1. Trener
    Kukoc je zaista dominirao u perodu 89-94.Pratio sam sve utakmice finala 91 god. Partizan-PoP 84 Kukoc je bukvalno sam razvalio prejaki partizan 3:0 sa sve Djordjevicem Danilovicem Paspaljem i Zocom na pleju.Mesec dana kasnije kao mvp osvojio EP i to bez Drazena.Po nacinu igre Doncic i Janis su mu jako slicni.E sad jako je tesko izabrati najboljih pet i za tih pet mesta osam kosarkasa mogli bi da konkurisu Doncic Petrovic Kukoc Novicki Janis Jokic Sabonis Gasol
    (Boban, 2. april 2022 20:08)

    # Link komentara

  2. Kukoc je najbolji beli igrac svih vremena.Covek je sam pobedjivao protivnike 90-tih.Nesto slicno kao Doncic samo je on OSVAJAO.Doncic je mlad ima taj potencijal i za razliku od Kukoca sportsku drskost.Niko se od ovih evropskih igraca na pozicijama 2-3 ne bi video u onim bulsima pored Jordana i Pipena.Doncic Novicki Drazen Stojakovic ne bi videli teren pa Drazen koga smatram posle Kukoca najboljim evropljaninom igrao u onim Blejzersima u proseku ispod 10 minuta znaci u Cikagu bi pored Jordana bio max 5 min na terenu.A svi znamo da je Toni pogadjao zadnje suteve umesto Pipena jer je naravno bio bolji kosarkas.Cikago je napravio gresku veka sto je utovio Kukoca i pokusao da ga ucini teskasem.Posle manje od godinu dana uvideli gresku i bio je gotovo realizovan transfer Pipen-Kemp koji stopiran u minut do dvanaest od strane Sijetla.Podsecanje samo da je Majkl tada bio u penziji.Toliko o tome.P.S Sarunas Marculionis je najpodcenjeniji evropski igrac u istoriji kosarke.Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.
    (Trener, 1. april 2022 20:25)

    # Link komentara

  3. (Ivan, 1. april 2022 11:49)

    Petrović i Kukoč zato što su Hrvati..ha,ha..Dovidjenja i tebi i ne dolazi nam više.
    (bane, 1. april 2022 20:18)

    # Link komentara

  4. JOKIC jedini od svih DVA MVP za sada,nadamo se tom drugom,a svi navedeni nijednom MVP NBA lige.
    (DirkLista, 1. april 2022 10:21)

    Obožavam Jokića, ali on ima JEDAN MVP, i lepe šanse (ali ništa sigurno) da dobije i drugi.

    Atetokumpo već ima dva MPV-ja. Plus finale MVP. Plus titulu.
    (Milutin, 1. april 2022 17:38)

    # Link komentara

  5. I sta cemo sad?
    (gegula, 1. april 2022 13:23)

    # Link komentara

  6. Opet Srba najviše u priči,Petrović,Dončić,Jokic,Divac,Stojaković,Bodiroga Hrvati Kukoč Dalipagić,Ćosića,Radja..ali po meni dva najbolja biće da li Jokic ili Dončić,Jokic jele bio ubica ali niko nije ima talenta kao ova dvojica..Kukic sa klubovima osvojio sve ali sa reprezentacijom naravno ništa..i bitna je stvar sto je igrao u Cikagu,naravno imao kvalitete za to ali i moja baba tamo dao je igrala uzela bi isto toliko prstenova..I ovo nije na nacionalnom osnovu mišljenje kao sto mislim da je najbolji fudbaler sa ovih prostora ikada Modrić a jedini koji mogu da mu se približe su Stojković Piksi,Savičević i ranije Džajić i Sekularac
    (Srbin, 1. april 2022 12:41)

    # Link komentara

  7. (vince carter, 1. april 2022 10:52)
    Vidis tvoj nick je nekih kraj 90tih,zapravo 2000-2015 igre Cartera tad su trajale. Birda sam gledao jos na video trakama perodu 19282-90ta i veruj to sto sam video,gledao. jeste bilo ok,mada je po meni cak magija bila veca kog Megica Jonsona,ali zaista gladajuci sad Jokica,plus centra plus igraca od 215 cm,to sto radi slepacki mislim dodavanja van svih umova da se provali,veruj Lari Bird nije imao. Trebas znati i da su sadasnji igraci mnogo pokretniji,brzi,igracki potkovani itekako i da ima vise mesta gegu,fori,plus i odbrane se ne igraju kao nekada. Detroit Pistonse koje gledao tada zna da je to bilo celicana ekipa,rudarski dobra, Bird je ipak sa 60% igraca koji su da se ne lazemo bili teska industrija,sama njegova ekipa je bila klasika neka bez duha,smeka,Perish i Mekmilan npr centri.
    (DirkLista, 1. april 2022 12:26)

    # Link komentara

  8. Činjenice: Tri najbolja europska košarkaša ikad su Dražen, Sabonis i Kukoč. Nikakvi Divci, Stojakovići, Jokići i Gasoli iako su sve to vrhunski igrači. Giannisa i Parkera ne računam pod Europljane uopće. Od ostalih svakako Nowitzki i nenadmašni Dončić.
    Dakle petorka: DONČIĆ, PETROVIĆ, KUKOČ, NOWITZKI, SABONIS. Mogu se nositi sa bilo kojim Dream teamom. Hvala i doviđenja
    (Ivan, 1. april 2022 11:49)

    # Link komentara

  9. Drazen Petrovic realno nije zasluzio da se nadje u prvoj Petrovic.Toni Kukoc je u svemu bolji igrac.
    (Hrast, 1. april 2022 10:55)

    # Link komentara

  10. Lary Bird nema dodavanja kao Jokic,nebo otvori se! Bird ima najspektakularnija dodavanja ikada,a Jokic ima hektar otvorenog prostora koji mu omogucuju trojkasi koji siren teren i ovi sto non stop utrcavaju u prazan prostor,sto u repki nema ista dodavanja :D. Bird je provlacio neka dodavanja kroz gomilu ruku,ono iza ledja,kada je lopta ubila fels i dosla do Mekhejla ispod kosa je najneverovatnije dodavanje ikada. Na primer Gasol bi svaki put Jokicu ubacio 30+ i 40+ poena i sad oni kazu nisu u istom rangu,a ovaj mu svaki put ubaci 30+ poena,pa Jokica Zubac napuni,kao ovaj ima asistencije,zato nisu u istom rangu,pa ima takvu ulogu u timu,treba da budes baja i pored Pipena,Kukoca u sopstvenom timu budes najbolji igrac,a ne pored Kampaca,kao predvodis krs tim,pa pogledaj pojmasu kakve krsine od timova su ispod Denvera,Poetl je prvi centar Spursa.
    (vince carter, 1. april 2022 10:52)

    # Link komentara

  11. 1. Parker, Galis, Đorđević, Jasikevičius, Teodosić, G.Dragić, Dijamantidis, Rubio
    2. Petrović, Dončić, Marčuljonis, Navaro, Danilović, Fernandes, Paspalj
    3. Kukoč, Bodiroga, Šrempf, Stojaković, Turkoglu, Bjelica
    4. Novicki, Adetokumbo, Kirilenko
    5. Jokić, P.Gasol, A.Sabonis, Vučević, Divac, Rađa, Ćosić
    Na 'prvu loptu', po pozicijama (nekima možda i nisu primarne) - igrači koje sam volio i volim da gledam... Nekog sam sigurno zaboravio, ima tu makar 50ak vrhunskih Evropljana...
    (Lav Lazo, 1. april 2022 10:33)

    # Link komentara

  12. JOKIC jedini od svih DVA MVP za sada,nadamo se tom drugom,a svi navedeni nijednom MVP NBA lige. A ima da igra jos minimum 8-10 godina. I sad to realno. Svako ima pravo na svoj izbor,bira generacijski sto je i normalno manje vise. Ni Pele Ni Puskas ne bi birali medju 11 fudbalera ove sadasnje i obrnuto. Jokic sto ima asistencija nemaju svih 9 navedenih iz tih petorki,iako su neki majstori zaista bili,. Lari Bird nema verujte te asistencije.
    (DirkLista, 1. april 2022 10:21)

    # Link komentara

  13. Jel ovaj pojmas upravo rece da su Westbruk i Harden bili najbolji igraci nba lige,kao i Stiv Nes samo jer su bili mvp regularne sezone koja bi trebalo da je bitnija od playoffa i da su ovi igraci stvarno bolji od Lebrona,Duranta,Karija,Lenarda u tom trenutku? David Robinson je bio mvp i sta se desilo u finalu zapada u direktnom duelu sa Hakimom???? Bas me zanima sta bi rekli Lebronu Jamesu koji je Drazena Petrovica izabrao kao najboljeg stranog igraca? Jokic i Doncic igraju drugu dimenziju kosarke ali u mrtvim timovima gde se samo oni pitaju i gde je svaka lopta kod njih,Jokica smo vec videli u ozbiljnijem takmicenju. Jel ovde stvarno neko napisa da je Pau Gasol bio vodonosa,cim je dosao u Lejkerse,sa sedme pozicije gde su bili,plasirali su se u finale a potom igrali jos dva finala i uzeli dve titule. Nikada nikada pre Jokica "sovinisti" iz komentara nisu nazivali mvp regularnog dela najboljim igracem lige,ovo o nostalgiji je vise neukusno i komentarisati,imam 34 godine,ovi misle 64 :)))
    (vince carter, 1. april 2022 10:03)

