- Komentari -
  1. Ако Француска постане првак света,онда ће то значити да у исто време држи титуле и у фудбалу,и у кошарци.Ако се не варам,то се никада пре није догодило.
    (Милан, 11. septembar 2019 22:46)

    Grčka prvak Evrope u fudbalu 2004. (Portugalija)
    Grčka prvak Evrope u Košarci 2005. (Srbija i CG)
    + Grčka pobednik Evrovizije 2005.

    Bili najbolji u Evropi sa pesmom na usnama :)
    (Torrente, 12. septembar 2019 11:24)

    # Link komentara

  2. Zamislite ustanete i saznate da su Vensan Kole i Matijas Lesor prvaci sveta u basketu. A Jokić, Bogdan i Beli, nigde.

    Ne znam za vas, al' mene ovo prži sve više, a mislio da će zlato Žige Dimeca i Gašpera Vidmara biti nešto najgore.

    Hororčina gora nego kod Stivena Kinga.
    (detektiv kokni kol, 11. septembar 2019 22:05)

    Zamislite ustanete i saznate da su Bircevic, Simonovic i Raduljica prvaci sveta u basketu, a Furnie, Gober i De Kolo, nigde.
     (bojan, 12. septembar 2019 10:43)

    # Link komentara

  3. Zanimljiva cinjenica,mi smo na to prvenstvo se plasirali kao sedmoplasirani sa EP 2013.U tom trenutku smo to sedmo mesto slavili kao titulu jer je za reprezentaciju u to vreme bio uspeh da se uopste nadje na nekom velikom takmicenju.Za one sa slabijim pamcenjem,mi smo preskocili OI u Londonu 2012-te,a na EP dogodine smo upali kao poslednja od 24 reprezentacije,posto smo u kvalifikacionoj grupi izgubili od Izraela i Crne Gore u oba meca,kao i od Estonije sve sa najjacim sastavom.A na prvenstvu nas Spanija nakantala u cetvrtfinalu,bilo 40 razlike na poluvremenu,i na kraju kao sto rekoh sedmi i plansman na SP koje je na kraju proglaseno velikim uspehom.I to sve sa Ivkovicem.Eto gde smo bili dok nije dosao Djordjevic.I on vec na prvom prvenstvu,uzme srebro raskantavsi Grcku i Brazil,favorite protiv nas,i na kraju Francuze barem deset puta jacu reprezentaciju od nas.Kasnije uzeo Olimpijsko srebro,opet ispred mnogo jacih Spanaca i Francuza,sa drugim timom zamalo titula na proslom EP,poraz od Slovenaca na jednu loptu,istih onih koji su razmontirali Spance i Skariola u polufinalu 25 razlike.I sta se zbiva,ti isti Spanci i Francuzi sa jacim timovima od nas ne pomisljaju da se odreknu Skariola i Kolea iako su isti znali vise puta da kiksnu,a mi posle prvog Saletovog kiksa coveka teramo iz reprezentacije,vredjamo ga najpogrdnije.
    (hercegovac, 11. septembar 2019 23:09)


    Bravo care! Srbe treba stalno podsećati jer im je sećanje kraće od pilećeg.
    (Negativni, 12. septembar 2019 09:12)

    # Link komentara

  4. Zamislite ustanete i saznate da su Vensan Kole i Matijas Lesor prvaci sveta u basketu. A Jokić, Bogdan i Beli, nigde.

    Ne znam za vas, al' mene ovo prži sve više, a mislio da će zlato Žige Dimeca i Gašpera Vidmara biti nešto najgore.

