Dončić se vratio – Dalas izgubio VIDEO

Košarkaši Jute Džez su rezultatom 100:99 pobedili Dalas Maverikse u četvrtom meču prve runde NBA plej-ofa.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Bowmer
Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Bowmer

Dalas je imao vođstvo od 2-1 u seriji, a za meč broj četiri im se vratio i glavni igrač Luka Dončić, pa su Maveriksi u susret ušli sa dosta optimizma.

Posle 48 minuta drame i napetosti, Juta je uspela da dobije meč i da izjednači na 2-2 košem Rudija Gobera u poslednjim momentima susreta za 100:99.

Kao što možete videti na snimku, Gober je poentirao posle pikenrola koji je odigrao sa Majkom Konlijem, pa je u odbrani zaspao Dvajt Pauel i ostavio Gobera samog na obruču pa francuski centar nije imao težak posao.

Ostalo je još 11 sekundi na satu, loptu je na protivničku polovinu preneo Džejlen Branson, pa je ostavio Luki Dončiću koga su momentalno udvojili, bilo je opcija da tu uskoči i treći igrač, ali je lopta nastavila da kruži, pa je Spenser Dinvidi promašio šut za pobedu.

Dalas je imao veliku priliku da napravi brejk i povede sa 3-1, ali će svoju šansu za pobedu broj tri morati da traži u "American Airlines Centru" u noći između utorka i srede.

Juta je u prvom poluvremenu bila dosta bolji protivnik, ali im se Dalas revanširao za sve u trećem kvartalu, kada su Dončić, Branson i Fini-Smit pogađali u serijama, pa su od 54:42 za Jutu došli do prednosti 81:78.

U poslednjoj deonici se uglavnom igralo koš za koš, pa je usledila već pomenuta završnica i pobeda Jute.

Najefikasniji je bio Luka Dončić sa 30 poena i 10 uhvaćenih skokova, 23 je dodao Branson, a po 11 su imali Pauel, Bulok i Fini-Smit.

U pobedničkom timu, 25 poena je postigao Džordan Klarkson, 23 je imao Donovan Mičel, Gober 17 uz 15 skokova, a Bojan Bogdanović je susret završio sa 12 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 66 sledeca idi na stranu