- Komentari -
  1. Bila bi neopisiva greška sada smeniti Saleta.Da se podsetimo da je od dolaska Saleta 2014.godine samo na jednom takmičenju -EP 2015 Srbija ostala bez medalje.Od 2014 osvojili smo srebro na svetskom 2014, srebro na olimpijadi 2016, srebro na evropskom 2017 i evo sada smo bez medalje.
    Sale je neko ko svojim autoritetom ume da motiviše, da izvuče maskimum iz svakog igrača. Ima i on mana kao i svi mi,ali je nesporno trenutno jedino pravo rešenje za selektora.Obradović, od neslavne epizode 2005, teško da će ući u posao, Pešić je, bez obzira na znanje i umeće ipak čovek u godinama, 70.godina. Nadam se da niko i ne razmišlja o rešenjima tipa Gurović, Vlada Djurović ili Dejan Radonjić. To u poredjenju sa Saletom izgleda prilično smešno. Posle Saleta mora doći samo neko ko je veće ime od njega. Trenutno to u Srbiji nemamo.
    Ništa nije strašno, ako smo pametni ovo može da bude i dobra pomoć za naredni period.
    (Cane, 12. septembar 2019 11:30)

    # Link komentara

  2. Procitana knjiga. Ako ima ukusa i dostojanstva otici ce sam. Srbija sa izuzetno dobrim igracima (uz izuzetak par selektorovih ljubimaca tipa Raduljica (?!) i sl) igrala sporu, slonovsku kosarku od pre dvadeset godina. Hernandez i Skariolo ga procitali ko etiketu na majici i ukljucili centrifugu svojih ekipa.
    (George, 12. septembar 2019 11:29)

    # Link komentara

  3. Pitanje je verovatno trebalo postaviti posle EP i finala sa Slovenijom. Srebro je super, ali je i tada bilo jasno da smo mogli više.
    (Luka Dončić, 12. septembar 2019 10:37)

    # Link komentara

  4. Ja mislim; Žoć ili Kari...njihovo iskustvo I mladost igraca bi bio pravi spoj.
     (Gogx, 12. septembar 2019 09:51)

    # Link komentara

  5. Није хтео да позове ни Камиског (мајка му Српкиња), који је солидан НБА играч. Сличан је играч као Бјелица. Ако се придодају Недовић и Калинић, онда је то озбиљан квалитет за нас...
    (aco, 11. septembar 2019 15:30)

    Dokle više te izmišljotine. Fenkov otac je poljskog porekla a majka Meri Stak, irskog.
    (Marsovsko poreklo, 12. septembar 2019 08:28)

    # Link komentara

  6. Pa ja bih se kladio da on daje ostavku. Ali ne samo on. Kosrkaski savez ne bih ovog puta ali ajmo malo o NBA zvezdama. Sta mislite kako ce im biti kad se vrate kuci. Svi koji nesto znace gledali su i videli. Ja ti dam, recimo, 180 milki a ti dodjes poslednji na pripreme i nema te nigde. Bjelica je lepo rekao da su oni krivi. Da je igrao kao g...o. Njegove reci ne moje. Pada cena nekima garant. Ili ce morati da se upnu 200% da pokazu da je to bila samo prilazna slabost. Sto se Saleta tice on nije bio na parketu. Ali ja ga krivim samo za jednu stvar. Secate se iskljucenja Jokare zbog nedisudjene licne. Stoji i gleda kao da je protivnicki igrac u pitanju. Svaka cast Simonovicu. Ispo ljudinai sprecio vece zlo. Preslikan slucaj sa Brazilom i Acom Petrovicem. Ne gotivim ga ali za tu tehnicku mu skidam kapu. E samo zato Sale treba da ode. Hvala mu za sve ali nama treba ipak neko drugi.
    (Nesamoon, 11. septembar 2019 23:32)

    # Link komentara

  7. Ko zna šta bi bilo, ali fer bi bilo da se nekom od mlađih ambicioznijih i željnih uspeha pružila šansa: Simaniću i Dobriću najpre ili možda Davidovcu, Vanji, Dangubi ili Zagorcu umesto Raduljici, Birči i Simonu...
    Dobrić bi sigurno odigrao odbranu na bekovima, a Boriša bi menjao Bjelog, a ne Radulja...
    U ključnim mečevima falila nam je žustrina, brzina, bobenost, a ne masa i visina.
    (SrbEUin, 11. septembar 2019 21:33)

    # Link komentara

  8. Glavu gore a ovo SP treba što pre zaboraviti. Trebamo se radovati što uskoro počinje nova sezona u kojoj će i C.Zvezda i Partizan imati odlične timove i koje će predvoditi sjajni treneri.
    (Uživaćemo u narednoj sezoni., 11. septembar 2019 20:36)

    # Link komentara

  9. Najjači tim u poslednjih nekoliko decenija?!!!!!!
    Najjači tim?
    Pa da li si ti ......
    (Milos, 11. septembar 2019 20:26)

    # Link komentara

  10. @bozza
    evo da "nacrtam" jer vidim da imas problem da razumes
    potrazi moj komentar na ovu vest u kom ces videti da sam zahvalan Djordjevicu sto je nasu kosarku izvukao iz blata ali da je izvukao svoj trenerski maksimum, jer ako te nakantaju ameri (jer im se moze sta da radimo bolji su) pa te sledecu tekmu opet nakantaju bukvalno jos vise, onda znaci da nisi naucio nista iz poraza od njih, pa dodje Slovenija koju (uz sav respekt njima) treba da dobijes na kvalitet i na "znanje" a ti i od njih izgubis...vidis poenta je da nijednu utakmicu koja nosi epitet odlucujuce i vazne nije uspeo da dobije, isto se ponovilo sa Spanijom i Argentinom sada
    vidis treba nekad i biti realan i reci samom sebi " ok ovo ne ide nikako mozda je vreme da proba neko drugi, sa vecom zeljom, znanjem, iskustvom, drugacijim pristupom i energijom jer ovo je moj limit"
    i tu nema nikakvih kompleksa ili frustracija treba prihvatiti nekad sopstvene domete a ne ceo zivot glavom kroz zid
    jedini kompleksi su isplivali od tebe jer nisi razumeo moj odgovor pa si potrcao da "objasnis" ali eto, i to smo resili
     (gao, 11. septembar 2019 19:46)

    # Link komentara

  11. Koji bre najjaci tim u prethodnih nekoliko decenija!? O cemu pricate ljudi, pa znate li vi kakve smo timove mi imali u tom periodu!?
    Djordjevic, Divac, Danilovic, Rebraca, Paspalj...
    pa zatim Stojakovic, Divac, Bodiroga, Tomasevic, Jaric....
    da ne pricamo o timu iz ‘98 godine. I sada mi neko prica o Bjelici, Raduljici i slicnima kao najjacem timu?
    (178, 11. septembar 2019 19:21)

    # Link komentara

  12. @ns posmatrac
    pa covek je tri finala izgubio evo sad ni do medalje nisu stigli
    sta je on uopste naucio ako se na porazu uci?
    (gao, 11. septembar 2019 17:54)

    naucio je da se svaki pa i najveci uspeh ovde uzima zdravo-za-gotovo, i da se brzo zaboravlja. Naucio je i da su ocekivanja nerealna, i da se svaki poraz koristi za lecenje sopstvenih kompleksa i nabijanje osecaja krivice drugima
     (bozza, 11. septembar 2019 19:07)

    # Link komentara

  13. Jokic je zvezda u NBA! Bogdanovic i Bjelica su epizodisti, da ne kazem statisti. Marjanovic je maskota, a Guduric ce biti 'bench' cililidersica i peskir mahac. Eto to je NBA petorka za koju smo mislili da ce nam doneti zlato.
    (Petar, 11. septembar 2019 17:08)

    Frljoka je zvezda samo u Denveru i okolini,ostalo se slažem.
     (Dvorska budala, 11. septembar 2019 18:28)

    # Link komentara

  14. Problem lezi u skolama kosarke. Nekad je to bilo pod patronatom drzave koja je omogucavala besplatno upusivanje dece i treniranje. Iz kampova su se kasnije selektovala talentovana deca koja su radom postajala nosioci u svim klubovima. Danas...decu uce poluskolovani treneri koji samo gledaju da izvuku pare od roditelja. Npr..mesecna pretplata- clanarina je 4000 din. Ovavezne pripreme od nedelju dana kostaju vise stotina evra. Gde su patike, gde je oprema? Sve to finansiraju roditelji. Moje dete cetiri godine trenira i medju talentovanijom decom je. Ali na poslednje pripreme nije islo jer nisam imao novca da finansiram. Dusa me boli jer sam i ja nekadasnji kosarkas(prosecan) i znam da je dobro za razvoj deteta i socijalizaciju. Ali svi znamo price da se danas ,buduci uspeh meri po debljini novcanika. Nadam se da ce se to bar u kosarci promeniti.
     (Pastir ca čuke, 11. septembar 2019 18:00)

    # Link komentara

  15. U svakom slucaju ne bi trebali da menjamo saleta napravio je par gresaka ali i porazi su sastavni deo sporta bio je kriv nadamo se da ce videti gde je gresio jer ovo nije slaba ekipa argetinci su relativno lako osvajali poene nisu zatvarali prostor za 3 poena morace dobro da poradi na reprezentaciji da izabere igrace da pozove nedovica i kalinica i da nas uveri da ce u tokiju biti bolje.
    (Salah11, 11. septembar 2019 17:57)

    # Link komentara

  16. U danasnjem sportu svi su krivi osim igraca.
    Sem toga, koliko nasih igraca iz ove postave igra u timovima koji se bore za trofeje i nosioci su igre i najveceg pritiska u svojim klubovima u najjacim ligama(sem Jokica)? Uz duzno postovanje i nadu da ce ova sezona biti drugacija, poslednja sezona Sakramenta je bila ekskurzija...
    Posle Spanije, koja je potpuno takmicarska ekipa, koja nas je zakucala za zemlju brze nego sto smo mi mogli da shvatimo, da smo igrali protiv Eskima(bez uvrede, ali nije im to sport koji preferiraju) sledecu utakmicu, brinuo bih se...
     (Nal Bandi, 11. septembar 2019 17:57)

    # Link komentara

  17. @ns posmatrac
    pa covek je tri finala izgubio evo sad ni do medalje nisu stigli
    sta je on uopste naucio ako se na porazu uci?
     (gao, 11. septembar 2019 17:54)

    # Link komentara

  18. Jednostavan odgovor. Zlatni košarkaš je srebrni trener. E sad tražeći zlatnog trenera , možda ne nađemo ni srebrnog, ali ne vredi , mi mislimo da smo zlatni košarkaši .
     (ZeZ, 11. septembar 2019 17:48)

    # Link komentara

  19. Aleksandar Saša Djordjević za doživotnog selektora!!!
     (Pera, 11. septembar 2019 17:16)

    # Link komentara

  20. Jokic je zvezda u NBA! Bogdanovic i Bjelica su epizodisti, da ne kazem statisti. Marjanovic je maskota, a Guduric ce biti 'bench' cililidersica i peskir mahac. Eto to je NBA petorka za koju smo mislili da ce nam doneti zlato.
    (Petar, 11. septembar 2019 17:08)

    # Link komentara

  21. Evo i Ameri izgubiše. Po logici ovih šarlatana što komentarišu Greg Popović je loš trener.
     (statuskan, 11. septembar 2019 17:03)

    # Link komentara

  22. Saletu u svakom slucaju hvala za sve sto je do sada ucinio za nasu kosarku :)
    (otto von, 11. septembar 2019 16:31)

    # Link komentara

  23. Uspesi 2014-2017 su posledica i inercija rada Dude Ivkovića. Kada se taj rad istopio, došlo je do izražaja sve ono što Djordjević nije.
    (Milorad, 11. septembar 2019 16:29)

    # Link komentara

  24. Gledam sliku i razmisljam, da li je profi potez staviti u igru igraca kome je dan pre toga preminula majka? Koliko god on to hteo, to nije Ok, nije 100% svoj, a takav mora da bude svaki igrac u odlucujucoj utakmici.
    (sasa jokic, 11. septembar 2019 16:19)

    # Link komentara

  25. Najjaci tim je imao Zoc 2005 god.
    (BgHQ, 11. septembar 2019 15:45)

    Ne bih se slozio. Najjaci tim je bio na OI 1996, takodje kod Obradovica. Svi igraci u zivotnoj formi, svi asovi. 2005. to nije bio slucaj.
     (Phoenix, 11. septembar 2019 16:11)

    # Link komentara

  26. Bogdan Bogdanovic i Nemanja Bjelica NBA zvezde? Ljudi dragi promislite malo prije nego sto nesto napisete. Jokic je NBA zvezda, ova dvojica su daleko iza njega. Ili su onda svi sto igraju u NBA zvezde? Svasta
    (vasavlada, 11. septembar 2019 16:04)

    # Link komentara

  27. Sve sam strucnjak do strucnjaka jedino sto vi imate veze sa kosarkom je sto ste gadjali kontenjer sa 7 sprata nekog solitera jer vas mrzelo da sidjete da bacite smece il da ste izgubiki godine zivota u kladionici... Da vidim i jednog od vas da nacrta najobicniju odbranu il taktiku za napadan na onoj tabli digao bi kredit da se zaduzim do kraja zivota da vas isplatim.... Nema te veze sa zivotom Sale je za vas (sa velikim G) Gospodin... A reci da je Ivkovic u nekoj staroj eri kosarke itd pa covek vi pregazio sa svojim znanjen i upola mladje od sebe
    (Neki Lik, 11. septembar 2019 15:55)

    # Link komentara

  28. Ja bih voleo da vidim Kokoškova.
    (Puste želje, 11. septembar 2019 15:54)

    # Link komentara

  29. Najjaci tim je imao Zoc 2005 god.
     (BgHQ, 11. septembar 2019 15:45)

    # Link komentara

  30. Početak. Napred Srbija.
     (Luke Babbitt gravedigger, 11. septembar 2019 15:45)

    # Link komentara

  31. Ma došlo vreme, da i mi uvozimo crnce, da im dajemo državljanstvo, i da igraju za Srbiju, kad mogu za klubove, mogu i za reprezentaciju. Lesor igrao za Zvezdu, nije bio dobar, ali za to igra za Francusku.
     (Milorad, 11. septembar 2019 15:40)

    # Link komentara

  32. Smena!
     (Stefy, 11. septembar 2019 15:37)

    # Link komentara

  33. Ajmo TISINA tamo..Da nisu Greg Popovic i Stiv Ker takodje zavrsili karijere..Ovo je Sport i neka takav i ostane ...
    (Podjite zamnom Stici cu Vas, 11. septembar 2019 15:35)

    # Link komentara

  34. Marinu Maljkovic za selektora...
    (Bane, 11. septembar 2019 15:34)

    # Link komentara

  35. jel neko razmišljao o krstajiću, slibodan je a ima trenerskog iskustva taman koliko i “nacionale” .. bio bi jedini u istoriji sporta koji je vidio fudbalsku ekipu na svetsko a košarkašku na OI i nije uradio ništa ?!!
    (paja, 11. septembar 2019 15:33)

    # Link komentara

  36. Није хтео да позове ни Камиског (мајка му Српкиња), који је солидан НБА играч. Сличан је играч као Бјелица. Ако се придодају Недовић и Калинић, онда је то озбиљан квалитет за нас...
     (aco, 11. septembar 2019 15:30)

    # Link komentara

  37. Sale Nacionale ! Bio i ostao 😉
    (Cecun8, 11. septembar 2019 15:22)

    # Link komentara

  38. Vodio Panatinaikos grci ne prodjose u Top 8, od Kuzmica napravio prosecnog igraca koji je kod Radonjica eksplodirao.Otisao u Bajern ista prica...Jednostavno, kao igrac je bio fenomenalan, kao trener i selektor suvi prosek, da ne bude zabune, ne vredjam samo je to moje misljenje jer smatram da smo imali mnogo iskusnijih strucnjaka za reprezentaciju umesto njega.
     (Nesa Nis, 11. septembar 2019 15:21)

    # Link komentara

  39. Kao što je neko već spomenuo,nije ovo Saletova era nego era dobrih igrača koje smo imali. Protiv svih jačih ekipa koje smo pobedili bilo je dosta sreće i ludosti Bogdanove,Teove ili nečije treće. Čovek je otpušten iz Bajerna jer ih je razmontirao na 100 komada. Jeste da tim ne čine najbolji igrači nego najbolji sklad tih igrača,ali realno Birčević ne može u istu rečenicu sa Nikolom koji je pa sigurno u top 3 igrača u NBA. Tako da nije Sale nikakav selektor visoke klase,nego dobar motivator i ništa više.
     (Kole, 11. septembar 2019 15:21)

    # Link komentara

  40. kada sam ja trenirao, moj trener je uvek govorio.
    ja sam kriv za poraz, igraci su zasluzni za pobedu.
    to je jedina stvar koju zelim od naseg selektora.
    ne svi smo krivi, ja sam kriv. niko drugi.

    apsolutnu podrsku covek ima.
    ja zelim da ostane i da donese jos medalja.
    ako pak i sledece godine bude ovako lose napravljena ekipa, msm da nema opravdanja za njegovim ostajanjem na mestu selektora.
    opet, i dalje ima moju podrsku..



    napred Srbija!
     (mniwkdj, 11. septembar 2019 15:19)

    # Link komentara

  41. Nece dati da bude kraj,
    isti oni koji su zabranili da igraju 2 igraca iz Evrolige.
    (GM, 11. septembar 2019 15:16)

    # Link komentara

  42. Kaliniću srbine?brate?! sportisto, bavi se sportom a ne politikom! ako jedna država Kongo ne priznaje kosovo a ti javno napišem da se pomirimo s priznanjem nisi zaslužio da nosiš grb Srbije!!! A nismo izgubili zbog toga što ti nisi igrao već Teodosić!
    (Marko, 11. septembar 2019 15:12)

    # Link komentara

  43. Sale je oporavio nasu kosarku, napravio tim, napravio uspeh... u kini nisu uradili sta smo svi sanjali i najavljivali, moze se reci da je neuspeh ali sale je sale, ne za dzabe, internacionale.
    On licno kao igrac nam je doneo mnogo radosti i ko zna koliko utakmica resio sam (samo da se podsetimo trojki u poslednjoj sekundi protiv huventuda ili protiv hrvatske, ili 42 poena u finalu protiv litvanije...)
    Sale ostaje selektor i koliko ga ja poznajem on ce iz ovoga izaci samo jaci, nikad se nije predavao i nadam se da nece ni sada.

    Toliko
    (box, 11. septembar 2019 15:10)

    # Link komentara

  44. Bio je veliki igrač, ali je kao trener promašaj .
     (Grada, 11. septembar 2019 15:10)

    # Link komentara

  45. Za ovaj debakl ima vise razloga, ali je glavni krivac Djordjevic. Uz njega i KSS koji ga drzi na tom mestu. Sale je vratio pobednicki mentalitet, ali je ovaj put kriv i to je to. Sale nema trenerskog staza i svaki iskusan trener ga nadigra. Imamo mi jos kako trenera za selektorsku fotelju. Obradovica bih medjutim odmah iskljucio on ne dolazi u obzir jer se pokazao kakav je.
    (Astrid, 11. septembar 2019 15:03)

    # Link komentara

  46. Bravo Francuzi!
    Hteli smo Amere, eto nam Amera. :)
    Ovo prvenstvo kao da je iz druge dimenzije, teoretski možemo da završimo ispred SAD, Grčke i Litvanije, a da budemo na kraju 6.
    Neverovatno.
    Za OI igre nije strašno, plasiraćemo se na drugom turniru.
     (remax, 11. septembar 2019 15:01)

    # Link komentara

  47. @ delijo Cikago pazi kako vozis taj kamion.
    (usamljeni hasisar, 11. septembar 2019 14:58)

    # Link komentara

  48. da
     (rkc, 11. septembar 2019 14:47)

    # Link komentara

  49. Ovaj rezultat samo pokazuje koliko ekipi nedostaje Štimac da srčanim navijanjem podigne moral kada treba.
    (Bez Štimca ne valja, 11. septembar 2019 14:41)

    # Link komentara

  50. Svaki, ali bukvalno i potencijalni reprezentativac, treba da se oproba u NBA ligi. Pa, ako treba i kroz razvojnu ligu, neka se strpe, vredi probati. Evropska liga je smejurija, dobre pare zaradiš ali zato žrtvuješ karijeru, ostaješ prosečan igrač jer nemaš jaku konkurenciju, nema ko da ti uzme mesto, jednostavno se opustiš.
    (z’brda, 11. septembar 2019 14:40)

    # Link komentara

  51. I Skariolo je od Srbije ispao u jednom četvrtfinalu pa nije dobio otkaz.
     (Djole_Kg, 11. septembar 2019 14:38)

    # Link komentara

  52. Svaki respekt za Saleta, nasu igracku i trenersku legendu. Ovde ima jedan faktor koji treba uzeti u obzir a to je zasicenje. Ako Sale to oseca, mozda treba sam da razmisli o prekidu saradnje, i da se razmisli o poverenju Igoru Kokoslovu, takodje nasem Beogradjaninu, pristojnom coveku i treneru Saletovog kalibra. Sa promenjenim stilom igre mozda ponovo bljesnemo na OI u Tokiju. Igor radi u Kingsima, svaki dan je sa Bogdanom i Bjelicom, u kontaktu sa Jokom tako da bi i odziv bio verovatno Ok. Znam da je steta sto sa Saleto nismo uzeli jedno zlato, bila je sansa pre dve godine na EP. Ovs generacija ce tesko moci do zlata u Tokiju jer sve repke dolaze u najjacim sastavima, a na EP 2021. svi igraci ce biti dve godine stariji a i odziv mozda nece biti dobar. Kosarku je kod nas uvek krasio zdrav sistem rada, pa je Kokoskov verovatno najbolje resenje da nasledi Saleta, a posle Igora mozda Dejan Milojevic bude dobro resenje. Na duge staze se mora razmisljati.
     (Demar Derosan, 11. septembar 2019 14:37)

    # Link komentara

  53. Dejan Mijatovic novi selektor
    (fox river, 11. septembar 2019 14:36)

    # Link komentara

  54. Nemamo strpljenja ni da sacekamo kraj SP.. Ajmo da ih podrzimo da izbore OI pa cemo na kraju sumirati utiske. Veliki bi uspeh bilo izboriti olimpijadu.
    (SRB, 11. septembar 2019 14:30)

    # Link komentara

  55. Po ovom tekstu se vidi da nismo nikakve pouke izvukli. Vi stvarno ocekujete zlato na olimpijskim igrama? pored svih reprezentacija koje su nas pobedile ovde i USA koji salju daleko bolje igrace na olimpijadu?
    (Rade, 11. septembar 2019 14:19)

    # Link komentara

  56. Apsolutno!!!
     (Delije Čikago, 11. septembar 2019 14:18)

    # Link komentara

  57. Čovek koji misli da sve zna nema prostora da napreduje, a nama se zadesio upravo takav. Već su ljudi svašta nabrojali u komentarima, a meni se čini i da selektror nema nikakav autoritet kod igrača jer su ga provalili. Ipak, pola tih igrača igra u ozbiljnim klubovima sa vrhunskom organizacijom.

