- SP Košarka - Kina 2019 -

Šarić o Mundobasketu: Ispala Srbija, ispale SAD... Šta reći?

Hrvatski košarkaš Dario Šarić govorio je o potencijalnom učešću u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju i nedavno završenom Mundobasketu.

LNIzvor: B92
Podeli
EPA/JORGE ZAPATA
EPA/JORGE ZAPATA

Hrvatska nije uspela da obezbedi učešće ni u kvalifikacijama pošto se nije kavlifikovala za Svetsko prvenstvo, ali će imati šansu preko "specijalnih pozivnica" FIBA.

Debakl Hrvata u kvalifikacijama za Mundobasket može biti veoma brzo ispravljen, ukoliko bi se za kvalifikacije za OI odazvalo barem nekoliko NBA igrača koje poseduje ta zemlja.

"Ko bude zdrav i slobodan, i ko bude želeo da igra, taj će da dođe na okupljanje. Videćemo, rano je za sada da se govori o o detaljima. Ja sam se uvek odazivao i uvek ću se odazivati. U korektnim sam odnosima i sa svim ostalim saigračima iz reprezentacije, kad igramo međusobne utakmice čujemo se i vidimo, često odemo i na večeru... Ali, svako od nas vodi brigu o sebi i svojoj karijeri i nema smisla bilo šta drugima sugerisati", rekao je Šarić za "24sata.hr".

U kvalifikacijama za OI učešće su obezbedili Srbija, Poljska, Nemačka, Litvanija, Češka, Italija, Grčka, Rusija, Turska, Tunis, Brazil, Venecuela, Portoriko, Dominikanska Republika, Kanada i Novi Zeland.

Po dve "specijalne pozivnice" će dobiti Afrika, Amerika, Azija i Okeanija i Evropa, a očekuje se da sa našeg kontineta pozvani budu evropski prvak Slovenija i, kako stvari stoje, Hrvatska.

Šarić se osvrnuo i na Mundobasket u Kini, koji je pratio tokom odmora.

"Šta reći, jako je puno iznenađenja, ispadanja SAD-a i Srbije pre svih... Ali, ko može da kaže da jedna Španija, Argentina ili Francuska nisu odlične ekipe? U košarci ne pobeđuje uvek onaj ko je favorit na papiru"
, istakao je Šarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.