- Komentari -
  1. Ako se sretnemo sa Amerikancima ja ću im poželeti sreću. Nekorektna i neprihvatljiva izjava bilo kog ozbiljnog čoveka i trenera a naročito neprihvatljiva za trenera nacionalnog tima bilo koje zemlje.
    (Nedostatak domaćeg vaspitanja., 11. septembar 2019 20:03)

    # Link komentara

  2. @rebro
    Dobro, valda se podrazumeva da igrač mora da bude zdrav da bi igrao, ali pored toga maora i da želi da igra za reprezentaciju. Izvojio bih Lućića, Bogdanovića i Simonovića kao ograče koji su najviše pokazali želju za igrom. Ostali su se ponašali kao da igraju basket ispred zgrade.
    (Marvi, 11. septembar 2019 11:40)

    # Link komentara

  3. @SrbEUin
    Ne bih jacstavljao znak jednakosti izmedju Dude i Kaline kada je politički angazman u pitanju a rekao bih i stav vlasti.
    Na kraju krajeva,šta je to Kalina rekao o Kosovu sto povremeno nismo čuli u istoj ili uvijenoj formi od najvisih predstavnoka vlasti?
    Tek priča o nekakvoj Saletovoj političkoj podobnosti ili nepodobnosti nikako ne pije vodu- čovek se tokom cele karijere jasno ogradjivao od svake politike i kada je to za dobar deo naroda bilo teško da razdvoji jasno razdvojio cist pateiotizam od politickog aktivizma (u vreme Milosevica).
    Sad,kao sto je jedan komentator pre neki dan napisao a ja vec u jednom komentaru ponovio - nase price oko kafanskih stolova su vremenom,pojavom drustvenih mreza promenile i nasu ulogu kao konzumenata kosarke.Ovo sto mi "brstimo" ovde uz virtuelnu kafu vise ne ostaje izmedju nas vec itice na javnost.
    Dakle,mi vise ne sedimo u kaficu i brstimo strategiju i taktiku - mi smo sada bar navijaci u hali koji zvizde timu ili ga bodre.
    Mi sada uticemoi na svlacionicu ,barem koliko i novine i tv.
    U tom svetlu valja posmatrati mozda i Saletov potez u vezi Kaline.Zamisli hiljade likova sa "porodicne setnje" ili onih branitelja Kosova koji bi se pojavili tokom utakmica i hejtovali mozda i vise od virtuelnih selektora.
    Mozda je Sale pokusao da postedi i ekipu i Kalinu toga? Da ne izgubimo coveka za reprezentaciju ubuduce.
    Valja i tako gledati a ne samo crno.
    (Komša, 11. septembar 2019 10:55)

    # Link komentara

  4. Бољи си у реклами за сладолед.
    (Drusko, 11. septembar 2019 10:47)

    # Link komentara

  5. Djordjeviceva najveca taktika bila je da svaki mec pocne sa Bircevicem hahah
    (Dingospo, 11. septembar 2019 10:29)

    # Link komentara

  6. Izgubili ste sve (dvije) utkamice sa ozbiljnijim protivnicima. Španjolska, Argentina. Pobijedili - koga? Puertorico,Angolu,Filipine. Ajde, Italija. Druga liga.
    MVP Jokić? Regularnog dijela NBA lige koja služi kao trening za play off.
    Još će Dunavom vode proteći dok dođe do pupka Divcu, Paspalju, Dalipagiću, itd. itd. Nije osvojio ništa.
    Pozdrav iz Zagreba.
    (Jaro, 11. septembar 2019 09:57)

    # Link komentara

  7. @skini nam se sa penzionog spiska
    "Naravite razliku izmedju trenera i igraca. On podrzava stari nacionalisticki duh ovih prostora i zato je tu, zato sto je podoban. "
    Da bre,vreme je za novo doba - treba nam Djuričko za trenera ali samo ako postane vegan.
    Nadji mi jednu šovinostičku izjavu,jedan nesportski gest koji je Sale tokom čitave svoje karijere napravio.Hajde,potrudi se.Sale nikada nije bio "podoban" jer je uvek pravio jasan otklon od politike"
    Timski sport jeste simulacija rata - borba koja sadrzi strategiju ,taktiku ,norba u kojoj se nadmecu ljudi u umecu i psiho-fizičkoj spremi a motivacija se u reprezentativnim takmičenjima,izmedju ostalog pronalazi u patriotizmu.
    Osnovna zamerka gotovo svih komentatora (i strucnjaka u medima) ,ona u kojoj se gotovo svi slazemo je zapravo ta da nas tim nije bio dovoljno borben - mi se (komentatori) ne slazemo kada je u pitanju razlog npr.za takvu igru,ne slazemo se u načinu kako se kritika iznosi i vremenu kada se iznosi.
    Sta misliš ,šta motivise bracu Gasol da se 20 godina odazivaju pozivima reprezentacije? Ja mislim pateiotizam - jer sve ostalo imaju.
    Zasto su Argentinci ginuli na terenu protiv nas? Zbog svojih klubova? Novca?
    Sta predlazeš - nekog izrazito anacionalnog za selektora.Po mogucnosti politički korektnog i da bude vegan,član pokreta za zaštitu prirode?
    Promasio si temu.
    (Komša, 11. septembar 2019 09:46)

    # Link komentara

  8. Нема везе, Порторику смо дали 147 поена, ми смо морални победници овог првенства...
    (Тарми Рићми, 11. septembar 2019 09:36)

    # Link komentara

  9. Znam da smo svi pasionirani oko kosarke i da nas boli. Ali voleo bih da izostavimo blacenje Djordjeviceve istorije i koliko je igracki uradio za Srbiju,Yugoslaviju!!! Trenerski nije bio spreman,moje skromno misljenje! Ne iskoristen Jokic koji je trebao da bude lider nase reprezentacije,a drugi da se razigraju pored njega! Covek igra 4ku...,umesto Bircevica....,tu sam vec rek’o sebi crno nam se pise...
    (Skočko, 11. septembar 2019 09:14)

    # Link komentara

  10. Kao sto rekoh ,dolazak Jokica,Bjelice,Bogdanovica 20 dana pred pocetak SP,pa preskakanje utakmica i treninga u tih 20 dana nam se obilo od glavu. Jokic sa viskom kg i dusom u nosu da juri cetvorke,Bjelica nespreman da juri brze trojke od sebe,Marjanovic uvek u kontra ritmu( dok se nasi brane on jos uvek u napadu,kad su nasi u napadu on pristize iz odbrane). Jovic plasljiv bez petlje kad je gusto,Micic ni sam nezna gde ce,a Simon jos uvek razmislja gde je zaturio ukraden trofej i otkud u reprezentaciji. Milutinov nije dobio sansu,a Guduric kao da je dobio poklon za turisticko putovanje,tako se ponasao. Oce li se Grbovic oglasiti,ili nemora jer je dobio mesto direktora.
    (ww, 11. septembar 2019 09:04)

    # Link komentara

  11. Pa da počnem..Postoje dve stvari koje su dovele do svega ovoga..Prvo selekcija igrača, odnosno fokus na visokim igračima i centrima..Svi ostali na prvenstvu su došli sa dva centra a mi sa 4. Greg Popovič i ameri su tokom prvenstva prešli na nižu petorku, kad su videli koja je tendencija. I pored četiri centra nadskakali su nas u poslednje dve utakmice. Da smo imali dva beka, umesto dva centra, koja bi dala po utakmici 6-8 poena, eto nas u egalu sa Španijom i Argentinom. Drugo je forma i karakter igrača. Jedan Gurović je mogao amerima da slaže trojke a ovi naši, čim je postalo tvrdo, ne mogu vola da ubodu. Generalno slab pobednički mentalitet. Ne šutira selektor, već igrači. Tako da, svi su krivi.
    (Goran, 11. septembar 2019 09:01)

    # Link komentara

  12. Glavni i iskljucivi krivac,Aleksandar Djordjevic.

    Suvise prepotentnosti za tako malo trenerskog znanja,treneri Argentine i Spanije su mu dali lekcije kako se vode ekipe.
    (Nemanja, 11. septembar 2019 08:49)

    # Link komentara

  13. zla kob sto smo VELIKOG IVKOVICA isparatili iz Grcke u penziju (Cap miki, 10. septembar 2019 19:10)

    Nije ga Sale ispratio, već naša vlast. Duda je učestvovao u predizbornoj kampanji na pogrešnoj strani. Samim tim postao je persona non grata, neprijatelj države. Isto kao onaj košarkaš Fenera. Niko ne sme protivurečiti vođi. On je najpametniji i najsposobniji, i u sve se razume, udara banane, planira akcije za golove, postavlja selektore, bira igrače...
    Sale da nije podoban ne bi ni bio selektor. Tu je njegova krivica: izvršava tuđe naloge i predstavlja ih kao svoj izbor. Previše voli funkciju da bi talasao.
    (srbEUin, 11. septembar 2019 08:42)

    # Link komentara

  14. Dragi Sale,

    bio si frajer kao igrač, glumio si istu takvu frajerčinu na klupi; ponižavao si i omalovažavao boraniju koju si dobijao sa 30+ razlike, onda su te od basketa odučili treneri i igrači prvih ozbiljnih kandidata za medalju.

