Memfis "brejkom" izbacio Minesotu, sledi Golden stejt

Košarkaši Memfis Grizlisa pobedili su Minesota Timbervulvse rezultatom 114:106 i trijumfovali u ovoj seriji rezultatom 4-2.

RMIzvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Clayton-King
Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Clayton-King

Memfis je ovom pobedom obezbedio plasman u polufinale zapadne konferencije gde će odmeriti snage sa Golden Stejt Voriorsima, koji su izbacili Denver.

Ovo je bio poslednji duel prve runde plej-ofa i sada su pozanti svi parovi polufinala konferencija.

U Mineapolisu se sinoć završila jedan od najzanimljivijih serija u dosadašnjem delu plejofa. Memfis je u završnici ponovo srušio Minesotu i došao do pobede, a ekipa Timbervulvsa završila je svoje takmičenje u ovoj sezoni.

Minesota je delovala kao ekipa koja je imala inicijativu tokom većeg dela utakmice, a u par navrata su i vodili sa 10 poena razlike. Međutim, kao i u utakmici broj pet, Memfis je u završnici uspeo da nadoknadi zaostatak i da smirenijom igrom dođe do trijumfa.

Najefikasniji u redovima Grizlisa bili su Dilon Bruks i Dezmond Bejn sa po 23 poena. Džeren Džekson je ubacio 18 uz 11 skokova dok je Dža Morent utakmicu završio sa 17 poena, 11 asistencija i osam skokova uz slabiji procenat šuta iz igre.

U ekipi Minesote prednjačio je Entoni Edvards koji je ubacio 30 poena. Džejden Mekdenijels ga je pratio ubacivši 24 poena (8/9 šut iz igre), a Karl-Entoni Tauns je imao 18 poena, 10 skokova i četiri asistencije.

Memfis Grizlisi nakon ove serije idu u polufinale zapadne konferencije gde ih čekaju Golden Stejt Voriorsi. Prva utakmica biće odigrana već u nedelju, prvog maja sa početkom u 21:30 po našem vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 66 sledeca idi na stranu