"Brutalni" Jang i solidni Bogdanović – Atlanta srušila Indijanu

Košarkaši Atlanta Hoksa pobedili su Indijana Pejserse rezultatom 131:128 u noći između nedelje i ponedeljka.

SNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/ERIK S. LESSER
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Briljirao je Tre Jang i sa 47 poena uspeo da pomogne Hoksima da sruše nezgodnu Indijanu i dođu do druge uzastopne pobede i učvrste mesto u plej-inu i potencijalno pojure plej-of.

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović, pružio je solidnu partiju i meč završio sa 13 postignutih poena, a uz to je imao i 4 skoka i 6 asistencija kao i 2 izgubljene lopte.

Grafika: Sofascore

Atlanta Hoksi su prošle sezone bili apsolutni hit NBA lige, igrali su sjajno i pobeđivali sve pred sobom, kako u regularnom delu sezone tako i u plej-ofu gde su igrali finale Istoka protiv, ispostaviće se, šampiona Milvoki Baksa.

Ovu su počeli sporo, ali se polako bude. Igrali su jako dobro od samog početka susreta i imali 9 poena prednosti tokom većeg dela prve četvrtine, da bi u drugoj prebacili u više stepen prenosa i stigli do ogromnih 77:59 na odlasku na veliki odmor zahvaljujući čak 40 postignutih poena...

Izabranici Nejta Mekmilana su išli ka sigurnoj pobedi, imali su čak +14 na sredini poslednje deonice, ali je Rik Karlajl još jednom pokazao koliki je genije i vratio Pejserse u život zahvaljujući doskorašnjim Kingsima Hildu i Haliburtonu.

Tre Jang nije želeo da dozvoli iznenađenje pa je svojeručno doneo šest izuzetno bitnih poena, a "tačku na i" stavio je Diandre Hanter pogotkom za 131:127, da bi slobodno bacanje ubacio Hild, ali Indijana više od toga nije mogla.

Dakle, Tre Jang sa 47 poena najefikasniji i uz to je imao 3 skoka, 5 asistencija i 4 izgubljene lopte, po 15 poena su ubacili Diandre Hanter i Danilo Galinari, 14 poena je postigao Kevin Hurter, a po 13 Bogdan Bogdanović i Onjeka Okongvu, dok je 10 poena imao Klint Kapela.

Na drugoj strani, po 25 poena su ubacili Badi Hild i Tajris Haliburton, s tim što je Haliburton imao i 10 asistencija, Dvejn Vašington je meč završio sa 22 poena, 16 je ubacio Teri Tejlor, 15 Briset, 13 Smit, a 12 Ajzea Džekson uz 15 uhvaćenih skokova.

NBA, rezultati:
Orlando – Filadelfija 114:116
Atlanta – Indijana 131:128
Nju Orleans – Hjuston 130:105
Oklahoma – Memfis 118:125

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 66 sledeca idi na stranu