    Mi smo valjda jedina zemlja na svetu (pored Argentine u fudbalu) kod koje treneri vežbaju na reprezentaciji. Tako je u fudbalu, a tako je počelo da bude i u košarci. Savezi postoje samo za pranje para i prodaju igrača. Košarka polako postaje ista kao i fudbal.

    Pre selektora mora da se promene ljudi u KSS. Siledžije napolje, a ubaciti neke intelektualce ako ih uopšte ima. Što se selektora tiče, Duda je u penziji, Kari Pešić je isto dosta star, a Željko verovatno ne želi da uzme reprezentaciju. Treba se osloniti na mlađe. Prvi izbor je Kokoškov, mada je možda nerealno. Tu je i Saša Obradović koji ima 15 godina ozbiljnog iskustva i dobar je trener. Na kraju tu su i Radonjić i Milojević. Sigurno da bi bar jedan bio dobro rešenje.
    (CarloNS, 11. septembar 2019 14:18)

    # Link komentara

  58. Nikako ali nikako nebi trebalo smeni selektora. Dosta toga je uradio kao selektor da bi ga sad zbog jednog kiksa izgubili.

    Sto kaze Bogi najvise se uci iz poraza. Ovo je sigurno jedno neprocenjivo iskustov i za njega ali i za igrace, i posle ovog Sale (a i igraci) mogu samo da budu bolji nego do sad. A do sad je radio odlican posao.

    Treba ulagati u kontinuitet, a do sad je to ulaganje donosilo rezultate. Ne treba praviti ishitrene poteze vec sve dobro analizirati uvideti probleme i greseke i korigovati ih.

    Inace po toj logici nebi trebali vise da zovemo u reprezentaciju igraceo kao recimo Bjelicu jer je odigro lose.

    Tako se neradi ozbiljno.

    Takodje treba sto vise nasih vrhunskih strucnjaka ukljuciti u rad saveza.
    (ns posmatrac, 11. septembar 2019 14:17)

    # Link komentara

  59. @Darco

    Ovo je najbolji komentar do sad, sve je tako kao sto je napisano.

    Kalina, Nedovic, pa i Lazic su nam bili neophodni igraci protiv ovih reprezentacija, niskih postava.
    Pogledajte spance, Ljulj, Rubio i Fernandez su glavni pokretaci igre. Ko njih da cuva, Marijanovic?
    Pogledajte Argentinu, jedino Skols ima visinu. Pa koga su Ameri poveli, nisku petorku sa kojom igrajul,imaju 2 centra.

    Nekad se mislilo da klasicna ekipa bez centara nece moci da osvoji nista pa ih je Golden State demantovao sa shuterima. To je sad basket i realnost.
    (Sin Bludimir, 11. septembar 2019 14:15)

    # Link komentara

  60. @Nebojsa
    A ti si neko ko će da procenjuje ovu dvojicu i kakvi su ljudi?

    Reakcije Nedovića i Kalinića su normalne, što tebe to pogađa?
    Jel ih odstranio jeste, jel izgubio vrv zbog toga jeste. Šta bi tebe zadovoljilo? Recimo šta tačno momci treba da urade?

    Preterujete, mislim pišate po momcima koje taj isti selektor isterao zašto?
    Zato što je selektor ponižen u dve utakmice.

    Pa nije Sale Bog, mada neki misle, pa da sad ne smeju igrači koji se sa njim ne slažu da ćute.
    Lično baš me briga šta pišu, ne moraju pogotovu njemu da daju podršku jer u njhovom slučaju ne da nije zaslužio već suprotno.
    (Smogovci, 11. septembar 2019 14:11)

    # Link komentara

  61. Sta li znace komentari tipa ako ima dostojanstva i sramote otici ce,krivac jedini da nam polaze racuna itd.Sta je to toliko zgresio da ima ili nema dostojanstva?Kao nije mu tesko zbog poraza,kao ovo se desava prvi put.Bre pricate o jednom Sasi Djordjevicu,pa bar jos jednom pogledajte emisiju Zlatni momci i vidite taj pogled kad prica o momcima i igri,pa voli ih kao decu bre.Momci sad i da je najgori,bar sad treba da stanu uz njega.A i da Sale ode nek ide,previse smo dali sebi za pravo da vredjamo takvo ime.Na ovom SP ima rupa koliko hocemo al za sve te rupe nije kriv samo trener ili samo igraci.
    (Mare, 11. septembar 2019 13:06)

    То што их воли као децу и јесте проблем. Само из тог разлога, и ни због чега другог, су на првенству Бирчевић, Радуљица и Симоновић. Ако није било бољих, било је млађих сличног квалитета којима само учешће значи, а и млади играчи доносе више енергије. Сличан избор је имао Дуда 2009. Кецман који нам је био један од најбољих играча у квалификацијама или млади Бјелица који није много показао. Одабрао Бјелицу и добио играча за следећих 15 година.
    За Калинића није погрешио, Недовић се, звао га или не, повредио па је након повреда Теодосића и Милосављевића морао уместо оне тројке да позове младе играче, Симанић, Маринковић, Аврамовић, Мишковић, Пецарски, Накић, Смаилагић, било ко. Симоновића, Бирчевића и Радуљицу није ни користио, приде су истрошене муштикле без енергије које ничему не служе па су само, ето тако, убачени да се казе да су били на првенству.
     (Аспера, 11. septembar 2019 14:11)

    # Link komentara

  62. Nije.
    Nzn sto je selektor problem?
    Ali i ako jeste msm da imamo dobre trenere.
     (C i n i k, 11. septembar 2019 14:09)

    # Link komentara

  63. Три сребра јесу одличан резултат које је Ђорђевић постигао (свака част), али у сва три случаја нисмо имали баш претерано јаке противнике. Сада смо наишли на врло организовану Аргентину и били смо потпуно инфериорни и безидејни. Ђорђевићева кошарка је без икаквог система и дисциплине зато смо доживели глатку елиминацију. Нови селектор је једино решење за будућност наше репрезентације.
    (A retracment, 11. septembar 2019 14:05)

    # Link komentara

  64. Nadajmo se da jeste!
     (CZS, 11. septembar 2019 14:04)

    # Link komentara

  65. Jeste,treba zahvaliti Muti Nikolicu na zlatu sa mladom reprezentacijom i ovim vodjenjem A reprezentacije a Sale moze da vodi samo taj klub i to je to
     (MC, 11. septembar 2019 14:04)

    # Link komentara

  66. Sve vrsni poznavaoci kosarke. Kazu OTKAZ. Pa kako da das otkaz nekome kome istice ugovor? Mozes da mu isti ne produzis, elem to nije ni bitno. Pitao bih vas sta su spanci uradili sa Skariolom posle cetvrtfinala na SP 2010, kada smo ih mi izbacili, a imao je strahovitu, sta vise mnogo bolju ekipu nego Sale sada? Nista! A covek posle toga osvoji dva zlata i jednu bronzu na Evropskom prvenstvu i srebro i bronzu na Olimpijadi. Isuvise smo mi mali da bi jednom Sasi Djordjevicu u vezi kosarke bilo sta prigovorili.
     (IGOR, 11. septembar 2019 14:03)

    # Link komentara

  67. Ovo je bila šansa. Na OI, ako se i plasiramo, Ameri će doći neuporedivo jači nego sada. Pogotovo ako loše prođu na ovom prvenstvu.
    (Millennium, 11. septembar 2019 14:03)

    # Link komentara

  68. Zašto?
     (koćekome, 11. septembar 2019 14:02)

    # Link komentara

  69. Grobarski Lobi nas kostao.bircevic ispred kalinica?lucic ispred bedovica ? To Po meni nije normalno
    (zika, 11. septembar 2019 13:52)

    ne lupaj
     (ja, 11. septembar 2019 14:01)

    # Link komentara

  70. Greg Popovic?
     (hmm...., 11. septembar 2019 14:00)

    # Link komentara

  71. Ne znam za Saleta ali mi je teško da da 63 godine I brdo bolesti idem na posao da im zaradjujem nacionalne penzije. A 90% tih koji su kao borci, strelci I slično nisam bi gledao jer sam radio. Pa ako im već zaradjujemo 3-5 puta veće penzije od prosečnih dajte neka sve stane da ih gledamo kako pucaju, biju se, plivaju, rvaju... Realno neka ih primaju kad i svi od 60 osvajacice I od 65 osvajači.
    (Deda Sima, 11. septembar 2019 13:11)

    Ti bi deda hteo da sve stane da bi gledao kako oni osvajaju medalje I nacionalne penzije? Zar ti nije dovoljno da pročitaš da su osvojili? A to sto ti radiš da 63 to je tvoj problem. Niko tebi nije branio da osvajas medalje. Ti si radnik. Radi i ćuti.
    (Borac, 11. septembar 2019 14:00)

    # Link komentara

  72. Sale Đoršević i ja smo vršnjaci tako da ga pratim od njegovih početaka i stojim iza toga da je on jedan od najvećih igrača koga smo ikada imali i da nije bilo rata i onih sankcija njegov bi učinak za srpsku košarku bio još veći. Ogroman je to kredit da bi sad baš svako mogao da briše pod sa njim bez obzira na sve (ne)osnovane kritike i zamerke i na njegov, ali i na račun saveza. Međutim nešto fali i to opasno fali i to u svim selekcijama ove zemlje i nama preti da se u narednih nekoliko godina potpuno izgubimo sa košarkaške mape Evrope i sveta. Neko pominje KOkoškova, iz petnih žila sam protiv toga. Mi moramo da imamo svoje stratege kakvi su nekada bili Aca Nikolić, Žeravica, Duda, Obradović, Kari. Mi moramo znanje i iskustvo tih ljudi prenostii na naredne generacije i trenera i igrača. Duda, Kari i ŽEljko su tu sa nama i treba ih moliti i kumiti da se prihvate nekog poslau savezu, da li će to biti trenerski ili neko savetnički zadatak nevažno ali nam trebaju da sačuvamo jedan sport koji nas je godinama činio ponosnim i jedinstvenim. što se Saleta tiče, ne sumnjam da če doneti odluku onako kako mu savest nalaže
    (goran, 11. septembar 2019 13:57)

    # Link komentara

  73. Dali vi mislite da velike sile košarkaške mogu da dozvole srbiji da bude glavna, ogromne pare su u pitanju i Srbija treba da izgubi na vreme tu su sudije tu su daleka putovanja tu su fizički obračuni koji se tolerišu tu su razno razne provokacije itd
     (vlada j, 11. septembar 2019 13:53)

    # Link komentara

  74. Nije lako bilo Saletu ovaj put. Nismo imali Tea, Jokic se moljakao da igra i nije se znalo skoro do pocetka da li ce uopste biti tu. Te stvari narusavaju atmosferu u timu. Zao mi je Nedovica, mislim da je trebao biti pozvan. Onda imamo totalni podbacaj Bjelice, i nema sta da se doda. Ja bi ostavio Djordjevica za olimpijadu pa kud puklo da puklo. Zasluzio je u svakom smislu.
    (Boki, 11. septembar 2019 13:52)

    # Link komentara

  75. Dudu Ivkovića za selektora! A da neće dati onaj čije reči su aksiom za mnoge. Zbog njega bi Kalinić kao drugi najbolji defanzivac eurolige nije putovao u Kinu. A bas nam je falio tako dobar odbrambeni igrač.
    (Vrlo dobro, 11. septembar 2019 13:52)

    # Link komentara

  76. Grobarski Lobi nas kostao.bircevic ispred kalinica?lucic ispred bedovica ? To Po meni nije normalno
    (zika, 11. septembar 2019 13:52)

    # Link komentara

  77. sta najaci tim u poslednjih 20 godina... daj molim te... simonovic, guduric i bircevic... alooo... imali smo jednog igraca i to je to... Bogdane doktore i Jokic koliko je mogao ... ostali strasno
     (duka, 11. septembar 2019 13:52)

    # Link komentara

  78. Nije u redu prema košarkašima i selektoru Djordjeviću čak i razmišljati na tu temu. Treba svi da se prema njima odnosimo sa velikim uvažavanjem i poštovanjem, a naročito prema selektoru. Od kad smo postali Srbija najveće uspehe za našu košarku je ostvario upravo selektor Djordjević sa igračima. Ne treba se odricati i terati čoveka zbog ovog poraza baš zbog svega što je uradio u svojoj karijeri za našu košarku. Valjda je stekao neki kredit kod nas navijača i šire javnosti tako da možemo da svi zajedno predjemo preko ovog poraza i podržimo selektora za buduća takmičenja.
     (Pera, 11. septembar 2019 13:47)

    # Link komentara

  79. Искрено се надам, не толико због њега, али не искључујући га, колико због Илића и Антонића. Стварно ми није јасно шта ова двојица ту траже. Јасно ми је, кумови су то и пријатељи, па да им се учини. Интерес кошарккашке репрезентације и кошарке уопште је подређен себичним прохтевима једног човека. Много је то и од Салета ма колико он велики био.
     (Влада, 11. septembar 2019 13:44)

    # Link komentara

  80. Daleko od toga da Đorđević nije kriv, ali pogledajte statistiku Jokića, Bjelice i Bogdanovića sa Španijom i Argentinom. Svi po 30 minuta na parketu u +/- svi u minusu a uzeli na sebe 2/3 šuteva. Bjelica 0-5 protiv Španije, 5-17 protiv Argentine. Glavna zamerka Đorđeviću bi bila da je poveo 4 centra a u najvažnijoj utakmici trojica su mu igrala po 2 minuta.
    (Milutin, 11. septembar 2019 13:42)

    # Link komentara

  81. Domaći klubovi treba da favorizuju i guraju mlade Srpske igrače,a ne da prave legiju stranac zarad navijačkog prepucavanja ko je bolji jer Srbija i Srpska košarka id toga nema ništa,za par godina će se videti posledice mešanja politike i sporta u kosarci kao sto se vidi u fudbalu. Znam da je ne vezano za ovu temu,ali imamo sve manje kvalitetnih kosarkasa sa srcem i onim međju nogama.
    (Vuk, 11. septembar 2019 13:40)

    # Link komentara

  82. Svako ko malo vise prati kosarku nije za smenu Djordjevica, bez obzira na napravljene greske. Medjutim 2-3 igraca su vrlo diskutabilna da li ih treba uopste vise zvati zbog ljudskih kvaliteta pre svega, mada mislim da se ni oni sami vise nece odazivati. Ko je sta radio i koliko vredi se videlo na terenu...Sve u svemu puna podrska za nasu reprezentaciju, hvala vam za sve radosti do sada. Bice bolje na sledecem takmicenju, siuguran sam u to.
    (Ljubitelj basketa, 11. septembar 2019 13:40)

    # Link komentara

  83. Ma neeee, dajte mu ugovor na sledecih 10 godina!
    (Slovenac, 11. septembar 2019 13:36)

    # Link komentara

  84. Nisam klubas pa da sada se stekne utisak da sam protiv Sase.Ali jednostavno.on nije dorastao svom zadatku.Trenersku karijeru poceo u Italiji u Armaniju i ubrzo dobio sut kartu. Sentimentalnost njegovih ranijih klupskih drugova ga je dovelo na mesto selektora.Onda ode u Bayern i tamo ga oterali.Njemu reprezentacija sluzi za edukaciju.On je jedini imao podrsku za da bude selektor jer Duda nije imao podrsku drzave
     (Iskreno, 11. septembar 2019 13:35)

    # Link komentara

  85. Dejan Milojević.
    Mlad trener stvaralac igraca, domaca liga, autoritet, hrabar, posten, iskren i odvazan bas kao sto je i igrač bio.
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (basketas, 11. septembar 2019 12:57)

    Brate, zaboravio si samo da kažeš da je i pametan, pa mu zbog toga verovatno ne pada na pamet da se toga prihvati u takvim uslovima.
    (Moca, 11. septembar 2019 13:33)

    # Link komentara

  86. Kraj za Đorđevića kao i za Raduljicu, Marijanovića, Birčevića i Simonovića. Treba pozvati Kokoškova ili Itudisa, pošto Obradović verovatno ne želi ponovo u reprezentaciju. Za sledeća takmičenja pozvati Smailagića i još par mladih igrača. Gudurića pozvati isključivo ako je u formi a ne zato što igra u NBA.
    (bvb, 11. septembar 2019 09:18)




    Ja bih tebe postavio za trenere,posto vidim da imas vec pripremljen plan,moje misljenje je da je lako biti trener igrac iz fotelje.Prestanite da vredjate igrace i saleta mi smo nacija sa veoma slabim secanjima do pre par dana ste ih kovali u zvezde a sada...... svii su najgori.....
    Neka vam je na casti sve ovo!
     (dusan, 11. septembar 2019 13:32)

    # Link komentara

  87. Djordjevic je pokusao sa rotacijama da kopira Amerikance, ali mi za to nemamo igrače. Pripreme su potpuni promasaj jer se uvezbavalo sve sto se nije igralo u važnim utakmicama.
    Mi nemamo šutere. Danas ako nemas par šutera nema šta da tražiš. Nažalost nemamo ugrače i nemam očekivanja za neke bolje rezultate u budućnosti. Naši mladi igrači su preplašeni i tu krivim samo trenera. Djordjevic će ubiti dva talentovana igraca Vasu i Gudurica.
    Mora smena inače ubiće nam košarku.
    (Deki, 11. septembar 2019 13:31)

    # Link komentara

  88. Neko napisa kao "postavili ga drugari za selektora da mu pomognu jer je u finansijskoj krizi" !?
    I ja bi voleo takve "drugare", ali čak i da je tako, do sada im nije ostao dužan (samo ove godine za vreme priprema su angažman dobili i Teo i Simon i Birča, a vodio je i novopečenog NBA-ovca da ne ispadne da nije dobar za repku).
    Ako bi to bilo tačno, ja bi se na njegovom mestu zahvalio na pažnji i pustio ih da se više ne kriju iza nekoga i ne skreću pažnju sa onoga što su svi i van Srbije primetili - nikad lošiji rezultati SVIH drugih selekcija u košarci.

    Lično meni se nije svidelo to kada je po stupanju na dužnost izjavio da dok je on selektor neće voditi neki klub, pa je u par meseci već potpisao ugovor, ali to je moje mišljenje.

    Ako malo sve uporedimo sa klubskom košarkom, svi iskusniji treneri znaju da se često menjaju treneri ne zato što su loši, već da se klub trgne iz letargije.

    Međutim, ako mislimo da će neko ko je autoritet kod igrača (npr. G. Kokoškov i drugi) da se toga prihvati, nisam siguran da će to "drugarima" da odgovara.
    Naime, u 99% slučajeva takvi autoriteti sami biraju i saradnike i igrače i koncepciju i sve ostalo. Jednostavno, zacrtaju cilj i sve podrede njemu i spremni su da odgovaraju za posledice ili, u slučaju uspeha - da poprave svoj imidž.

    Iskreno bih želeo nešto tako, ali nisam siguran da postoji želja i pravo okruženje.