    # Link komentara

  14. Divac apsolutno najbolji Centar došao je kao zamena za apsolutnog kralja Karim Abdul Jabara i otvorio mesto evropaskim igračima u nba ligi samo što neki prate košarku od juče pa neznaju ništa ni neznaju kakva se košarka igrala u nba gde je bilo mnogo važno i kakvu odbranu igraš recimo najbolji skakač nba nije imao ni jedan prsten Rodman ali je svake godine bio najbolji skakač pa su ga zato doveli u Čikago koji bi bio prvak sa kojim god igračima bi igrao uz onakvog Jordana. Sečam se sezonu kad je Jordan prekinuo sa košarkom i Čikago od prstena pa do poslednje ekipe u nba Jordan se vrača i opet uzimaju prsten Novicki u košarci solidan slaba odbrana izuzetno visok i dobar šut to je sve od njega Gasol je treča liga a naravno da su Novickom suigrači doneli prsten kao i Denisu Rodmanu u Čikagu.Rodman o košarci nije imao pojma ali je igrao brutalnu odbranu u kojoj bi po današnjim pravilima izašao več nakon prve 2.minute igranja eto koliko se srozao kvalitet nba lige posebno u odbrani a napad je uvek ostao kvalitetan.Mnoge današnje nabrojane zvezde Novickog nekad sigurno nebi našli mesto u nijednoj nba ekipi.A verujem da bi mnogi evropski igrači posebno danas igrali odlično u nba ligi.Šrenfa uvrstio jer je Nemac inače teško da bi našao mesto u ozbiljnoj ekipi EXju košarke.Igrao je kako bi Nemački trg koji je ogroman pratio Američku košarku i bruka je bila pozivanje u all star jednom upravo radi otvaranja trga sa večom gledanošču.
    (slaviša šmigič, 1. april 2022 09:45)

    # Link komentara

  15. I dodje brat Bodiroga i sam ih pobedi.
    (Dec, 1. april 2022 09:38)

    # Link komentara

  16. Valjda u timu treba plej, bek, krilo, centar a ne navaljaš balvane. Druga petorka je disfunkcionalna. Vrlo loše sastavljena. Naravno da imam zamjerki na ovakav tim ali to je njegov izbor. Ja mislim da bi se Dončić i Petrović potukli oko lopte.
    (Nbc, 1. april 2022 08:58)

    # Link komentara

  17. Našao negde u svemiru šremfa jer je Nemac pa ga svrstaso u 2,petorku ma nemoj.
    (slaviša šmigič, 1. april 2022 08:55)

    # Link komentara

  18. Petrovič,Dončič,Stojakovič,Kukoč,Bodiroga,Jokič kakvi kilavi Gasol i Novicki ispred jokiča mnogo nerealan nemac gura sam sebe osvojio duplo golo sa reprezentacijom.Ima tu još naših igrača koji bi kvalitetom mogli da uđu barem u 2 petorku Gasol i Novicki precenjeni samo zato što su zapadnjaci Nemac i Španac tačno se zna da su najbolji košarkaši sa baslkana.Novicki i Gasol sigurno nebi imali mesta u našoj najboljoj postavi.
    (slaviša šmigič, 1. april 2022 08:52)

    # Link komentara

  19. Naravno da svako od nas ima svoj izbor, ali je i Dirkov prilično realan. Svakako su dolazili u obzir samo oni koje je on gledao. Lično mislim da je Sabonis najbolji centar u zadnjih 50-tak godina i da je prava šteta da nije otišao u NBA kada je bio na vrhuncu. Takodje, teško se može zaobići Dejana Bodirogu u izboru najboljih Evropljana. Nowitzki je svakako napravio najveću karijeru u NBA, a Kukoč je uzeo 3 prstena sa vjerovatno najboljom NBA ekipom svih vremena.
    (Mariborcan1970, 1. april 2022 08:52)

    # Link komentara

  20. PIT MARAVIĆ - LEGENDA NAD LEGENDAMA
    (8, 1. april 2022 08:50)

    # Link komentara

  21. Dražen,Bodiroga,jokič,Divac,Stojakovič,Kukoč,Bodiroga,Jokič, najači evropski tim bez Novickog i Gasola nisu ni za 2.ekipu.Nemac naravno stavlja zapadnjake što je totalno nerealno.
    (slaviša šmigič, 1. april 2022 08:44)

    # Link komentara

  22. Od Evropljana najvece individualno priznanje u kosarci, MVP, imaju Novicki i Jokic (Janis je Evropljanin samo mestom rodjenja, poreklom nije) sa tim da gaje Novicki jednom dobio i vise nije bio ni blizu ponavljanja a Jokic je i ove godine medju najozbiljnijom trojicom kandidata. Gasol uopste nije iz te price, jeste bio dobar kosarkas ali nije nikad bio klasa MVPa, nikad nije spadao u top 5 igraca prvenstva a za prsten mu je najzasluzniji Kobi. Po logici da Gasol ima titule ( a koje mu je osvojio neki drugi) Robert Hori bi bio medju top 10 igraca svih vremena.

    I sami Ameri mere tezinu superstarova pre svega brojem MVP regularnog i playoff dela,onda dolaze prve petorke itd.
    (Vuk-sa-Ontarija, 1. april 2022 08:27)

    # Link komentara

  23. A Divac?
    (KapetanCook, 1. april 2022 08:11)

    # Link komentara

  24. Odavno sam tvrdio da bi repka Yuge 1990 pojačana Sabonisom i Marčulionisom bila prvak NBA !!!
    (Panac, 1. april 2022 07:54)

    # Link komentara

  25. Cekaj, a sta su Drazen i Luka??
    (ovako ili onako, 1. april 2022 07:45)

    # Link komentara

  26. ako je birano po pozicijama i po suvom individualnom kvalitetu a ne po titulama osvojenim onda je doncic prvi play bez ikakve sumnje
    (the last emperor, 1. april 2022 07:42)

    # Link komentara

  27. gasol pre jokica,sremf pre marka gasola ili divca?drazen petrovic nazalost nije ni stigao da odigra vise od jedne jake sezone.dirkenstajn se malo salio
    (the last emperor, 1. april 2022 07:37)

    # Link komentara

  28. Ne moze najbolje petorke ikada? Mora Po dekadama, jer NBA je razlicita "70 I "90 I 2010. To su razlicita pravila I uslovi. Svaka era I'ma najbolji petorku, Ali je nepravedno Prema starijim eu igracima ovako birati, a I Prema Jos aktivnim mladim NBA igracima. Ne slazem se general o sa listom.
    (Malo igro, 1. april 2022 07:36)

    # Link komentara

  29. Dražen je apsolutno najbolji iz Europe. Da nije poginuo još bi značajno odskočio, tek je trebao pokazati puni potencijal. Dražen je bio europski Michael Jordan.
    (Davor, 1. april 2022 07:36)

    # Link komentara

  30. @city slicker
    druze, ti samo imas nostalgiju za vremenom kada si bio mlad. Svi matorci kazu kada sam ja bio mlad igrao se bolji basket, fudbal, slusala bolja muzika, pravili bolji filmovi...pratim nba bas od tih sezona kada je dosao u nba, fama fama i samo fama zbog tragicnog kraja koja hiljadu puta izgovorena postaje istina.
    Zato mislim da te starije generacije kosarkasa iz ex-yu i ne vole Jokica pa i Doncica. Bili su nedodirljive legende i onda su dosla dva lika koji kosarku igraju na nekom nivou u nba koji matorcima nije jasan. Procitaj samo neki intervju Radje gde pominje Jokica, zavist , ne moze da sakrije.
    (york, 1. april 2022 07:29)

    # Link komentara

  31. NOVICKI
    ADETOKUMPO
    JOKIC
    P. GASOL I
    DONCA
    (ZORAN, 1. april 2022 06:49)

    # Link komentara

  32. Pa,svako ima pravo na SVOJ izbor. Pogotovo, legenda kakva je bio Novicki koji svoju veličinu dokazuje, i sa time - što SEBE nije uvrstio, u 10 najvećih! Ali,ni taj i takav njegov odabir, nije SVETO PISMO... Naprotiv! Moglo bi se tu, mnogo toga primijetiti - I reći... Svi znamo ( pogotovo mi stariji) da je Dražen,jedan od najvećih Evropljana IKAD- koji je igrao košarku. Što se tiče NBA, nije pokazao ni trećinu svojega umijeća! Nedovoljna minutaža ( prvih sezonu i po)i nažalost, prerana smrt su ga spriječili u tome... Sa druge strane, Kukoc je morao biti u toj tzv.prvoj petorci! Igrao je, u ( možda) najvećoj ekipi SVIH VREMENA i proglašavan nekoliko puta- kao najbolji 6-ti igrač lige. Takođe, Stojaković je ušao u legendu: davao je tolike koševe ( prosek,preko 30)pored ONAKVIH defanzivaca, i odbrana kakve su tad bile! Samo kažem...
    (Car Dušan, 1. april 2022 06:42)

    # Link komentara

  33. Dirk Novicki je jedini Nemac u istoriji nemacke kosarke da je bio van serijski talenat,e Nemci su to znali da reklamiraju tako dobro,da za njega svi znaju. A,da je njegovo misljenje toliko relevantno!? Nije,ima puno boljih igraca od njega,samo nemaju takvu reklamu kao Novicki,jer ipak je jedini nemac koji je znao da igra dobro kosarku,i ako ih ima jos.
    (Mile, 1. april 2022 05:15)

    # Link komentara

  34. lista mu je ok samo sto u njoj ima 1 greska i jedna zvezdica, zvezdica je Paul Gasol (Novicki je za njega tata, ali nije mogao sam sebe da bira) a greška je Adetukombo. Umesto njega treba tu da stoji Pedja Stojaković, jer svaka ovakva lista bez njega je smešna. Čovek je 2 puta bio najbolji trojkaš i dva puta bio drugi. Klasični ubica...
    (Nego, 1. april 2022 04:49)

    # Link komentara

  35. Realan uz naravno Dirk u prvoj postavi. Btw, Jokic jos ima da radi da dodje do Gasola i mislim da je na dobrom putu.
    (Johny Grobar, 1. april 2022 03:45)

    # Link komentara

  36. Parker, Doncic, Janis, Novicki, Jokic.
    (Vucko, 1. april 2022 01:46)

    # Link komentara

  37. Паркер, Лука, Стојак, Дирк и Гасол. Прича је готова. Свако најбољи на својој позицији. О Дражену све најбоље. Може у прву петорку играча ван НБА. Са Ђорђевићем на кецу, Бодироги на ТРИ, Паспаљ на 4 и Здовц на ПЕТ!
    (Шумадинац 100%, 1. april 2022 01:28)

    # Link komentara

  38. Kad se porede NBA karijere evropskih igrača nije bitno šta su uradili sa reprezentacijama, šta su uradili u Evropi, sa koliko su godina došli i da li su bili povređeni, da li su prerano umrli, da li su imali povoljnu ili nepovoljnu situaciju u timu i šta god.
    Jedino je bitno šta su uradili u NBA.

