Boston "srušio" Šarlot nakon produžetka – Tejtum u istoriji Seltiksa

Košarkaši Bostona savladali su nakon produžetka Šarlot na gostovanju rezultatom 140:129.

Podeli

Ekipa Hornetsa će žaliti za propuštenim s obzirom na to da su veći deo meča imali rezultatsku prevagu.Ipak, istu su istrošili.

Obe ekipe su na kraju regularnog dela imale priliku da stignu do pobede. Međutim, problemi sa ubacivanjem lopte u igru značile su da nijedna ekipa u poslednjih 15 sekundi nije uspela da uputi šut ka protivničkom košu.

Šarlot se držao u pet minuta nadoknade nepuna dva, a od tada se čitav meč vrteo oko Seltiksa. Šruder i Braun su povezali trojke, a potom je Braun zakucao preko Majlsa Bridžisa koji je i sam poznat po atraktivnim zakucavanjima. Kako je rekao nakon meča, bilo je to iskupljenje za promašeno kucanje protiv Niksa što je bio prelomni trenutak tog meča koji su igrači Bostona izgubili.

Denis Šruder je povezao četiri slobodna bacanja čime je osigurao pobedu svoje ekipe. Bio je to drugi uzastopni meč obe ekipe, a umor je očigledno bio prisutan.

Najefikasniji na susretu bio je Džejson Tejtum sa 41 poenom uz sedam skokova i osam asistencija. To je bila njegova treća 40/5/5 utakmica u karijeri, najviše u istoriji Seltiksa.

Džejlin Braun je imao 30 uz devet skokova, dok je Šruder ubacio 23 poena uz šest skokova i osam asistencija. Kod protivnika su Lamelo Bol (devet asistencija) i Majls Bridžis (10 skokova) ubacili po 25 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 35 sledeca idi na stranu