Ludo veče rukija u NBA ligi VIDEO

Dvojica debitanta u NBA ligi u liku Ostina Rivsa i Džejlena Grina su imali večeri karijere u poslednjim mečevima regularnog dela sezone.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Najpre je Grin, bek Roketsa, u meču sa Atlanta Hoksima ubacio 41 poen, najviše za rukija ekipe iz Teksasa još od Hakima Oladžuvona.

Uz to, postao je prvi ruki u istoriji lige koji je ubacio najmanje 40 poena bez da je imao izgubljenu loptu. Individualne izgubljene lopte se statistički zavode od sezone 1977/78.

Na tom meču se istakao i Tre Jang, plejmejker Hoksa, koji je postao prvi košarkaš od Tajnija Arčibalda da predvodi ligu u ukupnom broju poena i asistencija.

U drugom susretu večeri, u dresu "jezeraša" je najbolji bio Ostin Rivs. Meč je završio sa 31 poenom, 16 skokova i 10 asistencija. Time je postao prvi ruki koji nije biran na draftu da ostvari tripl-dabl sa najmanje 30 poena.

Uz to, postao je četvrti ruki kojem je to uspelo posle Blejka Grifina, Džerija Vesta i Oskara Robertsona kojem je to uspelo. Dakle, drugi igrač Lejkersa od popularnog "loga" NBA lige.

Taj meč je označio i kraj njegove debitantske sezone jer su Lejkersi, uprkos pobedi protiv Nagetsa, izgubli sve šanse za plej-in turnir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 66 sledeca idi na stranu