    Bekovi: 1. Parker 2. Dončić 3. Dragić 4. Marčulijenis 5. Dražen 6. Bogdan Bogdanović

    Krila: 1. Novicki 2. Greek Freak 3. Kukoč 4. Stojaković 5. Detlef Šremp 6. Bojan Bogdanović. 7. Galo 8. Mirotić 9. Diaw 10. Batum

    Centri: 1. Pol Gasol 2. Jokić 3. Divac 4. A. Sabonis 5. Mark Gasol 6. Vučević 7. Valančiunas 8. Gober 9. D. Sabonis 10. Ilgauskas 11. Ibaka 12. Rik Smit 13. Radja 14. Capela 15. Peković
    (meda, 1. april 2022 01:26)

    # Link komentara

  39. Drazen realno iznad proseka u nba, ali nije na nivou niti Doncica niti Jokica! Drugo ne znam da je Gasol bio mvp lige?
    (Qvorum, 1. april 2022 00:33)

    # Link komentara

  40. Ko je još od nabrojanih bio 2 puta MVP?
    (maSi, 1. april 2022 00:19)

    # Link komentara

  41. zamalo da napisem kakva smo luda nacija, al onda shvatam da su to ipak pojedinci autosovinisti koji su agresivni u komentarima..
    pa ljudi imamo Mvp aktuelnog i verovatno buduceg i ovde se vodi rasprava da li on treba da je u tih 5 najboljih evropljana ikad.. a on igra trenutno statisticki najbolju sezonu u istoriji Nba!
    i ova neznalica koja kaze da Mvp nije isto sto i najbolji igrac.. Mvp je najbolji igrac za tu sezonu bez obzira sto je u slobodnom prevodu to 'najkorisniji igrac'..
    Jokic, Janis, Doncic i Dirk su druga galaksija za sve pobrojane evropljane zato sto su bili ili Mvp ili prva petorka lige i zato sto su apsolitni lideri svojih timova.. ni jedan drugi evropljanin to nije bio.. a u Usa su to najbitniji parametri za pojedinacni kvalitet, pa tek onda titule.. titule se vrednuju samo liderima ekipe, ne i vodonosama..
    (nemanja, 1. april 2022 00:17)

    # Link komentara

  42. Neka je drazenu laka zemlja ali nije on ni 10-ta postava … da njje stradao mozda bi bio u tom drustvu ali jedna dobra sezona ne moze da ga stavi u njihovo…
    (rikošet, 1. april 2022 00:01)

    # Link komentara

  43. Da li mi neko može odgovoriti ;kada je to otac Dražena Petrovića rekao da je on Srbin? Po vašem svaki pravoslavac mora biti Srbin ali to nipošto nije tako.Dražen se izjašnjava kao Hrvat i točka. Pravoslavci iz Hrvatske su Hrvati pravoslavne vjere. Što je Srbin sa hrvatskom putovnicom Nijemcu kad isti stigne u Njemačku? Hrvat ,naravno.
    (vidikovac, 31. mart 2022 23:22)

    Jel Njemac ili Nijemac, jeli Njemacka ili Nijemacka? Mnogo si se nalupetao. Dosta katolika zivi u Vojvodini, sve Srbi bato samo im jos uvek niko nije javio. Ja bih te zamolio da ti to ucinis, ako ti nije tesko…
    (gegula, 31. mart 2022 23:56)

    # Link komentara

  44. E moj svabo da si igrao u vrijeme Divca ne bi se ni vidio od njega, brisao bi se oko usta svaki drugi napad! Vlade Divac najveci vodja na terenu ikad!
    (Joza mali, 31. mart 2022 23:56)

    # Link komentara

  45. U prvom timu dva Srbina, u drugom jos dva.
    (gtr, 31. mart 2022 23:54)

    # Link komentara

  46. Ljudi,znajte da je Kris Pol najbolji igrac danasnjice jer sa mrtvom Oklahomom je imao bolji skor nego sto Denver ima sada,a Lebron je Goat jer mu je saigrac Irving nadigrao sve igrace Golden Stejta :)) A Barkli je inace dosao u slabe Finix Sunse koji su igrali polufinale zapada sezonu pre njega a ubili pre toga 63-19 ekipu Lejkersa sa mvp Medzikom i jos 2 all stara 90te godine. Kako volim kad laici komentarisu. Inace 1992 godine u Finixu su gostovali Bullsi bez Jordana kada Barkli jos nije bio u Finixu,rezultat 126-112 za Sunse. Napomena za laike,Kukoc,Ker,Harper,Longli jos nisu igrali za Bullse vec su se pridruzili Pipenu kad se Dzordan penzionisao. Stavi Dzordana u Finix 90te kada su ubili Lejkerse,osvojili bi titulu. Inace Bullsi bez Jordana 86te..21-43! Naravno laici vole da pricaju o 93/94 kada su se pomenuti igraci pridruzili bullsima a ovi ostali uhvatili svoj prajm sa vec velikim sampionskim iskustvom. Sta ti mislis laice,da bi Jokic nadoknadio Janisov doprinos Milvokiju u odbrani a Midlton i Holidej bi cekali njegova dodavanja po coskovima :))
    (vince carter, 31. mart 2022 23:53)

    # Link komentara

  47. Da li mi neko može odgovoriti ;kada je to otac Dražena Petrovića rekao da je on Srbin? Po vašem svaki pravoslavac mora biti Srbin ali to nipošto nije tako.Dražen se izjašnjava kao Hrvat i točka. Pravoslavci iz Hrvatske su Hrvati pravoslavne vjere. Što je Srbin sa hrvatskom putovnicom Nijemcu kad isti stigne u Njemačku? Hrvat ,naravno.
    (vidikovac, 31. mart 2022 23:22)

    Pa sto pobiste tolike Hrvate pravoslavne vere?
    (artuditu, 31. mart 2022 23:45)

    # Link komentara

  48. @Hakala Barkli je dosao u tim Finixa Sunsa koji je 4 sezone imao 52+ pobeda,koji je igrao finale zapada izbacivsi 63-19 Lejkerse,1990te godine,Barkli je u Finix dosao da bi osvojio titulu,nije presao u Kingse,stavi Dzordana u Finix i osvojili bi titulu te 90te godine. Pored Jordana i Pipena za bullse su igrali H.Grant,bj armstrong u prve tri titule,nista posebno igraci a Kajri Irving je pojmasu u tom finalu 2016 bio za koplje bolji i od Karija i Kleya,33p po mecu nakon meca broj 2. Sto se Jokica tice,pa po tome je Kris Pol najbolji igrac lige 2020te koji je mrtvu Oklahomu odveo do 44-28 i uopsteno ima veliki uticaj na svaki tim u kom je igrao laice i pojmasu :))
    (vince carter, 31. mart 2022 23:42)

    # Link komentara

  49. Gasol je najbolji centar evropski ikada, Novicki četvorka, i igrač generalno.. Parker plej, tu dileme nema, dražen dvojka, stojakovic trojka.... E onda, Jokić će prevazići sve, najbolji centar i najbolji igrač evropski, Janis ulazi na cetvorku, na trojku za sada nema zamene za Stojakovica, dvojka Dončic, on I jokara prevazilaze Novickog.. Plej Parker je siguran..janis,jokara i Dončic su već sada na svojim pozicijama najjači ikada, ali sačekati kraj karijere.. Stojakovic jedino tu nije dominantan, Kukoč može pre njega itd.. Ispoštovati za sada Gasola i Petrovića, i stojakovica.. Ali vec sada je to Parker, Dončic, Janis da igra 3,Novicki,Jokic
    (wolwerine, 31. mart 2022 23:41)

    # Link komentara

  50. Uglavnom sam saglasan sa Dirkovim izborom, ali njemu ne treba skromnost jer je genijalan igrac bio, tako da on mora da ima mesto ovde. Ubacio bih Dirka u prvu postavu umesto Luke, a Luku prebacio u drugu umesto Srempfa. Doncic jos nema prsten tako da je ok da bude u drugoj postavi, a Jokic i on imaju vremena da predju u prvu ako dodju do prstena.
    (Demar Derozan, 31. mart 2022 23:38)

    # Link komentara

  51. Divac je iz nekog razloga dosta podcenjen, čak i kod nas. Čovek je igrao u najjačoj konkurenciji u ISTORIJI KOŠARKE kao sporta, bez sumnje.

    Pogledaj malo protiv kakvih čudovišta je Vlade igrao svako veče, dok Joka igra protiv krilnih igrača 90 posto utakmica. Nije ni za poređenje.

    Sabonis je bio odličan i povređen. Verovatno je bio bolji od Vladeta, ali ne razumem potcenjivanje. Vlade je VEĆI igrač od Jokića, i to kudikamo.
    (Veliki Štrumf, 31. mart 2022 22:58)

    Ni meni kao hrvatu ne ide u glavu da je divac toliko podcijenjen u srbiji. Godinama citam, te bolji je rebraca, tomasevic, krstic, sad jokic, stvarno vas ne shvacam. Pa taj divac je apsolutno sve znao s loptom, fenomenalan radijus kretanja, meka ruka, brz, fantastican horok za koji ne postoji obrana, a u obrani kad se raskrili nema prolaza. Asistirao je za nijansu slabije od toni kukoca, eto to vam je bio meni mrski vlade divac. Imate na you tube zadnja utakmica drazena petrovica za cibonu, protiv partizana, pa gledajte sta je tad golobradi klinjo radio dobrim ciboninim reprezentativnim centrima mihovilu nakicu i andri knegi. Ugazio ih je. A tad nije imao ni 18 godina. Iako sam ga mrzio, divac je bio igracina. Naravno prilikom dolaska u nba njegov ogroman hendikep je bilo prisilno tovljenje da bi se mogao boksati s tadasnjim monstrumima od centara. To mu je na zalost bio primarni zadatak zato je s vremenom i izgubio bogom dan talent za raskosnu kosarku. Divac je bio igracina, kompletan centar, usudjujem se reci nakon sabonisa i cosica najbolji evropski centar svih vremena. Jokic mu nije ni blizu. Sramota me i stavljat ga u istu recenicu.
    (croata, 31. mart 2022 23:35)

    # Link komentara

  52. Parker Nike nikad bio VOĐA nijednog tima. Gasol je itekako bio vođa Memfisa, ali nije imao nikakvu podršku u to vreme.ž, slično Garnetu u Minesoti.
    Da su njih dvojica igrali u krštenim timovima imali bi više priznanja i titula, a već ih imaju više nego što će Jokić i Dončić ikada imati.
    (Smilenberg, 31. mart 2022 22:51)

