Dve pobede dovoljne za istoriju

Trener Minesota Timbervulvsa Kris Finč se dve pobede u ovom plej-ofu drugi je najuspešniji trener u istoriji ove franšize, kada je plej-of u pitanju.

RMIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Minesota je pobedila Memfis Grizlise u noći između subote i nedelje rezultatom 119:118 i tako došla do izjednačenja u seriji - 2:2.

Finč je u februaru prošle godine postao novi trener Timbervulvsa, a u aprilu ove godine potpisao je višegodišnji ugovor sa ekipom iz Mineapolisa.

U istoriji MInesota Timbrvulvsa najuspešniji trener je Flip Saunders koji je sve ukupno vodio ekipu u 11 sezona. U dva mandata, koliko je on proveo na klupi Minesote, Vukovi su u plej-ofu odigrali 47 utakmica (sve u njegovom prvom mandatu) i ostvario je 17 pobeda uz 30 poraza.

Ovih 17 pobeda stavljaju Saundersa na prvo mesto liste trenera Minesota TImbervulvsa kada su u pitanju plej-of pobede. I to prvo mesto, bez premca. Njegov sledeći pratilac ima 15 pobeda manje.

I tu dolazimo do našg junaka, Krisa Finča, koji je pobedom u četvrtoj utakmici serije protiv Memfisa ostvario drugu pobedu u plej-ofu i tako se našao na drugom mestu ove liste.

Od osnivanja Timbervulvsa, samo je još jedan trener ovu ekipu vodio u plej-ofu, a to je Tom Tibodo, koji na ovoj listi zauzima treće i ujedno poslednje mesto, sa svega jednom pobedom u pet odigranih utakmica protiv Hjuston Roketsa.

Finču je ovo prvi posao glavnog trenera u NBA ligi, a pre toga je radio kao asistent u Roketsima, Nagetsima, Pelikansima i Reptorsima.

2010. godine je proglašen za trenera sezone NBA D ligi (sada G liga), gde je predvodio ekipu Rio Grandea sa kojom je i osvojio titulu šampiona u tom takmičenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 66 sledeca idi na stranu