    Voleo bih da grešim.
    (Krle, 11. septembar 2019 13:28)

    # Link komentara

  89. Nije samo Đorđević u pitanju.Neko želi kraj srpske košarke! Krivac za sve je POLITIKA! Kakve veze ima i da li je mesto Suzani Vasiljević u priči oko košarkaša i ovog svetskog prvenstva.
    (Boro, 11. septembar 2019 13:28)

    # Link komentara

  90. Mozes da imas Ferari ali si los vozac.Ovo nije krah ekipe vec selektora. Da li mu najbilji alat ali on nije znao sta ce sa njim.Izgubio je finale EP a sad i borbu za polufinale.Na OI mu se posrecilo jer je cudan splet okolnosti bio sa ostalim ekipama.Izgubili smo dve ali imalu srecu dalje
     (NY, 11. septembar 2019 13:26)

    # Link komentara

  91. Još nešto bih dodao.Često se klubaštvo pominje kao problem (i izrazeno je dosta kada su ljubitelji kisarke u pitanju) pa bih kao Partizanovac dao primer pizitivne promene na relaciji navijači - trener i igrači kada su komšije u pitanju (osvrcuci se samo na taj segment).
    Zvezda je bila u kanalu,Dule je ispratio vise njenih trenera nego Kastro predsednika SAD.Odnos publike prrma igračima i trenerima bio je odvratan.
    Jedan Kari Pesic,kojeg svi ističu kao primer autoriteta kada je Radmanovica udaljio doziveo je da se na sred utakmice raspravlja sa publikom jer je Nedovica ostavio na klupi.
    Jel nije bilo tako? Evo,ima okorelih Uvezdasa pa neka kazu.
    Onda je dosao Radonja.Opet problemi,prozivke ali nekako su uspeli da ga istrpe.I za koju godinu od "Ludog Radonje koji gubi sve najvaznije utakmice" dodjosmo do genija,stratega,generala ,kako su ga slavili.
    Ja i dalje volim Partizan.Ne gledam ga ,ne komentarisem ga od kako je Dule najuren.Ne zato sto je smenjen vec zbog nacina - praticu KKP ponovo kada osetim da je klub,tim ,trener na prvom mestu i da se postuje i onda cu sigurno.ponovo.pizeleti da budem deo toga.
    Ne bih voleo da se stvar desi sa reprezentacijom i da je gurnemo u kanal kao u periodu izmedju Zeljka i Dude.
    Nebizno je ko je trener ,ko su igraci ali postujmo ih i ne "skidajmo im glavu" zbog kiksa.Pa nije ni Španija osvojila sve,kiksnuli su i te kako - ne vidim da su trenera menjali,pljuvali,omalovazavali.
    (Komša, 11. septembar 2019 13:26)

    # Link komentara

  92. Odgovor: nikome, ni Frljoki ni Bogdanu ni Bjelici. Osrednji igrači NBA koji povremeno bljesnu i ništa više a o EL "igračinama" ne bih trošio reči.
    (Dvorska budala, 11. septembar 2019 12:29)

    Barem si se iskreno potpisao, kao budala...Frljoka je valjda Jokic jel, e pa da si gledao Denver prosle sezone video bi da je ON i BAS ON resio bar 5 poslednjih suteva za pobedu Denvera u poslednjim sekundama.

    Ima na YT kada Doncic place na kraju utakmice, eto, nadji protiv Dalasa zavrsnicu samo za primer ;)
    (Goran, 11. septembar 2019 13:23)

    # Link komentara

  93. KO PLJUJE SALETA KALINA JE !!!
    (toza, 11. septembar 2019 13:20)

    # Link komentara

  94. nismo mi zaslužili ni Djokovića ni košarkaše ni vaterpoliste..
    zaslužili smo fudbalere i kako nas oni predstavljaju u najskupljem i napopularnijem sportu..takav smo narod i to zaslužujemo..
     (tužno, 11. septembar 2019 13:17)

    # Link komentara

  95. sad kad se malo spustila prasina, i glava ohladila, malo drugačije i ja razmisljam. Sale, prvi sam te napao juce zbog lose igre u odbrani i organizacije u napadu, krevim te i dalje, ali ti si jedna od nasih najsvetlijih tacaka kosarke. Doneo si nam toliko srece i uspeha u najtezim vremenima, zvezdas sam, ali te mnogo volim i postujem, i kao igraca i kao selektora. Vratio si nas na pravi put, u sam vrh reprezentativne kosarke, sad, da li je to tvoja zasluga ili zasluga igraca, diskutabilna je stvar, al si opet ti te igrace okupio, ti si po meni od Kalinića napravio igraca, kada niko nije cuo za njega ti si ga pozvao u reprezentaciju i od tada je krenula njegova igra, i imas puno pravo i da ga ne zoves vise. Falila nam je sigurnost i mirnoca u igri kada je kriticna situacija, kada se lomi rezultat, falio nam je Teo, koji je ovih godina bio tu, a sada nije. Pa makar i sa jednom nogom, morao je zbog ovih stvari da ide, tacno i da ne ulazi u igru, na tajm autu da prodrma ekipu.
    Sve u svemu, nije nista strasno, ne moramo stalno igrati finala, jesmo se okupili u najjacem sastavu, ali me je to najvise i plasilo. Razocaran sam, i ja i svi verovatno, ali to je lepota ove igre. Mislim da je vreme za ostavku, nemas kome sta da dokazujes, ostavio si iza sebe domaci zadatak novom selektoru, da proba da osvoji sve sto sini ti osvojio, ako ne i konacno to dugo cekano zlato. Kako god bude bilo, imas punu moju podrsku, i orlovi, glavu gore!
     (navijac, 11. septembar 2019 13:13)

    # Link komentara

  96. Lošmi
    Sinko da nije Bogdanovića Kingsi bi se raspali definitivno, Bjelica oduvek bio dobar u nba
    Jokić najbolji centar na svetu, da su mu svirali faulove kad je trebalo sad ne bismo ni imali ovu vest na sajtu
    Udaraju ga sa svih strana i nikome ništa
     (urosRuma, 11. septembar 2019 13:13)

    # Link komentara

  97. Mora ostavka. Ne zezajte, bez bekova ne moze. Pa i da imamo 12 Jokica, ne mozes svih 12 voditi, mora neko prevesti loptu, neko napraviti prodor sa spoljne linije, itd...
    (nnnn, 11. septembar 2019 12:44)

    "Bez bekova ne moze". Pa nije on kriv sto su se povredili bekovi Teo i Milosavljevic. A ovo oko Kalinica i Nedovica, pa same njihove reakcije na jucerasnji poraz na internetu ti jasno govore o kakvim se licnostima radi i zasto su precrtani vec u startu. I zasto vise nikada ne treba da se zovu u reprezentaciju.
    (Nebojsa, 11. septembar 2019 13:12)

    # Link komentara

  98. Ako Đirđević ima podršku SNS-a možemo mi da pišemo 500 komentara da je kriv džaba sve.

    Sad će neko da napiše kakve veze ima SNS sa košarkom - a u koji sferu života,sporta,kulture se nisu umešali i nisu je uoropastili.

    Očekujte sad Gurovića,Goncića ili Lazu Ristovskog na mestu selektora.
     (3210, 11. septembar 2019 13:12)

    # Link komentara

  99. Ne znam za Saleta ali mi je teško da da 63 godine I brdo bolesti idem na posao da im zaradjujem nacionalne penzije. A 90% tih koji su kao borci, strelci I slično nisam bi gledao jer sam radio. Pa ako im već zaradjujemo 3-5 puta veće penzije od prosečnih dajte neka sve stane da ih gledamo kako pucaju, biju se, plivaju, rvaju... Realno neka ih primaju kad i svi od 60 osvajacice I od 65 osvajači.
    (Deda Sima, 11. septembar 2019 13:11)

    # Link komentara

  100. Sram vas bilo..ne prozivajte ni momke ni trenera,pihh kakva smo nacija pihh na svakog ko pljuje po njima..polako možda je ovo dobro,možda ćemo uzeti olimpijske..ko zna..
    (Aleksandar1, 11. septembar 2019 13:11)

    # Link komentara

  101. @smogovci
    Nazivaš me LIMAREVA BOTINO a hoćes argumentovanu raspravu,važi vidi se to znanje iz eksel tabela...
    (gremlin, 11. septembar 2019 13:08)

    # Link komentara

  102. Mora ostavka. Ne zezajte, bez bekova ne moze. Pa i da imamo 12 Jokica, ne mozes svih 12 voditi, mora neko prevesti loptu, neko napraviti prodor sa spoljne linije, itd...
    (nnnn, 11. septembar 2019 12:44)

    a ko da nas vodi, Muta Nikolic?! Daj bre, jednom se okliznuo i odmah da gs teramo.
     (hmm...., 11. septembar 2019 13:08)

    # Link komentara

  103. jesmo imali tim prve klase i svi su odlični igrači ali i takav tim može da izgubi. pa i mi smo pobedili američki drim tim. da li su oni bili loši? nisu ali nasao se neko malo jaci ili neko ko je imao samo dobar dan. zasto napadate momke i pravite nauku oko svega? sport je to!
     (sasa, 11. septembar 2019 13:06)

    # Link komentara

  104. Sta li znace komentari tipa ako ima dostojanstva i sramote otici ce,krivac jedini da nam polaze racuna itd.Sta je to toliko zgresio da ima ili nema dostojanstva?Kao nije mu tesko zbog poraza,kao ovo se desava prvi put.Bre pricate o jednom Sasi Djordjevicu,pa bar jos jednom pogledajte emisiju Zlatni momci i vidite taj pogled kad prica o momcima i igri,pa voli ih kao decu bre.Momci sad i da je najgori,bar sad treba da stanu uz njega.A i da Sale ode nek ide,previse smo dali sebi za pravo da vredjamo takvo ime.Na ovom SP ima rupa koliko hocemo al za sve te rupe nije kriv samo trener ili samo igraci.
    (Mare, 11. septembar 2019 13:06)

    # Link komentara

  105. Kad ti je koncepcija sve vreme da forsiras rekreativce Bircevica i Raduljicu ispred Jokica, Milutinova i Bjelice, a onda naredis da Bogdan najvise sutira i drzi loptu, a Jovic, Micic, Guduric, Lucic i Simonovic su tu da trce okolo i dodaju, naravno da dodje do poremecenih odnosa, frustracije i totalnog raspada na kraju. I onda ocekujes da Jokic i Bjelica tek tako proigraju u poslednjoj utakmici na svojim pozicijama, ili ova petorica da krenu da pogadaju trojke, a nerazigrani u prethodnih 10-12 utakmica. Jos bez taktike, strategije, nacrtanih akcija - "trust" mozgova se skupio na klupi sa sve Mutom i kumom Jovicom.
    (Rile NL, 11. septembar 2019 13:05)

    # Link komentara

  106. Najbolji tim u poslednjih nekoliko decenija? Ovakvim preterivanjima su mediji i stvorili momcima pritisak i nerealna ocekivanja. Ova generacija nije prisla onoj iz Indijanapolisa. Imamo jednu super zvezdu, jednog vrlo dobrog NBA igraca i jednog prosecnog NBA igraca.
    (Jones, 11. septembar 2019 13:02)

    # Link komentara

  107. То да је Ђорђевић имао најјачу екипу у последњих неколико деценија... то нема благе везе са истином! Ова екипа је имала 3 NBA звезде (од којих се само једна показала, а други нису) и неколико потпуно погубљених у времену и простору. Проглашени су за прваке света већ на почетку првенства, на основу чега? Превише су полетели... Ђорђевић није успео да их спусти на земљу и ту је његова кривица. Нису га испоштовали.
    Ђорђевић ће под притиском вероватно отићи, али сам убеђен да ће се једног дана опет вратити на чело репрезентације. Мислим да је пред њим велика тренерска каријера,упркос пљувачима.
    (sempervivum, 11. septembar 2019 13:00)

    # Link komentara

  108. Majk Meloun.
     (Meloun, 11. septembar 2019 12:59)

    # Link komentara

  109. Dejan Milojević.
    Mlad trener stvaralac igraca, domaca liga, autoritet, hrabar, posten, iskren i odvazan bas kao sto je i igrač bio.
     (basketas, 11. septembar 2019 12:57)

    # Link komentara

  110. #daseneljubimo
    #đorđevićudaseneljubimo
     (Istrebljivač Clickbait Naslova, 11. septembar 2019 12:54)

    # Link komentara

  111. O T K A Z
     (Boza, 11. septembar 2019 12:53)

    # Link komentara

  112. Najbolji centar sveta ima prosek od 21. minuta po utakmici na svetskom prvenstvu.

    Kalinic nije ubio coveka pa da ne bude pozvan, veliki patriota Djordjevic nije zvao najboljeg defenzivca Evrope zato sto je rekao istinu u Kosovu i ono sto misli 99% Srbije. Iako nista lose nije mislio, svi znamo da je Kalina veliki Srbin. Djordjevic je jednostavno hteo da glumi trenera i patriotu.


    Naravno da mu je prosek 21 minut. Pa zar je trebalo da igra 35 minuta protiv Angole, Filipina i Portorika da nabija minutazu ili da se cuva za bitnije meceve. Protiv Spanaca je sam sebi skratio munute, protiv Argentine je igrao 35 minuta. A sto se tice Kalinica i njegovog misljenja to je trebalo zadrzati za sebe. I jadni mi ako 99 posto srba misli kao Kalinic. Zbog toga nam ovako ide. Ne postujes samog sebe pa nece te ni drugi postovati. I da ne bude da branim Saleta, bilo je mnogo gresaka i propusta, ali da li je pametno odmah traziti secu glava i zaboraviti sve uspehe ovih momaka do sada. Ko ce doci, sta nas ceka? To se ne razmislja. Nemamo kvalitetne mlade igrace jer ih Partizan i Zvezda nisu stvorili jureci neke rezultate a zaboravivsi interes srpske kosarke i cele nacije. Bojim se da nas ne ceka lepo vreme u kosarci, nadam se da gresim.
    (SRB, 11. septembar 2019 12:48)

    # Link komentara

  113. Ovo SP je velika skola i za igrace i za Sasu,da izvuce pouke i takticke i motivacione i vezano za stil igre.Nasi momci deluju jos neiskusno i nekako nenastimovano.Ako ima bolji trener,nek dodje,mada nisam siguran,al bez pljuvanja takvog coveka kakav je sadasnji.Nije samo njegova odluka ne pozivanje nekih igraca a potpisujem i da sa tim igracima jednostavno ne bi osvojili,nekad se desi nekad ne.Trebaju promene stila,da uvedemo novine u igru ako to moze ovaj tim i trener neka ih ako ne...
    (K.M, 11. septembar 2019 12:47)

    # Link komentara

  114. Ovo je hajka na Saleta. Naravno kao zamena se spominju zvučna imena poput Kokoskova, Obradovića, Pešića. Ajde ako oni hoće da prihvate u redu, mada je Sale nakon godina bez uspeha uradio najviše što se moglo. A šta ako njega smene a dovedu nekog Krstajića ili Tumbakovica u fudbalu? Dobar je Sale. Jel kriv za ovaj poraz? Mislim da jeste jer zaista motivacija i borbenost ekipe je bila kao da igraju u 100 dinara. Ali ako umesto Saleta neće niko bolji da prihvati onda je on najbolji.
    (Cacak, 11. septembar 2019 12:47)

    # Link komentara

  115. Da je priznao momentalno svoju krivicu i postavio se kao glavni odgovorni, što i jeste, obećao kompletnu analizu stanja pa i da ostane. Ovako šturo obraćanje, floskule, rukavice, bežanija od krivice, potpuni fudbalski alibiji po principu idemo dalje, sutra novi dan, ajmo ruka.
    Ne može tako, nismo tolike ovce.

    U Španiji, koju često pominje kao uzor koji treba da sledimo, prvo posle debakla sledi emisija od dva i po sata gde se struka i analitika sazove i debatuje o uzrocima problema. I sve pršti od kritike. Vlade Đurović je za njih limunada.
     (jako i do samog kraja, 11. septembar 2019 12:44)

    # Link komentara

  116. Mora ostavka. Ne zezajte, bez bekova ne moze. Pa i da imamo 12 Jokica, ne mozes svih 12 voditi, mora neko prevesti loptu, neko napraviti prodor sa spoljne linije, itd...
     (nnnn, 11. septembar 2019 12:44)

    # Link komentara

  117. Po košarkašima ste udarili, aaa? A imate li šta bolje od njih?
    Dno dna.
     (Izvan okvira, 11. septembar 2019 12:38)

    # Link komentara

  118. gremlin pamti jednu Australiju, ok, možda i najbolja utakmica pod njim. Evo samo na ovom SP DVE tragikomične.
    A tvoj problem je što živiš u '92. i dalje kada je bio igrač. Da ti objasnim ne pričamo o Saletu igraču već o Saletu selektoru.
    I još nešto argumentovano tvrdim da 2019te igrati odbranu sa 2 petice je totalni debilizam, šta gd ko zamislio pre utakmice to je osuđeno na propast.
    A i takav napad.
    Znamo svi ovde da već 7 god vrtite vhs kasete iz boljih dana, nego je glupo što nema ko da vam kaže da se igra ubrzala, promenili se formati, došli drugi timovi... drugo vreme.
    A '92. i ono što je uradio kao igrač kasnije za Srbiju uvek ponosan i večno zahvalan pa i za to što je jedan srpski klub bio Prvak Evrope iako ne navijam za njega. Lepo je kad neko eto na neki način tvoj uspe pa makar ti bio i rival kući.

    A sad limareva botino počni da guraš Zagorca ili nekog u reprezentaciju i obavezno ove druge popljuj onako sočno. Vi se još bavite br nečijih igrača u timu, to je kraj ozbiljnog komentarisanja. Preopterećeni ste a svi znaju zašto.
    (Smogovci, 11. septembar 2019 12:33)

    # Link komentara

  119. da.
     (megacar, 11. septembar 2019 12:30)

    # Link komentara

  120. "Ekipa sa NBA zvezdama Bogdanom Bogdanovićem, Nemanjom Bjelicom i Nikolom Jokićem, te plejmejkerom finaliste Evrolige Vasilijem Micićem, novim NBA igračem Markom Gudurićem i jednim od najboljih centara Evrope Nikolom Milutinovom zaustavljena je već u četvrtfinalu Svetskog prvenstva".

    A ko rešava utakmice u njihovim klubovima, kome od njih ide lopta u zadnjem napadu?
    Odgovor: nikome, ni Frljoki ni Bogdanu ni Bjelici. Osrednji igrači NBA koji povremeno bljesnu i ništa više a o EL "igračinama" ne bih trošio reči.
     (Dvorska budala, 11. septembar 2019 12:29)

    # Link komentara

  121. a ko da ga otera? tomasevic i danilovic? oce to...
     (crni_redstar, 11. septembar 2019 12:28)

    # Link komentara

  122. 6 godina je dosta, u ovom slučaju i previše. Na kraju neće umreti, većina se vraćala ponovo.
    Očigledno da sada treba da započnemo novi olimpijski ciklus. Ne brinem se da neko novi neće doći, već ko će reklamirati piva, osiguranja i prodavnice.
    Zna i Sale da u Bolonji zima i nije tako lepa.
     (nehuman tip, 11. septembar 2019 12:28)

    # Link komentara

  123. Cini mi se da je najgluplja stvar u ovom trenutku govoriti o krivici saveza.
    Kakve veze ima savez sa losom igrom u poslednje dve utakmice na turniru?
    Djordjevic jeste krivac, bilo je tu dosta taktickih propusta, a omanuo je i tamo gde je uvek bio najjaci - u motivaciji i psiholoskoj pripremi igraca (svi za jednog - jedan za sve).
    Sa druge strane, taj isti Djordjevic je pre nekoliko godina preuzeo potpuno "razvaljenu" reprezentaciju koja se, posle debakla iz 2005. godine, godinama nije vracala u normalno funkcionisanje. Odzivi su se umnozavali, razlozi za izbegavanje reprezentacije su bivali sve gluplji, rezultati reprezentacije su bili "odlicno 8. mesto" i sl.
    Dolaskom Djordjevica stvari su ponovo profunkcionisale , igraci su se rado odazivali a bilo je tu i dosta dobrih rezultata. Zahvaljujuci upravo Djordjevicevom radu, na ovo SP smo i dosli kao glavni favoriti.
    Ako ode Djordjevic, bojim se da ce se reprezentacija ponovo raspasti. Ozbiljan trener nece rizikovati da je preuzme pa ce nam alternative biti kojekakvi Gurovici i njemu slicni - priuceni treneri (Krstajici, itd)..
    Sada savez treba da da' punu podrsku Djordjevicu ali da uz njega, umesto Mute i ostalih, angazuje neke mnogo ozbiljnije trenere koji bi radili na taktici, pripremi utakmica, skautingu, promeni odbrane, raznolikosti napadackih akcija, ... Samo to nam treba.
    (srrrrrrrrrdjan, 11. septembar 2019 12:26)

    # Link komentara

  124. @Jovan21

    Haha već ste počeli kampanju za Gurovića, čoveka koji je propao kao trener u FMP-u i Vršcu. Ali je podoban pa zašto da ne. Nema od toga ništa, ako ima imalo zdravog razuma u savezu. Miloje ne, on je dobar kao razvojni trener ali ne i kao taktičar i strateg. Stara garda je dala završnu reč za reprezentaciju, dakle ili Kokoškov koji se bori za mesto trenera u NBA ili Sale Obradović. Ili stranac neki, obzirom na sve jače klubaštvo možda bi to bila i najbolja opcija.
    (nikola, 11. septembar 2019 12:23)