    Срећа па Јокић игра у крштеном тиму...
    (my way, 31. mart 2022 23:31)

    # Link komentara

  53. P.S. otac mu nije Srbin nego Bunjevac
    (Cao, 31. mart 2022 21:27)

    A otkad to Bunjevci žive u Hercegovini? U kom ti svetu živiš?
    Da mi je tvoj mozak bar pola dana da malo odmorim...
    (Svi smo naši samo praši, 31. mart 2022 23:30)

    # Link komentara

  54. Hahahah Gasol pre Jokica kako da ne
    (Realist, 31. mart 2022 20:10)

    I onda pogledas na internetu, pošto si verovatno dete pa ni ne znaš ko je Gasol, pa vidiš koje trofeje je osvoji Gasol, što klupski što reprezentativno i onda shvatiš da je nekad pametnije da ćutiš
    (realno, 31. mart 2022 23:26)

    # Link komentara

  55. Мислим да је јако натегнуто ставити Сабониса, а не Дивца. То да било ко буде испред Јокића није вредно ни коментарисања.
    (my way, 31. mart 2022 23:26)

    # Link komentara

  56. Da li mi neko može odgovoriti ;kada je to otac Dražena Petrovića rekao da je on Srbin? Po vašem svaki pravoslavac mora biti Srbin ali to nipošto nije tako.Dražen se izjašnjava kao Hrvat i točka. Pravoslavci iz Hrvatske su Hrvati pravoslavne vjere. Što je Srbin sa hrvatskom putovnicom Nijemcu kad isti stigne u Njemačku? Hrvat ,naravno.
    (vidikovac, 31. mart 2022 23:22)

    # Link komentara

  57. A ko je Novicki da bi birao Evropljane. Nemac, cija se reprezentacija nikada nigde nije videla, koji ni u NBA nije bio nesto specijalno. Jedino sto je dugo igrao na visokom nivou i zbog toga je legenda inace, takvih kao on u evropi u ovom trenutku barem petorica. Prema tome neka se pokrije usima.
    (Si, 31. mart 2022 22:58)

    Ajoj kakvo lupetanje.
    (sramota, 31. mart 2022 23:18)

    # Link komentara

  58. Drazen Petrovic , Luka Doncic, Toni Kukoc,Dirk Novicki , Nikola Jokic..ja bi sa ovima na Boga !!! Razmislite ..svi su total full...trojica neverovatni dodavaci a svih pet resavaju 1 na 1 ! Rezerve Paul Gasol , Janis , Stojakovic,Sabonis, Toni Parker !!
    (nenad, 31. mart 2022 23:11)

    # Link komentara

  59. @Veliki Štrumf, džabe hvališ Divca, nećeš mu biti zet
    (NikolaKG80, 31. mart 2022 23:08)

    # Link komentara

  60. Imao sam sreće da krajem 80-ih uživo gledam legende košarke poput Dražena, Paspalja, Kukoča, Rađe, Divca I drugih kasnije repku sa Đorđevićem, Danilovicem, Bodirogom...i svi su fantastični ali Dražen je bio vanvremenski igrač i da nije poginuo u saobraćaju dao bi još mnogo toga u NBA. Sigurno zaslužuje mesto u prvoj petorci jer očigledno mnogi što komentarišu nisu ga gledali kako igra. Dončić I Jokić treba još dosta znoja da proliju da bi bili legende ove igre, a NBA liga danas i u eri Džordana prosto nije za upoređivanje
    (Željko, 31. mart 2022 23:04)

    # Link komentara

  61. 1 Nowitzki
    2.Giannis
    3 Jokic
    4 Doncic
    5 Parker
    (Vojo, 31. mart 2022 23:02)

    # Link komentara

  62. Зар Дражен није Србин?
    (Црвена звезда 1913, 31. mart 2022 23:00)

    # Link komentara

  63. A ko je Novicki da bi birao Evropljane. Nemac, cija se reprezentacija nikada nigde nije videla, koji ni u NBA nije bio nesto specijalno. Jedino sto je dugo igrao na visokom nivou i zbog toga je legenda inace, takvih kao on u evropi u ovom trenutku barem petorica. Prema tome neka se pokrije usima.
    (Si, 31. mart 2022 22:58)

    # Link komentara

  64. Znači Divac je bolji igrač od Sabonisa bio? Po čemu to meriš tačno? Jel znaš da Sabonis nije mogao da igra u NBA sve do samog kraja karijere, a i tad je došao i pokidao na jednoj nozi...
    (Pogan, 31. mart 2022 20:58)

    Divac je iz nekog razloga dosta podcenjen, čak i kod nas. Čovek je igrao u najjačoj konkurenciji u ISTORIJI KOŠARKE kao sporta, bez sumnje.

    Pogledaj malo protiv kakvih čudovišta je Vlade igrao svako veče, dok Joka igra protiv krilnih igrača 90 posto utakmica. Nije ni za poređenje.

    Sabonis je bio odličan i povređen. Verovatno je bio bolji od Vladeta, ali ne razumem potcenjivanje. Vlade je VEĆI igrač od Jokića, i to kudikamo.
    (Veliki Štrumf, 31. mart 2022 22:58)

    # Link komentara

  65. Jokić će na kraju karijere biti upamćen kao najbolji evropski igrač svih vremena, ako nekim čudom dodje do 6 titula onda i kao GOAT, ovo što radi jokić ni jordan nije radio, ali za zvanje najboljeg trebaće mu titule
    (Broda, 31. mart 2022 22:55)

    # Link komentara

  66. Toni Kukoč,najpotcenjeniji evropski igrač ikad. Ne može prva petorka bez njega. Tri puta vodio Jugoplastiku ( Pop 84 ) do titule prvaka Evrope. Čovek kome aplaudira cela Hala sportova u trenutku kada Partizan gubi 20 razlike i to devedeset prve! O tri titule u NBA da i ne govorim. Majkl Džordan ga uveo u kuću slavnih a Novicki ni u prvu petorku.
    (absolutezero, 31. mart 2022 22:53)

    # Link komentara

  67. Dirk najbolji Evropljanin pored njega Parker, Janis, Dončić i Jokić. To je prva petorka Evropljana. Sve vodje svojih timova koji su ili osvajali titulu ili igraju PO. Svi ostali su bili ok igraci ali nikada prve zvezde svojih timova. Tacka
    (Crna mamba, 31. mart 2022 21:29)

    Parker Nike nikad bio VOĐA nijednog tima. Gasol je itekako bio vođa Memfisa, ali nije imao nikakvu podršku u to vreme.ž, slično Garnetu u Minesoti.
    Da su njih dvojica igrali u krštenim timovima imali bi više priznanja i titula, a već ih imaju više nego što će Jokić i Dončić ikada imati.
    (Smilenberg, 31. mart 2022 22:51)

    # Link komentara

  68. @Draženova najbolja sezona u NBA je tu negde kao Bogdanovićeva prošla sezona. Staviti ga u prvu petorku je budalesanje. Marčulijenis je imao nekoliko boljih sezona i generalno mnogo bolju NBA karijeru.
    (meda, 31. mart 2022 22:08)

    Drugar, da nije bilo Dražena generalno i te sezone koju pominješ, ne bi bilo ni Bogdana, a ni Dirka, Dončića, Jokića ni ostalih. To je, očigledno za razliku od tebe i tebi sličnih koji košarku poznajete zadnjih 10 godina, veliki Dirk dobro skapirao i svestan je svog mesta i zasluga koje Dražen ima za to što je on dobio takvu šansu koju je umeo da iskoristi.

    Ljudi nisu svesni kakva je "anomalija" u tadašnjem NBA sistemu bila situacija gde beli bek iz Evrope dolazi u tim kojim dominira vodeći bekovski tandem lige Dreksler - Porter. Dražen uopšte nije dobijao šansu i sam se izborio za status koji je imao u svojoj zadnjoj sezoni.

    Zamislite samo da danas u NBA ima minutažu i neafirmisani beli evropski klinac sa 20kg manjka što tada neprikosnoveno najbolji evropski košarkaš nije mogao ni da sanja.
    (City Slicker, 31. mart 2022 22:49)

    # Link komentara

  69. Dražen je Amerima pokazao da se košarka igra i van Amerike. I to je teško da razume neko ko tada nije pratio ovaj sport.
    (Randy Marsh, 31. mart 2022 22:49)

    # Link komentara

  70. Prva petorka:
    Parker-Doncic-Kukoc-Novicki-Jokic

    Druga petorka:
    Peetrovic(Marculionis ili Dragic)-Stojakovic-Adetokumbo-Gasol-Sabonis
    (Objektivno, 31. mart 2022 22:48)

    # Link komentara

  71. (aco, 31. mart 2022 21:45)

    Gasol nije bio privezak nikome, već bio druga zvezda u timu i doneo je titulu Kobiju.
    Neverovatno potcenjen igrač.

