Šta još treba da uradi Nikola Jokić?

Košarkaši Denvera poraženi su i u trećem meču prve runde plej-ofa protiv Golden Stejt Voriorsa 118:113.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Imala je ekipa Majkla Melouna svoju priliku na ovom meču, igrala egal do samog kraja, ali to ne menja činjenicu da su na poraz od "metle" na samom startu postsezone.

Motiv više na ovom meču imao je Nikola Jokić koji je isključen na prethodnom susretu. Srpski centar je treći duel u Koloradu završio sa 37 poena (14/22 iz igre, 2/3 za tri), 18 skokova, pet asistencija, tri ukradene, ali i pet izgubljenih lopti.

Međutim, kako to često biva, ostao je usamljen. Poređenja radi, ukoliko izostavimo Erona Gordona, Jokić je imao četiri skoka više od preostalih devet igrača Nagetsa na ovom meču.

Upravo je Gordon bio taj koji je Jokiću bio kakava-takva podrška i meč je završio sa 18 poena i 12 skokova uz četiri asistencije.

Dvocifreni su bili još Vil Barton sa 13 (pet asistencija, četiri skoka) i Monte Moris sa 10 poena i šest asistencija.

Da nije sve bilo tako ružičasto za Jokića, svedoči sekvenca pri rezultatu 111:116. Meč je ušao u prelomnu fazu, a Jokić je dozvolio da mu Drejmond Grin izbije loptu i napravi ključnu ukradenu iako je u tom trenutku već imao pet ličnih grešaka. Nakon toga je Nagetsima preostalo samo da naprave brz faul, ali im to nije mnogo dobrog donelo.

Džordan Pul je bio polovičan, potom je Barton na drugoj strani poentirao. Usledio je još jedan faul nakon kog je i Stef Kari šutirao 1/2 sa linije za slobodna bacanja i postavio konačan rezultat.

Kada su u pitanju Voriorsi, najbolji je bio Stef Kari sa 27 poena i šest asistencija. Identičan poenterski učinak je imao i Džordan Pul koji je tako u prve tri plej-of utakmice u karijeri stigao do ukupno 88 poena. Poređenja radi, Majkl Džordan je imao dva poena manje.

Klej Tompson je dodao 26 poena, a dvocifren je bio još Geri Pejton II sa 11 poena. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica je na terenu proveo 12 minuta i za to vreme postigao dva poena, isto toliko asistencija i po jedan skok i blokadu.

Naredni meč dve ekipe igra se u nedelju od 21:30 po srednjeevropskom vremenu. Ukoliko Nagetsi budu poraženi, Jokić će postati prvi aktuelni MVP koji je izbačen već u prvoj rundi plej-ofa bez iti jedne pobede.

Kada govorimo o eventualnom povraktu Denvera i prolazu, treba znati da ekipe koje su u plej-ofu NBA lige gubile sa 3:0 imaju skor 0/143.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 66 sledeca idi na stranu