    Hororčina gora nego kod Stivena Kinga.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (detektiv kokni kol, 11. septembar 2019 22:05)

    Horor je što ovako olako podcenjuješ druge i omalovažavaš njihove pobede. Takav mentalitet nas je i doveo do poraza na svim nivoima. A tek nas čekaju porazi.
    Glavna priča je na terenu, a ne iz fotelje uz hladno pivce.
    (Negativni, 12. septembar 2019 09:06)

    # Link komentara

  5. 2014. im se desio Teodosic. Ove godine se nama desio bogdanovic kao vodja.
    (Bla, 12. septembar 2019 07:44)

    # Link komentara

  6. Hercegovac@ svaka cast druze za komentar, potpisujem sve sto si rekao...cudan smo narod jako! Kosarkase volim kao bracu rodjenu i kad gube, zaduzili su nad do neba. Za mene su i dalje oni prvaci sveta!
    (bostanseltiks, 12. septembar 2019 07:05)

    # Link komentara

  7. Stvarno su prosle 4 ekipe koje su igrale najljepsu kosarku. Australija mi je prvi favorit. Predobri su i igraju sjajno, fizicki su mnogo spremniji nego svi ostali. Argentinci najsrcaniji, navijacu za njih protiv Francuza mada su oni prejaki. Samo sam siguran da su Spanci 4-ti.
    (delboj, 11. septembar 2019 22:50)

    Španci osvajaju.
    (Aleks, 12. septembar 2019 04:50)

    # Link komentara

  8. Svet se razvija pa i kosarka. Djordjevic, svojom ratno-nacionalistickom retorikom vrlo jasno pokazuje ko je i iz kog vremena dolazi. Na nasu veliku zalost on je personifikacija mentaliteta jednog naroda, njegove ambicije i propasti. Covek koji mislu da velicina one stvari donosi uspeh. Cak i da je ima njemu je uspeh donela sreca i okolnosti.

    sad se kupajmo u corbi koju smo sami sebi zakuvali, naravno tudjom krivicom
     (da je ucestvovao u ratu nio ni Arkan i uvek bi mu za sve neko drugi bio kriv, 12. septembar 2019 02:04)

    # Link komentara

  9. Da li će Afrika po prvi put imati svog svetskog šampiona?
    (Nedeljko, 12. septembar 2019 01:23)

    # Link komentara

  10. Samo sam siguran da su Spanci 4-ti.
    (delboj, 11. septembar 2019 22:50)

    Jer nase oducavaju od kosarke evo skoro dve decenije. Srbija, rasadnik kompleksasa.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 11. septembar 2019 22:59)

    Bato moj, nisam Srbin, niti iz Srbije. Ovdje sam prokomentarisao formu i momenat 4-oro polufinalista. Ono, sportsko-kosarkaski pristup. To sto ti zelis nesto da vidis, i vidis to tamo gdje ga nema, je tvoj veliki problem.
    (delboj, 11. septembar 2019 23:56)

    # Link komentara

  11. Svaka čast na svim uspesima, ali upropastiti ovo sa prilično sumnjivim izborom, za koji je selektor tvrdio da je njegov i isključivo njegov izbor, je razlog za ostavku. Naime, kome ko prati ili se bavi košarkom nije jasno, da je S. Jelovac bolji i korisniji od Bircevica a igraju istu poziciju? Ako je vec bio siguran da Kalinica i Macvana da nece voditi cemu ovaj izbor. Ides na WCup bez ijedne snažne 4 koja treba da otera protivničkog igrača ili ga bar prebije. Dva najvažnija igraca Bjelica i Lucic povredjeni pred WCup i bez forme. Naša krila i bekovi nisu imali hrabrosti da probaju šut - zašto, u kontrama se brzalo - zašto, u napadu lopta stoji a i igrači - zasto, zašto nema pick&roll ili pick&pop igre. Odbrana smešna jer isti taj pick ne umemo da branimo, rotacija u odbrani bez smisla, umesto da igramo široko u odbrani da se šut zatvori i nateramo u reket na naša centre mi smo izgubili obe utakmice jer smo primili po 50 iz šuta itd. Ako se spremao za USA - za koga se spremao? Njihov roster se menjao do 10 da a pre WCup. Pri minusu ne ume da traži TO. Da smiri da odigra sa dva pleya i Bogdanom.
    (stručnjak pfff, 11. septembar 2019 23:45)

    # Link komentara

  12. (Đomla, 11. septembar 2019 22:19)