    Maestralan doprinos na obe strane terena, a čak je i povređen igrao za svoje špance. Ne može Joka s njim u istu rečenicu.
    Taj osim statistike Denveru nije ništa doneo, a nama bukvalno nije doneo ništa.
    (Smilenberg, 31. mart 2022 22:47)

    # Link komentara

  72. @Otac mu nije bio Srbin, nego jeste Srbin. Bio i ostao. Ali to ne sme da kaže u zatucanom krvatistanu...
    (Istrebljivač_Vonjevina, 31. mart 2022 20:26)

    Ono kad mi za nekog kažemo da je zatucan.
    (Randy Marsh, 31. mart 2022 22:46)

    # Link komentara

  73. @vince carter
    Nikolaj Davidenko je tehnicki najbolje izvodio udarce. Znaci li to da je bio najbolji teniser?
    Ne mere ko je najbrzi, ko najvise skoci i sl. nego prosto ko najvise doprinosi timu.
    Btw, u danasnje vreme gde se prati svaki statisticki parametar, tako nesto i kompjuterski program moze da pokaze. Nije to umetnicko klizanje...
    (sasha, 31. mart 2022 22:46)

    # Link komentara

  74. @Kanidija,Dražen je bio 8. strelac lige sa 22,3 poena u proseku, ne pričaju NBA legende o Draženu biranim rečima bezveze, to što evropljani nisu dobivali šansu kada je on došao sada svi ti Dončići i Jokići ima njemu, Kukoču,Divcu, Marčuljonisu i Sabonisu da zahvale što su tetošeni ko suvo zlato. Komentar ti je realan.
    (da se ne ljubimo, 31. mart 2022 22:44)

    # Link komentara

  75. @vince carter
    Tebi je Jokic oteo ribu nemam drugo objasnjenje pa spavas na portalu omalovazavajuci Jokica,unistio ga Skola a maltene imali isti statisticki ucinak pritom nisu cak ni bili direktni suparnici,njega cuvao Bjelica,o Janisu da ne pricam,on pored sebe Midltona i Holideja,ovaj Bartona i Kampaca,pa zameni Dzordana i Barklija,Bulsi sa Barklijem bi manje vise imali slican ucinak u titulama.Sa ostatkom tima,MVP znaci licni ucinak u tezultatima timova,koji igrac je blizu Jokica kada je u potanju uticaj na kvalitet ostatka tima,najblizi Dza Morant,Janis je sila,ali ima ko da ga prati,koliko je to rasterecujuce u odnosu na to da bukvalno sve moras sam,zato je LEbron GOAT,zbog one titule sa Klivlendom protiv GSW na vrhuncu,ah da i on ti je izgleda oteo ribu pa si mu glavni hejter,ili je sve to samo zbog staaaarih dobrih vremena
    (hakala, 31. mart 2022 22:42)

    # Link komentara

  76. dva sebina u prvoj petorci i dva srbina u drugoj petorci kolko se ja razumem u matematiku to mu dodje cetri srbina al nebitno.
    (nebitan srbin, 31. mart 2022 22:41)

    # Link komentara

  77. Uf sto bi Jokic bio najbolji igrac u timu i MVP da igra u Lakersima pored Kobea
    (quixver, 31. mart 2022 22:39)

    # Link komentara

  78. Bez Jokića to je smejurija, Nikola je od svih ovih najbolji igrač, svi ostali su iza njega, realno.
    (mix, 31. mart 2022 22:38)

    # Link komentara

  79. Moj Dirk , Jokara je izmislio kosarku za tebe...
    (shone bjelovacki, 31. mart 2022 22:35)

    # Link komentara

  80. Sto se tice gasola, u pitanju je jedan od posljednjih vrhunskih evropskih centara. Za nijansu slabiji od divca i radje, malo vise od sabonisa. Tkz centar mvp mag danasnje sprdacine od kosarke mister jokic njega ne bih s gasolom usporedjivao. Vise mi se javlja luis scola kao neki pandam ultragigamega jokicu.
    (croata, 31. mart 2022 22:23)

    # Link komentara

  81. Izvinjavam se vama sto kazete da Jokic predvodi krs tim,ali i timovi ispod Denvera su krs,nije tako tesko biti ispred,sa tim da bi Klipersi bili iznad da su kompletni.
    (Kiser, 31. mart 2022 22:16)

    # Link komentara

  82. Za sve njih je Radivoje Korać bio doktor ali nije a verovatno nikad i ne bi zaigrao tu NBA ligu da je poživeo.
    (Siniša, 31. mart 2022 22:15)

    # Link komentara

  83. Po meni, Arvidas Sabonis bolji centar i od Gasola i od Jokića, ali ako se gledaju NBA postignuća onda nije. Tu bi onda Jokić verovatno dobio prednost.
    (Milovan, 31. mart 2022 22:13)

    # Link komentara

  84. Da li neko diletantima moze da objasni da MVP ne znaci najbolji igrac lige i da Harden i Westbruk nikada nisu bili bolji od Lebrona,Duranta,Lenarda,Karija kada su osvajali mvp priznanje niti je Nash bio bolji od Kobija,lebrona,dirka,dankana,garneta,wejda itd. Eto Dwayne Wade nikada nije bio mvp,doktor za Westbruka. Jedino ovde Jokica nazivaju najboljim igracem lige i nigde vise,Durant igra na 40% mogucnosti regularni deo. Janis je zver na oba dela terena,osvajac prstena.
    (vince carter, 31. mart 2022 22:12)

    # Link komentara

  85. Drazen, divac, kukoc, sabonis i evo mali perica iz naselja protiv koje god hocete petorke
    (croata, 31. mart 2022 22:11)

    # Link komentara

  86. Ne znam u kom univerzumu zive neki ljudi.
    Jokic pometlan od Phoenixa, nemocan bio sve utakmice, dok ih je Janis sam pobedio u 4. utakmici i ubacio 50p.
    Posle ovoga argumenta je sve suvisno dalje komentarisati. Janis je bolji igrac od Jokica, ali sa tim se ne slazu ovde Jolovci.
    Gasol je bio daleko bolji igrac odbrana-napad od Jokica, njemu Skola nije mogao nista ispod kosa. Opet, ima youtube, argumenti su tu, samo treba pogledati.
    (penny hardaway, 31. mart 2022 22:09)

    # Link komentara

  87. Draženova najbolja sezona u NBA je tu negde kao Bogdanovićeva prošla sezona. Staviti ga u prvu petorku je budalesanje. Marčulijenis je imao nekoliko boljih sezona i generalno mnogo bolju NBA karijeru.
    (meda, 31. mart 2022 22:08)

    # Link komentara

  88. @zvezda Pa trojke neces ni pominjati diletantu jer je Gasol tek na kraju karijere uhvatio eru trojki,a Dzulius Randle,Kevin Lav,Davis,Tarner su poceli da sutiraju trojke a Gasol je sigurno bolji suter od svakog od njih i ima meksu ruku i daleko je prirodniji suter,osim ne mozda od Lava. Vi to ne razumete jer ste laici,Lary Bird ima manje sutnutih trojki po mecu od Westbrika ili Lonza Bola,to je stvar ere a ne "neznanja". U Gasolovim timovima su postojali plejmejkeri kod kojih je lopta,to sto Jokic nema pleja pa je njemu poverena organizacija ne mora da znaci da svaki visoki igrac treba da ima 10 dodavanja na mecu,koliko puta ste od Gasola videli vrhunske paseve i asistencije ili kad pretrci teren sa loptom u rukama...pa mnogo puta,znaci da je mogao da ima mnogo vise triple dablova u ovoj eri gde ih ima Domantas Sabonis,kako ste toliki laici,nije mi jasno,pa povrsni ste kao daske bukvalno. Pa Stef Kari ima duplo bolja dodavanja od Westbruka koji ima milion triple dablova vise,ali Kari igra u protoku lopte gde svi dele "asistencije" a Wariorsi ni Orlando ne mogu da dobiju bez njega,30-85 bez karija u zadnje 4 sezone,covek im svojim kretanjem sve olaksava,toliko o pukim statisticarima!
    (vince carter, 31. mart 2022 22:04)

    # Link komentara

  89. Problem je sto imamo dve razlicite epohe. Sad je mnogo lakse doci do NBA, dovode i prave igraca, pa tako dovedu Zagorca, Jokica, Musu... neki uspeju, neki ne. Krajem proslo i pocetkom ovog veka. u Ameriku su isli samo i iskljucivo najbolji igraci iz Evrope, pa si imao situaciju da jedan NBA igrac na Evrobasketu npr pravi razliku, a sad te razlike vise nema, jer npr jedna Italija je imala kompletnu petorku iz NBA, a nisu nista uradili. Pa evo i sam Jokic, ni on u reprezentaciji ne pravi razliku. Elem, Doncic, Janis... oni bi sigurno i u tom periodu ranije otisli u NBA.
    Drugo, nije u redu sto mozes da biras 5 centara npr u ovu petorku, sto onda nije najbolja petorka, nego 5 najboljih igraca. Ali posto se bira petorka, evo su njih 5 iz Evrope, najbolji na svojim pozicijama svih vremena

    Parker
    Petrovic
    Stojakovic
    Novicki
    Sabonis

    Svako ko kaze da nije ovako je subjektivan i bira petorku njemu omiljenih igraca. Dalje, ovde se ne uzimaju titule i nagrade kao parametar, to moze u tenisu i skijanju, ali u kosarci ne, znaci ne biraju se ni najuspesniji, nego prosto najkvalitniji igraci.
    (nostalgija, 31. mart 2022 22:02)

    # Link komentara

  90. E moj Dirk...uvjek sam te cenijo...ali to je sramota... ti živiš u zemlji statistike i neguješ potvrdjene statistike i činjenice.. kakav crni Dražen Petrović mili moj... niti si ga ikad video i niti možeš dati neku izjavu u vezi Dražana..žalostno...Jokić je več sada najbolji beli evropljanin
    (Milan iz Cirih-a, 31. mart 2022 21:59)

    # Link komentara

  91. Drazen Srbin Hercegovac od oca Jovana a Doncic Srbi poreklom sa Kosova.
    (MVP i najbolji teniser nabijaju komplekse, 31. mart 2022 21:59)

    # Link komentara

  92. Gasol ne ide u istu rečenicu sa Sabonisom a ni sa Divcem. Pominjati ga sa Jokićem zajedno je šala pošalica. Šali se malo Dirk, stari je to šaljivdžija.
    (Goks, 31. mart 2022 21:55)

    # Link komentara

  93. @Avangar Janis je vec sad izabran u top 75 ikada a ti ga stavljas iza Jokica i Doncica,pa stavrno vas treba ispitivati!! Kao merilo je sto je Jokic najbolji igrac svog tima,a tim mu nazivaju G ligasima a konkurencija ispod Denvera trenutno je najgora ikada,cak i Dalas nije nikakav tim. Mnogo je tesko biti najbolji igrac Denvera,Pau Gasol to ne bi bio uopste,oko njega vise sutera i samim tim vise prostora za njega da pravi decu Goberu,Kapeli,Adamsu,Taunsu,Plamliju,Zubcu i slicnim diletantima. U ovoj eri Rusel Westbruk je bio mvp i rekorder je u triple dablovima,to je kraj price..samo to je dovoljno da se pomene. Marey iz San Antonia vec ima najvise triple dablova u istoriji Spursa,batalite se glupih brojki i regularne sezone,Riki Rubio uhvatio 17 skokova na mecu😅
    (vince carter, 31. mart 2022 21:52)