    Rizikovao si iz samo tebi znanih razloga, izduvao si, jedini si krivac, nema drugog. Budi frajer, spasi što se spasti može do kraja i onda podnesi ostavku. Ne budi kao masa bivših legendi koji su se posrale na sve prethodno zarad sujete i fotelje, posveti se klupskoj košarci dok te još neko hoće. Hvala za sve i zbogom.
    (petar, 11. septembar 2019 08:41)

    # Link komentara

  15. Uopste nemam nameru da ulazim u strucne analize o pozicijama igraca , rotacijama minutima u igri itd... Moj utisak je da je klucna stvar u ova dva poraza vrlo jednostavna. Nedostajalo nam je ono zbog cega Teodisic ima lose lateralne kretnje sto bi Duda rekao(MUDA).E posto sam ubedjen da svih 12 momaka imaju ista sto su i pokazivali do sada, tu dolazimo da Saleta, cija jedina greska sto nije uspeo da ih ubedi da pokazu ta muda. Kako? Pa verovatno tako sto bi posle prljave igre Spanaca i Argentinaca on sam zakuvao , ili poslao Bircu , Simona ili RAduljicu da zakuva na terenu , napravi dva tri PRAVA faula i okrene i kriterijum sudjenja i podigne borbeni duh.Kakva god da je taktika bila , mi smo i sa 50% snage imali preokret i protiv Spanije i protiv Argentine... setite na 1 razlike u oba meca mi masimo tri otvorena suta!!! Odosmo na 6-7 i kraj. EEEE ali zbog lateralnih kretnji nismo. J...s taktiku bez muda!!!
    (Ribolovac, 11. septembar 2019 08:33)

    # Link komentara

  16. zla kob sto smo VELIKOG IVKOVICA isparatili iz Grcke u penziju (Cap miki, 10. septembar 2019 19:10)

    Nije ga Sale ispratio, već naša vlast. Duda je učestvovao u predizbornoj kampanji na pogrešnoj strani. Samim tim postao je persona non grata, neprijatelj države. Isto kao onaj košarkaš Fenera. Niko ne sme protivurečiti vođi. On je najpametniji i najsposobniji, i u sve se razume, udara banane, planira akcije za golove, postavlja selektore, bira igrače...
    Sale da nije podoban ne bi ni bio selektor. Tu je njegova krivica: izvršava tuđe naloge i predstavlja ih kao svoj izbor. Previše voli funkciju da bi talasao.
    (srbEUin, 11. septembar 2019 08:32)

    # Link komentara

  17. (skini nam se sa penzionog spiska)
    Sve si nas prevario kad su te skidali sa ograde ludnice. Mi mislili da bježiš van a ti si se, u stvari, vraćao unutra. Popij malo vode, ponestaje ti pljuvačke. Dehidriraćeš.
    Btw, skini nam se sa fonda zdravstvenog osiguranja!
    (PsychoTheRapist, 11. septembar 2019 08:31)

    # Link komentara

  18. Ne mogu da podnesem ovu kolicinu omalovazavanja Saleta Djordjevica.
    On je ucinio i postigao u svom zivotu ono sto 99.99 % nasih ljudi ne moze i nikada nece postici. Doveo je Partizan do evropske titule, osvajao zlata sa reprezentacijom tadasnje Jugoslavije kao izvanredan i nezamenjiv playmaker.
    Poseduje neverovatnu harizmu, hrabrost, smirenost, preuzimanje odgovornosti u najtezim trenucima.
    Igrao je u Olimpia Milano, Barseloana, Real Madrid, Scavolini Pesaro i u svakom klubu bio obozavan i slavljen.
    Spada u grupu najboljih nasih kosarkasa ikada.
    Ovo sto pisete o njemu je na vasu dusu iskljucivo, ali budite uvereni da pravite ogromnu gresku i greh.
    Sale, hvala ti za sve nase radosti koje si nam poklonio.
    Ne osvrci se na dezurne pljuvace koji su samo u toj disciplini odlicni i vidljivi.
    (Aleksandar, 11. septembar 2019 08:22)

    # Link komentara

  19. - Poslednjih godina nam ni mlađih selekcija reprezentacije nema nigde(1 medalja), sada i totalni fijasko sa seniorima... Zna se šta se tada radi i šta je moralni čin - NEOPOZIVE OSTAVKE OD PREDSEDNIKA I RUKOVODSTVA SAVEZA DO SELEKTORA!
    (Vojvoda Aleksa KND, 11. septembar 2019 08:13)

    # Link komentara

  20. Obecao si da zlato nosis peske na Kosovo i rekao neka je Amerima Bog u pomoci kad se sretnemo. Krivis pritisak javnosti? Nisam ja to obecao, nego ti, selektor Srbije.

    Sad izadji i daj momentalnu ostavku, samo nemoj donjim delom ledja da zatvaras vrata kao uvek u zivotu, ovo je ipak Srbija, a ne prcvare po Italiji koje si trenirao
    (nista o nicemu, 11. septembar 2019 08:10)

    # Link komentara

  21. A ostavku ne pominje jer prvo mora da izbori Olimpijadu u razigravanju od 5-8 mesta uz odredjene okolnosti.Biće ostavka posle toga
    (mufljuz, 11. septembar 2019 08:00)

    # Link komentara

  22. Vreme je za Miloja ili Kokoškova,dosta je bilo.Momci su nisu više klinci.Prerasli su te,autoriteta nemaš da bi mogao da ih vodiš.Šteta samo što to nismo znali pre prvenstva doduše možda nisi znao ni ti.Srećan ti put u daljoj karijeri a za reprezentaciju možda ako postaneš bolji ili dodju novi klinci,sve su svemu rastanak je neminovan.
    (mufljuz, 11. septembar 2019 07:58)

    # Link komentara

  23. Дајте ове играче да их води Пешић и разлика ће бити ДРАСТИЧНА!
    (Џоџо, 11. septembar 2019 07:40)

    # Link komentara

  24. Najveći krivci:
    1.Gudurić
    2.Bjelica
    3.Marjanović
    4.Djordjević(zato što ih je poveo)
    (Artur Dent, 11. septembar 2019 07:40)

    # Link komentara

  25. Ne budite na kraj srca, ipak je ovo samo igra. Izgubili smo danas ali zato će ovi momci sa Djordjevićem na čelu na Olimpijadi da pokažu svoj pun potencijal. Samo napred.
    (Pera, 11. septembar 2019 06:53)

    # Link komentara

  26. Djordjevic je najzasluzniji za vaskrs Srbije na 3 takmicenja prije ovoga. Grijesio jeste, izgleda da ga je na momente progutala ambicija da osvoji to ipak jako, jako nerealno ocekivano zlato koju je nametnula skoro pa suluda javnost (tu su bile i "adekvatne" reklame izmeju ostaog) - i ponekad isao nekim alternativnim putevima da tu javnost i zadovolji. Ali ne znam sta mu se to ima zamjeriti u utakmici sa Argentinom. Nisu Argentinci paceri. Imaju 6-7 izuzetno solidnih igraca koji su odigrali na najvisem nivou. Srbija ima 2 super igraca, Bogdana i Jokica, i polu-super Bjelicu koji se ipak oporavlja od povrede. Ostali nisu u kategoriji "super solidnih" u smislu poredjenja sa Argenticima ili Spancima, bez uvrede. POVRACA mi se sta dokoni pisu o Djordjevicu i pojedinim igracima koji su igrali su koliko su mogli. Igrali su sa srcem. Srbija je imala vise minuta krajem 3 i pocetkom 4 cetvrtine kada su "imali" Argentinu. Ne toliko opstim kvalitetom, koliko zeljom. Ruke su tada zadrhtale, i mislim da je to ponajvise "zahvaljujuci" zaista nadrealnim ocekivanjima Srba za zlatom. Sigurno bar dijelom i zbog umora. Kada masis jedno 10-ak situacija da prelomis utakmicu u svoju korist... Kada je pobjeda bila nadomak, a bila je, i da se Srbija odljepila na jedno 5 razlike, sto se cinilo u tim trenucima vise nego izgledno...ali nije se desilo. Tada su se Argentinci sabrali, pa se odljepili, i cica-mica gotova prica.
    (Umijte se malo hladnom vodom, 11. septembar 2019 06:42)

    # Link komentara

  27. ja kao neko ko voli kosarku,koji sam realno lajk ali nije nornalno voditi 5 cetara,imati realno jednu krstenu cetvorku koja je podbacila totalno 3 i 2 koja realno moze da pogodi trojku imali smo jednu to je bogdanovic na pleju dva 1od kojih realno jedan nije spreman za prvenstvo, zbog problema kuci, drugi koji nema nista kad je stani panii ulaz trojkuu 0 mozemo da pricamo sta hocemo on je kriv milion posto jokic igra cetvorku celo prvenstvo sad ga stavi na peticu imao 15 poena 8 skokova i 8 asistencija a jos minimum 5 asistencija sto je ostavio same niko nije pogodioo bjelica koji igra 35 minuta postigao 14 poena a preko njega primljeno 35 sramnoo samo bogdanu kapa dole za sveeee!!!!! sale metlaaa!!!…!!
    (ivan, 11. septembar 2019 04:52)

    # Link komentara

  28. Utakmica se lomi, stigli smo na -2... U tom periodu se Lucic bori kao lav, ulazi, zakucava, izgleda kao da daje energiju ekipi... i nas 'mag' trener ga menja i ubacuje Milutinova koji nije igrao ni sekundu do tada!! Nije u ritmu, ne moze da se pohvata... nije do Milutinova, ne krivim njega...

