- Komentari -
  1. @ Floid
    Pošto mnogo pametuješ pojasni nam gde je bila reprezentacija Srbije u periodu 2003-2009 kada je Partizan vladao Balkanom? Slučajnost? I onda se desi pad Partizana i zamisli reprezentacija suprotno njemu osvoji medalje. Slučajnost?
    (Smeh, 17. septembar 2019 16:54)

    # Link komentara

  2. Naš kralj bi ih još lepše dočekao :)
    (Veseljko, 17. septembar 2019 16:07)

    # Link komentara

  3. I mi kralja.......u neku ruku,imamo.
    (deniro, 17. septembar 2019 15:48)

    # Link komentara

  4. E moj @Floid, izuzetno subjektivno mišljenje izolovano od realnosti i posoljeno navijačkim slepilom. Nekada se košarka igrala iz ljubavi i za kikiriki. Koliko je sport kao sport napredovao govori i to da bi sve te legende pored današnjih atleta izgledali kao polu amateri u bilo kom kriterijumu. Danas je sport evoluirao i postao ozbiljan biznis. Danas jedna lokalna fabrika ne može da finansira i održi jedan profesionalni klub ni na nivou državne lige. A da ne pričamo o nekom Evropskom nivou. Da bi se košarka igrala na nekom najvišem nivou na ovim prostorima država investira u sport (Zvezdu i Partizan), ali to su neki drugi interesi. Pokušaj da uporedis koliko je neamerickih košarkaša igralo u NBA ranije, a koliko sada? Pokušaj da uporedis koliko para je jedan Divac (možda i najuspešniji nas sportista) zaradio kroz celu karijeru, a koliko Jokić za tek par godina profesionalne karijere? Ili pokušaj da uporedis koliko je Bobi Marjanović primao para u Evropi da igra na Evroligaskom MVP nivou a koliko prima da sedi na klupi u Klipersima i Filadelfiji. Onda probaj da vidiš kako se danas klubovi finansiraju, koji su im prihodi, koliko para dobiju od Evrolige, koliko od "prodaje" igrača, koliko od karata...? Da li je nekome isplatljivije da uloži državne pare i finansira iskusne strance koji mogu doprineti igranje EL ili je bolje gurati klince koji će otići prvom prilikom kao slobodni agenti?
    (Xberg, 17. septembar 2019 13:24)

    # Link komentara

  5. Kada procitam pojedine komentare mnogo mi je lepo sto Partizan u EL ne igra vec toliko dugo da su posla u skoku deca koja nisu rodjena kada je on to igrao.
    (Mile, 17. septembar 2019 12:13)

    # Link komentara

  6. @(Floid, 17. septembar 2019 09:48)

    Gomilu gluposti si napisao, osim da su igrači koje si nabrojao zaista odlični. Mozda se i slažem za Milicica, ali nazvati jednog Moku nekim tamo, govori samo da o kosarci nemas pojma ili si ostrascen klupskim bojama. Mozda Zvezda nije dala neka zvucna imena, ali svakako da uspeh reprezentacije zasluzuju i Slavnic, Jaric, Stojakovic, Sasa Obradovic, Bjelica... i ostali. Da ih ne nabrajam jer za mene nema vaznost ko je gde igrao, svakako su mnogo timova promenili.

    Uostalom Bogdanovic kao i Stojakovic nisu postali vrhunski igraci igrajuci za domace klubove. I jos jedna ispravka, MVP SP 1998 je bio Bodiroga.

    Treba zaboraviti podele, nasa zemlja je mala i svaki uspeh je od velikog znacaja. Napred plavi.
    (Nemanja, 17. septembar 2019 11:30)

    # Link komentara

  7. I finci bi bili prvaci kad bi kupovali sudije
    (Misa, 17. septembar 2019 10:59)

    # Link komentara

  8. Spanci su nekada ucili od nas i to isticali sa ponosom. E sada se vreme menja i mi treba da naucimo nesto ili sve od njih.
    Kosarkaska sila koja je po medaljama najbolja na SP, jedna od tri selekcije koje su uspele pored Usa da osvohe zlato na Oi (Rus 2, Arg 1 i Yug/Srb 1) druga na EP iza Sssr/Rus i imala skor sa Spanijom 22-3 (jedna utakmica u korist Spanije '50. registrovana 2:0 zbog politike) do 2002. i Indijanopolisa a od tada 10-3 za njih uz nekoliko teskih poraza od 20, 30 i vise razlike.
    U Periodu 2003-2019. ciklus od 4 OI, 4 SP, 9EP Spanija osvaja 12 medalja i to prva zlata 2006. SP i 2009. EP a mi 4 srebra uz nekoliko preskocenih ternira.

    Posto smo kao drzava usli u zlatno doba izgleda da nam je kosarka ostala u srebrnom i to retko srebrnom. Mladje selekcije nista, domaca liga nista, Partizan nista.
    Zasto Partizan?
    Pa zato sto su skoro sve medalje nastajale oko nekog tandema poniklog u Partizanu. Od Kice i Praje, preko Danilovica, Divca, Djordjevica i Rebrace (mvp SP 1998.) Tomasevica, Obradovic kao igrac i selektor i mnogih drugih.
    Dolaze neke Sakote, Moke, Milicici i teski debakli.
    Onda 2009. Duda uvodi malde iz Partizana Tepica, Tripkovica, Perovica, Velickovica poziva i Raduljicu, Tea, Markovica i Macvana, a kapiten Krstic, srebro.. Pa se gasi Partizan i tako nista do stasavanja Bogdana, poslednjeg Mohikanca, i opet masina ima motor i rezultate.
    Definitivno to nije niti moze biti slucajnost, a zasto je tako to je vec filosofsko pitanje.

    Bice bolje..
    (Floid, 17. septembar 2019 09:48)

    # Link komentara

  9. Velika ekipa, nema im ravnih u Europi u ovom stojljeću. Nije to slučajno, njihova liga je najjača već desetljećima, imaju publiku, i tako se stvara košarkaška kultura.
    (Topnik, 17. septembar 2019 09:02)

    # Link komentara