Popovič otkrio kako pobediti Jokića

San Antonio Sparsi jedan su od retkih timova koji je ovog proleća nadigrao Denver Nagetse.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Jokić postigao 41 poen, ali Denveru i to malo

Teksašani su slavili 116:97 i izborili mesto u plej-inu NBA lige, eliminisavši tako Los Anđeles Lejkerse. Sparsi su savladali Nagetse uprkos fantastičnoj partiji Nikole Jokića sa 41 poenom i 17 skokova.

"To je bio plan. Ako postigne 50, briga nas. Znali smo da je prokleto pametan kao što svi znamo. Ako počenemo sa udvajanjem, onda se pitaš da li da ga 'utrojimo'? Tamo, vamo, da li je onamo? On te onda pojede živog i svi ostali počnu da učestvuju u tome. Pa smo odlučili da ga pustimo i tako smo igrali svih 48 minuta. Umesto da jurimo gore-dole i budemo konfuzni celo veče. Tako da mislim da je plan upalio", rekao je Popovič.

Ipak, trener Sparsa ističe da im je u pobedi pomogao i sam Denver.

"Mislim da nisu imali sjajnu šutersko veče. Mislim da je očigledno, ali nisam gledao statistiku. Svaki tim ima takvo veče. Sada je bilo njima. Ništa im nije funkcionisalo. Čak i na početku utakmice, promašili su tri, četiri ili pet polaganja. I mi smo to iskoristili".

Sparse čeka još jedna utakmica do kraja regularnog dela sezone, a onda duel plej-ina, verovatno sa Minesota Timbervulvsima.

Plej-in turnir igraće se 12-15. aprila. Više o sistemu takmičenja pročitajte OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 66 sledeca idi na stranu