    # Link komentara

  125. Vreme je za Igora Kokoškova, I da pevamo, pozz.
     (damjan, 11. septembar 2019 12:23)

    # Link komentara

  126. on je Sale Nacionale.....zar zbog jednog turnira sve njegove zasluge padaju u vodu.....velika podrska za selektora....
     (milan, 11. septembar 2019 12:23)

    # Link komentara

  127. Salu svaka čast,kapa dole šta je sve uradio i koju harizmu ima,ali ako želimo zlato,treba savez da učini nemoguće i privoli nazad Željka Obradovića.
     (Bojan, 11. septembar 2019 12:21)

    # Link komentara

  128. Ratko Varda za selektora!
    (Nikola Lončar, 11. septembar 2019 12:19)

    # Link komentara

  129. Koje NBA zvezde,o cemu pricate?Nemamo jednu NBA zvezdu u timu,jos uvek nemamo ni najvecu evropsku kosarkasku zvezdu.Polako ljudi.
    (Nex, 11. septembar 2019 12:19)

    # Link komentara

  130. Ocekujem da neko pita "DA LI JE OVO KRAJ SALETOVOG ZIVOTA?". Rekao bih da po nekim naslovima i komentarima covek ne zasluzuje da zivi.
     (Lošmi, 11. septembar 2019 12:18)

    # Link komentara

  131. Nije Djordjevic ništa kriv..I do sada sto smo dobijali velike utakmice nije delo trenera vec igraca.Kakva je to taktika 4 trojke Gurovica preko ruke ili 7.m.?Kakva je taktika 5 napada uzima Bodiroga 1vs1?Ne mogu svega da se setim,ali u dosta odličja smo visili.I baja(lider) je u tom trenutku uzimao stvar u ruke a ekipa imala srce u odbrani.Podrška Velikom Saši da igamo finale OI.
     (J A, 11. septembar 2019 12:18)

    # Link komentara

  132. (Darco, 11. septembar 2019 11:44) Ma vidi, da su kalinic i nedovic bili tu, bili bi prvaci svemira sasvim sigurno jer od njih nema boljih u univerzumu. Dokle vise kalinic, nedovic i gluposti, sta bi to bilo drugacije sa njima. Oni od kojih se najvise ocekivalo su grdno podbacili i to je to. Bjelica, jokic, plejmejkeri nisu ni blizu nivoa teodosica i to je cela prica. Te gluposti o jokicevom mestu u timu, da li cetvorka ili petica su besmislica, igrac takvog kalibra, sposobnosti i znanja moze da igra sta hoces i da se prilagodi svemu, to je danasnja moderna kosarka. Ni Argentina, ni ovakva Spanije nisu toliko puno bolje od nas, moglo je to da bude i obrnuto ali sta je tu je. Pa onaj nesretni rubio nije 10 godina pogodio dve trojke na jednom mecu, a protiv nas se raspucao toliko da se i sam smejao i cudio kako je to moguce. E sad strucnjaci sa ovakvih portala neka menjaju selektore, predsednike saveza i dovode svoje proverene strucnjake i znalce, to smo mi.
    (stoler, 11. septembar 2019 12:16)

    # Link komentara

  133. DJORDJEVIC DO KRAJA ALO! jel ste realni? covek je heroj i legenda, i jeste strucnjak!
     (Zappex, 11. septembar 2019 12:15)

    # Link komentara

  134. Idealna resenja bi bili Kokoskov i Sale Obradovic ali pitanje je da li zele da se uhvate u kolo pored ovakvog saveza i drzave tj jednog coveka koji se u sve mesa pa i u izbor igraca posto on poznaje dve strukture od sporta,prosvete,zdravstva,sudstva,ekonomije....s druge strane pitanje ko ce i saradjivati sa Djordjevicem ako ostane moje misljenje da su Nedovic i Kalinic zavrsili sa reprezentacijom zbog odnosa saveza i selektora prema njima takodje i Jokic,Bobi pa i Milutinov koji je iskazao frustraciju protiv Portorika puno je nepoznanica sta ce se desavati i da se kvalifikujemo na OI sada u Kini mada je to tesko jer je ekipa ubijena psihicki da ne moze dobiti ni Poljsku ili Cesku a kamoli Francusku mada je upitno da li ce Amerikanci dobiti Francuze koji mogu da im pariraju atletski.
     (Aleksandar, 11. septembar 2019 12:14)

    # Link komentara

  135. Voleo bih kad bi od selektora culi samo odgovore na neka pitanja, kao na primer zasto nemamo prvi petorku, zasto je Bircevic bio clan iste svo vreme, zasto mu je Raduljica bio ispred Milutinova, zasto mu je Jokic bio četvorka i zato ga je omalovažavao da bude zamena Birčeviću, i eto to... Za početak...
     (ivan, 11. septembar 2019 12:14)

    # Link komentara

  136. Nije problem ko ce naslediti ovog selektora. Cesto se ovde pominje "obraz" a koliko vidimo,posle ovog debakla,selektor nije podneo ostavku sto govori dosta o njemu. Ajde da nismo svi videli kakva nam je "igra" bila pa da razumem ali ono je dno-dna. Svi sad ispastamo zbog,od starta,sujetnog nastupa pri pozivu igraca. Los odabir,losa selekcija,katastrofalno vodjenje,debakl...pa idi covece sam. Neka me ubedi neko da bilo ko od nas ne bi prosao grupu sa ovim timom pa da probam da razumem.
    Znaci,ako neko ima obraz,on bi trebao sam da podnese ostavku a ne da ga mi "teramo" !!!
    (Dusan, 11. septembar 2019 12:14)

    # Link komentara

  137. nadamo se da jeste!!
     (Huan Pablo Don Fernando, 11. septembar 2019 12:13)

    # Link komentara

  138. Nije,mazohizam se nastavlja sa Saletom.Savez vec pregovara sa potencijalnim selektorima,ali nitko se ne javlja na mobitel!!
    Sale je za sada siguran.
    (Tomislav, 11. septembar 2019 11:48)

    Alo rimokatolicki brate, jos boli ona trojka :))))

    Da ostane Sale jos mnogo ciklusa. Bice on legenda I ulozi selektora.
     (precanin, 11. septembar 2019 12:10)

    # Link komentara

  139. Uigravali smo i igrali neki nakaradni sistem sa par teskasa u ekipi, u modernoj kosarci koja je jos vise evoluirala zadnjih godina. Gde se potenciraju kretnje i brze razmene na piku, sa puno suteva za 3 i utrcavanja, a mi sa toliko krupnim timom idemo na sp. Jos vise me razocarala tvrdoglavost Djordjevica, gde je protiv Spanaca imao debeo minus sa 2 centra na terenu, i on opet tvrdoglavo krece juce sa Raduljicom polu-amaterom na leprsave Argentince. Ljudi odlaze na 12-4, rastrcavaju se i pustaju ruku, dok mi odlazimo u strah i negativu. Otvaranje je jako bitno zbog psihickog aspekta. Nijednoj od top 10 reprezentacija sveta Bircevic, Raduljica ne bi pocinjali( a vecini ne bi ni bili u timu)...Sale me podsetio na Osima 1990.godine, kome je Savicevic bio na klupi dosta vremena a igrali Susic sa 36 i pola Sarajeva. Vodjenje na sp zbog starih zasluga i po prijateljskoj osnovi i nakaradan sistem sa par teskasa nas je skupo kostalo. Imali smo puno bolje igrace povesti od nekih. Cak i jedan Jelovac je daleko vise mogao koristiti od pogubljenog Bircevica. Pa ako Bjelici ne ide imamo barem koliko toliko pristojnu cetvorku na klupi. O Nedovicu, Kalinicu, Micovu itd da ne pricam. Ko god je gledao NBA video je da je Bobi nazalost propao,omatorio i usporio i da to vise nije Bobi od pre par godina. Vodili smo bukvalno 4 igraca koji jedva da bi u Zvezdi i Partizanu bili neki faktor, ako bi i bili. Sa 4 maltene neupotrebljiva igraca i onakvim sistemom....
    (Dragan-Borca, 11. septembar 2019 12:10)

    # Link komentara

  140. Trebalo bi!!!
     (zabrinuti gradjanin, 11. septembar 2019 12:09)

    # Link komentara

  141. Kad svi vi, stručnjaci, shvatite da je ovoj ekipi zapravo najviše falio Teodosić, a ne Kalinić ili Nedović, biće vam neke stvari jasnije. Teodosić, kakav god da je, čini 50% ekipe i ove generacije, generalno. Plus je trebalo da ide na prvenstvo, ali je nesrećno obnovio povredu. Ono kad se videlo u našoj igri da nam nešto fali da prelomimo Argentinu ili stignemo Španiju, e to je bio Teodosić. Nismo svesni kakvog pleja imamo, sa svim njegovim manama, naravno. Predviđam da ćemo u narednim godinama imati mnogo problema na toj poziciji, jer takvog improvizatora i talenta još uvek nema na vidiku ni u mlađim selekcijama. Manite me te priče da je Jokić plej i da može da razigrava ekipu. Ovo je fiba, nije NBA.
     (Bob Barkli, 11. septembar 2019 12:04)

    # Link komentara

  142. Niko se neće usrećiti sa NBA igračima,nisu u takmičarskoj formi,ili su na odmoru.Mi pogotovo sa Jokićem,koji je sam po sebi specifičan.
    (Jo, 11. septembar 2019 12:04)

    # Link komentara

  143. Prvo,ne bih na ovaj period gledao samo kao na Saletovu eru - ovaj period predstavlja kontinuitet sa Dudinim "velikim spremanjem".
    Drugo ,valja razlikovati kontinuirani,planski rad,stvaranje i unapredjenje sistema i treutni projekat uzimanja neke medelje,koriscenje prilike ,spleta okolnosti.
    Ovo drugo nam se dogodilo 2002. a Slivencima na EP - ljudi su u jednom trenutku iskoristili pojavu mladog vanserijskig igraca ,procenili da vise nikada nece moci da igra sa starijim vanserijskim igracem,skoncentrisali sve snage ,pokrpili tu gde su tanki,uspeli da zastite tim od FIBA I ULEB (tu za malo Španci da ih pokradu - navlacile sudije dokle god je pistojala sansa da se vrate u meč) i zasluzeno uzeli zlato.
    Da li su napravili gresku kao mi posle 2002. kada nismo uspeli da napravimo razliku izmedju jednokratnog uspesnog projekta i kontinuiteta? Ne,ljudi sada nastavljaju da rade shodno svojim mogucnostima.
    Mi smo posle 2002.potrosili jednog sjajnog čoveka i trenera jer nismo kapirali nego smo hteli nesto odmah,sad po svaku cenu.
    Do Dude smo placali cenu takvog pinasanja.
    Kao sto igrace valja istrpeti tako i trenere isto.
    Ja sam na ovom takmicenju ocekivao medalju.
    Razocaram sam ,krivo mi je ali to ne mogu ispoljavari tako sto ci trenera i igrace koje sam podrzavao sada provlaciti kroz blato.
    Sale se nije najbolje snasao u situaciji na koju mozda i nije mogao da utice,nije nasao pravi nacin da resi probleme i to se idrazilo.
    Bojim se da ne preteramo i ukanalimo se jos vise.
    (Komša, 11. septembar 2019 12:03)

    # Link komentara

  144. Ja bih ga ostavio. A na Olimpijske igre moramo da prodjemo ovako ili onako. O tu opet srebro!
     (i..., 11. septembar 2019 12:02)

    # Link komentara

  145. Mislim da posle ovakvog pljuvanja, niko nece hteti da preuzme reprezentaciju.

    Sto je skroz normalno. Zasto bi iko normalan trpeo to.

    Djordjevic ce sigurno podneti ostavku, a onda cete videti u kakvom smo kanalu.
    (x, 11. septembar 2019 11:59)

    # Link komentara

  146. Gremin ima pamćenje i isto tako zna da kad smo pobedili Australiju 30 u polufinalu OI onda je Djordjevic najbolji ili nema pojma isto ko sad to je zbog igrača,njemu očigledno neko ne može da zaboravi 92 iako je 95,97,98 bio Vodja ekipe koja je uzela sve,i selektor sa 3 srebra,al dobro stručniji su komentatori na b92 od njega...100%
    (gremlin, 11. septembar 2019 11:56)

    # Link komentara

  147. Nije problem samo Djordjevic vec citav savez. Onoga trenutka kada je Danilovic citao misli rekao "da se ne lazemo, taj decko nema zelju da igra za reprezentaciju" trebalo ga je sutnuti iz saveza. Ljudi na funkcijama pre svega treba da budu dobri ljudi, dobri pedagozi, da mire posvadjane a ne da pale vatru i osudjuju. Treba utvrditi i ko je inicijator skandalozne promena boje dresova jer to nije beznacajna stvar.
    (bskfan, 11. septembar 2019 11:55)

    # Link komentara

  148. Gurovic je najbolje resenje za napredak srpske kosarke
    (Jovan12, 11. septembar 2019 11:53)

    # Link komentara

  149. Nije se ni udostojio da kaze zasto Kalinic ne ide. Javnost zasluzuje da zna, ne vidim poentu da se krije nesto. Zanima nas sto ga nije zvao a ne tu da se folira kako misili da je to najbolje sto trenutno imao poslo za Kinu. Ipak smo i mi navijaci deo tog tima, to je nasa zemlja i nasi reprezentatici, ne moze da se ponasa kao da je privatno. Odgovoran je za svaki potez sto je napravio. Mozda je potpuno u pravu sto ga nije zvao ali mi zelimo da znamo razlog, zarje Birca zasluzio da ide pre njega npr. A onim njegovim savetima ne znam sta pokusava i sta glumi, igracima ne treba tata vec trener. Oni su lekciju naucili mnogo ranije, ko nije nek bude izbacen iz tima i to je to!
     (samo jako, 11. septembar 2019 11:51)

    # Link komentara

  150. Sale Djordjevic je legenda, pa ma sta bilo!!! Ko uopste moze da ga napadne ili da ga tera sa mesta selektora? To je van pameti. Mozda Duda ili Kari Pesic, i niko vise. Jedini nacin da Sale Djordjevic ode sa mesta selektora je da sam podnese ostavku, ali se ja nadam da ce ostati i da cemo na OI u Tokiju osvojiti medalju.
    (Nebojsa, 11. septembar 2019 11:49)

    # Link komentara

  151. Nije,mazohizam se nastavlja sa Saletom.Savez vec pregovara sa potencijalnim selektorima,ali nitko se ne javlja na mobitel!!
    Sale je za sada siguran.
    (Tomislav, 11. septembar 2019 11:48)

    # Link komentara

  152. Autor teksta se malo preracunoa u prvim pasusima.
    Koje NBA ZVEZDE? Bjelica nije NBA zvezda, vec je epizodista u jednom od losijih timova, Bogdan jos nije NBA zvezda ali je na putu da postane, ali se ne može reći da je zvezda, moze se reci da je starter, jedina zvezda je Jokic, to sto je Guduric potpisao za Memphis ne morada znači ništa, verovatno ce proći kao i Nedovic tamo. Od ostalih imamo par dobrih evrologaskih igraca i par ispod prosečnih igraca za ovaj nivo (Radulja, Simon i Bircevic).
    Ovakva pisanja da se dodeljuju nasim igračima epiteti zvezda, bla bla, dream team su i napravili dio pritiska koji je neopravdano bio na njima.

    Mi smo u Kinu otisli za malo iznadprosečnom ekipom, nikakvim dream teamom, i ako izborimo OI treba to da smatramo uspehom
     (Greška u koracima, 11. septembar 2019 11:46)

    # Link komentara

  153. Nazalost,niko nezavistan nece moci da dodje na mesto selektora dokle god imamo ovakvu vlast u drzavi. Bolesna potreba da se kontrolise svaki aspekt drustva nas dovodi to apsolutne propasti. Ljudi ne smeju da donose samostalne odluke,bez straha za svoj posao. Tako je i Djordjevic podlegao politici i morao je dosta toga da uradi mimo svoje volje,to je ocito. Prvo ocistiti onu rak ranu drustva zvanu Skupstina,a onda da dalje cistimo drzavu od zaraze.
    (Drug Ostoja, 11. septembar 2019 11:44)

    # Link komentara

  154. mora Meloun da se pozove!!! to je jedini nacin na Jokic zaigra na olimpijadi I jedini nacin da dodjemo do zlata.

    nadam se da smo svi toga svesni!
     (Sinonim za sonatu, zapamtite to ime, 11. septembar 2019 11:44)

    # Link komentara

  155. Ma, Saletu odmah otkaz, a za selektora nekog od stručnjaka komentatora, koji se podjednako razumeju u košarku, fudbal, tenis i geopolitiku. U stvari, i sve igrače oterati, naročito ove iz NBA, Šta će nam oni jadni pored ovih majstora. Samo da se napravi dobra selekcija medju komentatorima i možemo tri zlata da uzmemo, istovremeno.
     (pančevo, 11. septembar 2019 11:44)

    # Link komentara

  156. Najbolji centar sveta ima prosek od 21. minuta po utakmici na svetskom prvenstvu.

    Kalinic nije ubio coveka pa da ne bude pozvan, veliki patriota Djordjevic nije zvao najboljeg defenzivca Evrope zato sto je rekao istinu u Kosovu i ono sto misli 99% Srbije. Iako nista lose nije mislio, svi znamo da je Kalina veliki Srbin. Djordjevic je jednostavno hteo da glumi trenera i patriotu.

    Ali Djordjevic je zato pozvao 4 centra, umesto da je krenuo sa Jokicem i najboljim centrom evrolige Milutinovim i umesto Marjanovica Bircevica i Raduljice(koji ne igra ozbiljnu kosarku 5godina) pozvao Nedovica i Kalinica, mi bi se sad radovali polufinalu.

    Mislim da Djordjevic treba da podnese ostavku a ne da je ceka da mu je kucni prijatelj Danilovic uruci.
     (Darco, 11. septembar 2019 11:44)

    # Link komentara

  157. Nije problem u tome sto u Partizanu i Zvezdi igra veliki broj stranaca. I Real i Barsa su sastavljeni od stranaca pa nas Spanci rasturise.
    Problem je u tome sto je u Srbiji sve manje dece. Sve je manja baza iz koje se regrutuju kosarkasi. Sve manje dece se upisuje u skole kosarke. Tako je i sa drugim sportovima. Vaterpolo ce ubrzo pasti u zaborav. Rukomet takodje...
    (Uvek Zvezdas nikad Delija, 11. septembar 2019 11:43)

    # Link komentara

  158. Jeste, i pocetak Zadruge 3
    (x, 11. septembar 2019 11:42)

    # Link komentara

  159. 2000. kada smo sa odličnim igračima bili 6. na OI, Obradović je otišao sa klupe i došao Kari Pešić, i mi smo sa skoro istim timom 2001. bili šampioni Evrope, a sledeće godine sa Divcem i sveta...
    zaključite šta sam hteo da kažem...
     (matori, 11. septembar 2019 11:41)

    # Link komentara

  160. Kokoskov?

    a u kakvim su odnosima su Kokoskov i KSS?

    pitanjce malo.
    (djingo django djingnem ti ga, 11. septembar 2019 10:51)

    puste zelje...
     (hmm...., 11. septembar 2019 11:39)

    # Link komentara

  161. Ako jeste onda mi Srbi treba stvarno da propadnemo. Drugi narodi od ribara, zemljoradnika, advokata i trgovaca prave uspesne sportske radnike a mi se odricemo vrhunskog i strucnog sportiste pred kojim je buducnost zbog dve izgubljene utakmice. Pisem a mislim da 50% stanovnika ove zemlje nista ne kapira. Onaj ko misli da Djordjevic ne zeli, ne ume i nece taj mora jos da sazri kao covek.
     (opet ja, 11. septembar 2019 11:39)

    # Link komentara

  162. vreme je za Kokoškov a
    (bankar, 11. septembar 2019 10:20)



    Odakle vam ideja da Kokoskov moze da preuzme Srbiju i zasto bi? Odakle nam para za njega? Ako vec pricamo o takvom treneru koji je sjajan naravno,mogli bi i o Melounu takodje. Mislim da je bolji od Kokskova i slicno kostaju! Svasta. Daj bre ljudi,pravu zamenu za Djordjevica je tesko naci a da bude produktivno naravno. Sasa Obradovic je tu najrealnija opcija ali da li je bolji od Djordjevica? Mislim da ne. Radonja ne dolazi u obzir,Miloje takodje uz duzno postovanje,ukanalili bi nas jos vise. Duda star. Zoc nece vise nikada,rekao je to 2005 god. Polako...
    (Bojsa, 11. septembar 2019 11:38)

    # Link komentara

  163. Jeste
    (Falcao, 11. septembar 2019 11:37)

    # Link komentara

  164. možda bi mogao i da ostane, ali da mu Dejan Radonjić postane defanzivni koordinator kao u NFL. da ih Đorđević trenira u napadu a Radonja u odbrani. ovde odbrane nije bilo.

    inače hvala igračima na trudu, vremenu koje su uložili, sportskom ponašanju prilikom poraza, veliki su bili i u porazu, čestitali Argentincima koji još uvek ne znaju kako su pobedili.
     (Dušan, 11. septembar 2019 11:36)

    # Link komentara

  165. nadam se iskreno ...
     (mika, 11. septembar 2019 11:36)