    Hvala za sve Sale, ali... OSTAVKA!
    (TurboNator, 11. septembar 2019 04:38)

    # Link komentara

  29. Kada centar od 39 god odigra 30 minuta i postigne 20 poena, jasno je da najbolji centar sveta nije igrao odbranu na utakmici. Jokic sa 1 faulom za 31 minut je bio igrac manje u odbrani. Ne mozes da pobedis kad ti deda puni kos.
    (Misko Raznatovic, 11. septembar 2019 04:36)

    # Link komentara

  30. Nije iskoristio potencijal sjajnih košarkaša, jer nije znao da postavi taktiku. Džaba tebi odlični košarkaši kad ne znaš šta ćeš sa njima. Protiv Argentine , kada smo počeli da gubimo i padamo u igri, on ni minut odmora nije tražio. Siguran sam da je sa ovom ekipom mogao da stigne do finala. A šta je radio na pripremama? Pa bili smo očajni i u napadu i u odbrani, nismo znali šta ćemo sa loptom. A naročito mi je zasmetalo njegovo "vađenje" da su mediji krivi jer su stvarali pritisak na igrače da moraju da pobede.
    (Profa, 11. septembar 2019 01:15)

    # Link komentara

  31. Prvo i osnovno, klubastvo i podeljenost su nas unistili. Da ne zalazimo sad u pricu o krivici, ljubitelju belog na celu saveza, odstranjivanja odredjenih igraca itd...da se baziramo na kosarku. Prvo i osnovno zasto 4 centra? Zasto ne Nedovic i Kalinic? Drugo, ako vec vodis Marjanovica zasto ne igrati pik do besvesti Jovic-Marjanovic kao sto je to Radonja veoma upesno radio? Trece, uloga Bircevica? Cetvrto, Jokic na 4 pa na 5 kad se lomi? Nemamo 4, a nema mesta za Simanica? Peto, kukas da nema bekove, a cemu onda sluze i zasto nisu na spisku; Dobric, Davidovac, Jaramaz pa i Zagorac? Sva 4 odlica back-up beka kad vec neces Nedovica. Micic razbio u EL ove godine, igra rezervnog pleja bez uloge? Mnogo gresaka zaista.
    (Gossa placa Zeljko, 11. septembar 2019 01:11)

    # Link komentara

  32. Svaki protivnik koji je imao selektora da išta valja nas je razbio u utakmici koja iole znači.
    Nekad bismo uspevali da to prebrodimo zahvaljujući trenutnoj inspiraciji (Teodosić) ili krvavim trudom (Bogdanović), a nekada ni to nije bilo dovoljno pa se dogodi da nas dobije Skola koji je igrao na prvenstvima još u prošlom milenijumu.

    Mi i ne pratimo košarkaške trendove, igramo sporo, staromodno, bezidejno nemamo igrača (sem Bogdanovića) za koga može da se kaže da može da pogodi u svakom trenutku. To bi trebalo da bude Gudurić, ali dečko se plaši da šutne?! Pa tako mogu i ja, nisam šutnuo na koš još malo pa 10 godina, ne bih se ni ja usudio da šutiram, realno, ali da znate što lepo dodajem loptu do najbližeg saigrača...
    To bi mogao da bude i Jokić jer to je ono što radi (između ostalog) u NBA... ako odluči da se više pojavljuje... ako ne, razumeo bih ga skroz.
    Nemamo ni pravog vođu generacije, do sad je to bio Teo, od sada... jedini ko bi to mogao da bude je Bogdan, ali nisam siguran da li je on pravi za to.

    Nažalost, čini se da je problem dosta dublji. U 2-3 meseca su nam debelo podbacile sve selekcije, od petlića do seniora, a to ne može da bude slučajno. To ukazuje na ogroman problem sa strukom. Mogao bi vrlo lako da nam se ponovi sušni period od pre 10tak godina.
    (Powerslave, 11. septembar 2019 01:04)

    # Link komentara

  33. @Marvi, želja nije dovoljna. Za reprezentaciju mogu i moraju da igraju samo zdravi i oni koji u tom momentu igraju, a ne kao Teo, Mačvan, Birčević ili Raduljica koji igra rekreativno košarku.
    (rebro, 11. septembar 2019 00:58)

    # Link komentara

  34. @Saldatore, možda je i on sve ovo vreme mlatio bobana. Biće gadno ako ispadne i neki njegov snimak.
    (rebro, 11. septembar 2019 00:56)

    # Link komentara

  35. Kao što sam već napisao, Sale je za mene najveći sportista svih vremena, ona prava legenda u svakomm smislu.
    Ali jednostavno, ipak nije dorastao ovom nivou takmičenja. Možda jednoga dana bude vrhunski trener, sada to nije, a i ukoliko bude nastavio da se tvrdoglavo drži njegovog (zastarelog) stila košarke... mrka kapa da će do toga doći.

    Iskreno sam mislio da je Jokić na 4 (kao i ostale taktičke zamisli koje su bile, blago rečeno, nelogične) bio ništa drugo do skrivanja taktike od "pravih" protivnika.
    Ispostavilo se da on stvarno misli da najbolja 5 na svetu više može da doprinese kao 4 (?) i to sa klupe (?!). Kao 4 iako se u NBA 100% vremena raspadao kad god je igrao 4. Ne znam da li to govori da Sale (i/ili njegov štab) uopšte ne prati NBA, ako je tako... o čemu onda pričamo?
    Ideju da igramo sa dva centra u trenutno aktuelnoj small ball eri gde ekipe sve češće ni ne igraju sa centrom ne treba ni pominjati.

    Što se tiče izbora igrača, podržavao sam i tad i sad nepozivanje Nedovića (primećujem da mnogi u komentarima nemaju pojma da je dečko operisan nekoliko dana nakon što je otpao sa spiska) i Kalinića, ali ima tu drugih koji realno više nemaju šta da traže.
    Raduljica je realno poluamater kome, sudeći po izjavi nakon meča, nije ni stalo više. I on takav kapiten :D
    Birčević jednostavno zna koliko zna, nije on kriv što se nalazi tu gde se nalazi. Nije ni Štimac dominirao, ali je dečko bar bio izvor energije sa klupe.
    (Powerslave, 11. septembar 2019 00:48)

    # Link komentara

  36. Samo si ti kriv
    (Dingospo, 11. septembar 2019 00:00)

    # Link komentara

  37. Naravite razliku izmedju trenera i igraca. On podrzava stari nacionalisticki duh ovih prostora i zato je tu, zato sto je podoban.

    1 On je na poslu za koji ga plaća narod, koji placa porez. Mi ga placamo i imamo pravo da trazimo uspeh, uspeh koji bi bilo koji od ostvarenih trenera sa ovom ekipom osvoio.
    2 Uspeh koji je od njega napravio zvezdu je trojka hrvatima. Bilo je najmanje 10 igraca koji su u odnosu na Djordjevica "profesori" kosarke. I ako to ne garantuje da bi bili dobri treneri.
    3 Motivator. 2019. je a covek za motivaciju koristi retoriku iz 90ih. Zao mi je ali klinci to ne razumeju i dosta nam je rovova, bojnih polja, samaranja i slicno. Spanci i Argenrinci su nas uz osmeh oducili od kosarke.
    4 Nemanje one stvari da se preuzme odgovornost za postupke koje povlaci kao vodj a uticu na zivote i karijere drugih ljudi je jos jedna karakteristika ovog coveka i vremena u kom je zaglibio.
    5 on je faca samo ovde i nigde vise, cak ga sad posle ovoga, na pevenstvu, prozivaju trenerski mag.
    6 ceo svet se pita sta on to radi??? Oba pomocna trenera su profesionalni skolovani treneri a on je pametniji zato sto je dao trojku hrvatima
    7 kult licnosti, to nas je upropastilo
    ....
    Sasa Djordjevic je personifikacija ovog drustva, njegovih ratnickih izleta i odsustva odgovornosti i strucnosti.

    Sve je stalo u jedno ime Sale NACIONALE
    (skini nam se sa penzionog spiska, 10. septembar 2019 23:59)

    # Link komentara

  38. Kasno saznajem za ovaj debakl....strasno...ovi Plavi izgubili...od ekipe na nivou Borac Cacka,eeej...Na sve nacine sam se sklanjao da negledam ni trenutak ove lakrdije da nebi u zemlju propao i slucajno pomislio da iz ovog moze izaci neko dobro.Promeniti svete crvene dresove nekakvim nostalgicnim komunistickim,sramota nad sramotama i to u tajnosti ,krisom,sakriveno od javnosti samo odabrani su to znali i sve ostale dovesti pred svrsen cin.Procitajte saopstenje Zvezde u to vreme i sve ce Vam biti jasno...Da li iko moze da zamisli da se neka druga zemlja odrekne svoje boje npr.Francuska proglasi kao prvu boju crvenu,ili Portugal prvu boju narandzastu..
    ejjj pa sta bi Danilovic,Djordjevic i Tomasevic tek uradili sa zastavom stavili petokraku...Takvi neobrazovani likovi bez dana skole su zaseli na najodgivornije pozicije,strasno...pa nije to teren i trcanje za loptom i sutiranje na kos rodjaci!
    (urke, 10. septembar 2019 23:58)

    # Link komentara

  39. Kriv si ti sto nisi poveo Kalinica koji jedini igra odbranu! Hvala ti za sve ali vreme je za novog selektora!
    (Boki, 10. septembar 2019 23:52)

    # Link komentara

  40. Da li je tebi Sale jasno da ti za sve ove utakmice od priprema nemas uigranu petorku? Pa sta si uopste radio za svo to vreme?
    (Saldatore, 10. septembar 2019 23:49)

    # Link komentara

  41. Zašto ste tako nestrpljivi? Podneće čovek ostavku sigurno.
    (Moca, 10. septembar 2019 23:44)

    # Link komentara

  42. Da ne beše one sulude trojke Avramovića Austriji, ne bismo sada ovo ni pisali.
    Provukli smo se u zadnjem meču pobedom protiv Izraela. Ni ta pobeda nam ne bi pomogla da ih Gruzija i Nemačka ne pobediše iako njima samima ona nije trebala. Nemci se davno kvalifikovali a Gruzija davno otpala.
    Toliko o Saletu motivatoru.
    Ameri zahvaljuju Bogu na pomoći...
    (SrbEUin, 10. septembar 2019 23:44)

    # Link komentara

  43. Ne, nego će Jokić da bude kapiten, čovek koga su jedva ubedili da igra za reprezentaciju.
    To je bila najveća greška. Za reprezentaciju treba da igra samo onaj ko želi. Baš kao što ,recimo Luis Skola još uvek želi da igra za svoju reprezentaciju.
    (Marvi, 10. septembar 2019 23:41)

    # Link komentara

  44. Ovo NE SME da se zavrsi sa par usputnih izjava nekim movinarima!!
    Detaljan izvestaj i analizu da vidimo!!! Sta? Kako? Zasto? Detaljno i bez skrivanja... jako je vazno da mi kao “Kosarkaska nacija” otvoreno i detaljno razgovaramo o svim greskama... Velika je nasa kosarkaska tradicija da bi se tako olako ranjena predavala dalje buducim generacijama... ako ne dokucimo zasto su ucinjene sve greske- ponovice se i onda ostadosmo bez zlatne tradicije... osiromaseni... ne smemo dopustiti da nam bilo ko OSIROMASI buduca pokoljenja!!!
    (rece mi jedan covek, 10. septembar 2019 23:39)

    # Link komentara

  45. Šta god da se desi, šta god da uradite sad ili sledeće godine, ili bilo kad , nikada vam neću oprostiti ovakav kukavičluk, nesposobnost i sramotu koju ste nam servirali u poslednja 3 dana, a naročito danas.
    Došlo mi je se izbodem i da vrištim zbog Đorđevićevog pogleda kao da je s Marsa pao, a o igračima osim Bogdanovića koji imaju hrabrosti manje nego neka srednjoškolska ekipa.
    Ne mogu ceo dan da se oporavim od ovakvog poniženja.
    Potop...
    (i love bg, 10. septembar 2019 23:38)

    # Link komentara

  46. Ajde budi sad frajer i, posto sam kazes da si prvi krivac, daj ostavku. Vreme je da dodje neko nov, svez.

    Da si osvojio prventvo sa tvojim postavkama, sa dva teska centra u igri kad nas protivnici sibaju trojkama i brzinom, bio bi suvi genije za basket.