    # Link komentara

  94. Otac mu nije bio Srbin, nego jeste Srbin. Bio i ostao. Ali to ne sme da kaže u zatucanom krvatistanu...
    (Istrebljivač_Vonjevina, 31. mart 2022 20:26)
    Zapravo je točno da je BIO. Umro je nedavno.
    (EU građanin, 31. mart 2022 21:52)

    # Link komentara

  95. @baron
    Наравно да је Јокић превазишао Гасола по квалитету. Јокић је најбољи играч НБА, а Гасол је био у топ 10. Колективни успеси су нешто друго, ту ни Бирчевић не стоји лоше, као ни Карузо који иде уз Леброна као привезак, а нема никакав допринос. За сад је Новицки најбољи НБА Европљанин, али Јокић и Јанис могу да угрозе његову позицију, јер мигу још 5-6 сезона да играју на врхунском нивоу.
    (aco, 31. mart 2022 21:45)

    # Link komentara

  96. Mozete vi sad da serendate tu sto dana i da se pravite pametni ali je neosporno da su svi vrhunski kosarkasi a o ukusima se moze raspravljati uvek. To je odprilike to od Evrope sto je Dirk nabrojao pa vi poredjajte kako hocete.
    (duledudule, 31. mart 2022 21:44)

    # Link komentara

  97. @baron
    Čitam nešto nevidim MVP NBA lige džaba sve ostalo ne može se to porediti nikako.
    (Mudrav, 31. mart 2022 21:44)

    # Link komentara

  98. @ Baron

    Taj Novicki je najveći zato što nije jurio super timove već je sam nosio Dalas do titule. Gasol je bio odličan centar, ali realno nije bio ni najbolji igrač u sopstvenom timu niti je bio najzaslužniji za te titule. Jokić je MVP, dve puta član prve petorke i ako ove godine bude MVP već će nadmašiti Gasola. Kada bi se gledalo po titulama Robert Ori (7) je veći ograč od Karla Melouna (0). Lako je osvajati titule sa superzvezdama. Jokić sam nosi krš od time do plej ofa.
    (Milan, 31. mart 2022 21:44)

    # Link komentara

  99. @istina pa Westbruk ima najvise triple dablova u istoriji i mvp "regularne sezone"...jel bolji Westbruk od Duranta🤣 Gasol bi skolovao vecinu visokih igraca danas,isto kao sto ih skoluje Jokic,pa Rudy Gober je dpoy danasnje lige,pogledaj sta mu je sve uradio Gasol sa 36 godina,na 10 razlicitih nacina ga je ponizio i ubacio 40 poena.
    (vince carter, 31. mart 2022 21:41)

    # Link komentara

  100. Tvoje poimanje košarke.
    Gasol je bio strašan igrač, majstor niskog posta ali titule video ne bi da nije Španac i da nije igrao s Brajantom. Nikad nije bio ni blizu MVP lige a Jokić je to već dvaput.
    (Exe, 31. mart 2022 21:06)

    Твоје поимање кошарке, Неш је био двоструки МВП, Коби и Шек по једном. Неш = Шек + Коби јел тако?
    Други пример, Вестбрук је био МВП, Ману ни близу, јел Вестбрук можда бољи од Ђинобилија???
    (Memfis, 31. mart 2022 21:40)

    # Link komentara

  101. nije stavio sebe i Divca
    (Ivan, 31. mart 2022 21:40)

    # Link komentara

  102. Jokic jos i nije blizu Gasola,samo ovo sto radi Nikola je neverovatno ako ovako nastave po meni on ili Doncic vodice borbu za najboljeg Evropljanina ikada..obojica@su doktori kosarke,neverovatno kako razumeju ovu prelepu igru jednostavno su pretaletovani,Jokara je paklen plej zarobljen u telu centra,kad ste videli Gasola da deli onakve asistencije,da ima onakav sut,trojke necu ni spominjati
    (Zvezda Sampion, 31. mart 2022 21:40)

    # Link komentara

  103. Sigurno je Korkmaz, koji igra već nekoliko sezona u NBA, bolji igrač od Đorđevića, Bodiroge i Navara…

    Cirkus od argumenata…

    Za ove klince koji misle da je statistika košarka, Dončić i Jokić imaju bolje proseke u NBA nego što su imali u ACB i ABA ligi, a to ne znači da je NBA gora od ACB i ABA lige…

    “Livadu” ne prepoznaje statistika, a mnogi se trofeji osvajaju sa istom…
    (Naša posla..., 31. mart 2022 21:37)

    # Link komentara

  104. Realno,ali realno su i dva Srbina u prvoj pa bilo ko sta da kaze i misli,Drazen Petrovic je Srbin otac Jovan a Doncic otas Srbin Sasa Doncic,ako se po ocj racuna a racuna se
    (Zvezda Sampion, 31. mart 2022 21:36)

    # Link komentara

  105. Ali koje smejanje,kad hoce da omalovaze Kobija,kazu Gasol mu doneo titule,a sad kazu Gasol ne bi video titule bez Kobija :)) I Westbruk je bio mvp a Djinobili nije bio ni blizu,ja bi reko da je Manu majstor kosarke za Westbruka. Steve Nash 2x mvp,a sigurno nije nivo Kobija,Dirka koji su to bili jednom,niti je nivo Skoti Pipena koji nije bio nikad...kakva ppredjenja :))
    (vince carter, 31. mart 2022 21:36)

    # Link komentara

  106. Pojma ti nemaš,staviti ove igrače koji samo mogu igrati u NBA jer odbrane se tamo ne igraju.Najbolji evropski igrači su Dražen Petrović,Toni Kukoč,Dino Rađa,Aleksandar Đorđević,Bodiroga,Danilović,Sabonis i Nikos Galis.Kakav Toni Parker,Dončić i ostala buranija iz NBA.A kada bi trebalo izdvojiti najboljega igrača iz Evrope to je bez konkurencije Dražen Petrović,jedan jedini i ne ponovljivi zbog kojega sam i zavoleo košarku i navijao za Cibonu samo zbog njega.
    (Ljubo, 31. mart 2022 21:34)

    # Link komentara

  107. Primitivno :) Djordjevic , Bodiroga , Danilovic nisu ni pomenutii hmmm
    (filip, 31. mart 2022 21:06

    Sastavljaju se petorke evropskih igrača u NBA, Bodiroga uopšte nije igrao u NBA, Đorđević imao minornu ulogu u NBA, Danilović je nešto malo pokazao u NBA. Kad bi se birali uopšteno evropski igrači, svakako da bi pomenuta trojica imali značajniju ulogu, jer su sva trojica majstori ovog sporta!
    (cukce, 31. mart 2022 21:29)

    # Link komentara

  108. Jokic je bolji NBA igrac od Gasola. To nije sporno. Jokic jednom MVP i verovatno b2b. M V P M V P pored janisa, doncica, karija, lebrona, durenta…
    Gasol vrhunski igrac ali kao drugi igrac u timu. 2. violina, nikad vodja u N B A. Pustite representciju i evropu, to se ne gleda ovde.
    Dirk najbolji Evropljanin pored njega Parker, Janis, Dončić i Jokić. To je prva petorka Evropljana. Sve vodje svojih timova koji su ili osvajali titulu ili igraju PO. Svi ostali su bili ok igraci ali nikada prve zvezde svojih timova. Tacka
    (Crna mamba, 31. mart 2022 21:29)

    # Link komentara

  109. Top 5 evropljana koji su igrali u NBA su 1. Dirk 2. Jokic 3. Doncic
    4. Janis 5. Stojakovic. Svaka cast Divcu, Parkeru, Kukocu, Drazenu i ostalima ali ovo je realno. Stim sto ce na kraju svojih karijera Jokic, DOncic i Janis biti ubediljvo najbolji evropljani koji su ikada krocili zemljom, kojim redom videcemo, za sad je Janis po titulama, nagradama i ostalom, iako su Jokic i Doncic izmislili kosarku za Grckog gospodina, ali Janisu se mora odati priznjanje jer radi na sebi i trudi se da nauci tako da kapa dole.
    (Avangar, 31. mart 2022 21:29)

    # Link komentara

  110. Jao djece i napaljenih srba.Cuj Jokic vec sad bolji od Gasola.Fakat ste mitomani u svemu.
    (Mr_Melbourne, 31. mart 2022 21:28)

    # Link komentara

  111. Parker-Doncic-Kukoc-Novicki-Jokic prva petorka

    Petrovic-Stojakovic-Adetokumbo-Gasol-Sabonis druga petorka
    (Objektivno, 31. mart 2022 21:28)

    # Link komentara

  112. Hahahah Gasol pre Jokica kako da ne
    (Realist, 31. mart 2022 20:10)

    Kad jokic osvoji bar pola medalja koliko ima gasol i nba prsten onda mogu u istu recenicu
    (cole, 31. mart 2022 20:54)

    Kad Gasol bude imao MVP kao Jokic,kad bude imao toliki broj tripl dablova pa i dabl dablova,moze sa njim u istoj recenici.
    Neko moze biti u dobrom klubu u tom trenutku i osvojiti mnoge trofeje a neko nema kvalitetne saigrace i nista ne osvoji ali ne znaci da je onaj sa trofejima bolji.I Milicic ima jedan prsten pa ne spada medju najboljim evropljanima u NBA.
    (Istina, 31. mart 2022 21:21)

    Ne lupetaj. Trofeji su merilo.
    (zoki, 31. mart 2022 21:27)

    # Link komentara

  113. Drazen je do danas nenadmasan bek, uz respekt Dragicu. Krila i centri koji igraju licem, vode loptu itd je bila i ostala europska nisa. Drazen je dosao dok su europljani bili jetiji na poziciji na kojoj su i danas jetiji i trpao. Ameri bekove ispod 2,00 ni ne draftiraju, kazu bacit cemo kamen u hoodu i pogodit bolje.