    # Link komentara

  166. (Herbalajzer, 11. septembar 2019 10:54)

    Prosinecki nije dao ostavku. A koga bi ti za selektora?! Kokoskov ima angazman, ajde stavite svi prst na celo, i recite koga bi za trenera. Ko bi nas drugi doveo do finala?! Jel se secate koliko smo uopste cekali bilo kakvu medalju sa takmicenja? Moje misljenje, je da bi ga trebalo ostaviti do OI, pa tek posletoga pricati o smeni..
     (hmm...., 11. septembar 2019 11:35)

    # Link komentara

  167. Ljudi , dešava se .I nije kraj sveta .I dobra ekipa moče izgubiti .I najboljim bokserima se desavalo da budu nokautirani . Uglavnom , nastavljali su i posle toga.
    (kosta, 11. septembar 2019 11:35)

    # Link komentara

  168. Igrači su prerasli Đorđevića kao trenera! On ne može da vodi ovakvu grupu kao trener, selektor... itd.
     (Stari namćor, 11. septembar 2019 11:35)

    # Link komentara

  169. Mi u spoljnoj liniji imamo jednog vrhunskog igraca, Bogdanovica. Ostali su evropski prosek. Plejmejkera svetske klase nemamo. Sale je pokusao da sa visokim igracima napravi nesto, nije uspeo. Iskusniji treneri su lako nasli recept protiv takve visoke postavke.
    Sale snosi odgovornost ali samo deo iste. Nije on kriv sto npr. u najjacim domacim klubovima igru nose stranci.
    FSS treba dobro da razmisli, prvo koga bi doveli umesto Saleta pa tek onda da li da ga smene.
    (Gazda Dojkan, 11. septembar 2019 11:30)

    # Link komentara

  170. Ja bi Dejana Radonjica za selektora nema jeftini i bolji a Saletu se zahvalio za sve sto je uradio za nas i nemjoj da pljujemo ni po selektoru ni po igracima !!!
     (Mirko, 11. septembar 2019 11:30)

    # Link komentara

  171. Važnije pitanje.. Dali je ovo krah naše spore košarke.. Dodavanje kod svih drugih je bilo bacanje jednim drugim, a mi se dodavao iz ruke u ruke.. Naravno da se ne može tako igrati brza košarka.. I Španci i Argentinci mnogo brži od nas.. Užas.. Naši stručnjaci imaju staromodan pogled na košarku i to je to.. Đorđević je izabrao igraće a ne tim.. Jokića stavio na poziciju koja mu ne prija.. E zato smo loši.. Gradi se tim na prvenstvu, a ne baš da se vodi "najbolji" igrači.
     (HanSolo, 11. septembar 2019 11:27)

    # Link komentara

  172. Ne treba , razvalio je Filipine
    (bozepravde, 11. septembar 2019 11:25)

    # Link komentara

  173. Najlaksi put do medalje ikada i ti ispadnes u cetvrt finalu
     (petarczv, 11. septembar 2019 11:25)

    # Link komentara

  174. Svaka čast Đorđeviću za urađeno, ali mu kao treneru fali to nešto što ga čini trenerskim šampionom.
    A to je pokazao ružnim odstranjivanjem Kalinića, time što mu je ekipa igrala sa malo faulova odnosno bez agresije, što su bili iznenađeni (?!) time što protivnik igra agresivno, što forsira jaku odbranu, a kad mu tim prenese loptu preko pola onda ne znaju kako do koša nego igraju "ja tebi ti meni". Sve na ovom svetu mora da ima balans
    Mislim da ga je stigla neka kosmička pravda. Kao u Titaniku kad kažu za kapetana - celokupno njegovo dotadašnje iskustvo počelo je da radi protiv njega.
    Jedino što me plaši je to što umesto njega ne bismo dobili Kokoškova nego nekog tipa Gurovića i agonija bi se nastavila
    (Zapanjen, 11. septembar 2019 11:24)

    # Link komentara

  175. Kokoskob ili sasa ali obradović!
     (petarczv, 11. septembar 2019 11:24)

    # Link komentara

  176. E moj Šale .. trebao si da se držiš biznisa i basketa iza svojih brojnih nekretnina . Šta ti je trebalo da se petljaš u trenerski posao . Ipak je to za tebe viša matematika ..
    (Novak - srpski Isus, 11. septembar 2019 11:24)

    # Link komentara

  177. Da izbore učešće na OI i Sale ide, on ima obraz i podneće ostavku. Hvala mu za tri medalje, vratio je našu košarku u sam vrh. Jedini naslednik mu može biti Sale Obradović, Kokoškov juri mesto trenera u NBA, ostali nisu za mesto selektora. Ako Obradović ne pristane onda sudbina srpske reprezentativne košarke nije baš svetla.
    (nikola, 11. septembar 2019 09:16)

    Sale ima obraz? Pa mesec dana nakon sto je preuzeo reprezentaciju i obecao da dok je selektor nece preuzimati mesto trenera u klubovima pogazio je reč... Nit obraza, nit reči...
     (petarczv, 11. septembar 2019 11:23)

    # Link komentara

  178. Podrška za Saleta!
    Srbija kao i uvek pamti samo poslednja tri dana.
    Mi smo medju 8 u svetu. I to smatramo katastrofom.
     (Vlad Rad, 11. septembar 2019 11:21)

    # Link komentara

  179. Sasa i cuvena koncepcija igre sa 4 centra od koja su njih troje zajedno u najbitnijoj utakmici dala 0p!!! Hahahahahha koji lik
     (petarczv, 11. septembar 2019 11:20)

    # Link komentara

  180. Nije važno koliko ćeš pasti nego koliko brzo se podignuti.
    Podrška selektoru i našim momcima. Vi ste ponos Srbije, nastavite da radite
    (Dušan, 11. septembar 2019 11:20)

    # Link komentara

  181. Sasa Djordjevic nije osvojio tri srebra vec je izgubio tri zlata.
    (Nista, 11. septembar 2019 11:19)

    # Link komentara

  182. Apsolutno se ne slazem sa konstatacijom (citiram) "Srbija je za Mundobasket 2019. imala na raspolaganju po imenima verovatno najjači tim u poslednjih nekoliko decenija" (kraj citata) Ovi ne mogu da se porede sa onom zlatnom ekipom sa Divcem, Stojakovicem, Jaricem, Gurovicem, Bodirogom...
    (Sasha, 11. septembar 2019 11:19)

    # Link komentara

  183. Ovaj clanak kao da je pisao prijatelj Djordzevica.
    Nije mu poznato da kada tim izgubi , trener je kriv a kada tim pobedi da je to zasuga igraca.U tom slucaju sta?
    Djordjevic nije pripremio tim za celo takmicenje(samo do 2 cetvrtine sa Spancima)
    A to da je on doveo nas u repku u vrh ponovo to bi svaki imalo koji zna trener uradio sa tako kvalitetnim pjednicima samo to treba staviti u funkciju a ne kao sto je on radio dozvolio je da ima grupu privilegovanih igraca i grupu neprivilegovanih, tako da i nieje cudo sto nije bilo tima na parketu kad je trebalo.Gledan one suterske treninge i zajebanciju koju je promovisao Muta Nikolic a na utakmici nemogu nista da pogode.Cija je to sve krivica igraca ili trenera.Kakva su pravila interna u timu nista se nezna.
    (Znalac, 11. septembar 2019 11:18)

    # Link komentara

  184. Trebao bi da bude.
     (nekokoganikadneobjavljujete, 11. septembar 2019 11:17)

    # Link komentara

  185. Stari lisci treba da vode mladu super talentovanu reprezentaciju. Obradovic je jedino rjesenje, da se zamoli da preuzme ekipu i donese zlato
    (Sale Aj doma zivota ti, 11. septembar 2019 11:17)

    # Link komentara

  186. Kakav Kokoskov, Pesic, po meni najbolje resenje je Deki Milojevic
     (Sigmund, 11. septembar 2019 11:16)

    # Link komentara

  187. Djordjevic je los selektor, a srebra su bila rezultat igraca i ciste srece u 2 slucaja, on tu nije imao velik udeo.
    Dovoljno je pogledati koliko utakmica je drzao Jokica na 4, a on najbolja petica na svetu. Scariolo ga je takticki unistio. Nije poveo nijednog niskog igraca koji bi prilikom presinga mogao da prenese loptu na drugi deo terena... Sta vise reci?
     (Marko, 11. septembar 2019 11:16)

    # Link komentara

  188. Džaba promena selektora, mi više nemamo ošarkašku budućnost, o tome svedoči rad sa mlađim kategorijama, njihovi rezultati, i još gore - ne daje im se prilika da sazru u svojim klubovima (isluženi stranci imaju nestvaran kredit, mlađi ili ne ulaze u igru, ako i uđu - posle prve greške idu na klupu). Poslednji primeri: Micić, Gudurić, Dangubić, Mitrović, Rebić, Marinković (...). Odavno nije jedan bek stasao iz naše škole, a imali smo sjajne - Argentinci su nam pokazali šta znači negovanje svoje tradicije. Najveću odgovornost snose gazda u klubovima (Čović, Ostoja ...), a zatim i treneri koje postavljaju - ili su njihovi poslušnici (Radonjić), ili sa njima u dilu (Trinkijeri). Ako nekom ne bi smelo spomenuti smenu, za sve što je učinio - to je čovek o kome pišete, ali očito u ovom sport radi neka kuhinja koja ne može da oprosti slavnu prošlost i uspehe.
    (Darko, 11. septembar 2019 11:15)

    # Link komentara

  189. nadamo se da jeste.
    (Milan981 (ni zvezda, ni partizan, samo Srbija), 11. septembar 2019 11:14)

    # Link komentara

  190. Đorđević je doneo 3 srebra i učinio nas veoma ponosnom zemljom. Ima kredit da sledećih 10 godina ne osvoji ni jednu utakmicu. Ljudi nemoj da radimo kao u fudbalu sa trenerima molim Vas!!! Boljeg trenera od Đorđevića nećemo da nađemo.
    (Ivan, 11. septembar 2019 09:55)Pa to kad ti budes davao kredite.Ja mislim da svako treba da odgovara za svoje rezultate a ne da mu se daju krediti na osnovu necega iz proslosti.Jos jedno pitanje.Da li bi dozvolio na primer meni da ti uradim transplantaciju bubrega ako znas da sam u prvom delu karijere bio vrhunski masinski inzenjer koji je osvajao brojne nagrade iz oblasti masinstva a sada sam odlucio da se bavim hirurgijom i zelim da operisem.E,da jos da dodam.Angazovao bih na toj operaciji mog prijatelja vrhunskog limara koji mi je odan i vodim ga svuda a anesteziolog bi bio moj kum koji je jedan od najboljih advokata u zemlji ali je odlican za atmosferu.
    (Nemanja, 11. septembar 2019 11:13)

    # Link komentara

  191. Ako se Djordjevicu pripisuju one osvojene medalje onda mora da mu se pripise i ovaj debakl. Postoje dva Aleksanda Djordjevica,prvi odlican kosarkas i drugi los trener. To je cinjenica.Mislite da su ga PAO i Bajern otpustili odmah tek tako? Ko to ekspresno otpusta dobre i odlicne trenere?
    Spanski i argentinski trener su ga razvalili u pripremama meceva, to je video svako ko se iole razume u kosarku.
    Ostavka ili otkaz.
    (Sima Strahota, 11. septembar 2019 11:12)

    # Link komentara

  192. Naravno...obavezno neka povede sa sobom Danilovića i Tomaševića.
     (Duka, 11. septembar 2019 11:10)

    # Link komentara

  193. Kako se uzme. .. tri srebra mogu da budu uspeh, ali i neuspeh, tj. indikator konstantnog odsustva strateškog planiranja za utakmice u finalima. Posle fijaska protiv Španije i Argentine, Aleksandar je definitivno završio karijeru selektora, bez obzira kako se to bude razrešilo, da li ostavkom, ili smenom.
     (Smuleco, 11. septembar 2019 11:08)

    # Link komentara

  194. Đorđević treba da prepusti mesto nekom drugom.
    Došlo je do sasićenja između njega i igrača.
    (Aleksandar, 11. septembar 2019 11:07)

    # Link komentara

  195. @gremlin
    Uh kakve floskule, svaka čast realno i pre svega uopšteno.
    Dokle mislite da se postavljate kad nešto ne valja"a koga drugog???", pa ne znam da li je On jedini pa da pitaš tako?

    -odstranjivanje igrača i prerano skraćen spisak.
    -pozivanje 4 igrača u 18 koji nisu igrali godinu dana, zlobnici bi rekli da je nekima pomogao oko angažmana
    -Litvanija x2 za start priprema, to je intezitet kontakta za samo SP, posledica 4 povrede Teo, Gagi, Beli i Lučić
    -nema timske odbrane
    -nema napada
    -nerazigrani igrači, šutevi van balansa
    -bez samopouzdanja, to je njegov zadatak
    -6 visokih 2019te posledica tragikomične odbrane sa dve petice
    -dve petice na parketu, nema pika, pik n popa, pun reket kroz koji treba neko da ide, ne može od svog centra, treba prvo njega da zobiđe ili jš bolje preskoči
    -nemaš prvu petorku, nemaš igru oko bilo koga sem Bogdana
    -to se zatvori i tu je kraj
    -mnogo sitnih minijatura, recimo nabiti Kampaca na niski post i opteretiti ga jer je mozak, ništa videli nismo
    -bez reakcije i promene odbrane pošto valjda vidi da prima pts, vrti igrače umesto da promeni vrstu odbrane i tako dalje

    Muka mi je više, jednostavno smo izgledali ove dve utakmice kao piknik majstori, mogu do sutra njegove budalaštine ovde da pišem
    (Smogovci, 11. septembar 2019 11:06)

    # Link komentara

  196. (nepismenitoma, 11. septembar 2019 09:59)

    kad si stavio covica kao opciju za reprezentaciju pala je u vodu svo tvoje poznavanje kosarke
     (zoki, 11. septembar 2019 11:06)

    # Link komentara

  197. On je najbolji selektor i za dalje, ali samo ako se sabere, prestane da se ponasa kao zadrti cicica koji pati od toga da njegova bude poslednja. Mora da odgovori na neka pitanja jer ako izbacis clana prve petorke pre priprema moras da kazes i razlog i to direktno. Ne moze da bude samo ono ja sam tako odlucio jer to nije Bircevic ili Ilija Djkovic nego takodje clan prve petorke trostrukog ucesnika finala Evrolige. Ne mozes da ostavis mogucnost da je na tebe uticao predsednik drzave, predsednik saveza ili bilo ko sa visokih funkcija, a bogami ni privatni stav igraca o politickoj situaciji. Isto vazi i za Nedovica samo u malo manjem obimu sa obzirom na kvalitet i uspeh igraca. Kad te jedan Duda savetuje preko medija da ne treba ici ni pokoju cenu sa cetri beka na prvenstvo nego da ih mora biti bar pet, moras da uzmes to vrlo ozbiljno jer to je Duda stari prekaljeni lisac koji te je jednim delom i naucio da igras i treniras druge. Da to nije bilo bas bitno sigurno je da bi se Duda uzdrzao od komentara u novinama. Jednostavno jos si trenerski pocetnik i ne mozes se tako bahato ponasati jer se i karma okrene.
    (Nadobudan, 11. septembar 2019 11:06)

    # Link komentara

  198. Ne razumem zašto svi zapinju toliko sa Kokoškovim? Čovek je bio pomoćni trener u reprezentaciji u vreme 2 naša najveća debakla, i to kad smo imali najbolje igrače - 2004, i 2005.

    Ništa nije uradio u karijeri, sem prošlog EP. Uvek je bio pomoćnik, asistent, mladi timovi, rezervni timovi, a prvi put kad je dobio da vodi ekipu samostalno, dobio je otkaz odmah po završetku sezone.

    Naši izbori za selektora treba da budu:

    1. Đorđević - da se iskupi za ovo prvenstvo,
    2. Žoc - jer je greota da se takav trener na onakav način oprosti od reprezentacije,
    3. Saša Obradović - jer je postao odličan trener, a najveća želja u životu mu je da vodi reprezentaciju.

    Tek posle mogu da se ređaju Kokoškov, Kari, Vukoičić, Muta i ostali...
     (ja, 11. septembar 2019 11:03)

    # Link komentara

  199. @ (Oliver Kosta, 10. septembar 2019 22:57)

    Pa i na basket kada se izlazi ides i das sve od sebe, jer cekaju ljudi red da igraju sa pobednikom. Ako ima mnogo ljudi odigras jednu utakmicu i ides kuci. Ako zelis da igras onda moras da zapnes i pobedis sto je vise moguce, jer koja je poenta odvojiti vreme i doci na basket samo da bi otisao kuci posle 15 minuta?
    (direwolf, 11. septembar 2019 11:03)

    # Link komentara

  200. Nema tu sta da se kalkulise,ostavka je jedini ispravan cin...(ili otkaz,svejedno je)
    (Riko, 11. septembar 2019 09:02)

    Nije svejedno! Pri otkazu ima lovu, a ostavka se ne naplacuje.
     (Dare, 11. septembar 2019 11:01)

    # Link komentara

  201. Hajde i ja da ostavim komentar.

    Jedina Nba zvezda je Jokic.

    Bogdanović je odlican igrač, koji bi tesko dobijao šansu u Nba da nije kod Divca i Stojakovića.

    Bjelica, takodje dobar igrač, ali epizodista u svakom Nba klubu gde je igrao.

    Marjanovića ne bih komentarisao.

    Kakve crne Nba zvezde?

    Pa 50% reprezentacija ima bar jednu pravu zvezdu.

    Mi smo osrednja reprezentacija, koja bi sa malo boljim trenerom mozda i nesto vise uradila.

    Ostali igrači, prosečni igrači u evropskim klubovima koji su imali poneki bljesak.

    Po mom misljenju, bez obzira na sve, jedini krivac je egoista Djordjević, koji je birao tim, i iskljucivo on odgovara za sve. Ne mozes prijatelju da igracima konstantno crtas akcije za Jokica i Bogdanovića, umesto da ih pocepamo trojkama kad ove udvoje ili utroje, oni im vracaju lopte, sto govori da si trener koji nema plan B, a da ne govorimo o planu C.

    PS. Spomenuo bih i izostavljanje Kalinica, veoma zahvalnog igraca za zadatke u odbrani, kao i povredu Gagija Milosavljevića, takodje sjajnog odbrambenog igrača.
     (Dare, 11. septembar 2019 11:00)

    # Link komentara

  202. Vreme je za trenera sa modernijim pristupom, kao što je npr. Igor Kokoškov. Đorđević ipak spada u staru školu, kao Obradović, Ivković... Naravno, veliki respekt pomenutim trenerima (uključujući i Đorđevića), ali vremena se menjaju pa i mi treba da ažuriramo svoju školu košarke.
    (marless, 11. septembar 2019 10:58)

    # Link komentara

  203. Gremline, sedi - jedan!
    (Marko, 11. septembar 2019 10:58)

    # Link komentara

  204. Moze on da vodi ekipu do nekog odredjenog stadiuma i plasmana. Ali, kad mu dodje onda jedan Kokoskov, sa Slovenijom na proslom EP, ili Skariolo sa, nama uvek nepobedivom, Spanijom(sto po mom misljenju lezi iskljucivo do trenera), onda se vidi koliko su ti treneri superiorniji u odnosu na Saleta.
    Jos moram dodati, da mu je selekcija igraca bila uzasna. Vodio je previse igraca koji nisu bili ni upotrebljivi ili van forme, a nije poveo kvalitetne igrace iz nekih njemu vaznih razloga.
    Osim toga, previse je u prijateljskom odnosu sa igracima, izgubio je autoritet.
    Da ima obraz, podneo bi sam ostavku(pogledaj Prosinecki).
    Ja mislim da bi Kokoskov bio pravo resenje. Sa njim bi pokidali.
    U svakom slucaju, zelim mu svako dobro.
    Ja
     (Herbalajzer, 11. septembar 2019 10:54)

    # Link komentara

  205. stvarano smo los i proklet narod..do juce smo ukucavali u zvezde djordjevica a danas posle neuspeha pljujemo ga na sva usta...da je neuspeh jeste,da ima saletove krivice ima...ali covek je zasluzio i ako napusti klupu da je napusti uz postovanje celog naroda za ono sto je uradio do sada...
     (sale009, 11. septembar 2019 10:52)

    # Link komentara

  206. Kažeš majstore od pera, šest godina selektor, pa to može samo u Srbiji jer su ga ostali najurili, onaj predsednik reče"samo da ga moje oči ne vide", njega ćamo pamtiti samo po igri. Idi sale u Italiju i pazi šta radiš i tamo.
     (miško, 11. septembar 2019 10:51)

    # Link komentara

  207. Kokoskov?

    a u kakvim su odnosima su Kokoskov i KSS?

    pitanjce malo.
    (djingo django djingnem ti ga, 11. septembar 2019 10:51)

    # Link komentara

  208. Sad se konacno videlo koliko je Djordjevic tanak sa znanjem, sve ove godine se slepao uz Tea i Markovica i njihovo postavljanje napada i odbarane..cim njih nema igra nam je u nivou Darusafake.
    (mali grga, 11. septembar 2019 10:51)

    # Link komentara

  209. Ako i ode samo nemojte da ga menjate nekim staromodnim trenerom tipa Djurovic i sl. Kokoskov bi bio idealan, jer je mlad, moderan trener koji prati tokove kojima danasnja kosarka ide.
    (joe, 11. septembar 2019 10:51)

    # Link komentara

  210. Sujeta i nadmenost nisu pokrice za neznanje i tvrdoglavost.... e moj "nacionale".
     (Mare, 11. septembar 2019 10:48)

    # Link komentara

  211. овакву препотенцију неког нашег тренера у било ком спорту не памтим. није било.
    "нек се амери плаше нас"
    "коме требају утакмице против анголе и порторика"
    калинића и недовића нећу да зовем јер сам тако у могућности.
    јокић прво мора да ради прљав посао и да докаже да је схватио и прихватио да сам ја, тренер, највећа звезда екипе, па после да видимо...