    Ovako, tvoje inovacije nisu proradile i ti jesi prvi krivac

    Postujem sve sto si uradio kao trener i igrac, ali vreme je...
    (kidejo, 10. septembar 2019 23:11)

    # Link komentara

  47. Daj otkaz posto si ti jedini krivac
    (Sashko, 10. septembar 2019 23:11)

    # Link komentara

  48. (PsychoTheRapist, 10. septembar 2019 20:40) to ti je neka obrnuta psihologija.naš pad ponovo kreće dolaskom danilovića na mesto predsednika saveza.prvo mu je bilo da crvene srpske boje zameni nekim skoro crnim.iz šampiona srbije i aba lige đorđević nije zvao ni jednog igrača čak ni na širi spisak.tu su sigurno morali biti dobrić,davidovac i simanić.u kakvom je psihološkom stanju bio vasa micić,potpisujem da bi od njega duplo više ekipi koristio i filip čović na mestu pleja.đorđević je otpisao i kalinića i nedovića.kako mu bilo ko drugi može biti kriv za ovaj nesuspeh osim njega samog
    (slobinator, 10. septembar 2019 21:20)... auuuuu! Vrati se na stadion! Hala nije za tebe druze.
    (Metropola, 10. septembar 2019 23:07)

    # Link komentara

  49. @stefan, ma zamisli. Evo namestio sam se pa probaj da udariš, ali gledaj da me oboriš jer ako ne uspeš iz prvog onda očekuj uzvratni, a ja nisam klinac.
    Elem, ti nepobedivi Ameri su u tvojoj glavi nepobedivi. Ako se tako postaviš onda je i panj nepremostiva prepreka.
    (rebro, 10. septembar 2019 22:56)

    # Link komentara

  50. Ako te ubijaju trojkama pa valjda onda branis da sutiraju te trojke????? NEMA LAKOGA KOSA to je prvo sto te trener nauci.
    (Daeki001, 10. septembar 2019 22:36)

    # Link komentara

  51. Gubimo i za 5. mesto. Mi smo u totalnom kanalu sa samo 3 igrača koja daju neki realan doprinos igri i pročitani kao knjiga.
    (NekoKo, 10. septembar 2019 22:30)

    # Link komentara

  52. @miki
    Tačno je da Djordjević nije trener na najvišem nivou, ali definitivno nismo bili najkvalitetnija ekipa na SP.
    (Tom Waits, 10. septembar 2019 22:24)

    # Link komentara

  53. @Sibirac Bravo! Našao si način da ti objave komentar. Meni nije uspelo.
    (xy, 10. septembar 2019 22:13)

    # Link komentara

  54. Birča starter u svim dosadašnjim utakmicama, ovde ni minuta...
    (Tumbarajko, 10. septembar 2019 22:11)

    # Link komentara

  55. @rebro
    Ne, srebro se osvaja u polufinalu, a zlato se gubi u finalu.
    (Zaphod Biblbroks, 10. septembar 2019 22:09)

    # Link komentara

  56. Ko visoko leti nisko pada! Sveti kad bi se zezali narod danas dozivljava tragediju jer tripuje da je najbolji i najjaci. Prva ekipa sa centrom i cas kosarke sto se znalo. Dva mjeseca sam ranije igrao da serbi nece uzeti medalju nijednu. Nikad sporija ekipa troma. Pola igraca u aba ligi ne bi imalo status lidera. Ali zato ego do neba jer mi smo serbi. I uvijek pucate zbog toga. Jokic je prosjek. Nba je druga prica. Bogdan kojeg dizete u nebo je dobar momak i igra napad ali mu treba objasniti da kosarka nije rukomet i da mora i da cuva nekoga. Preko 50 poena se prima u dvije utakmice preko njega direktno. Trener najmanje kriv. Zvao je najbolje sta ima. Ali je nedovic morao biti u ekipi! Krivi su umisljeni igraci koji ne zele da se saviju u koljenima. Ohladite glavu i uzivajte nije smak svijeta ako serbi gube kosarku. Mozda i bolje jer bi vas amerikanci oducili od kosarke sa ovim tempom koji ima ekipa.
    (nikola, 10. septembar 2019 22:09)

    # Link komentara

  57. Izgubio od Slovenije koja je igrala čitavo 2P bez Dončića i Dragića. Sada u 1/4 od Argentine. Svaka čast za igraku karijeru ali dosta demagogije, 13 godina si trener bre i nikakav uspeh.
    (kupi prnje, 10. septembar 2019 22:05)

    # Link komentara

  58. Covek bukvalno nema obraza.

    Izgubio je finale od Slovenije, ej Slovenije.
    Na olimpijadii svetskom srece u zrebu kao nikad, sve mu se otvorilo. Jedva prosao kvalifikacije za SP, uz duzno postovanje sto sve zvezde nisu igrale. I ove ga pobedi Skola od 40 godina.

    Imamo najbolji tim posle 30 godina i ispadnemo. U z a s
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (drmr, 10. septembar 2019 17:12)

    Gluplji komentar nije napisan u istoriji i ovo besna rulja lajkuje. Najbolji tim u zadnjih 30 godina? Pa koliko imas godinica? Ne vise od 11.

    Svaka cast momcima, desavaju se lose partije, losa forma, greske trenera. Posle 3 srebra za redom, pogotovu na evropskom sa 3. timom, ko pljuje ove momke treba u zatvor da ide. Sraman narod koji nikad nije bio uspesan ni u cemu pa ocekuju da neko drugi pobedjuje ceo svet kako bi njima ulepsao 2 dana pre nego sto se vrate u svakodnevnu bedu i nemastinu.
    (abvgd, 10. septembar 2019 22:04)

    # Link komentara

  59. Đorđević bez ikakve energije, žara i motivacije. Gde je to nestalo? Setite se bilo kog tajmauta Dude Ivkovića, pa on kad se prodere u momentu se trgnem i preplašim.
    (npkz, 10. septembar 2019 22:04)

    # Link komentara

  60. @Kole, srebro se ne osvaja već se gubi. Zlato se osvaja, a i bronza eventualno, a srebro je utešna nagrada u finalu gde se igra za zlato. Niko se ne bori za srebro.
    (rebro, 10. septembar 2019 21:34)

    Nalupao bi ti par samara onako da ti se zavrti u glavi... Ameri su nepobedivi i ta dva srebra su zapravo zlato
    (stefan, 10. septembar 2019 21:56)

    # Link komentara

  61. Odlazi
    (Falcao, 10. septembar 2019 21:56)

    # Link komentara

  62. samo da pitam ,kad je doček
    (milutin grozni, 10. septembar 2019 21:53)

    # Link komentara

  63. Vodiš 4 centra i 2 beka (od toga Jović izuzetno spor) i čudiš se što ne možeš sa brzim Špancima i Argentincima da izađeš na kraj?! Zašto Kalinić nije išao? Njemu si objasnio sad objasni i nama!
    (Imay, 10. septembar 2019 21:53)

    # Link komentara

  64. Raduljica kapiten, eeeee, pa da'l je realan! Kapiten mora da bude Bjelica, Jokic ili Bogdan! Znaci najbolji, da povuku a ne igrac iz Kineske lige.
    (samo jako, 10. septembar 2019 21:52)

    # Link komentara

  65. Sale Djordjević je velikan srpske košarke i ne zaslužuje da bude ovako ispljuvan. Osim toga mislim da je ovaj naš tim precenjen. Ne vidim po kom to kriterijumu je naša ekipa jača od Španije ili Australije? Naši plejmejkeri ne mogu da se porede sa Rubiom ili Milsom, a na ostalim pozicijama izuzimajući Bogdanovića i Jokića i nemamo neke zvezde.
    (Tom Waits, 10. septembar 2019 21:16)

    све до видео, а ништа ниси схватио. Србија има квалитетније играче од свих екипа, па чак и Америке на овим првенству, али под Ђорђевићем су изгледали као просек нас последње две утакмице. у том грму лежи зец
    (мики, 10. septembar 2019 21:51)

    # Link komentara

  66. Ostavka, moralni čin!
    (Bankar, 10. septembar 2019 21:49)

    # Link komentara

  67. @Kole, srebro se ne osvaja već se gubi. Zlato se osvaja, a i bronza eventualno, a srebro je utešna nagrada u finalu gde se igra za zlato. Niko se ne bori za srebro.
    (rebro, 10. septembar 2019 21:34)

