Finiks ne gubi kada vodi posle tri četvrtine – Kris Pol pretekao Neša

Košarkaši Finiksa slavili su protiv Nju Orleansa rezultatom 110:99 u prvom meču plej-ofa u Arizoni.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Najbolji kod Sansa je bio Kris Pol koji je 19 od svojih 30 poena postigao u poslednjoj deonici. Sjajni plejmejker je pored toga imao 10 asistencija, osam skokova i tri ukradene lopte. Time je prestigao Stiva Neša kao najstariji igrač koji je imao 30/10 partiju.

Pratio ga je Devin Buker sa 25 poena i osam asistencija, dok je Deandre Ejton meč završio sa 21 poenom i devet skokova. Dvocifreni su bili još kandidat za tzv. šestog igrača godine Kem Džonson sa 13, odnosno kandidat za defanzivnog igrača godine Mikal Bridžis sa 11 poena.

Kod protivnika je najefikasniji bio Si Džej Mekalum sa 25 poena, osam skokova i šest asistencija, Brendon Ingram je dodao 18, koliko je imao i Jonas Valančunas uz neverovatnih 25 skokova. Dvocifren je bio i Leri Nens junior sa 14 poena.

Pelikansi su loše ušli u meč. Već na kraju prve deonice su imali dvocifren zaostatak koji je do sredine treće deonice narastao do 23 poena prednosti za protivnika.

Uspeli su da nadoknade deficit, ali ne i da meč uvedu u neizvesnu završnicu. Pokušači su u poslednoj deonici u kojoj im je šut proradio, ali istom merom je vratio Kris Pol na suprotnoj strani sa tri trojke u njegovoj 130. plej-of utakmici u karijeri.

Finiksu je ovo ukupno 48. u nizu i prva u plej-ofu pobeda kada vode nakon treće četvrtine. U tim situacijama ne znaju za poraz.

Naredni meč je ne programu u noći između utorka i sred u Finiksu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 66 sledeca idi na stranu