    P.S. otac mu nije Srbin nego Bunjevac
    (Cao, 31. mart 2022 21:27)

    # Link komentara

  114. Otac mu nije bio Srbin, nego jeste Srbin. Bio i ostao. Ali to ne sme da kaže u zatucanom krvatistanu...
    (Istrebljivač_Vonjevina, 31. mart 2022 20:26)


    pa što ti imaš protiv srba u hrvatskoj...živi svoj život a njih pusti da žive svoj....
    (Tonči..., 31. mart 2022 21:26)

    # Link komentara

  115. pejafan, 31. mart 2022 20:33)

    cuj ti ovog dirk igrao sam hahaha.
    tason mislim da je te sezone bio najbolji odbrambeni igrac
    merion tada medju najboljim krilima
    jj barera brutalno sutirao
    j terry medju 5 najboljih trojkasa u istoriji
    j kidd medju 10 najboljih plajeva u istoriji
    batler tada medju 10 na svojoj poziciji
    stojakovic zna se
    stivenson brutalna odbrana
    vidi neko ce reci neki su imali godina ali to su igraci bez povreda i bili gladni prstena svi su mogli da odigraju na visokom nivou 30+ min.. izbalansirana ekipa nesto slicno detroit 2004 samo je detrojit bio vise orijentisan odbranom ali i tamo je bilo trojkasa bilaps, prince, valas, pa i rip hamilton je isto mogao.. za obe ekipe na pocetku sezona sam rekao da mogu uzeti titulu i drugare iznenadio
    (alen, 31. mart 2022 21:26)

    # Link komentara

  116. A sebe nije stavio u prvu petorku !
    Kakva faca, a kvalitetom je u prva tri igrača iz Evrope ikada.
    (Z, 31. mart 2022 21:25)

    # Link komentara

  117. realno jokara je vec presisao gasola
    (cpjts, 31. mart 2022 20:22)

    A jeste, kako da nije.
    Po cemu?

    2× NBA champion (2009, 2010)
    6× NBA All-Star (2006, 2009–2011, 2015, 2016)
    2× All-NBA Second Team (2011, 2015)
    2× All-NBA Third Team (2009, 2010)
    NBA Rookie of the Year (2002)
    NBA All-Rookie First Team (2002)
    J. Walter Kennedy Citizenship Award (2012)
    All-EuroLeague Second Team (2001)
    3× Liga ACB champion (1999, 2001, 2021)
    Spanish King's Cup winner (2001)
    Spanish King's Cup MVP (2001)
    ACB Finals MVP (2001)
    2× FIBA Europe Player of the Year (2008, 2009)
    2× Mister Europa Player of the Year (2004, 2009)
    4× Euroscar Player of the Year (2008–2010, 2015)
    FIBA World Championship MVP (2006)
    2× FIBA EuroBasket MVP (2009, 2015)
    3× FIBA EuroBasket Top Scorer (2003, 2009, 2015)

    Gde su Jokine titule, medalje?
    Kako vas ne mrzi da pisete gluposti.

    NBA Most Valuable Player (2021)
    4× NBA All-Star (2019–2022)
    2× All-NBA First Team (2019, 2021)
    All-NBA Second Team (2020)
    NBA All-Rookie First Team (2016)
    2× Serbian Player of the Year (2018, 2021)
    ABA League MVP (2015)
    ABA League Top Prospect (2015)

    U Jokićevim godinama Gasol je samo jednom bio na, NBA All- Star, a ti uporedi trenutne brojke i ne žuri jer je Jokić tek počeo.
    Mene ne mrzi da pišem istinu.
    (Edgar, 31. mart 2022 21:24)

    # Link komentara

  118. Gasol pre Sabonisa? Ma daj, bez obzira na statistiku! Pa Darko Milicic ima prsten, ali ga to ne cini boljim od Radje, Divca, Karla Malona... Drazen kada je dobijao sansu da igra, pokazivao je ko je, klasa za 90% NBA igraca tada. Ma tesko je o tome pricati, ali da se desi neka fantazija, a ja imam klub u vlasnistvu, najpre bih dao novac za Sabonisa i Drazena. Na zalost, bez obzira na velike karijere, Parker, Novicki, Gasol, Sremf i Divac, ne bi ih razmatrao. Kukoca da!
    (Dali Bocek, 31. mart 2022 21:22)

    # Link komentara

  119. Hahahah Gasol pre Jokica kako da ne
    (Realist, 31. mart 2022 20:10)

    Kad jokic osvoji bar pola medalja koliko ima gasol i nba prsten onda mogu u istu recenicu
    (cole, 31. mart 2022 20:54)

    Kad Gasol bude imao MVP kao Jokic,kad bude imao toliki broj tripl dablova pa i dabl dablova,moze sa njim u istoj recenici.
    Neko moze biti u dobrom klubu u tom trenutku i osvojiti mnoge trofeje a neko nema kvalitetne saigrace i nista ne osvoji ali ne znaci da je onaj sa trofejima bolji.I Milicic ima jedan prsten pa ne spada medju najboljim evropljanima u NBA.
    (Istina, 31. mart 2022 21:21)

    # Link komentara

  120. Nikad niko nije bio hajpovan kao Drazen.
    jeste bio najbolji igrac Evrope, ali najbolja kosarka se igra u Americi, a tamo su od njega bolje karijere imali mnogi, i tek ce je imati. Ono sto vec sada rade Adetokumbo, Jokic i Doncic, daleko je svetlosnim godinama od Drazena.
    Brojevi govore sve.
    (crni_redstar, 31. mart 2022 20:47)



    brojevi govore sve haha pa kad se ne igra obrana. sad moze svatko do 50 koseva i vise. vecina danasnjih nba kosarkasa ima bolje brojeve nego michael jordan i to po tebi onda znaci da su svi bolji od njega :D kako obozavam ovakve sportske neznalice. nitko kao jordan a sto se tice europe, nitko kao petrovic !
    (mateo, 31. mart 2022 21:18)

    # Link komentara

  121. Po toj logici Đorđević je krš igrač. Ili Bodiroga koji nije ni primirisao NBA. Kakve gluposti vi klinci pišete, ovo je mučno za čitanje...
    (Pogan, 31. mart 2022 21:03)

    Da su bili toliko kvalitetni,igrali bi u NBA ligi i bili neki faktor tamo.Bodirogu niko nije ni trazio,pre svega zbog fizickih predispozicija a Djordjevic je bio jednu sezonu i iimao minutazu 5-6 minuta po utakmici,sto znaci da je bio marginalni igrac u toj konkurenciji,kao i Danilovic.Za evropske prilike,bili su vrhunski igraci.
    (Najrealnije, 31. mart 2022 21:16)

    # Link komentara

  122. Po meni je Parker Drazen Doncic Janis Jokic Podjednako dobra postava Gasol Bodiroga Novicki Toni Kukoc Galis .Malo je tanko na pleju ali Parker ima solidan rezime
    (Drax, 31. mart 2022 21:15)

    # Link komentara

  123. Prva petorka: Parker, Dončić, Stojaković, Novicki, Gasol
    (cukce, 31. mart 2022 21:14)

    # Link komentara

  124. Ovdje na balkanu se zene nazalost cijene skoro ko u iranu...cuj drazen srbin jer mu je tata srbin a nole nimalo hrvat a mama mu hrvatica
    (Balkanizam, 31. mart 2022 20:48)

    Izgleda da samo tebi nije jasno da deca nacionalnost nasledjuju po ocu,kao i prezime a u oba ova slucaja su ocevi srbi. Imamo primere gde se deca odlucuju da igraju za selekciju drzave iz koje im je majka ali gotovo uvek ako su ziveli u tu drzavu a ne u ocevu pa iz zahvalnosti ali to ne znaci da su po nacionalnosti to sto im je i majka.
    (Toliko, 31. mart 2022 21:11)

    # Link komentara

  125. Hahahah Gasol pre Jokica kako da ne
    (Realist, 31. mart 2022 20:10)

    Kad jokic osvoji bar pola medalja koliko ima gasol i nba prsten onda mogu u istu recenicu
    (cole, 31. mart 2022 20:54

    Karijeru jedog košarkaša čine lični i timski uspesi, ti pišeš samo o timskim uspesima a za njih nije zaslužan samo Gasol.
    (Franc, 31. mart 2022 21:11)

    # Link komentara

  126. Kakav crni Gasol. Od njega su bolji i Divac i Sabonis. Sa Jokićem ne može ni u istu rečenicu, u pitanju je razlika u klasi. Ili Parker, čuj Parker. Dirkenštajn prolupao.
    (Goks, 31. mart 2022 21:10)

    # Link komentara

  127. @JeRemija jako si voleo da kazes kako je Pau Gasol doneo titulu Kobiju i kako je bio mvp finala,a sad cuj koji Gasol,dva puta osvajac prstena,sa reprezentacijom osvojio i sa 36,unistio Gobera sa 40 poena,najjaci americki tim je jedva pobedjivao Spance u dva finala. Al jbg,sada bi imao neuporedivo bolju statistiku,a tako se odredjuje kvalitet igraca? Jel tako? Mislim da bi ispalo da su Domantas Sabonis ili Dzulius Randle u istom rangu kao Pau Gasol,po brojkama..jel da?!
    (vince carter, 31. mart 2022 21:08)

    # Link komentara

  128. Primitivno :) Djordjevic , Bodiroga , Danilovic nisu ni pomenutii hmmm
    (filip, 31. mart 2022 21:06)

    # Link komentara

  129. Пау Гасол је бољи од Јокића, шта је проблем?
    (Memfis, 31. mart 2022 20:43)

    Tvoje poimanje košarke.
    Gasol je bio strašan igrač, majstor niskog posta ali titule video ne bi da nije Španac i da nije igrao s Brajantom. Nikad nije bio ni blizu MVP lige a Jokić je to već dvaput.
    (Exe, 31. mart 2022 21:06)

    # Link komentara

  130. Interesantno, ako gledamo po pozicijama, stavio je 2 Power forwarda umesto centra.
    (me myself and i, 31. mart 2022 21:04)

    # Link komentara

  131. Nikad niko nije bio hajpovan kao Drazen.
    jeste bio najbolji igrac Evrope, ali najbolja kosarka se igra u Americi, a tamo su od njega bolje karijere imali mnogi, i tek ce je imati. Ono sto vec sada rade Adetokumbo, Jokic i Doncic, daleko je svetlosnim godinama od Drazena.
    Brojevi govore sve.
    (crni_redstar, 31. mart 2022 20:47)

    Po toj logici Đorđević je krš igrač. Ili Bodiroga koji nije ni primirisao NBA. Kakve gluposti vi klinci pišete, ovo je mučno za čitanje...
    (Pogan, 31. mart 2022 21:03)

    # Link komentara

  132. (dakiliz, 31. mart 2022 20:51)

    Znači Divac je bolji igrač od Sabonisa bio? Po čemu to meriš tačno? Jel znaš da Sabonis nije mogao da igra u NBA sve do samog kraja karijere, a i tad je došao i pokidao na jednoj nozi...
    (Pogan, 31. mart 2022 20:58)

    # Link komentara

  133. Hahahah Gasol pre Jokica kako da ne
    (Realist, 31. mart 2022 20:10)

    Kad jokic osvoji bar pola medalja koliko ima gasol i nba prsten onda mogu u istu recenicu
    (cole, 31. mart 2022 20:54)

    # Link komentara

  134. Пау Гасол је бољи од Јокића, шта је проблем?
    (Memfis, 31. mart 2022 20:4

    Covek je sarkastican.