    # Link komentara

  68. Hvala, ali dosta je bilo. Ako ikako uspemo da se kvalifikujemo za OI, Pešića na klupu sa Kokoškovim!!!! Jedina šansa da ovakav tim iole dobije šansu da pokaže šta može.... koliko je falio Teo, sada se vidi....
    (lala, 10. septembar 2019 21:33)

    # Link komentara

  69. Prvo udba pa danilovc pa tomasevic pa tek onda djordjevic
    (MC, 10. septembar 2019 21:24)

    # Link komentara

  70. @glas razuma
    Šta si ti bio i šta si sad? Jesi bar nešto u pokušaju?
    (Simens, 10. septembar 2019 21:24)

    # Link komentara

  71. Ocigledno je da smo tamo gde spadamo sa Angolom i ostalima.
    (trt, 10. septembar 2019 21:21)

    # Link komentara

  72. (PsychoTheRapist, 10. septembar 2019 20:40)
    to ti je neka obrnuta psihologija.naš pad ponovo kreće dolaskom danilovića na mesto predsednika saveza.prvo mu je bilo da crvene srpske boje zameni nekim skoro crnim.iz šampiona srbije i aba lige đorđević nije zvao ni jednog igrača čak ni na širi spisak.tu su sigurno morali biti dobrić,davidovac i simanić.u kakvom je psihološkom stanju bio vasa micić,potpisujem da bi od njega duplo više ekipi koristio i filip čović na mestu pleja.đorđević je otpisao i kalinića i nedovića.kako mu bilo ko drugi može biti kriv za ovaj nesuspeh osim njega samog
    (slobinator, 10. septembar 2019 21:20)

    # Link komentara

  73. Pokusaj da ih trgnes i da bar obezbedimo OI, pa kad se vratis u Beograd povuci se sa tog mesta. Nista ne treba raditi na silu i pokusavati nesto sto ne ide, vreme je za novog selektora.
    (Nebojsa, 10. septembar 2019 21:19)

    # Link komentara

  74. kakvo podmladjivanje u repki treba da igraju najbolji u tom trenutku,primer skola,gasol.teodosic je morao igrati,kalinic vec ima dosta iskustva i stub je ODBRANE,nije uklopio raduljicu i jokica i bobija,mislim na njihovu rotaciju.morali smo ici na sigurno,uigrano,mnogo je lutao u igri.arg i esp su stvarno lepo odigrali njihova klasika.mi lutamo,jako smo daleko od neke igre koja se bez tea razbila.
    (ns boy, 10. septembar 2019 21:19)

    # Link komentara

  75. Kaže se podnosim ostavku a ne svi smo krivi. Ti legendo nisi za trenera reprezentacije, a nisi ni za neke ozbiljnije klubove pošto su te pedalirali mnogo puta. Imao si vrhunske igrače sa kojima nisi znao šta ćeš. U napadu su stajali zato što im nisi crtao akcije, svi su samo čekali neke solo varijante. A u odbrani katastrofa 54 poena poluvreme ej kao protiv Slovenaca u finalu EP. Ni jednu bitnu tekmu koju smo gubili nisi preokrenuo od kada si selektor nego tako pustiš niz vodu pa će možda da im stane šut. I onda kaže svi smo krivi. Budi frajer i podnesi ostavku.
    (boban, 10. septembar 2019 21:17)

    # Link komentara

  76. Sale Djordjević je velikan srpske košarke i ne zaslužuje da bude ovako ispljuvan. Osim toga mislim da je ovaj naš tim precenjen. Ne vidim po kom to kriterijumu je naša ekipa jača od Španije ili Australije? Naši plejmejkeri ne mogu da se porede sa Rubiom ili Milsom, a na ostalim pozicijama izuzimajući Bogdanovića i Jokića i nemamo neke zvezde.
    (Tom Waits, 10. septembar 2019 21:16)

    # Link komentara

  77. Legendo ne brini,rezultati tvoji govore sve, tri srebra za 6 godina,super je to! Glavu gore!
    (Kole, 10. septembar 2019 21:15)

    # Link komentara

  78. Kalinic najvise.
    (Toto-ko-tunjo, 10. septembar 2019 21:13)

    # Link komentara

  79. Мислим да ово може за неке будуће дане да уђе у уџбенике за тренере,како не треба поставити екипу.Тиха језа !
    (Рокер један са Мораве, 10. septembar 2019 21:13)

    # Link komentara

  80. @Kriticki Mislilac
    Slazem se sa vama, trebalo bi razmisljati u tom pravcu, valjda je u KSS zdravija atmisfera nego u FSS tako da se napravi pravi izbor, a ne neki poslusnik da se dovede koji je operisan od struke i pedagogije
    (Demar Derosan, 10. septembar 2019 21:11)

    # Link komentara

  81. Budi muško i odi dostojanstveno. Bio si odličan igrač i trener u pokušaju.
    (glas razuma, 10. septembar 2019 21:07)

    # Link komentara

  82. Izvukli se Ameri. Bobi bi ih pojeo...
    (ja, 10. septembar 2019 21:04)

    # Link komentara

  83. Mislim da je vreme da se Kari vrati na trenersku klupu. Saletu veliko hvala za sve što je učinio do sada.
    (Blizanac72, 10. septembar 2019 21:01)

    # Link komentara

  84. Zeljka Obradovića za selektora i verujte da bi se osvojilo zlato....
    (vladica, 10. septembar 2019 21:01)

    # Link komentara

  85. Sale, nisi to za ovo ....Svaka cast na armosferi ali savremena kosarka je vise strategija nego igra ......!
    (ljuba, 10. septembar 2019 21:00)

    # Link komentara

  86. (Limar nece doci., 10. septembar 2019 18:34)

    Kakve rezultate? Tri srebrne medalje, EP, SP i OI? To su njegovi rezultati na zadnja 4 velika takmicenja. To su losi rezultati? U najmanju ruku, ti nemas pojma sta govoris, ziv bio pa video, ako Sale ode, dolazi neki kosarkaski Krstajic, pa ce onda definitivno sve da bude na svome mestu...
    (PihtijaTheGreat, 10. septembar 2019 19:09)

    Za tvoju inf. ima trenera koji su se u klupskom takmicenju mnogo dobro pokazali i dokazali.
    Sta je uradio kao klubski trener ?
    Ti pojma nemas jer ne razlikujes poziciju trenera reprezentacije u kojoj igraju najbolji igraci iz evrope i gde jednostavno uspeh mora doci i poziciju u klubu gde umece dolazi mnogo vise .
    Kako je Saleta, Kokoskov stavio u mali dzep i odrzao mu cas kosarke, sa slabijim i polu anonimnim timom, zaboravio si.
    Zato nam i jeste tako, ako je nekad neko nesto uradio, onda mu to daje za pravo da moze i da gubi i gresi u buducnosti.
    U ozbiljnom svetu, dok imas rezultate i dok pobedjujes tu si gde si, prvi kiks nema te vise, dolazi drugi.
    (Limar nece doci., 10. septembar 2019 21:00)

    # Link komentara

  87. Ej buraz ti si nagovijestio kako ćeš I Amere dobiti unaprijed! Sada su svi krivi. Ko visoko leti........
    (Jazz ba, 10. septembar 2019 20:59)

    # Link komentara

  88. Svaka čast Saletu i hvala mu za sve što je uradio za našu košarku, pogotovo u poslednjih par godina. Poslednja dva poraza reprezentacije su isključivo njegova i celokupnog stručnog štaba. Jednostavno se nisu pripremili za Špance i Argentince. Igrači su igrali kako su igrali šta je tu je...falila su 2-3 igrača (Teo, Gagi, Kalina)...možda bi prošli bolje, možda isto...Sad je gotovo.
    Mislim da bi reprezentaciju trebalo da preuzme Igor Kokoškov koji je i sam skoro izjavio da bi voleo da vodi reprezentaciju Srbije.
    (Kritički Mislilac, 10. septembar 2019 20:56)

    # Link komentara

  89. Sram vas bilo!!!Kakva ostavka?On je car,bad carevima.Pitam vas :Kakvi biste vi bili treneri,da imate suflere iznad vas ?
    (ja, 10. septembar 2019 20:55)

    # Link komentara

  90. U sportu ti se može osvetiti puno stvari, ali 2 pogotovo ; 1) potcjenjivanje i 2) kalkuliranje. Već su se vidjeli u finalu, a da bi se izbjeglo Amerikance, nisu zagrizli protiv Španjolske.
    (djedmedjed, 10. septembar 2019 20:48)

    # Link komentara

  91. premorio si igrace sale. priznaj!
    (Sinonim za sonatu, zapamtite to ime, 10. septembar 2019 20:10)

    Premorili su ovi preplaseni, Jovic, Lucic i Guduric, nosioce upornim vracanjem lopte. Stoje sami na sutu i vrate loptu Bogdanovicu ili Jokicu, mada i kad sutnu srecni smo ako obruc pogode jer mozda bude skok u napadu.
    (Аспера, 10. septembar 2019 20:47)

    # Link komentara

  92. hvala svim igracima jer su dosli i za srbiju igrali i dali sve i koliko su mogli..a sad sto je trener ego manijak i sto mu protiv ekipe koja nema centra ne igra najjaca centarska dvojka maltene na svetu bobi i jokic..to je stvar zbog koje covek nema vise sta da trazi na klupi ..treneri spanije i argentine su ga odvalili !!!!
    (bg, 10. septembar 2019 20:46)

    # Link komentara

  93. ma sve je to super. Ali da naši sve vreme igraju " čoveka " u odbrani to mi nije jasno i to samo tebi mogu zameriti. Morala se odbrana menjati... malo pres, malo zona. Kad već gubimo menjas nešto da bi protivnika izbacio iz takta... Ali Sale ne.
    Što se mene tiče veliki si Sale ali mislim da je vreme za promene.
    (trabant, 10. septembar 2019 20:46)