    Jeste ali nemoj da se lazemo. Igrac odluke i covek koji apsolutno menja stvar je Gober. Lik je igrao 35 minuta i dok je on bio na terenu Francuzi su imali +20. Kad je on izasao sredinom trece cetvrtine ameri su napravili seriju i otisli na +7 u jednom trenutku. Cim se on vratio na parket opet se okrece situacija.
    (Ika ika, 11. septembar 2019 23:28)

    # Link komentara

  13. Sve u svemu ovo prvenstvo je propustena sansa da se uzme zlato zbog slabog tima Amerike. Imam osecaj da ce na naredna 5 da salju jake timove pa makar morali da plate igracima milione da prihvate poziv. Evo vec na OI ima da posaju najjaci tim od 92. Ima da bude prica "Redeem team II" i svi ce se odazvati.

    Sto se tice ovog prvenstva mislim da je Greg mogao da umesto beskorisnog Derika Vajta pozove nekog iskusnog veterana koji bi zlata znacio kada se utakmic lomila. Mogao je da da sansu Karmel koji je uvek igrao vrhunski za reprezentaciju. Melo je u potrazi za novim klubom i bio bi ekstra motivisan da se opet pokaze.
    (Strasno, 11. septembar 2019 23:25)

    # Link komentara

  14. 2014 je realno bilo da bude 15-20 razlike za Srbiju, Francuzi i sami ne znaju kako su se vratili u egal zavrsnicu. Ali sada je ocigledno neka druga prica, iako mi nasa reprezentacija po imenima deluje jace nego onda...
    (SPIDER, 11. septembar 2019 23:25)

    # Link komentara

  15. Ако Француска постане првак света,онда ће то значити да у исто време држи титуле и у фудбалу,и у кошарци.Ако се не варам,то се никада пре није догодило.
    (Милан, 11. septembar 2019 22:46)


    Kako se nije dogodilo, kad je spanija osvojila u fudbalu u julu 2010 do septembra iste godine je drzala titule u oba sporta jer su 2006 osvojili u kosarci..
     (nikola, 11. septembar 2019 23:24)

    # Link komentara

  16. @Đomla
    Zanimljivo,Kole iako ima brutalan tim vise kikseva nego uspeha sve ove godine ali ga smatramo strucnjakom,dok Sale uglavnom podvizi,jedan neuspeh i odnah ne zna nista,aj da ga smenimo.Neverovatni smo
    (j32, 11. septembar 2019 23:14)

    # Link komentara

  17. Zanimljiva cinjenica,mi smo na to prvenstvo se plasirali kao sedmoplasirani sa EP 2013.U tom trenutku smo to sedmo mesto slavili kao titulu jer je za reprezentaciju u to vreme bio uspeh da se uopste nadje na nekom velikom takmicenju.Za one sa slabijim pamcenjem,mi smo preskocili OI u Londonu 2012-te,a na EP dogodine smo upali kao poslednja od 24 reprezentacije,posto smo u kvalifikacionoj grupi izgubili od Izraela i Crne Gore u oba meca,kao i od Estonije sve sa najjacim sastavom.A na prvenstvu nas Spanija nakantala u cetvrtfinalu,bilo 40 razlike na poluvremenu,i na kraju kao sto rekoh sedmi i plansman na SP koje je na kraju proglaseno velikim uspehom.I to sve sa Ivkovicem.Eto gde smo bili dok nije dosao Djordjevic.I on vec na prvom prvenstvu,uzme srebro raskantavsi Grcku i Brazil,favorite protiv nas,i na kraju Francuze barem deset puta jacu reprezentaciju od nas.Kasnije uzeo Olimpijsko srebro,opet ispred mnogo jacih Spanaca i Francuza,sa drugim timom zamalo titula na proslom EP,poraz od Slovenaca na jednu loptu,istih onih koji su razmontirali Spance i Skariola u polufinalu 25 razlike.I sta se zbiva,ti isti Spanci i Francuzi sa jacim timovima od nas ne pomisljaju da se odreknu Skariola i Kolea iako su isti znali vise puta da kiksnu,a mi posle prvog Saletovog kiksa coveka teramo iz reprezentacije,vredjamo ga najpogrdnije.I zar ces boljeg primera zasto je svako tu gde jeste.A jos imamo primer fudbala,smene Antica,Muslina i nama ni dalje nije dosta?!I onda se cudimo ko nam vlada.
    (hercegovac, 11. septembar 2019 23:09)