    и после свега тога каже народ је крив што су дигли еуфорију?!

    па и јесте. заслепљени гробари, кум теги и остали уздизали су га у небо.

    ево сад нек вас понижава и нек каже да сте ви криви и бјелица што смо изгубили
     (веверица, 11. septembar 2019 10:46)

    # Link komentara

  212. Igor Kokoškov, Dejan Milojević, Saša Obradović...ima dosta zanimljivih kandidata, ali pitanje koja priča je realna.
     (klopp, 11. septembar 2019 10:45)

    # Link komentara

  213. Jokić izolovan od strane Djordjevića, vidi se iz aviona da jedino on i Milutiniv kao braća. Jović i Bogdanović zaobilaze bukvalno pas Jokiću, bira se kome lopta, nema protoka lopte, završnica nula! Jokić moli Bogdana da mu vrati loptu na trojku, veliki baja B medju trojicom gleda da šutne ili doda bilo kome samo ne njemu koji mu je jedini otvoren i sam i koji može da rotira pasom!.. Djordjević je napravio dva odvojena tabora, zato Milutinov nije ni igrao protiv ARG.
     (Jboy CZV Moskva, 11. septembar 2019 10:44)

    # Link komentara

  214. Za sve uspjehe moze zahvaliti teu koji je bio vodja ovog tima,na ovom prvenstvu je pokazao kakav je trener,sve je uradio pogresno,od izbora igraca,izbor kapitena,pogresna postavka igre,vrijeme je da ode
     (rs, 11. septembar 2019 10:44)

    # Link komentara

  215. Nisu tu krivi ni igraci ni selektor zlato nigde nije obecano ni zapisano da se osvoji.Imaju i drugi inat srce i talenat.Sta je garant medalje je jaka domaca liga koja neguje talente i produkuje velike igrace.Ja se secam devedesetih nase Vinston Juba lige.Svaki tim je imao svog asa koji je bio u uzem spisku za nacionalni tim.Sad nemamo ni timove ni spisak.Poveli smo dosta dobrih igraca ali slabo pravih talenata.Osim Jokica i Bogdanovica svi su ono sto i drugi timovi imaju.
    (Drax, 11. septembar 2019 10:43)

    # Link komentara

  216. Kokoškov , kako znamo i umemo !!!
    (DrL, 11. septembar 2019 10:43)

    # Link komentara

  217. Postavlja se pitanje ko posle Saleta, realno od mlađih trenera jedino Kokoškov ima znanje, ostali nula. Samo je pitanje želi li on da nas vodi....
     (Danijel RS, 11. septembar 2019 10:42)

    # Link komentara

  218. Човјек је тек почео...освојио сребро СП 2014 кад нико не би...па ОИ 2016 па без 7-8 играча сребро 2017 на ЕП....шта ви хоћете?? Не постоји савршен тренер, Жељко је пуко 2005 исто...Кари од Атамана ове године....власници клубова када изгубе не пљују на играче, а плаћају их...а ви мишеви из фотеља не знате ништа друго.... Амери кад откажу нико их не пљује, Гасол у Шпанији, а ви, ви лијечите фрустрације и комплекс биједног жовота на људима који су крварили на припремама и скратили су годишњи ...зато се ријалити највише и примио у Србији, на жалост. Бог с'нама!
    (Ранко Милановић Република Српска, 11. septembar 2019 10:41)

    # Link komentara

  219. Što bi otišao, pa Sale ima rezultate i trofeje ovog leta. Akropolis kup, malolije.
     (vodi Sale, 11. septembar 2019 10:40)

    # Link komentara

  220. Zlato na OI??? Sa večnim Simonom, Birčevićem i Raduljicom protiv najverovatnije prve postave S.A.D.??? Izuzetno realno!
     (dex, 11. septembar 2019 10:39)

    # Link komentara

  221. moramo da budemo svesni da:
    - samo 3 igraca su bila u formi pred SP: milutinov koji cini se nije dobio dovoljno minuta usled brojnih rotacija na centarskoj poziciji, micic koga je zadesila tragedija te nije bio na nivou i guduric koji izgleda jos uvek nije spreman da preuzima odgovornost
    - jokic je ocigledno dao sebi oduska mesec i nesto dana u somboru sto je vidno uticalo na njegovu fizicku spremu
    - bjelici koji je najvise razocarao nedostaju minuti i to kao igraca odluke
    - bogdan (koji uvek da sve za reprezentaciju)i jokic su jedini "skoreri" koje imamo, ostali svi su "role" igraci
     (kocka2, 11. septembar 2019 10:38)

    # Link komentara

  222. ma jok najbolje nek ostane pa da na Olimpijadi budemo 33 od 32 ekipe...
     (SUNĐER BOB, 11. septembar 2019 10:37)

    # Link komentara

  223. Bjelica i Bogdanovic vama nba zvezde? U tome je nasa tragedija, samo ih mi nazivamo nba zvezdama. To su dobri igraci i to je sve. I Jokic koji je odlican samo za nba pravila, za reprezentaciju neupotrebljiv. Djordjevic nije kriv. Bez Teodosica, jedinog top klase igraca, nije mogao nista.
    (Losmi, 11. septembar 2019 09:06)

    Jako se gubis...
     (cvrcak, 11. septembar 2019 10:37)

    # Link komentara

  224. Treba da ode. Nema kvalitet. Slepao se na racun dobrih igraca. Cim je trebalo upotrebiti malo kosarkaske inteligencije on se raspao. Sto mu klubovi urucuje otkaze a kss ne? Zapitajte se.
     (sassicaia, 11. septembar 2019 10:35)

    # Link komentara

  225. Treba reci da Djordjevic zasluzuje da ode, nije to problem. Ono sto jeste, je nas bolesni narod. Bukvalno ih je 97% ljudi dizalo u nebesa do Argentine, a sada ih isto toliko pljuje. Nisu to novi ljudi, to su oni isti. To je nas problem.

    Treba reci: Hvala selektoru na svemu sto je dao nasoj reprezentaciji, sada je vreme za nekog drugog.
    Odmereno, sa postovanjem, i sa zahvalnoscu koja je u danasnje vreme retka kao posten politicar u Srbiji...

    Sram da vas bre bude, sve redom.
    (Dejan, 11. septembar 2019 10:33)

    # Link komentara

  226. Mozda Djordjevic i treba da ode, ali svakako nije zasluzio ovakve uvrede i bes besposlenih komentatora... Pokazite malo ukusa i postovanja, Sale je to i vise nego zasluzio!
     (lesabre, 11. septembar 2019 10:32)

    # Link komentara

  227. Сале је био један од најбољих кошаркаша у нашој историји али као тренер није ни до пупка свом старом оцу Братиславу.
    (Глас разума, 11. septembar 2019 10:32)

    # Link komentara

  228. Skauting protivnika nula. Ne nula, NULETINA, sa velikom dozom bahatosti da protivnik treba nama da se prilagodi.
    Pa majstore, i te kako su se prilagodili
     (porodicu čine tata, mama i deca, 11. septembar 2019 10:32)

    # Link komentara

  229. Nadam se da jeste. Koliko je bio dobar košarkaš toliko je loš trener. Stavimo prst na čelo i zapitajmo se zašto je u prethodna tri kluba DOBIO otkaz. Prvo u Italiji na početku trenerske karijere pa Pao i nakon toga Bajern.Nešto tu neštima i tačka.
    Verujem da ga čeka ista sudbina u reprezentaciji i u Virtusu.
    (Jaaaaa, 11. septembar 2019 10:32)

    # Link komentara

  230. Trebalo bi . Potrebno je osveženje na klupi reprezentacije.
     (Marko Serbia, 11. septembar 2019 10:31)

    # Link komentara

  231. дете среће. а сад му је понестало. не може се цео живот провлачити на срећу. осим тога превише је полетео. уобразио да је нека тренерска величина...
    екипа је тактички потпуно неприпремљена и неуиграна. играчи нису знали куд ударају. није боби крив, није бјелица крив, није јокић крив... није смело да се дође у ситуацију да сви морају да импровизују. то може на припремама или против порторика. не може против озбиљних екипа у тврдим утакмицама.
    јовић и мицић можда нису луцидни као тео, али су у питању два од најбољих пик ен рол плејева у евролиги. такође су богдан и јокић међу најбољим пик ен рол играчима у нба. а где је нама један, али ЈЕДАН, пик на првенству?!
    радуљица капитен? чивек никад није био такмичар. и његова каријера и изјаве то потврђују. само је богдан капитен. и то пре теа. то је морало да се зна.
    бирчи у реп. је прича која више приличи за фсс него ксс...
    ђорђевић иде, то је јасно. немојте само да опет посао добије неки буразер или "легенда" без кинте, да им репрезентација буде начин да се ваде из дугова, јер други посао не могу да нађу. дајте неког озбиљног тренера и зрелог човека. милоје, радоња, кокошков, саша обрадовић... имамо их, хвала богу.
     (веверица, 11. septembar 2019 10:29)

    # Link komentara

  232. Kraj nego šta. Izgubio 3 finala, 1 polufinale, sa generacijom u procvatu. Ove godine sam je odabrao najbolje što mu se nudilo, tzv "Srpski Dream Team", iako nam bejaše čudna selekcija pojedinih igrača, ispao pre vremena. Taktički mu ništa nisu pomogli ni saveti asistenata, njegovog kuma Antonića, ni dvorske lude Mute Nikolića. Zbogom stručni štabu, vreme je za promene.
    (Buxi, 11. septembar 2019 10:28)

    # Link komentara

  233. Ovaj narod je vazda skidao glave pogresnim ljudima , pa nece ni Djordjevic biti izuzetak sada. On je svakako odgovoran i doprineo je ovom ishodu, ali ovakva salva besa, neukusa, nezahvalnosti i nepostovanja - svojstvena je samo nama. Mnogo brzo zaboravljamo njegov doprinos, s obzirom na stanje nase kosarke u kojoj je on prihvatio ovaj posao. Upravo je on jedan od "krivaca" ovih nasih velikih ocekivanja i sad cemo ga naravno lincovati... Sirotinjo, i Bogu si teska
     (lesabre, 11. septembar 2019 10:27)

    # Link komentara

  234. Nije u redu skidati glave posle jednog neuspeha mada sam uvek bio misljenja da Djordjevic nije kalibar selektora za najvise domete, sujetan je I ne ume sa ljudima, trener mora biti i pedagog, igrace imamo. Voleo bih na tom mestu videti Kokoskova.
     (Voip, 11. septembar 2019 10:26)

    # Link komentara

  235. Da. Mislim da se desilo da je TIM preraso trenera.
    (Na tim mislim i igrače koji nisu pozvani).
     (Lepava kad zapeva, svima nam je lepo., 11. septembar 2019 10:26)

    # Link komentara

  236. Molim vas da mi objasnite ovu rečenicu "Srbija je za Mundobasket 2019. imala na raspolaganju po imenima verovatno najjači tim u poslednjih nekoliko decenija"
    Koja su to imena toliko jaka u ovoj reprezentaciji?
    Da li je ovaj tim po imenima jači od onoga u kome su igrali Stojaković, Bodiroga i Divac? Ne bih rekao.
    (Propali student, 11. septembar 2019 10:24)

    # Link komentara

  237. Nije on toliko los trener nego je procitan. On vrti samo 3,4 akcije u napadu, ostalo se svodi na individualan kvalitet igrača. Treba nam selektor koji ima veću lepezu akcija
    (S, 11. septembar 2019 10:24)

    # Link komentara

  238. Nije...nema on trunke obraza da bi se povukao posle ovakog blama...vrhunski igrac, ali nula od coveka i trenera..
    (Sima, 11. septembar 2019 10:24)

    # Link komentara

  239. Dok nismo imali velika ocekivanja, imali smo rezultate.Sada smo ovim momcima natovarili teret, ocekujuci od njih zlato.Nije lako igrati pod takvim pritiskom.
     (Mare, 11. septembar 2019 10:23)

    # Link komentara

  240. Teo mnogo znači, on je maskirao Saletovo trenersko neznanje nije on neki trener.
    Njegov procenat pobeda na prvenstvima je 65% onda izuztmite razne Angole i Filipine i sve je jasno.
    I mnogo je tvrdoglav i sujetan, kažu da voli da bude glavni "baja" pre igrača i da Jokića nije podnosio pa ga je kanalio celo prvenstvo na poziciji 4 i davao mu da igra jako malo.
     (vp, 11. septembar 2019 10:23)

    # Link komentara

  241. Ljudi brzo zaborave u srbiji sve.. zato smo tu gde jesmo...,zato su radikali na vlasti,zato je zadruga najgledanija,zato je Pink najgledaniji itd...
    (online, 11. septembar 2019 10:23)

    # Link komentara

  242. Ovi nasi ljudi, cim neki neuspeh odmah smena... A zaborave sta je covek dosad uradio.. To je taj nas zaboravni mentalitet
     (Jovana, 11. septembar 2019 10:22)

    # Link komentara

  243. vreme je za Kokoškov a
     (bankar, 11. septembar 2019 10:20)

    # Link komentara

  244. Sve super... dajte mu sve pocasti, diplome, zahvalnice za sport kao kosarku... ali dosta je, direktan krivac za ispadanje. Vreme za novog i savremenijeg trenera koji je u nba sistemu. Ne vidim bolje resenje od Kokoskova.
    (trol, 11. septembar 2019 10:20)

    # Link komentara

  245. To je to! Hvala na svemu, doviđenja i prijatno.
    Pokušati dovesti Pešića starog lisca, a možda ne bi bilo loše ni Radonjića!
     (Branči Vu, 11. septembar 2019 10:19)

    # Link komentara

  246. Vreme je za svezu krv, i u igackom kadru i u strucnom stabu. Sasi hvala za sve, uradio je dosta stvari za nasu kosarku, ali ovaj krah je njegov, tim i svlacionica su skroz razbijeni nazalost.
    (Serbo, 11. septembar 2019 10:18)

    # Link komentara

  247. I da se dopunim: voleo bih da vidim Kokoškova na mestu selektora
     (porodicu čine tata, mama i deca, 11. septembar 2019 10:18)

    # Link komentara

  248. Nadam se da jeste.
    Velika igračka legenda i solidan motivator, ali tanak kao trener.
    Da ne bude da lupetam bez osnova: dovoljno je reći da nismo imali apsolutno nikakav odgovor kada bi nam protivnik postavio zonu, u odbrani sve vreme smo igrali samo čoveka (i to loše) a u napadu smo se oslanjali isključivo na individualni kvalitet Bogdanovića (pre svega) i Jokića.
    Sve u svemu premalo za ono čemu smo se nadali
     (porodicu čine tata, mama i deca, 11. septembar 2019 10:17)

    # Link komentara

  249. Najjači tim, ali samo poimence, sve imaju, kvalitet, slavu, novac, status, ali igre nema I za to je kriv samo Đorđević. Ono što se mora priznati igračima je želja, zato tako i tvrdim.
    (Srx, 11. septembar 2019 10:16)

    # Link komentara

  250. Najzad ćemo dobiti izveštaje selektora protiv Litvanije 2015,Slovenije 2017,Španije i Argentine 2019
    (Sever, 11. septembar 2019 10:15)

    # Link komentara

  251. Пре или касније дође до засићења. Сале је направио одличан посао као селектор и освојио 3 сребра. Сад је ред да неко други преузме то место, нпр. Кокошков.
     (aco, 11. septembar 2019 10:15)

    # Link komentara

  252. Bože molim Te, posle ovog šampionata da selektor Srbije bude Igor Kokoškov
    (Shaquille O’Neil, 11. septembar 2019 10:14)

    # Link komentara

  253. Glupo pitanje, kraj i da se vise ne gledamo, hvala za one tri medalje idi u virtus i tamo se igraj kosarke...
    (sluŠAMROK sa Nolanom Smithom, 11. septembar 2019 10:14)

    # Link komentara

  254. Ostavka se ocekuje i ništa drugo..!!!
    (Danko-77, 11. septembar 2019 10:10)

    # Link komentara

  255. Nije kraj,zasto bi bio..moze medalja seledece godine
     (Curvasud, 11. septembar 2019 10:09)

    # Link komentara

  256. Djordjevic je kada je dosao na mesto selektora izjavio da nikada nece sedeti na dve stolice, pa je ipak od tada preuzeo evo vec treci klub...
    Osim toga kada je Vasa potpidao za Bajern izjavio je da nije zadovoljan njegovim izborom jer igraci treba da se razvijaju u pravim a ne amaterskim klubovima kao sto je Bajern... znam gde je nedugo posle toga zavrsio...
    O karakteru da ne pricamo... koliko je igraca oterao i sa koliko se igraca posvadjao... covek koji ne ume da razlikuje konstruktivnu od negativne kritike... takvi ljudi ne mogu da napreduju... oni stagniraju... tvrdoglav, sujetan, nadobudan...
    ne bih dalje... preteracu...
    i da, treba da ide... ovo je njegova krivica... nepretano prica o nekom karakteru i moralu... sad je vreme da ga i licno pokaze i ode...
    (karamba, 11. septembar 2019 10:09)

    # Link komentara

  257. ??
     (nepismenitoma, 11. septembar 2019 10:08)

    # Link komentara

  258. Mi nemamo boljeg od Saleta.
    Dozivotno da bude selektor.
     (B, 11. septembar 2019 10:08)

    # Link komentara

  259. Sta je sad Sale kriv sto nisu ubacili 5-6 bacanja vise tokom cele utakmice?
    (www, 11. septembar 2019 10:06)

    # Link komentara

  260. "verovatno najjači tim u poslednjih nekoliko decenija"...pa Vi nemate pojma šta pišete!
    Trebalo je da napišete: verovatno najslabiji tim u poslednjih nekoliko decenija!
    Samo B.B. je nadprosečan igrač, svi ostali ispod proseka!
     (Dejan, 11. septembar 2019 10:06)

    # Link komentara

  261. Ne samo on, nego i Danilovic i svi ostali iz saveza - OSTAVKE! Organizacija i podrska klubovima koji rade sa mladima, sistem u takmicenjima, pracenje i selektiranje igraca, znacajno smanjiti upliv menadzera u klubove i savez, dobre plate i uslovi i obuka za trenere - sve sto Danilovic i ekipa ne umeju da urade. Dudu za predsednika saveza, Kokoskova za selektora...
    I tek tako za 15 god mozemo ponovo blizu medalji.
    (Sever Bachke, 11. septembar 2019 10:04)

    # Link komentara

  262. Sale se, na žalost, pogubio kao Gudurić! S tim što je to za Gudurića bilo očekivano, a za Đorđevića smo verovali da zna šta radi... Birčević cele pripreme starter, starter na svim utakmicama do četvrtfinala i onda ne igra ni sekunde u 1/4 finalu, a nije povređen?! To pokazuje odsustvo strategije - ekipa mu se raspala!
    (Imay, 11. septembar 2019 10:02)

    # Link komentara

  263. A da malo sad selektor bude cuveni Zeljko Obradovic. Eto,cisto da ne gledam onog Sasu vise, onako nadobudnog i naecisoidnog kako glumi ludilo od selektora.
    (Vlada, 11. septembar 2019 10:01)

    # Link komentara

  264. Igor Kokoskov misim da bi bilo idealno rešenje. Zna sve nba igrače.
    Mislim ako već Djordjevic neće biti više selektor.
    (garnet, 11. septembar 2019 10:00)

    # Link komentara

  265. Recite mi ekipu u kojoj je Djordjevic samovoljno napustio klupu? Mnogo je tvrdoglav... Ako je Jokic najbolja petica sveta, PA STAVI GA od pocetka na 5! A ne izmisljati toplu vodu.
     (kimi, 11. septembar 2019 10:00)

    # Link komentara

  266. Sta je ustvari tuzno? To koliko se ljudi ovdje poistovjecuju sa sportom i komentarisu uspjeh, ili neuspjeh. Studirao sam vani i imam ljude iz sportskih sila na fb, niko nikad ne dijeli nikad, bave se svojim stvarima, nema sanse da ih dotakne dal je Ljulj ubacio kos, ili ne. Ljudi u ovim bijednim zemljama, vecinom nemaju sta ponudit licno, pa im ostaje da se poistovijecuju sa uspjesnim sportistima. “Volim ga ko brata”?! Kakvog brata, koga volis? A sutra sahranjuje istog. Tuzno je ovo vidjeti, a u Srbiji je posebno izrazeno, jer ima mnogo timskih sportova u kojim je SRB uspjesna.
    (River, 11. septembar 2019 10:00)

    # Link komentara

  267. Izgubili smo od najačih selekcija, nije katastrofa. E što smo mi očekivali zlato, to je druga stvar.
     (Bbb, 11. septembar 2019 10:00)

    # Link komentara

  268. Tri srebra su svakako neosporan rezultat. S druge strane, tri srebra su i tri izgubljena finala. Tri takmicarska ciklusa su sasvim dovoljno vremena da neko pokaze sta ume. Saletu veliko hvala sto je reprezentaciju vratio u vrh svetske kosarke, ali za penjanje na sledeci stepenik ocigledno nesto nedostaje. Voleo bih da reprezentaciju preuzme Kokoskov, kao neko, ko prati moderne trendove u kosarci. Mislim da bi nasim momcima jako dobro legao taj stil kosarke. Ovo sto smo igrali sada je realno kosarka od pre dvadeset godina. Momcima zelim da se sto pre saberu i probaju da izbore vizu za Tokijo. Bice bolje, glavu gore.
    (zekkah, 11. septembar 2019 09:59)

    # Link komentara

  269. Selektor je, bar se nadam sam birao igrace koji su otisli na sp, pa su otpali svi prekobrojni...
    1.Naravno da je trebalo u timu imati jednu pravu 4, pa da Bjelicu rastereti. ovako Bircevic kao izmena na 4 ne moze da odigra apsolutno nista. Da li je bilo mesta za mladjeg igraca (Simanic) na toj poziciji koji bi imao istu minutazu. DA. Da li bi Jelovac vise bio od pomoci timu od Birchevica? DA

    2. Broj centara je 5...Nije se videla ta prednost u reletu ni u jednoj ozbiljnoj utakmici. Namece se pitanje da li je to isti eksperiment koji je Zeljko Obradovic izveo u OI Sidneju kada je vodio isto 5 visokih igraca? DA. Rezultat isti ispali smo u cetvrtfinalu. Visak centara odveden u Kinu? DA

    3. Organizacija igre: Jovic- samo dodavac i polukontrama i kontrama, i ponekad sa nekim dobrim potezom pri pik and rol igru. Hendikepiran sutom i bezopasan u vecini situacina na terenu.