    # Link komentara

  94. Podnesi ostavku
    (marko, 10. septembar 2019 20:45)

    # Link komentara

  95. Zasto imam utisak da vecina ovih koji hoce smenu DJordjevica zeli da vidi Covica na mestu predsednika KSS a na mestu selektora onda moze i Aca Lukas.
    (Joffrey, 10. septembar 2019 20:44)

    # Link komentara

  96. Prošla su vremena pravih, autoritativnih selektora....ostali su samo trend-seteri. Šteta, ekipa je bila nikad jača.
    (Kokan, 10. septembar 2019 20:43)

    # Link komentara

  97. Jel ova izjava znak da ce da podnese ostavku?Srbija mora da bude uvek na prvom mjestu pa onda individualne zelje,a u ovom trenutku za Srbiju je najbolje da on podnese ostavku.
    (rep srpska, 10. septembar 2019 20:42)

    # Link komentara

  98. Tesko je to objasniti, valjda se rodis sa tim, sta znam. Covek ima srce pa ga povede valjda pobeda i uspesi svoje zemlje. A najgore je biti ravnodusan, pobeda i to je to, poraz i to je to. Od takvog stava nista crnje nema.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0

    Od tvog stava crnje nema. Sport shvataš kao rat, a ravnodušan si prema svakodnevnom užasu i gluposti koji ovu zemlju uništavaju već trideset godina. Tvoj stav je najcrnji, batice moj. I ti si našao nešto da prebacuješ Saletu.
    (Negativni, 10. septembar 2019 20:41)

    # Link komentara

  99. Prvo je bilo da se otjera Tole i doveli Kokezu zarad spašavanja srpskog fudbala a sad nam reprezentacije od pjetlića do seniora u bunaru, onda je bila priča da se otjera Dule jer je glavni vinovnik svađa i podjela u košarci pa se sad Čović svađa sam sa sobom (i predsobljem), istovremeno je bila priča da kad Zvezda bude dominirala u sportovima Srbije da će se bolje živjeti. Nisu rekli da su mislili na život i rad u Austriji, Njemačkoj i Skandinaviji, ali dobro.
    Sad je vrijeme da pometu Đorđevića jer nas je ukanalio sa tri srebra. Čudo smo od naroda, zlo zaboravljamo a dobro ne praštamo.
    (PsychoTheRapist, 10. septembar 2019 20:40)

    # Link komentara

  100. Ko što neko reče, ovo je Saletov put, i porazi su deo igre. Imao je Sale dosta vremena i da kroz kvalifikacije eksperimentiše, navikne neke mlade igrače na sistem igre i polako popunjava rupe. Bolje da je Simanić (ili neko drugi) išao umesto Birčevića ili Simonovića.

    Sad bi možda bio i red da se posao prepusti nekom drugom, da se ekipa malo razdrma, izgradi moderniji sistem, uvedu novi igrači. Moj favorit Dejan Milojević, on bi znao da iskoristi Jokića i da napravi igru s njim. Sale je uporno igrao isto i sa Jokićem i bez njega.
    (big, 10. septembar 2019 20:38)

    # Link komentara

  101. Samo ću reći da je falio jedan čovek, trener na terenu - Miloš Teodosić.
    (Baki, 10. septembar 2019 20:38)

    # Link komentara

  102. Srbiju u svim sportovima osim u vaterpolu treba da preuzmu stranici. Isto kao sto vise nismo u stanju da gradimo zgrade i pravimo puteve, tako vise nismo ni u stanju da napredujemo u sportovima, pogotovo fudbalu !
    (Tazo, 10. septembar 2019 20:38)

    # Link komentara

  103. Jesi delom kriv, ali ti treba pružiti još jednu šansu, iz neuspeha se mnogo uči.
    Sale je navikao da bude pobednik, sad je u novoj ulozi, ali mora se izboriti i pobediti ponovo.A i da ne bude na postolju ikada, uradio je više nego 99.999,% žitelja ove zemlje.
    Realno nekad smo mogli 3 reprezentacije da sastavimo,a sad pola, za to su krivi domaći treneri, a ne Sale.
    Sećam se kad je zapelo u nekoj tekmi '98 rešio je to Topić, a ne Bodiroga ili Rebrača, plej je bio Lukovski, centar Tomašević, bek Berić i svi su dali svoj doprinos u nekom trenutku....takve igrače više nemamo, menjaju ih Lendejl i Lesor.
    Samo bih zamolio Saleta da radi na sebi,uči, da shvati da je ponovo na početku i da se okruži boljim stručnjacima od sebe, a ne Nikolićem, Antonićem i Ilićem.Deluju kao sjajni ljudi, ali realno nema šta da traže na klupi jer nisu kvalifikovani.
    (Vredi se boriti, 10. septembar 2019 20:37)

    # Link komentara

  104. Slao sam komentar više puta, ali ga nikako niste hteli objaviti. Vrv vam se ne sviđa konotacija.
    Sale i ceo savez i svi igrači su znali (ja sam saznao baš na ovom portalu, od forumaša), da je Vasina majka teško bolesna, i da je na samrti. Vode igrača sa najtežim mogućim problemom da bude kreator igre. Sramota. Totalno neprofesionalno prema takmičenju i okrutno i bezobzirno prema igraču. Kakvog je to uticaja imalo na tim videli smo.
    Morao je da uvede nekog drugog, na pr. Nedovića ili koga god, i to još od priprema. Ekipa bez bekova... Da li još iko pomišlja da može do rezultata?
    Plan igre katastrofalan. Odbrana takođe. Trpali nam trojke i prolazili kroz reket ka ona šetalištu. Dve stotke u najvažnijim mečevima.
    Krajnje neorganizovana i neozbiljna igra u oba pravca.
    Motivator je samo blenuo. Za njega je sve tonormalno.
    (SrbEUin, 10. septembar 2019 20:28)

    # Link komentara

  105. Polako sale svi učimo iz gresaka
    (super, 10. septembar 2019 20:27)

    # Link komentara

  106. EP finale stigli i poveli protiv SLO,izgubili...Danas ,stigli i poveli protiv ARG,rutiski izgubili... Tu trener pravi razliku. Da mu je znanje vece od EGA bili bi prvaci,na zalost obrnuto je.. Sto je nejgore on je sjajno vodio Srbiju dve godine,ali onda kao da se uobrazio i poceo neki inat da sprovodi..Hvala mu za sve,ali misli da bi trebalo da se ugleda na Nikolu Grbica i ode!!!
    (satelit, 10. septembar 2019 20:22)

    # Link komentara

  107. Nekim zvezdama i vrsnim poenterima ni trener ne predstavlja nista-pa puna je NBA trenera statista.Mi i imamo NBA i ostale vrsne igracke zvezde tipa Hardena,Lebrona...Ili ipak nemamo?Hahah Zato nije trener sve kriv,krivica je zajednicka,moraju da uce,kako su zajedno uspeli sada su zajedno i pali.Sasa nije sam doneo odluku o ne pozivanju nekih igraca.I sa njima bi tesko bilo drugacije.Omele su nas i dve povrede.U sportu je potrebno umece a i sreca.Momci su se pogubili i Sale uz njih,neki ce otici posle ovoga al nacin na koji ih komentarisemo je nezahvalan i ruzan.Ima tu raznih pozadina.
    (Laik, 10. septembar 2019 20:20)

    # Link komentara

  108. Ima li neki psiholog ovde i dr ds nam rasvetli "sluchaj bjelica"? Posto ga nisam nikad gledao pre nba kakav jebon igrac bio i kako je bio mvp
    (Pop, 10. septembar 2019 19:38)
    21
    Bjelica je naš najbolji igrač gledajući ukupan učinak u napadu i odbrani kad njega ne ide po pravilu gubimo
    (g, 10. septembar 2019 20:20)

    # Link komentara

  109. neka nam je Bog u pomoći..
    (miks, 10. septembar 2019 20:19)

    # Link komentara

  110. TI SI KRIV, OD TEBE SVE POLAZI!!!
    (Aleksandar, 10. septembar 2019 20:19)

    # Link komentara

  111. Hvala ovim igracima za sve sto su do sada uradili i sto su nas godinama unazad cinili ponosnim sto smo SRBI. Ali ono protiv Spanije i ovo danas je licilo na gomilu ljudi u plavom dresu koji kao da su jutros prvi put uzeli loptu u ruke (osim Bogdanovica za njega kapa dole). Nisu oni krivi, tu je “strucni” stab koji je morao da ih dovede u red i da ih spremi za utakmicu, ali hladnokrvni Djordjevic je bio izgubljen kao alisa u zemlji cuda, neobjasnjivo. Bez ideje, bez strasti, bez energije, bez napada, bez odbrane. Izgleda kad nema Tea nema ni igre. Nazalost ali sramota!
    (xaos, 10. septembar 2019 20:16)

    # Link komentara

  112. Vidi ga ovaj lesabre plagijarise mi nik i lupeta gluposti. Ne mogu da shvatim ove Djordjeviceve Svedoke, sve sam lepo izneo jos i pre ovog debakla.. covek je legenda nase kosarke, jedan od najboljih Evropskih kosarkasa svih vremena i faca ovako. Ali je isto tako teski egoista, uzasno tezak za saradnju lik i covek koji kao trener objektivno nije dorastao zadatku. Sto konstantno dokazuje u reprezentacije, cim je neka teza utakmica i cim se lomi.

