Nov udarni tandem Denvera – Jokić i Moris VIDEO

Nikola Jokić je bio prva zvezda u pobedi Denvera na gostovanju Sakramentu, ali je imao obilatu pomoć i od strane saigrača.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Jokić sâm protiv svih – Denver izjednačen sa Filom, Čikagom, Bostonom

* Ker: Jokić će opet biti MVP; Nikola: Bitne su samo pobede

Pre svih Montea Morisa koji je imao odličan učinak od 20 poena uz po četiri skoka i asistencije. U odsustvu Džamala Mareja, Moris je taj koji u tandemu sa Jokićem, često uspeva da napravi dobru hemiju.

"Monte je svoj igrač. On nije Džamal, ali on i Nikola imaju isti uticaj. Strpljivi smo, pravimo postavku, motrimo na prostor. Čitamo odbranu, on dobro zna da će Nikola privući mnogo pažnje, tako da on čini odbranu jačom. Mora da ima volju da ulazi pod koš i završava, ali i da dodaje kao što je dao loptu Ostinu za onu važnu trojku u finišu meča, ili da doda loptu Nikoli kroz te male džepove prostora, gde je Jokić na svome. Zaista sam ponosan na Montea", kaže trener Nagetsa Majkl Meloun.

Na manje od pet minuta de kraja, De Aron Foks je doneo poen prednosti Kingsima, da bi Moris sjajnom asistencijom pronašao Ostina za trojku.

Onda je izborio ofanzivni faul i iskoristio Jokića kao zaštitu, da bi potom pogodio na 3:22 do kraja, i Denver je tako došao do četiri poena prednosti.

"Mislim da imamo sjajnu hemiju, zaista volim da igram sa njim. Bio je tako dobar za naš tim. Pokušavamo da igramo na pravi način. Tu počinje na veza. On je jedan od onih igrača koji nemaju ego. Uradiće šta god je potrebno za pobedu. I to jako poštujem", pohvalio je Jokić kolegu Morisa.

Majkl Meloun kaže da je srećan da ima takav tandem.

"Moris kroz utakmicu, pogotovo u finišu utakmice, on i Nikola su igrali utakmicu dva čoveka. Monte je imao zaista neka sjajna proigravanja", dodao je Meloun.

I Monte Moris je bio oduševljen saradnjom sa Jokićem.

"Oduvek je bio poznat po tim asistencijama, stavite igru dva na dva i u devet iz deset pokušaja, imaće pravo čitanje. Obojica igramo na prvi pas, tako da nam je lako da igramo. Svaki tim radi stvari drugačije. Neki žive i umiru za to da ja šutiram trojke, ali Jokić i ja smo smireni. Mi pažljivo postamtramo situaciju i jednostavno igramo, tražimo najbolji mogući šut", zaključio je Moris.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 66 sledeca idi na stranu