    Micic moze vise...pokazao je to u svom
    klubu. Ako je momak imao takve probleme mozda je trebalo da ga izostave sa spiska, a da deo tima bude Avramovic Aleksa.

    4. Bekovska linija : ukupan broj igraca 4 ne postoji bez Bogdana, Guduric je lose odigrao.

    5. Da su vecno pozvani zasluzni reprezentativci: Bircevic, Radyljica i Simonovic bez obzira na kvalitet? DA

    6. Da li imsmo bolheg pleja od ova dva kossrkaski nedovrsena igraca...ne racunajuci Teodosica. NE

    Po meni zakljucak je sledeci: 1. sujeta selektora da olako sa spiska otpadne Kalinic koji bi ovom timu znacio, posebno u odrani koja se pokazala kao losa 2: Ovom timu je bilo potrebno vise brzine i sutera da rastrete unutrasnju liniju, tako da je mozda mesta imao Vanja Marinkovic kao dobar suter imao mesta ili cak Filip Covic umesto nekog od centara, na poziciji 3 je mogao umesto nevidljivog Simonovica Zagorac, bar kao mlakdji igrac kohi ume da odigra jedan na jedan.
     (nepismenitoma, 11. septembar 2019 09:59)

    # Link komentara

  270. Tu se postavljaju dva pitanja. Kontinuitet ili promena? Kontinuitet je nekada dobar i za igrace i za javnost i za konstantne rezultate. Pogledajte Terzica kod odbojkasica. I promena moze da protrese tim... Sve zavisi sta zelimo...U kosarci smo navikli nz ozbiljne selektore, a ne kao u fudbalu... Zeljko Obradovic je vise puta rekao da nece nikada vise voditi reprezentaciju. Duda je zavrsio karijeru. Kari bi mogao kada bi hteo, ali on ima posao u Barsi i velike obaveze. Mada bi ga svi rado videli na klupi..Realnost su drugi Obradovic ili Kokoskov. Sa Kokoskovom se menja i stil igre, Obradovic je vise covek kontinuiteta..Takodje, Jokic ce jako tesko ponovo obuci dres repreyentacije jer su tamo odnosi poprilicno poremeceni, mozda i Milutinov.. Treba selektor koji moye da dobije najbolje igrace....To je stvar struke, ali da li kod nas struka jos odlucuje?
    (dragan, 11. septembar 2019 09:58)

    # Link komentara

  271. Nije, taktika se čuva za olimpijadu!
     (Jarić T Živadin, 11. septembar 2019 09:58)

    # Link komentara

  272. biće on dobar trener ali za nekih desetak godina sad nam ipak treba proveren trener
     (Vule, 11. septembar 2019 09:57)

    # Link komentara

  273. Sale dosta je bilo! Doslo je do zasicenja ,potrebna je neka promijena i podmladjivanje ekipe,zahvaliti se Raduljici,Simonu,Bircevicu pa i Bjelici mada ako se plasiramo na OI potreban je Beli.
    Podmladiti sa Simanicem,Smailagicem i pokusat održati Bogdana i Jokica,takodje i Jovic je spreman za penzije reprezentativne.
     (Dr. Vladimir, 11. septembar 2019 09:57)

    # Link komentara

  274. Djordjevic je bio veliki igrac,kao trener nase reprezentacije izvukao maksimum ili je bio talican?Kao klubaski trener svuda je dobio otkaz? Zadnje 2 utakmice smo igrali kosarku iz 80ih god. Takticki su nas svi prestigli I procitali.Novu krv dajte I hvala mu
     (trener saradnik, 11. septembar 2019 09:56)

    # Link komentara

  275. Đorđević je doneo 3 srebra i učinio nas veoma ponosnom zemljom. Ima kredit da sledećih 10 godina ne osvoji ni jednu utakmicu. Ljudi nemoj da radimo kao u fudbalu sa trenerima molim Vas!!! Boljeg trenera od Đorđevića nećemo da nađemo.
    (Ivan, 11. septembar 2019 09:55)

    # Link komentara

  276. Na poslednjim Olimpijskim igrama, ekipa Australije je izgubila 30 razlike u polufinalu i bila je ponižena od protivničke ekipe ali su nastavili dalje sa istim trenerom. Ekipa Španije je na poslednjem Prvenstvu Evrope bila ponižena u polufinalu i izgubila 20 razlike ali su nastavili dalje sa istom trenerom. Ekipa Francuske je u ranijem finalu Prvenstva Evrope bila ponižena ali su nastavli dalje sa istim trenerom. Ima tih primera još dosta. Generalno, kada mačka padne onda miševi kolo vode. Uvek bilo i biće. Ako ipak On odluči da se menja onda je moj predlog Grbović tehnički direktor i Gurović selektor. Bar su članovi biblioteke a i bili su na inauguraciji zajedno sa Denverovim centrom tako da imaju puno toga zajedničkog. Za klub se igra za karijeru za novac za slavu. Za Srbiju se igra samo za eternity.
     (Željko, 11. septembar 2019 09:53)

    # Link komentara

  277. Nece taj sam dati otkaz...a ni drugari mu iz saveza.
    Napravice oni zatvoren krug kao FSS gde zakonski ne sme drzava da intervenise. Jer da moze...u roku od 1h bi ih sve isterao iz saveza i doveo OBRAZOVANE ljude da rade. One koji su se SKOLOVALI da budu menadzeri organizacija i vodje idejnih projekata.
    Kriv je doticni sto je pozvao Teodosica totalbo nespremnog i nasao mu klub (svoj) i jos zajedno grade hotel ( zato Zvezda i nije poslala ponudu jer ke dil vec bio napravljen) kriv je sto je dozvolio DVA puta da Bircevic nastne na Bobana Markanovica na pripremama i sto ima “nesporazuma” sa Jokicem kada mu je rekao da je ON gazda u kuci.
    Ima toga jos...
    (aleksa, 11. septembar 2019 09:53)

    # Link komentara

  278. ostavka nego što ali ne samo Saleta nego i Danilovica i Tomaševića jer je sve krenulo niz brdo...
     (skywalker, 11. septembar 2019 09:52)

    # Link komentara

  279. U 4/4 sa + padnu na - 10. S obzirom na kapacitet ekipe trebalo bi da je kraj.
     (prosto ko pasulj, 11. septembar 2019 09:50)

    # Link komentara

  280. vreme je za nešto novo, hvala Sale za sve, šteta što ljudi pamte samo poslednje
     (veverac, 11. septembar 2019 09:50)

    # Link komentara

  281. Ako ništa ima taj Virtus, radujem se njihovoj budućoj pozivnici za Evroligu. Služiće "ekonomu iz Olimpijakosa" da ga satire sa 30+ razlike u Pioniru. I to je neka korist za srpsku košarku, zar ne.
     (e moj Saša, 11. septembar 2019 09:50)

    # Link komentara

  282. Nemanja Bjelica nije NBA zvezda, već prosečan NBA igrač koji je daleko od forme pre odlaska tamo, videli smo to na ovom prvenstvu. zvezda je Marjanović ali u smislu show-biznisa.

    drugo zlato na OI mogu svi da sanjaju, tamo dolaze Ameri u najjačem sastavu, to je za njih glavno takmičenje. ovde je bila prilika da se uzme svetsko zlato, sad i ko zna kad. možda za 15-20, 30 godina opet ako budemo imali jak tim a Ameri dođu sa C timom.
     (Dušan, 11. septembar 2019 09:49)

    # Link komentara

  283. Potpona bezidejnost sa ekipom sporih i visokih igrača.....SPoro..sporo..sporo.....Očigledno onovoj generaciji nije autoritet....oni sada misle šatrovački i po uzusima NBA kapitalizma....dakle mora odmah da ode i prepustirecimo Kokoškovu koji je radio u NBA.....Ovo nije njegova košarka..
    (Miroslav Trifunovic, 11. septembar 2019 09:49)

    # Link komentara

  284. Posle ovakvog debakla jedino moralno i ispravno je ostavka. Činjenica je da imamo odlične igrače treba samo naći selektora koji može to da isprati. Đorđeviću se zahvaliti za postignuto do sada.
     (miki, 11. septembar 2019 09:48)

    # Link komentara

  285. o nadamo se ..
     (bg, 11. septembar 2019 09:48)

    # Link komentara

  286. Sad će lavina komentara, dosadnih, stereotipnih: Sale kriv zbog Kaline, minutaže Milutinova i Jokića na četvorci. I šta je predlog? Željko?! On je genijalan, ali pogledajte njegovu konferenciju za štampu posle 2005 - nemoćan, bez obzira na svoj poznati autoritet. Duda?! Čovek je star, završio priču i to je završio sa neuspehom 2011. i 2013. Evo vam svima rečenica koja je izvor našeg nezadovoljstva: IMAMO VEĆI KVALITET. To se izgovaralo stalno u Kini, u smislu, samo se mi pitamo!? Ma nije valjda!Fora je u tome što nemamo pojma u svojoj samozaljubljenosti šta o tome misle Rubio, ili Kampaco? Oni su pokazali gde je kvalitet. Kod nas nije. Samo u navijačkim glavama.
    (sve sami pametnjakovići, 11. septembar 2019 09:48)

    # Link komentara

  287. iskreno se nadam da jeste.Kao njegovu zamenu,voleo bid da vidim Obradovica ili Kokoskova koji su za klasu ispred njega u trenerskom poslu.Ipak je falio plej kao sto je Teo
    (filip, 11. septembar 2019 09:46)

    # Link komentara

  288. Đorđević jeste, po mnogima, najveći ali ne i jedini krivac. I laiku je bilo jasno da nešto debelo škripi u taktici. Bez obzira na to ne treba koristiti teške reči i ne treba mu zalupiti vrata, kao i nekim reprezentativcima kojima možda nije mesto u timu. Svako može da se menja i da napreduje, a iskreno verujem da je svim ljudima iz ovog tima Srbija i reprezentacija u srcu i da bi sve dali za nju!
    (vostani Serbije, 11. septembar 2019 09:45)

    # Link komentara

  289. Nije bilo sekunde da sam prećutao na pljuvanje Saše kao selektora do utakmice sa Španijom, majke mi.

    Ovo nije razmaženost, svetske kladionice su nas svrstale kao prvog favorita za finale sa Amerima. Pričati da će biti uspeh plasman na OI sa 5. mesta je ludorija.

    Činjenica je da su nam klupsku košarku sveli na amaterizam, činjenica je da nema uslova za normalan razvoj mladih, činjenica je da su Partizan i Zvezda postali legije stranaca, ali sve to ne opravdava ovaj debakl u dve utakmice protiv Španije i Argentine.

    Ajde, ti Španci su i neugodni, nikad im nije za verovati, poraz koji "boli ali ne ubija", ali ono juče...

    Nema tu šta Bjelica da bude kriv jer očigledno nije igrač za velike utakmice (Litvanija polufinale skoro bez šuta i sad Španija i Argentina) kada mu selektor daje da baca lopte sa 8-9 metara, uništava igru itd. Boban prelomio utakmicu, ne zato što je hteo, nego jer ga je selektor uveo da to uradi.

    ODGOVORNOST! Meni je najveći problem izjava Đorđevića kako eto, desilo se. Čovek nam je doneo najveću sreću kao igrač i najveće razočaranje kao selektor, njemu je to ETO.

    Nenad Čanak je jedan veliki gospodin. Video da trenutno nije dorastao, sam se sklonio i dobio naklon svakog navijača svog tima, ovo što Đorđević radi je bežanje od odgovornosti a to ne rade šampioni.
     (Wild West, 11. septembar 2019 09:44)

    # Link komentara

  290. S jedne strane, vratio bi se Micov, Nedovic i Kalinic bi bili u timu, mozda bi novi trener vratio i Pefija Markovica, koji je defanzivno nas najboljo igrac... Opet, ne bih mijenjao Djordjevica ako ne nadjemo adekvatnu zamenu... Sve je manje kvalietnih mladih trenera, osim Kokoskova ne znam koga bi doveli. Pesica?
     (Ranzo, 11. septembar 2019 09:43)

    # Link komentara

  291. Nije
    (CcC, 11. septembar 2019 09:43)

    # Link komentara

  292. Sale je bio odličan igrač , dugo vremena frustriran zbog Ace i Dražena, nekako je to zaboravio. Arogantan, sebičan, ispodprosecan trener. Sve uspehe je nekako prigrabio sebi a za neuspehe nije bio kriv. Imao je kao trener srecu da vodi velike igrače tako da se nije videlo koliko je limitiran trenerski. Ali za uspehe hvala mu, nije uspeti lako. Ogrešio se o mnoge igrače, vukao svoje igrače godinama što je legitmno ali nike fer. Jokića je svojim neznanjem uništio na prvenstvu i Jokara pokazao 30% onog što može... Mislim da je dosta bilo.
     (pp, 11. septembar 2019 09:42)

    # Link komentara

  293. Naravno !
    (djc-xxx, 11. septembar 2019 09:42)

    # Link komentara

  294. Bogdanović, Jokić i Milutinov...to je to. Ovi ostali su prosečni igrači. Kakav crni drim tim...niđe veze. Đorđević zaslužuje kritike zbog košarkaških razloga ali mi se čini da je većina kritika ovde upućena iz nekih drugih (tipično srpkih) razloga.
    (Pećko Pivo, 11. septembar 2019 09:42)

    # Link komentara

  295. Искључиво Милош Теодосић је најзаслужнији за ове успехе предходних година и враћање кошарке у сами врх,поздрав од гробара...
     (неко, 11. septembar 2019 09:41)

    # Link komentara

  296. zašto, zaboga? Po meni Đorđević neguje ono najvažnije u košarci, sportu uopšte: sportsko ponašanje, igru za tim, poštenu borbu, poštovanje i sebe i protivnika, a uz to (što jeste manje važno svima osim srpskim tastatura ekspertima) je stvorio jednu od najboljih reprezentacija sveta, izmislio neke igrače i uvek i svuda čini ljude i zemlju ponosnim. Najvažnije od svega, deca to gledaju i daje im neki normalan i pozitivan model ponašanja i bar teoretsku šansu da prihvate neku pravu vrednost u moru balega i splačina kojih je Srbija puna. Ispao je u četvrtfinalu, Argentina je bila bolja, pa šta? Stručnjaci ne priznaju ništa osim permanentnog uspeha? Da fudbaleri ispadnu u četvrtfinalu, dizali bi ih u nebesa.
     (bunjuel, 11. septembar 2019 09:41)

    # Link komentara

  297. Nadam se.
    (Zoran, 11. septembar 2019 09:41)

    # Link komentara

  298. Надамо се.
     (sajk, 11. septembar 2019 09:40)

    # Link komentara

  299. Idi Sale. Nemoj da ponistis igracku karijeru silovanjem reprezentacije.
     (arigosakic, 11. septembar 2019 09:40)

    # Link komentara

  300. Ne!
     (Maki, 11. septembar 2019 09:40)

    # Link komentara

  301. Nisam pametan sta reci ali ne mogu da ih pljujem. Obožavam naše košarkaše oduvijek.
     (Slavko Vrekic, 11. septembar 2019 09:40)

    # Link komentara

  302. ne. dezurni pljuvaci bi mogli da odmore malo, u ,5-6 godina koliko nas vodi ,od ekipe koju bukvalno niko nije zeleo da preuzme stvorio je viceprvaka sveta,Evrope I Olimpijskih igara,a od ta tri srebra ,2 su bila protiv USA. Ako bi sam odlucio da ode,licno bih bio izuzetno razocaran I u tom slucaju I treba da ode, ako nema dovoljno integriteta da pregrmi jedan neuspeh,kao sto tastatura ratnici ocigledno ne mogu da prezale svoje zivotne izbore.

    Ako ce Savez da mu da otkaz, sto je manje verovatno ,ocekuje nas 5-10 godina tavorenja po najrazlicitijim kvalifikacijama I redovni neuspesi ako I uspemo da se kvalifikujemo. Treba razumeti da ovaj posao ljudi ne zele da rade,niti igraci zele da se odazovu da odigraju 2 meseca vodjeni tek nekim novim licem, a posto vole da pominju Kokoskova,shvatite on ima mnogo lukrativniji angazman koji mu ne dopusta posvecenost reprezentaciji.

    podrska selektoru,pljuvaci ostavite se kosarke drzite se fudbala.

    sportski pozdrav :)
     (anti-reklamozder, 11. septembar 2019 09:38)

    # Link komentara

  303. Mislim da treba dobro ohladiti glavu i pricu posmatrati iz vise uglova. Ne moze se u obzir uzimati samo jedno prvenstvo, vec kompletan ucinak i takodje otvorno pricati o “minama” od strane pojedinih/og menadzera koje su bile prisutne sve vreme.
    Licno mislim da treba promeniti ekipu iz strucnog staba, tu su moguca poboljsanja.
    Takodje treba videti ko je potencijalni naslednik? Pominje se Kokoskov, ali ne verujem da ce on napistiri NBA zbog reprezentacije Srbije. Nekog drugo ne vidim, iako se neki nude, kao Sale Obradovic neki dan.
    (sasa jokic, 11. septembar 2019 09:37)

    # Link komentara

  304. Do juce najbolji, jedan los rezultat i sve zaboravimo predjasnje rezultate. Mi smo takvi da pljujemo jednog Novaka Djokovica! Cudan smo mi narod. Sale hvala za sve
    (pepa, 11. septembar 2019 09:37)

    # Link komentara

  305. Kokošov.Tačka.
     (milivoje, 11. septembar 2019 09:37)

    # Link komentara

  306. Ja se slazim sa tim da se smeni Djordjevic, ali samo pod uslovom da dodje adekvatna zamena. Ne zelim nekog novog Moku Slavnica za selektora, pa onda da dozivimo jos veci debakl. Posto je Duda u penziji, a Zeljko nece voditi vise nikada reprezentaciju nakon debakla 2005. godine (bar je tako izjavio), ostaju kao opcija samo Igor Kokoskov i Kari Pesic. Ako dodje jedan od njih dvojice, onda neka smene Saleta. Ako ne, onda ne vidim ko bi jos mogao Saleta da zameni. Ne pada mi na pamet ni jedan trener, izgleda da ipak nemamo toliko dobrih trenera kao sto se prica. Jedino mi pada na pamet Sasa Obradovic, mada ne vidim po cemu on ima bolju trenersku karijeru od Saleta. Znaci po mom misljenju imamo 3 opcije: 1.Kokoskov 2. Pesic 3. Ostanak Saleta. Ja glasam za Kokoskova, naravno pod uslovom da on zeli da preuzme reprezentaciju.
     (Svetski Mega Car, 11. septembar 2019 09:36)

    # Link komentara

  307. Svi se nadamo !
    (bozepravde, 11. septembar 2019 09:35)

    # Link komentara

  308. Djordjevic svakako nije (jos) trenerska veličina tipa Obradović, Pešić ili Duda Ivković, pitanje je da li će ikada i biti tako dobar i uspešan trener kao ovi trenerski velikani. Svakako nije ni loš trener, košarkaška je legenda, voli,razume suštinu i značaj reprezentacije, ima želje i volje da radi i napreduje. Ostvario je velike uspehe u prethodnom peroiodu, VRATIO JE REPREZENTACIJU SA IVICE PONORA i preuzeo kada niko nije hteo. Naravno da je pravio greške kao i svi... pravo pitanje bi trebalo da bude: IMAMO LI MI BOLJEG TRENERA, KOJI HOĆE I MOŽE DA PREUZME REPREZENTACIJU U OVOM TRENUTKU? I da radi sa reprezentacijom dugoročno, ne da se menjaju selektori i vizije svake dve godine?
    (MilosNS, 11. septembar 2019 09:35)