    Dajte ljudi, opametite se vise, ne radi se ovde o navijackim ili bilo kakvim drugim podelama, radi se o tome da nam jedan covek svojom svojeglavoscu unistava citavu generaciju a svi su previse fini da ga u tome sprece...
    (Sabre, 10. septembar 2019 20:14)

    # Link komentara

  113. Nemamo ujednacen tim jer nemamo kvalitene bekove i plejeve sem Bogdana koji nije plej.Jovic jeste dobar al sut los,skupljaju sa njega,kao i sa Micica.Lucic gine u odbrani al sut za tri ocaj,simon takodje i jednostavno su skupili oko centara i zaustavili nas.Beli da je pogadjao trojke mozda bi malo razvukli odbrane Spanije i Argen.Falio je Teo kao kao niko,njegov piknrol,Bkgdan bi imao veci prostor,plus Teov sut i to bi bilo to.Ovako nije moglo
    (blaza, 10. septembar 2019 20:14)

    # Link komentara

  114. Bolje bi prosli da smo doveli Melouna iz Denvera da nam bude selektor. Deluje kao dobar čovek razume košarku sigurno bi mu bila i čast da vodi reprezentaciju koja je u svojoj nekada slavnoj istoriji bila 5 puta svetski šampion, i ima lep odnos sa igračima pogotovu sa Jokićem. Igrali bi brzo atraktivno a druge reprezentacije bi se pitale kako da sačuvaju Jokića i Bogdanovića.
    (Denver, 10. septembar 2019 19:46)

    @denver
    govorim vec god dana da je Meloun prava opcija! on je napravio Jokica. niko drugi. on bi laganica osvojio zlato sa nama. pa djordjevic nije izvukao 50% iz jokica. samo bez onih prica evriopska I americka kosarka. kao jokic nije isti igrac u evropi. jokic sa melounom I bez melouna je drugaciji igrac, a ne u evropi I van nje.
    (Sinonim za sonatu, zapamtite to ime, 10. septembar 2019 20:12)

    # Link komentara

  115. Osvrt na problematiku oko Jokica...
    Ne mozes da dajes igracu 15ak min celo prvenstvo da 90% igra van svoje pozicije i onda kao poslednji mec aj igraj ti sad 30min, ceo mec na poziciji centra i aj budi lider i pobedi Argentinu. Morao je Sale da igra od ranije sa slicnim postavama (ocigledno moze) jer da ovi useri nisu toliko ubacili sve sto su sutnuli + sudije, mozda bi  ih nekako i dobili ovako anemicni i uspavani, poplaseni. Igrac i petorke moraju da dobiju vreme za uigranost i formu u pravo vreme. Rubio npr je bio jedan od losijih do meceva sa nama. Ali ga je trener trpeo, davao mu minute, loptu i organizaciju u ruke i gle cuda... utakmica bitna, eksplodira on i skoro mas sam ponedi. hmm...
    (Pera Ždera, 10. septembar 2019 20:11)

    # Link komentara

  116. premorio si igrace sale. priznaj!
    (Sinonim za sonatu, zapamtite to ime, 10. septembar 2019 20:10)

    # Link komentara

  117. Ne zaboravite da smo mi kao navijacka kosarkaska nacija jako zahtevni po pitanju svega u reprezentaciji a posebno smo “teski” pri prihvatanju selektora.
    Koliko imate potencijalnih trenera koji mogu da se pohvale kosarkaskom HARIZMOM koju hteli mi da priznamo ili ne svi prvo gledamo kada se prica o selektoru. Kokoskov? Koju harizmu on budi u vama? Zaboravite struku sada - ona je bitna ali dobro znate da je ne stavljamo na prvo mesto.
    Dobro da se zapitamo ko moze posle Saleta da ima veci autoritet ali znajte da pre trenerske struke treba da stavite nekoliko stvari: harizma, energija, patriotizam i uspomene koje sadasnji trener ostavlja kako na nas navijace tako i na igrace - dajte mi nekog boljeg od Saleta. Ja mislim da ga nema sada.
    (stole, 10. septembar 2019 20:10)

    # Link komentara

  118. Dostigao si svoj limit kao trener ove reprezentacije, motivator si vrhunski, ali trener strateg jos uvek ne. Hvala i vidimo se opet. Nama treba zlato.
    (bojan 1982, 10. septembar 2019 20:10)

    # Link komentara

  119. Tako je Sale, gotivim te ali je vreme da odes. U finalu se videlo koliko fali Kalinic koji gine za reprezentaciju svaki mec. S? druge strane poveo si neke balerine koje za reprezentaciju igraju sa pola snage!
    (Boki, 10. septembar 2019 20:09)

    # Link komentara

  120. Moja puna podrska kosarkasima. Mediji su izvrsili veliki pritisak na igrace o zlatnoj medalji. Ti momci su u mesec dana pobedili 2 puta Litvaniju, 3 puta Italiju, pa Grcku, Tursku, Francusku,Portoriko. Izgubili su od raspolozenijih a mozda i kvalitetnijih reprezentacija. Svi su oni mogli kao vecina Amera da otkazu i lepo odmaraju
    (lebron, 10. septembar 2019 20:09)

    # Link komentara

  121. Hocemo Moku !
    (Kica i Praja, 10. septembar 2019 18:37)

    Bravo, evo da neko napise i nesto pametno. Sale ce verovatno dati ostavku jer je moralno da posle ovoga sa ovakvim timom preuzme sve na sebe. Bio kriv ili ne, nije bitno ali je u interesu kosarke. Takodje i rukovodstvo KS Srb treba da se zapitaju sta rade i kako rade. A mi, cudan smo narod. Imamo Moku Slavnica koji je cudo od coveka. Pa cekaj bre? Aca Nikolic je sedeo na klupi ko god da je bio selektor ili su bili tu da se nadju. A mi odbacujemo ljude kao krpe. Zasto ne bi mogao Moka da se nadje. Ja znam kako bi on reagovao, ne protiv Argentine, nego protiv Spanije. Nemogu da verujem da cu ovo napisati ali pogledajte kako je Aca Petrovic (koji nije moj omiljen lik) odreagovao i to za repku Brazila, ej? A ovak kao da je na crvenom tepihu i dodlei Oskara. E pa ne vodi se tako reprezentacija. Nekada moraju da se urade i radikalne stvari.
    (Petrovic i Brazil, 10. septembar 2019 20:09)

    # Link komentara

  122. Kjudi, mi bolje igrace nemamo.
    Sto je jos gore, mi ni boljeh trenera nemamo, osim ako ako se negde ne nbadju pare za Kokoskova, u to sumnjam.

    U sustini bazicni problem nase kosarke je to sto su nasi igraci i treneri preskupi za nas, nasu zemlju ligu i reprezentaciju. Zato ih je sve manje i kvalitet ce polako opadati.
    (skupoca brata, 10. septembar 2019 20:06)

    # Link komentara

  123. Saletova greska, nema sta. Preuzece on odgovornost i podnece ostavku. To je u redu, greske se desavaju. Neko je spomenuo Kokoskova, slazem se, on bi bio sjajan za nas sada. Ne znam koliko je zainteresovan. Steta jeste, greota jeste, ali pljuvati Saleta ili igrace je odsustvo razuma i kucnog vaspitanja.
    (milan, 10. septembar 2019 20:04)

    # Link komentara

  124. mi imamo jak tim hahaha joj sta sve necu procitati
    .Ovde trenutno osim Bogdana niko ne zna da igra kosarku.Nba Jokic profesor beli Bircevic trojkas Guduric ajde molim vas dobro smo i dovde stigli sta vam je.Treba priznati da mi nismo nikakvi favoriti bili cak ni u prvih pet i da se digla euforija da smo mi najjaci pa ovaj tim Usa bi nas odvalio 30 razlike da smo prosli.Velika greska je sto smo igrali mnogo prijateljskih utakmica i negde smo ispucali se i nasu zelju za medaljom pa kad smo naleteli na jace pukli smo jer smo bili zasiceni vec.A druga greska je sto salo nije uspeo da ukomponuje nba Jokica sa ostatkom ekipe.Jednostavno oni nisu znali da igraju sa Jokicem i to je to sem Bogdana koji igra za sebe i sasije uvek po 30pts.
    (boki89, 10. septembar 2019 20:04)

    # Link komentara

  125. Cuti neznalico, pokrij se usima i magla.
    Balkanski standardni sportski harakiri, krenuli se diviti sami sebi nakon pobeda nad Angolom i Filipinima. Cim su dosli ozbiljniji protivnici sve se videlo, kako si birao igrace, koliko imas uticaja na njih a o taktici i tvojim trenerskim kapacitetima je smesno i raspravljati. Dok je igrao Teodosic pokrivao je tvoje neznanje svojom virtuoznom igrom i uticajem na kolege, sad bez njega u ekipi se pokazalo kolika si neznalica.
    (kvisko, 10. septembar 2019 20:03)

    # Link komentara

  126. Šta se čudite,ako pratite košarku mogli ste da vidite da Srbija igra staromodnu košarku,bez ijedne nove akcije,sve kao i pre 5 godina.Čak i da je igrala najbolja selekcija ne bi pomoglo.Sale"nacionale"nema blage veze,ovo je otkaz ko "Kuća".
    (Sever, 10. septembar 2019 20:03)

    # Link komentara

  127. Ovo je vec vidjeno, Obradovic je mogao da ga posavetuje
    (nadoveza, 10. septembar 2019 20:02)

    # Link komentara

  128. Ahhahaha hahahahha pa opet hahah hahaha. Sportska sila vracena na tvornicke postavke. Osvojili bi prvenstvo da su vam do finala bili protivnici Portoriko, Ceska i ostale sile. Oni ce dobit Usa koja je jedina istinska sila u ovom sportu
    (Zlatna generacija ha ha ha, 10. septembar 2019 20:00)

    # Link komentara

  129. Greota da sa ovakvim jokicem i bogdanom nismo igrali kako smo mogli...
    (petarczv, 10. septembar 2019 20:00)

    # Link komentara

  130. Sale, da se ne ljubimo...
    (Pomalo, 10. septembar 2019 20:00)

    # Link komentara

  131. desilo se,kako je tako je
    Sale Djordjevic je kralj
    (sasa, 10. septembar 2019 19:59)

    # Link komentara

  132. “Svi smo krivi za ovo. Ja najviše”. E vidiš zbog toga nam ne ide na bolje. Moramo prvo da definišemo šta je to ovo. Da li je to loše tempiranje forme, nedostatak nekih igrača koji su možda mogli da budu u ekipi, preterano trošenje na pripremnim utakmicama, loša forma pojedinih igrača, ili preterano forsiranje nekih drugih....... kad to definišemo, onda idemo dalje, čija je odgovornost i ko i kako treba da snosi tu odgovornost. Ovako, kolektivna krivica i idemo dalje, ne.... tako ne ide
    (Milan, 10. septembar 2019 19:59)

