Negativni rekord Sakramenta – 16. sezona u nizu bez plej-ofa

Poraz Sakramenta protiv Golden Stejta (90:109) znači da Kingsi 16. sezonu u nizu neće igrati u plej-ofu što je rekord NBA lige.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Bjeličin najbolji meč u dresu Voriorsa – dabl-dablom ugasio nadu bivše ekipe

To se i očekivalo i bilo je pitanje koja će ekipa zadati završni udarac, a sudbina je tako htela da to budu upravo Voriorsi gde je Nemanja Bjelica odigrao ponajbolji meč od dolaska u San Francisko i upisao 19 poena uz 12 skokova i šest asistencija.

Kingsi su početkom marta nakon poraza od Nju Orleansa i zvanično upisali još jednu sezonu u kojoj neće imati pozitivan odnos pobeda i poraza, a kojih od sezone 1985/86 imaju čak 29. Međutim, podatak dobija na težini kada se u obzir uzme činjenica da su svih osam sezona sa pobedničkim skorom ostvarene dok je na mestu trenera bio Rik Adelman.

Tokom njegovog mandata (1999-2006), Kingsi su svake godine igrali plej-of. Čak je sa njima stigao i do finala Zapadne konferencije kada su poraženi od Los Anđeles Lejkersa u čuvenom, ali i diskutabilnom okršaju.

Adelman je tim uveo u plej-of i kada mu nije išlo toliko dobro, odnosno kada nisu bili jedna od vodećih ekipa Zapada. Tako je bilo i u poslednjoj njegovoj sezoni kada je sa osme pozicije izašao na megdan u prvoj rundi plej-ofa potonjim šampionima San Antonio Sparsima.

Dakle, od njegovog odlaska te 2006. Kingsi nisu bili učesnici plej-ofa niti jedan put. Kako stvari trenutno stoje, plej-in turnir je daleko i ne deluje realno, te će i ove sezone ostati bez plej-ofa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 66 sledeca idi na stranu