije 2021, a Baksi su te godine osvojili svoju prvu NBA titulu u 50 godina.

Najistaknutiji igrači Hoksa su dvostruki NBA Ol-Star Trei Jang, najbolji NBA skakač u sezoni 2020/2021 Klint Kapela i članovi drugog najboljeg ruki tima 2018. Džon Kolins i Bogdan Bogdanović.

Baksi imaju dvostrukog MVP-a NBA lige Janisa Adetokumba, trostrukog NBA Ol-stara Krisa Midltona i tri puta člana najboljeg NBA defanzivnog tima Drua Holideja.

Zvanično odbrojavanje do NBA igara u Abu Dabiju 2022. obeleženo je svetlosnim spektaklom na fasadi legendarnog zdanja Burdž Kalifa prošlog petka.

Zadivljujući prizor na fasadi nebodera visokog gotovo 830 metara, uz raskošan svetlosni šou u organizaciji Sekretarijata za kulturu i turizam (DCT)-Abu Dabi i Nacionalne košarkaške asocijacije (NBA) pratilo je više stotina posmatrača.

Na impresivnom zdanju, takođe, je prikazan sat za odbrojavanje dok se liga sa globalno rastućom popularnošću priprema za svoje inauguracione utakmice u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

NBA je u junu imenovala četvorostrukog NBA šampiona i člana Nejsmit Memorijal Kuće slavnih košarkaške Šekila O'Nila za zvaničnog ambasadora NBA utakmica u Abu Dabiju 2022.

U tom svojstvu, O'Nil, koji je izabran u najbolji NBA tim povodom 75. sezone lige, prisustvovaće NBA utakmicama u Abu Dabiju 2022, učestvovaće u programima razvoja mladih i biće u komunikaciji sa lokalnim navijačima tokom nedelje odigravanja utakmica.

Za sve ljubitelje NBA košarke koji će prisustvovati utakmicama i tim povodom posetiti region, u Manarat Al Saadijatu u Abu Dabiju od 5. do 9. oktobra biće postavljen NBA Distrikt.

NBA Distrikt je impresivan, interaktivni događaj za fanove u vezi sa NBA igrama u Abu Dabiju 2022, u okviru koga će NBA fanovi moći da se druže sa NBA ličnostima iz celog sveta, da gledaju autentičnu zabavu koja ide uz NBA utakmice, da uživaju u praktičnim košarkaškim aktivnostima i da kupuju NBA robu u ograničenim serijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Vraća se Bogdan

Košarkas Atlante Bogdan Bogdanović najavio je da je blizu povratka na teren posle oporavka od operacije.

NBA ponedeljak 31.10. 17:40 -> 17:50 Komentara: 5

Dončić kao Džordan VIDEO

Luka Dončić, košarkaš Dalas Meveriksa, prvi je košarkaša od Majkla Džordana i 1986. godine koji je na šest uvodnih utakmica sezone postigao 30+ poena.

NBA ponedeljak 31.10. 12:12 Komentara: 17
prethodna strana 1 / 27 sledeca idi na stranu