    # Link komentara

  18. Samo sam siguran da su Spanci 4-ti.
    (delboj, 11. septembar 2019 22:50)

    Jer nase oducavaju od kosarke evo skoro dve decenije. Srbija, rasadnik kompleksasa.
     (Mikii, 11. septembar 2019 22:59)

    # Link komentara

  19. Stvarno su prosle 4 ekipe koje su igrale najljepsu kosarku. Australija mi je prvi favorit. Predobri su i igraju sjajno, fizicki su mnogo spremniji nego svi ostali. Argentinci najsrcaniji, navijacu za njih protiv Francuza mada su oni prejaki. Samo sam siguran da su Spanci 4-ti.
    (delboj, 11. septembar 2019 22:50)

    # Link komentara

  20. Ако Француска постане првак света,онда ће то значити да у исто време држи титуле и у фудбалу,и у кошарци.Ако се не варам,то се никада пре није догодило.
     (Милан, 11. septembar 2019 22:46)

    # Link komentara

  21. A zamislite zlato uzmu Simonović,Bircevic, Raduljica,Guduric...Ne ide.
     (Aleksandar, 11. septembar 2019 22:42)

    # Link komentara

  22. Francuska osvaja ovo prvenstvo:))
    (Glas Srpske, 11. septembar 2019 22:36)

    # Link komentara

  23. Furnije je pokazao kakva je napadačka klasa ! Čoveka su čekali bukvalno 4 ili 5 velikih takmičenja,međutim na ovom SP je sve vratio Koleu,saigračima i naciji !
    Od početka prvenstva drži školicu kako se rešavaju najkomplikovanije situacije u napadu,naravno mahom kad je najpotrebnije !
    Upravo su ta m*** rešila današnju tekmu !
    Dosta više sa osporavanjem Kolea !!!
    Čovek radi odličan posao godinama unazad...
    Skratio je rotaciju,jasno odredio prioritete u igri na prvesntvu,sve mu se višestruko vraća !
    Moje simpatije su naklonjene ovoj ekipi,svaka od preostale 3 ima nekoliko faca koje mi mučki smetaju,ova grupa mi deluje najhomogenije,želim im od srca svetsku titulu !
     (Đomla, 11. septembar 2019 22:19)

    # Link komentara

  24. Imaju stvarno šansu veliku jer Francuzi nemaju uopšte zlato sa Sp al" Argentina i Španija imaju. Australija takođe nema medalju i za njih idealna prilika. Biće zanimljivo polufinala bez sumnja.
    (Poštovalac igre, 11. septembar 2019 22:12)

    # Link komentara

  25. Zamislite ustanete i saznate da su Vensan Kole i Matijas Lesor prvaci sveta u basketu. A Jokić, Bogdan i Beli, nigde.

    Ne znam za vas, al' mene ovo prži sve više, a mislio da će zlato Žige Dimeca i Gašpera Vidmara biti nešto najgore.

    Hororčina gora nego kod Stivena Kinga.
     (detektiv kokni kol, 11. septembar 2019 22:05)

    # Link komentara

  26. E, te 2014-te na Mundobasketu smo bili vrhunski! Naravno, protiv, tada, prejake Amerike u finale nismo imali šanse, ali uspeh je bio veliki. Znate zašto? Jer niko nije govorio da ćemo uradi nešto veliko, mnogi su smatrali da ni grupu nećemo proći. Ovo sad u Kini, pa ne znam.. Bruji cela zemlja Srbija osvaja, osvaja, osvaja!!! Eto vam sad...
    (Ranko Dukic, 11. septembar 2019 22:00)

    # Link komentara