    Pogledaj najbolje ocenjeni komentar pa ces videti zbog cega.
    (Stark, 31. mart 2022 20:53)

    # Link komentara

  135. Ne znam koliko zaslužuje komentar na ovo lupetanje, da npr. stavi Sabonisa umesto Divca koji je bio 2 puta All Star igrač a po njemu nema ga ni u drugoj petorci. Pa staviti Dražena koga sam obožavao iz vremena igranja u Evropi gde je ostavio veliki trag ali u NBA beznačajan. Kad je došao u Portland grejao klupu,praktično nije ni igrao kao sad Bobi Marjanović npr. Posle toga odigrao par solidnih sezona u skromnom
    New Jerseyju sa prosekom od 20ak poena. Po meni je veći trag i Peđa Drobnjak imao u NBA od njega.Ne znam čemu toliki hajp oko njega,prestaću da gajim lepa sećanja na njegovu igru baš zbog tolikog prepumpavanja njegovog učinka u Americi.
    (dakiliz, 31. mart 2022 20:51)

    # Link komentara

  136. Ovdje na balkanu se zene nazalost cijene skoro ko u iranu...cuj drazen srbin jer mu je tata srbin a nole nimalo hrvat a mama mu hrvatica
    (Balkanizam, 31. mart 2022 20:48)

    # Link komentara

  137. Ako cemo posteno, npr Bojan Bogdanovic je imao daleko uspesniju nba karijeru od Petrovica. Ali fama je fama. p.s. da, znam da Bojan ne igra na istoj poziciji, samo navodim primer. Najbolji suter ikad iz evrope u nba je Predrag Stojakovic, niko no blizu
    (york, 31. mart 2022 20:47)

    # Link komentara

  138. Nikad niko nije bio hajpovan kao Drazen.
    jeste bio najbolji igrac Evrope, ali najbolja kosarka se igra u Americi, a tamo su od njega bolje karijere imali mnogi, i tek ce je imati. Ono sto vec sada rade Adetokumbo, Jokic i Doncic, daleko je svetlosnim godinama od Drazena.
    Brojevi govore sve.
    (crni_redstar, 31. mart 2022 20:47)

    # Link komentara

  139. realno jokara je vec presisao gasola
    (cpjts, 31. mart 2022 20:22)

    A jeste, kako da nije.
    Po cemu?

    2× NBA champion (2009, 2010)
    6× NBA All-Star (2006, 2009–2011, 2015, 2016)
    2× All-NBA Second Team (2011, 2015)
    2× All-NBA Third Team (2009, 2010)
    NBA Rookie of the Year (2002)
    NBA All-Rookie First Team (2002)
    J. Walter Kennedy Citizenship Award (2012)
    All-EuroLeague Second Team (2001)
    3× Liga ACB champion (1999, 2001, 2021)
    Spanish King's Cup winner (2001)
    Spanish King's Cup MVP (2001)
    ACB Finals MVP (2001)
    2× FIBA Europe Player of the Year (2008, 2009)
    2× Mister Europa Player of the Year (2004, 2009)
    4× Euroscar Player of the Year (2008–2010, 2015)
    FIBA World Championship MVP (2006)
    2× FIBA EuroBasket MVP (2009, 2015)
    3× FIBA EuroBasket Top Scorer (2003, 2009, 2015)

    Gde su Jokine titule, medalje?
    Kako vas ne mrzi da pisete gluposti.
    (baron, 31. mart 2022 20:45)

    # Link komentara

  140. Sramota od Novickog što nije Jokića stavio u prvu petorku...
    Čuj Pau Gasol?!
    (JeRemija, 31. mart 2022 20:24)

    Пау Гасол је бољи од Јокића, шта је проблем?
    (Memfis, 31. mart 2022 20:43)

    # Link komentara

  141. Ja bih Peđu, Kukoča i Jokića umjesto Parkera, Dražena i Gasola. Jeste da bi to bila visoka petorka, ali bi bila veoma opasna - 3 univerzalna igrača na pozicijama 1, 3 i 5, jedan klasičan bek šuter i jedna zvijer u reketu.
    (Ogi, 31. mart 2022 20:39)

    # Link komentara

  142. Znao sam da ce odvratni domaci sa sajta odmah da grizu u komentarima,reci da su Jokic i Doncic galaksija iznad,ejj..pa to ni Jokiceva braca ne bi rekla :)) Pau Gasol nije igrao u vreme kada Domantas Sabonis stancuje statistiku,on je ravno 40 poena ubacio sadasnjem dpoy nba lige u finalu u mecu koji traje 40 minuta,na primer Embid je pretrom u poredjenju sa Gasolom a sada je u borbi za mvp nagradu,mladji Gasol ga je rasplakao u vreme kada je u ekipi imao Dzimi Batlera,Simonsa,Harisa. Ovog je unistio Skola sa 40 godina,dok je Dirk uveo deset puta slabiju reprezentaciju od Srbije u finale Eura,a titulu je osvojio preko Lebrona,Kobija,Duranta,Wejda. A cak pokusavaju da stave Jokica iznad Janisa zbog regularne sezone a Janis je 2x mvp,dpoy,mvp finala,sampion :)))
    (vince carter, 31. mart 2022 20:37)

    # Link komentara

  143. Pa ovo je njegov izbor. Toni Parker je bio odličan plej ali je to bio i Saša Đorđević i Nikos Galis...
    (Pera Realno, 31. mart 2022 20:36)

    # Link komentara

  144. Dražen je bio perfektan igrač bez dileme i jedan od meni omiljenih.
    On je radio čuda u Evropi, u nba bio zakucan za klupu tada jakog Portlanda zbog Drekslera i Portera sezonama. Tek odlaskom u Netse pokazao je dosta toga u 2 sezone i tragične smrti. Mislim da je u zadnjoj sezoni imao prosjek od 20p.
    Tada na prste dvije ruke bilo je Evropljana i sve je išlo mnogo teže. Veliki igrač bez dilema ali u NBA suviše malo mečeva za prvu petorku. Šta bi bilo da je potraja druga je stvar i samo iz tog razloga meni je 2 petorka. Košarkaški Mocart ne bez razloga.
    (Kanidja PG, 31. mart 2022 20:34)

    # Link komentara

  145. Dirk legenda,nije stavio sebe uopste...Gledam Parkera danas prvo je sebe stavio :-D
    Sjajne karijere ce imati i Janis,Luka i Jokic ali za sada ubedljivo najbolji evropski kosarkas Dirk Novicki(sam je bio nosilac Dalasa dok je Gasol imao Kobi Brajanta a Parker Tim Dankana i Manu Djinobilija)...
    (pejafan, 31. mart 2022 20:33)

    # Link komentara

  146. #Realist Jokic i Gasol pre Sabonisa, kako da ne
    (Sale, 31. mart 2022 20:31)

    # Link komentara

  147. Bruka,
    Bez Stojakovića i bez Jokica u prvoj postavi je nemoguce.
    Šta radi ljubomora, bez Stojakovića ne bi osvojio prsten, a Jokic je sad već institucija za njega u istim godinama.
    (Pera, 31. mart 2022 20:30)

    # Link komentara

  148. ....frajkan je najbolji europljanin, a sebe nije stavio ni u jednu petorku....
    (Pruđe, 31. mart 2022 20:29)

    # Link komentara

  149. Dražen je isto bio Srbin pošto mu je otac bio Srbin !
    (M.R., 31. mart 2022 20:13)

    Otac mu nije bio Srbin, nego jeste Srbin. Bio i ostao. Ali to ne sme da kaže u zatucanom krvatistanu...
    (Istrebljivač_Vonjevina, 31. mart 2022 20:26)

    # Link komentara

  150. Ne shvatam bas ko igra trojku u prvoj petorci.
    Kukoc je najbolji evropski igrac, pa ce tesko da bude u drugoj.
    A Adetokumbo zalutao, malo morgen pre Radje i Divca
    (realo, 31. mart 2022 20:26)

    # Link komentara

  151. Nema šta, pošteno. Jokić ima šanse da bude bolji od Gasola, ali tek za nekoliko godina. I bar jedan prsten da osvoji.
    (Radulović, 31. mart 2022 20:25)

    # Link komentara

  152. Sramota od Novickog što nije Jokića stavio u prvu petorku...
    Čuj Pau Gasol?!
    (JeRemija, 31. mart 2022 20:24)

    # Link komentara

  153. kakv je to smrad, igrao sa Pedjom, osvojio jedinu titulu, a stavio ga u drugi tim. Drazena nije ni gledao verovatno, a Gasol mu bolji od uskoto dvostrukog MVP-ja Jokica.
    veliki igrac, nula covek.
    (crni_redstar, 31. mart 2022 20:23)

    # Link komentara

  154. realno jokara je vec presisao gasola
    (cpjts, 31. mart 2022 20:22)

    # Link komentara

  155. Od svih navedenih ( Uz svo postovanje) Naj slabiji Pokojni Drazen I P. Stojakovic...Ostali Top
    (g.m., 31. mart 2022 20:22)

    # Link komentara

  156. Dražen je isto bio Srbin pošto mu je otac bio Srbin !
    (M.R., 31. mart 2022 20:13)

    # Link komentara

  157. Ahahaha! Sličan se sličnom raduje. Srbin je najbolji a takođe i drugi Srbin sa Slovenačkim pasošem... Ta dva igrača su galaksija iznad istalih košarkaša sa ovih prostora i EVROPE...
    (veljko, 31. mart 2022 20:12)

    # Link komentara

  158. Hahahah Gasol pre Jokica kako da ne
    (Realist, 31. mart 2022 20:10)

    # Link komentara