Fenomenalni Morent srušio Minesotu i doneo Memfisu meč loptu

Košarkaši Memfis Grizlisa pobedili su Minesota TImbervulvse u petoj utakmici serije rezultatom 111:109 i tako došli do vođstva od 3-2 u seriji.

RMIzvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Brandon Dill
Foto: Tanjug/AP Photo/Brandon Dill

Memfis će sada imati meč loptu u Mineapolisu, gde će se odigrati šesta utakmica u kojoj će Minesota pokušati da izbegne eliminaciju i seriju vrati u Memfis na sedmu utakmicu.

Grizlise je na ovoj utakmici predvodio sjajni Dža Morent koji je pored odlične partije imao i nekoliko izuzetno atraktivnih poteza koji su obeležili ovaj meč.

Iako je Minesota vodila tokom čitavog dela utakmice, ekipa Memfisa je u završnici uspela da izbriše deficit i da trijumfuje.

Poene za pobedu postigao je Dža Morent koji je pri nerešenom rezultatu na sekund do kraja utakmice položio loptu u koš i tako postavio konačan rezultat ove utakmice.

Morent je imao i jedno zakucavanje koje je po mnogima najbolje u ovoj sezoni.

Pred kraj treće četvrtine, Morent je krenuo u prodor, a ispod koša ga je čekao Malik Bizli. Bizli je završio na posteru.

Morent je utakmicu zvaršio sa 30 poena, 13 skokova i 9 asistencija i tako opravdao nagradu za igrača koji je najviše napredovao.

Pratio ga je Dezmond Bejn sa 25 poena uz četiri skoka i dve ukradene lopte. Podsećanja radi, Morent je svoj MIP trofej prosledio Bejnu, koji se time oduševio.

Uz njih dvojicu istakao se i Brendon Klark koji je imao 21 poen i 15 skokova.

Sa druge strane. najefikasniji je bio Karl-Entoni Tauns sa 28 poena, 12 skokova, ali i 7 izgubljenih lopti. Pored Taunsa Entoni Edvards je ubacio 22 poena, a Dianđelo Rasel je utakmicu završio sa 12 poena i 8 asistencija.

Utakmica broj šest u ovoj seriji odigraće se u Mineaoplisu u terminu koji će biti naknadno određen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 66 sledeca idi na stranu