    # Link komentara

  309. da je srece jeste .... 0 trener
     (pravda, 11. septembar 2019 09:34)

    # Link komentara

  310. Nadam se da jeste.Prevelik je neuspeh,prelilo bi se sve i na neko naredno takmičenje.Kako smo mi to mislili da sa ovako sporim timom uzmemo medalju,nije mi jasno.U eri "malih petorki" mi smo igrali sa dve "petice" i bili pretrcani,rastureni...Kokoskov treba da bude prvi pik,ako ne može on možda treba pozvati Itudisa(neko je juče pomenuo njegovo ime,sjajna ideja,zna naš jezik i zna koliko volimo košarku).
     (roten, 11. septembar 2019 09:34)

    # Link komentara

  311. Nadamo se!
     (silvio, 11. septembar 2019 09:33)

    # Link komentara

  312. Sale, volim te od kad znam za sebe i pratim kosarku, ali bio si igrac pit bul, igrac emocije, energije, naravno da talenat nije bio upitan ali one trojke su bile plod lude i hrabre glave, ali tu glavu su treneri koji su te vodili znali da usmere u pravom smeru, kao selektor, potrebne su potpuno druge vestine, smirenost umesto impulsa, znati kad treba da se podvikne, a kad treba igraca izbaciti u prvi plan, znati kad stati, razmisliti, preispitati, lude glave kao ti guraju do kraja, to je nekad dobro, nekad ne... Kao sto si ti bio glavna zvezda jer su te dobro usmerili Duda, Zoc, Kari, Muta i ostali, tako si ti trebao od igraca izvuci maksimum i od njih napraviti glavne aktere, jer ipak na kraju krajeva, igraci su ti koji su najbitniji, i mislim da u svojoj pobednickoj glavi jos uvek ne umes da progutas to da oni igraju i pobedjuju, a da si ti sada u jednoj drugoj ulozi...
     (Vuk, 11. septembar 2019 09:32)

    # Link komentara

  313. Djordjevic je najzasluzniji za vaskrs Srbije na 3 takmicenja prije ovoga. Grijesio jeste, izgleda da ga je na momente progutala ambicija da osvoji to ipak jako, jako nerealno ocekivano zlato koju je nametnula skoro pa suluda javnost (tu su bile i "adekvatne" reklame izmeju ostaog) - i ponekad isao nekim alternativnim putevima da tu javnost i zadovolji. Ali ne znam sta mu se to ima zamjeriti u utakmici sa Argentinom. Nisu Argentinci paceri. Imaju 6-7 izuzetno solidnih igraca koji su odigrali na najvisem nivou. Srbija ima 2 super igraca, Bogdana i Jokica, i polu-super Bjelicu koji se ipak oporavlja od povrede. Ostali nisu u kategoriji "super solidnih" u smislu poredjenja sa Argenticima ili Spancima, bez uvrede. POVRACA mi se sta dokoni pisu o Djordjevicu i pojedinim igracima koji su igrali su koliko su mogli. Igrali su sa srcem. Srbija je imala vise minuta krajem 3 i pocetkom 4 cetvrtine kada su "imali" Argentinu. Ne toliko opstim kvalitetom, koliko zeljom. Ruke su tada zadrhtale, i mislim da je to ponajvise "zahvaljujuci" zaista nadrealnim ocekivanjima Srba za zlatom. Sigurno bar dijelom i zbog umora. Kada masis jedno 10-ak situacija da prelomis utakmicu u svoju korist... Kada je pobjeda bila nadomak, a bila je, i da se Srbija odljepila na jedno 5 razlike, sto se cinilo u tim trenucima vise nego izgledno...ali nije se desilo. Tada su se Argentinci sabrali, pa se odljepili, i cica-mica gotova prica.
    (ne, 11. septembar 2019 09:32)

    # Link komentara

  314. Nadamo se nadamo... Samo nece taj sam da ode, obraza nema...
     (petarczv, 11. septembar 2019 09:31)

    # Link komentara

  315. Nije ovo nikakva Djordjeviceva era. Jednostavno mu se poklopilo. Čim je morao malo svog znanja da upotrebi mi smo podbacili. To se vidjelo na ovom prvenstvu. Pogrepno tempirana forma, umjesto da razvaljuje poslije grupne faze, on tempirao formu za pripremne utakmice. Nema ni jedne akcije, nema prve petorke. Sujeta ga koštala dva odlična igrača. Poveo je Birčevića koji je na prosjeku ABA like srednjeg time i poveo Raaduljicu kojeg boli ona stvar za ovaj poraz, to se vidjelo i po njegovoj izjavi. Jednostavno Djordjević je apsolutni krivac. To što će on, ako ima obraza, da da ostavku najmanji problem. Problem je što je uništio priliku da sa ovakvim timom, Bogdan u zenitu forme, Jokić takodje, Milutinov odlična godina i da ne nabrajam dalje, osvoji to zlato, gdje su nam se Ameri otvorili. Ovo je jedna velika sramota.
    (Sassicaia, 11. septembar 2019 09:31)

    # Link komentara

  316. Ako ima obraza i stila, daće ostavku.
    (Ana, 11. septembar 2019 09:31)

    # Link komentara

  317. Sinergija je kljucna , toga nema , oba vazna meca trener izgubio lošom pripremom i slabim vodjenjem utakmica ! Hvala Sale ...
     (milos, 11. septembar 2019 09:31)

    # Link komentara

  318. Na poslednjem evropskom prvenstvu na kojem smo osvojili srebro bilo je prica da smo igrali sa C timom. Sedam od 12 danasnjih igraca su igrali tada. Srbija ima nekoliko sjajnij igraca, ali daleko od toga da je ovo najbolja ekipa u poslednjih nekoliko decenija. Pa ubedjen sam da bi Ivkoviceva generacija iz 2010. ovu samlela sa 20+ razlike. Ljudi nama je prva cetvorka Bircevic, a prva petica Raduljica.
    (Against modern football, 11. septembar 2019 09:30)

    # Link komentara

  319. Trebalo bi trener koji ne vodi igrace za odbranu a vodi 4 centra e 4 centra treba da da sam otkaz...a da mesto dobije pravi trener sa dugogodisnjim iskustvom a ne igraci bivsi sa imanom
    (Volim kosarku, 11. septembar 2019 09:29)

    # Link komentara

  320. Sale hvala za sve ali je vreme za rastanak.

    Kokoškov da se spremi
     (basketball reference, 11. septembar 2019 09:29)

    # Link komentara

  321. Djordjevic treba da ostane, jer bi sada bilo pogubno menjati trenera kada je do OI ostalo manje od godinu dana, a treba se izboriti i za plasman. Ono sto Djordjevic mora da promeni je arogantan nastup u odnosu na struku. U Kinu se otislo kao da je utakmica sa SAD vec zakazana I da je samo treba odigrati. Medjutim, Spanci i Argentinci su nas procitali, bili smo slabi na krilnim pozicijama sa viskom na centarskoj poziciji. Kalinic i Nedovic su upravo ono sto je nedostajalo....
    (hm?, 11. septembar 2019 09:29)

    # Link komentara

  322. Cetvrtinale svetskog prvenstva tebi su starter Raduljica I Bircevic.. Koji se kosarkom bave rekreativno.. Ceo košarkaški svet se smeje
     (dzo, 11. septembar 2019 09:29)

    # Link komentara

  323. Realno je kraj za njega u reprezentaciji.
     (Milanovcanin, 11. septembar 2019 09:28)

    # Link komentara

  324. Prvo Ludi su me razočarali jer su toliko ispljuvali jednog Aleksandra Djordjevica možda medju 3-4 najveće legende srpskog sporta,drugo KOLIKO ste vi stručniji u košarci od njega???Trece ON I REPREZENTATIVCI SU SVOJE VREME POSVETILI VAMA I MENI I SRBIJI...četvrto uzeo je 3 srebra,peto,ostavka pa ostavka,a ko da dodje???i šesto,mislite da je vama teže nego tim momcima reprezentativcima????
    (gremlin, 11. septembar 2019 09:28)

    # Link komentara

  325. Ne. Treba da zavrsi olompijske igre pa onda neka se postavlja pitanje selektora i dolaska Alenpijevica, Radonjica ili lepog Mice!
    Drugo, ovo sto je Djordjevic uradio poslednjih godina to je naucna fantastika. Tek ce se za neku godinu videti posledice vrsljanja Cokija Legende, kameleona, fmp IDEE i ostatka mafijaske kamarile! S obzirpm kakvu ligu imamo tj nemamo i ovo cetvrtfinale je uspeh...
    (antiDebil, 11. septembar 2019 09:27)

    # Link komentara

  326. Klasika. Otice i onda cemo ga od blata praviti posle par takmicenja. Onda cemo se setiti kako nas je vratio u vrh svetske kosarke, sad nam je to tesko.
    (umetnik, 11. septembar 2019 09:27)

    # Link komentara

  327. Pravda za brata Kalinu.
    (Istina, 11. septembar 2019 09:26)

    # Link komentara

  328. Djordjevic je dobar trener za prosecne ekpie. Ume da im uđe u glavu i da izvuče iz njih ono najbolje. Čist primer mi na prethodnim prvenstvima.
    E sad, sa zvezdama treba mnogo drugačije (budimo realni Jokic i ekipa su krem košarke). Tu već trebaju autoriteti poput Pesica/Dude.
    Sećam se kad je Pešić izbacio iz ekipe zvezdu Radmanovica, jer je jeo bananu tokom tajmauta i uzme prvenstvo...
    Drugo je problem otkrivanje karata. Dakle igrali smo sve pripremne utakmice i posle na sličnu foru. Svi su nas analizirali, a naravno da su se Španci ucvrckali da ih ne dobijemo sa 30+ i učili o nama. Zato ne treba izbacivati sve karte protiv Angole ili Filipina. Tu je sasvim bilo dovoljno da se svede na 20ak razlike i da se dozira i prikriva.
    Treće odbrana, odnosno Kalinic i Milosavljevic. Kalenic je morao biti tu, a za Milosavljevic jbg. Jer mi smo dali Argentini veliki broj koševa, ali smo primili kao da smo Angola.
     (Rilikiki, 11. septembar 2019 09:26)

    # Link komentara

  329. Nije, niti smije i treba da bude.On ih je uzdigao i sad posle jednog neuspeha da ide.Treba da dobije sansu i ja sam siguran da ce Srbija biti sledeci put na postolju.Pustite 7 miliona kucnih strucnjaka
    (Vukk, 11. septembar 2019 09:25)

    # Link komentara

  330. Ne d'o bog nikome izgubiti ovakvog selektora.
    Samo mu vratite Teodosica makar i sa jednom zdravom nogom da mu pomogne kad igra protiv boljih ekipa. Taktika mu nije jaca strana, useprtlja se cim dodje do toga da takticki treba nadmudriti protivnika. Muta je tu zbog atmosfere i vezbanja trica.
    (kvisko, 11. septembar 2019 09:25)

    # Link komentara

  331. Pa stvarno trebas biti znalac da sa najjacim rosterom u najlaksem zrebu ne osvojis medalju.
    (ha osam, 11. septembar 2019 09:25)

    # Link komentara

  332. Prekinite bre vise sa pljuvanjem !!! Puna podrska strucnom stabu i ekipi ! Idemo da uzmemo olimpijadu sta sad :)
    (Atilio Lombardo, 11. septembar 2019 09:24)

    # Link komentara

  333. Nego sta trebaju nam promjene::))
    (Glas Srpske, 11. septembar 2019 09:23)

    # Link komentara

  334. Jeste kraj, nego sta?
    (Zoran, 11. septembar 2019 09:23)

    # Link komentara

  335. mora biti !!!
     (uprava, 11. septembar 2019 09:23)

    # Link komentara

  336. Nadam se da je. Kriminalan trener.
     (Pepica Imaz, 11. septembar 2019 09:22)

    # Link komentara

  337. ajde majstori sve oterajte sta valja u sportu kod nas. oterali ste mihajlovica iz fudbala, oterajte djordjevica, svi koji nesto vrede
     (psiho, 11. septembar 2019 09:21)

    # Link komentara

  338. Bez odgovora na protivnikovu odbranu...dok u odbrani igra samo coveka...bez imalo zara,sve na silu I individualnost. Vrlo lake pobede Spanije I Argentine.Svaka cast za prosle rezultate...Djordjevic je 0 ovo prvenstvo
     (Cofi, 11. septembar 2019 09:20)

    # Link komentara

  339. Kokosov za selektora!
     (Dejan, 11. septembar 2019 09:19)

    # Link komentara

  340. Kokoškov !
     (NS, 11. septembar 2019 09:19)

    # Link komentara

  341. Ne mora da znaci. Ako Sale odluci da malo podigne svoj nivo obrazovenja i osmi razred osnovne skole zavrsi vanredno, makar dobrim uspehom, mogao bi uspesno da nastavi blistavu trenersku karijeru.
    (Maksa, 11. septembar 2019 09:18)

    # Link komentara

  342. Pa i on sam bi posle ovog debakla trebao da napusti mesto selektora.
    (Goran, 11. septembar 2019 09:18)

    # Link komentara

  343. Kraj za Đorđevića kao i za Raduljicu, Marijanovića, Birčevića i Simonovića. Treba pozvati Kokoškova ili Itudisa, pošto Obradović verovatno ne želi ponovo u reprezentaciju. Za sledeća takmičenja pozvati Smailagića i još par mladih igrača. Gudurića pozvati isključivo ako je u formi a ne zato što igra u NBA.
    (bvb, 11. septembar 2019 09:18)

    # Link komentara

  344. vi stvarno niste normalni. da zaokruzi rad u reprezentaciji zlatom na olimpijskim igrama? mi smo sa djordjevicem imali uspeha samo zahvaljujuci motivaciji i spletu okolnosti.
    finale evropskog prvenstva je uspeh za onaj tim, veliki. ali je poraz u finalu veliki neuspeh. na drugom evropskom prvenstvu na kom je vodio reprezentaciju smo bili cetvrti. to je bio neuspeh.
    finala svetskog prvenstva i olimpijskih igara su uspesi. rezultat u finalima je bio debakl i sramota.
    cime djordjevic opravdava izostanak kalinica? mi nemamo krilo koje je po bilo cemu i blizu kvaliteta kalinica.
    igraca koji je zvanicno najbolji centar nba i koji menja nacin na koji se tamo igra stavlja na neprirodnu poziciju i njegovu igru podredjuje za nba standarde prosecnom bogdanovicu.
    ako pustas bjelicu da igra na kasicicu i da ulazi minut pre kraja prve cetvrtine, kako da ocekujes da udje u ritam?
    vodis bircevica za kog su se i grobari smorili kad je potpisao za partizan.
    vodis cetri centra, od kojih su dva i po upotrebljiva. nemamo krilo!!!
     (boris stefanovic, 11. septembar 2019 09:17)

    # Link komentara

  345. Sale, da se ne ljubimo...
    (Ptica, 11. septembar 2019 09:17)

    # Link komentara

  346. Nije kraj, ne treba da bude. Dosta balavljenja nad ovim. Neka u miru smisle šta i kako dalje. Bar tu imamo dovoljno pametnih i stručnih ljudi.
    (Mare, 11. septembar 2019 09:17)

    # Link komentara

  347. Da izbore učešće na OI i Sale ide, on ima obraz i podneće ostavku. Hvala mu za tri medalje, vratio je našu košarku u sam vrh. Jedini naslednik mu može biti Sale Obradović, Kokoškov juri mesto trenera u NBA, ostali nisu za mesto selektora. Ako Obradović ne pristane onda sudbina srpske reprezentativne košarke nije baš svetla.
    (nikola, 11. septembar 2019 09:16)

    # Link komentara

  348. Vreme je za Kokoskova!
    (Dusan, 11. septembar 2019 09:14)

    # Link komentara

  349. STETA:


    Sto ce 6 godina sjajnog rada Djordjevica biti upamceno po ovom debaklu, za kog jeste on kriv. I zasluzuje svku kritiku, sto jeod naseg tima napravio vic, sto sami sebe pokopasmo.I nije zato stosmoizgubili,negonacin na koji smo izgubili je naivan..
    Vreme je za nekog drugog..
    (sasa the red baron, 11. septembar 2019 09:14)

    # Link komentara

  350. smena naravno!!!! ... nema uspeha sa klubovima i NIJE SKOLOVAN trener nego trener na osnovu starih igrackih "zasluga" koje su nesporne
     (Goran NS, 11. septembar 2019 09:14)

    # Link komentara

  351. Sale je legenda naše košarke, i zbog uspeha kao igrač, ali i kao trener (tri srebna nisu mala stvar). Zbog toga će uvek imati veliki respekt šta god uradio. Ali činjenica je da je ovo SP očajno vodio, pogotovo poslednje dve utakmice gde su ga protivnički treneri oduvali taktikom, a on pored aut linije gledao kao tele.

    Lako je sada pametovati i reći jesam ti rekao, ali činjenica da na šampionat nije poveo 3 igrača (Kalinić, Nedović, Micov) koji pokrivaju pozicije gde smo u najvećem problemu, a zbog čega je cela petorka rotirana kako bi se pokrile rupe pa je Bjelica uglavnom igrao poziciju tri, a Jokić četiri što je neverovatno jer imaš igrača koji je najbolji centar na svetu. Do sada je to prolazilo, imali smo uspeh uprkos tvrdoglavosti trenera i olakog otpisivanja nekih igrača, ali kada doživiš neuspeh onda se to mora istaći kao problem.

    Bilo je tu i povreda, ali mislim da je vreme za promenu, ako ima neka pristojna alternativa. Ako može neki Kokoškov da preuzme super, ako ne, šta će nam neki Slavnić ponovo.
    (Jim Beam, 11. septembar 2019 09:11)

    # Link komentara

  352. nadamo se
     (srbin, 11. septembar 2019 09:11)

    # Link komentara

  353. Sale je vratio samopouzdanje i veru kosarkasa i nacije da mogu do kraja na svakom turniru. To nas je krasilo sve do 2002, ali se posle izgubilo. Mislim da je sada potreban neki iskusniji takticar, kao npr. Kokoskov, da bi mogli do trofeja u buduce.
    (estiar, 11. septembar 2019 09:10)

    # Link komentara

  354. Ma jok, sigurno ima jos neke briljantne ideje.
     (Kukatilo, 11. septembar 2019 09:09)

    # Link komentara

  355. Bolje da sad ode u miru i dovoljno priznat, pa neka se i vrati za 10 god, kad se iskali.
     (Dr. Miloš, 11. septembar 2019 09:08)

    # Link komentara

  356. Ne nije, ako osvojite peto mesto nagrada je kineski tenk, pa ga možete sparkirati ispred skupštine npr.
     (lol, FACUNDO CAMPZZO, 11. septembar 2019 09:08)

    # Link komentara

  357. Evo ko nam je u suštini ‘vodijo’ ekipu ovih prošlih takmičenja i odgovor na svih pitanja...

    [link]
    (Slika kaže više nego 1000 riječi, 11. septembar 2019 09:07)

    # Link komentara

  358. Bjelica i Bogdanovic vama nba zvezde? U tome je nasa tragedija, samo ih mi nazivamo nba zvezdama. To su dobri igraci i to je sve. I Jokic koji je odlican samo za nba pravila, za reprezentaciju neupotrebljiv. Djordjevic nije kriv. Bez Teodosica, jedinog top klase igraca, nije mogao nista.
     (Losmi, 11. septembar 2019 09:06)

    # Link komentara

  359. Realno jeste.Od rezultata iz prošlosti se ne živi.Loše su igrali zadnje 2 utakmice.Verovatno ništa i od OI.U domenu naučne fantastike je da ćemo biti iznad Francuske i Španije na ovom SP a ironije imamo jako kvalitetnu reprezentaciju.Veliki remont.Što je najveći “crnjak” ovi ljudi neće više nikada učestvovati N OI jer će do Sledecih 90% njih završiti karijeru.Igrali su na nivou seoskog košarkaškog kluba.Najbolji centar sveta menja Birčevića na poziciji 4 i igra 20 min.Čovek koji je u najjačoj ligi sveta igrao u plej ofu u proseku 40 min.Znači nisu svi skupa hteli uspeh....
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 11. septembar 2019 09:03)

    # Link komentara

  360. S obzirom gde smo bili pre Đorđevića moj odgovor je NE. I dalje selektor.
    (qwerty, 11. septembar 2019 09:02)

    # Link komentara

  361. Nema tu sta da se kalkulise,ostavka je jedini ispravan cin...(ili otkaz,svejedno je)
     (Riko, 11. septembar 2019 09:02)

    # Link komentara

  362. Kokoskov.
     (kaluđer, 11. septembar 2019 09:00)

    # Link komentara

  363. morao je da igru bazira na jokicu, koji je nas tesla u kosarci.
     (roditelj, 11. septembar 2019 09:00)

    # Link komentara