    # Link komentara

  133. Nista ne brini, sada ce Danilovic da nas ubedi da je ovo dobro po nas, a Muta da je sve ovo normalno...
    Sujetan si i nisi dovoljno strucan za trenera.Dobar igrac, ne znaci i dobar trener.... ajde polako...
    (rale, 10. septembar 2019 19:57)

    # Link komentara

  134. Slusaj ti Aleksandre Djordjevicu, ja kad sam bio mladji sam znao po dva dana da pijem, da slavim pobede koje si nam ti donosio. Ulepsao si mi mladost u najcrnjim godinama za nasu Srbiju a ja cu to da pamtim dok sam ziv. Tu radost i srecu koju si nam ti donosio i ostali ne moze se recima opisati, generacije navijaca to ne dozive ali eto ja jesam. E vidis, zahvaljujuci tebi narednih deset godina moja deca to nece osetiti jer si ti uspeo sa ovakvim igracima koji imaju potencijala da uradis NISTA. Ja sam covek od 45 godina, sutra novi dan utakmice se necu ni secati, ali suza mojih dece i dece sirom Srbije hocu. Takvu nezainteresovanost i nedostatak zelje ja kod nasih kosarkasa i trenera nikad nisam video, a to boli, ne poraz.
    (Predrag, 10. septembar 2019 18:50)

    Slika i prilika navijaca iz Srbije. Frustracija. Pazi ti to, takve "radosti" u "najcrnjem" vremenu u Srbiji. Jos sada deca nece moci da dozive tu ogromnu radost. Ali, ovo je ljudi samo sport. Izgubis, cestitas protivniku i teras dalje. Pobedis, cestita ti protivnik i teras dalje. Svasta. Ja sam presrecean sto mi je dete danas napravilo u predskolskom cestitku, a sport.... poraz i to je to. Pobeda, super i to je to.
    (mr.wolf, 10. septembar 2019 19:14)

    Tesko je to objasniti, valjda se rodis sa tim, sta znam. Covek ima srce pa ga povede valjda pobeda i uspesi svoje zemlje. A najgore je biti ravnodusan, pobeda i to je to, poraz i to je to. Od takvog stava nista crnje nema.
    (Predrag, 10. septembar 2019 19:54)

    # Link komentara

  135. Ma kakav trener. Nema sa igrom nista trener. Na terenu je 12 igraca i oni se trude da daju kos. Problem je sto su igraci prosecni sem pojedinaca a kad blokiras te pojedince ostaje ti prosecan tim. Pa pogledajte samo bekovsku liniju. Blokiras Bogdana i zavrsio si posao. Ovi ostali ne smeju da sutnu na kos i kad sutnu bolje da nisu ni sutnuli. Ubodu po neku trojku ali ipak ne mozes sa takvim bekovima ocekivati neki plasman. Ja ne znam sta je sa onim Markom, kad ubode tu jednu trojku raduje se kao malo dete umesto da ih da deset. Jednostavno, nije do trenera, vec je u pitanju prosecan tim osim pojedinaca a ne mogu ti pojedinci da pobede utakmicu jer oni obicno bivaju dobro cuvani.
    (max, 10. septembar 2019 19:54)

    # Link komentara

  136. Nisi, krivi su drugi jer igraju.
    (Misko, 10. septembar 2019 19:53)

    # Link komentara

  137. Mi smo u finalu protiv Amera vec bili.
    Prije nego sto je sampionat poceo.
    Mozda je to najveci problem.
    Ta euforija koju su mediji napravili.
    Pa cak i kladionice nasjele na to.
    Kvota na spa je bila 4,5 a na arg cak 7.
    Srb samo 1,2.
    Neverovatno ali istinito.
    Rekao sam kolegi kockaru da su sanse 50/50.
    Tako je uvijek bilo na SP protiv tih ekipa.
    Oba puta je ulozio po 100 eura pa mi sad zahvaljuje.
    (Vlado, 10. septembar 2019 19:53)

    # Link komentara

  138. Nije sve gotovo, i dalje ima sanse da bijemo amere ako ih sutra francuzi izbacE!!! hahahhhahaah
    (Gagi, 10. septembar 2019 19:50)

    # Link komentara

  139. Tako i treba kad je Av sastavljao tim (Kalinić)
    (supa, 10. septembar 2019 19:48)

    # Link komentara

  140. Tacno, i zato - OSTAVKA!!!
    (ja, 10. septembar 2019 19:48)

    # Link komentara

  141. Bolje bi prosli da smo doveli Melouna iz Denvera da nam bude selektor. Deluje kao dobar čovek razume košarku sigurno bi mu bila i čast da vodi reprezentaciju koja je u svojoj nekada slavnoj istoriji bila 5 puta svetski šampion, i ima lep odnos sa igračima pogotovu sa Jokićem. Igrali bi brzo atraktivno a druge reprezentacije bi se pitale kako da sačuvaju Jokića i Bogdanovića.
    (Denver, 10. septembar 2019 19:46)

    # Link komentara

  142. Dal je moguce da je ipak sve namesteno i u fiba kao i u fudbalu?? Dali se i u drugim zemljama ovaku nerviraju i grizu oko sporta
    (Det, 10. septembar 2019 19:46)

    # Link komentara

  143. Je li ima neko 20€ na zajam?
    (singidunum, 10. septembar 2019 19:44)

    # Link komentara

  144. Iskreno, mi dve akcije napadačke nismo imali na ovom prvenstvu i uz lošu odbranu u ove dve utakmice to je to. Ostaje borba za OI, bar smo neki dobili lovu na kladionici! :)
    (Milovan, 10. septembar 2019 19:43)

    # Link komentara

  145. Ovo nam je bila najbolja sansa u zadnjih 10 godina da osvojimo zlato! E sad ...mozda zlato za nekih 50 godina. Ipak je ovo bruka na neki nacin. Jeste bilo euforije,nadmenosti malo,sto najvisa ocekivanja od nacije,medija,pa i samih igraca i staba. Ali, i kad te FIBA postavi za prvog favorita,izvini molim te...Stisni m..da i dokazi,potvrdi to na parketu,gini,bori se dok ne crknes i osvoji zlato. Jer kad imas na okupu ovakav jak tim, otvara ti se zaista sansa da osvojis prvenstvo. Ali posto nisi,cekaj jedno 50 godina pa ce mozda biti zlata. Jer mi igraca nemamo za buduca velika takmicenja!!!
    (Stevanbas77, 10. septembar 2019 19:41)

    # Link komentara

  146. izgubili od Slovenije, a on počeo da reklamira laško. videćemo sledeću reklamu.
    (Lepi Mara, 10. septembar 2019 19:40)

    # Link komentara

  147. Sale, hvala ti na svemu. Bio si i uvek ces biti gospodin. Za razliku od maloumnih srpskih navijaca. Daj ostavku, ne treba ti ovo.
    (baki, 10. septembar 2019 19:40)

    # Link komentara

  148. Biće bolje Legendo!
    (Srb, 10. septembar 2019 19:39)

    # Link komentara

  149. @ lesabre. Извини дечко али има нас који памте стара добра времена кад се лепо живело.И у та времена су се и победе и порази доживљавали лично.Проста је то ствар ко схвата, ми волимо спорт,дишемо спорт и живимо са спортом.Па погледај уосталом и ти као и други који овде просипају мудролије у виду "ради се за 250€"," гледај од чега ћеш да живиш" итд.како у богатим земљама људи пате и радују се због спорта.Истина је супротна ти си тај који не уме ничему да се радује,коме је сваки дан исти јер нема омиљени клуб и једва чека да почне утакмица,кад игра репрезентација онда у глави саставља тим,живи за медаљу и обећава себи да ће ићи пред балкон.Не бих синак никад мењао овај мој бол а камоли радост због победе са твојим животом.
    (Извини али немаш појма шта пишеш, 10. septembar 2019 19:39)

    # Link komentara

  150. Ima li neki psiholog ovde i dr ds nam rasvetli "sluchaj bjelica"? Posto ga nisam nikad gledao pre nba kakav jebon igrac bio i kako je bio mvp
    (Pop, 10. septembar 2019 19:38)

    # Link komentara

  151. Svaka čast tebi kao igraču i za sve što si kao košarkaš dao srbskoj košarci, ali kao trener si slab / nikakav. Nije dovoljno samo odanost Srbiji, treba proučavati protivnika i pripremiti taktiku. A o borbenosti i zalaganju igrača nebi gubio reči.
    (MiRa, 10. septembar 2019 19:36)

    # Link komentara

  152. Ostavka!
    (Boza, 10. septembar 2019 19:35)

    # Link komentara

  153. STA JE U OSNOVI BASKET ?
    ORGANIZACIJA IGRE . KO ORGANIZUJE IGRU NA TERENU ?
    B E K O V S K I P A R !!!!!!
    SRBIJA NIJE IMALA BEKOVSKI PAR I TIME NIJE IMALA IGRU ! Nijedan igrač u Srpskoj reprezentaciji nije preneo loptu na polovinu protivnika kvalitetno i kako treba (čitaj : MUNJEVITO i sa nekom IDEJOM U GLAVI). Srbija bez Teodosoća NEMA bekovski par ! Nema KIĆE ,MOKE, DJORDJEVIĆA , TEODOSIĆA - NEMA više takvih igrača koji su činili taj MAJTORSKI PEČAT naše košarke ! A nema ih jer nam bekove igraju strani igrači u našim najboljim klubovima . Mi više ne regrutujemo takve .....i ako nešto ne preduzmemo po tom pitanju KOŠARKA ĆE NAM UMRETI ! Mi danas igramo ružnu bezidejnu i staromodnu košarku . Mi upšte ne znamo ČEMU SLUŽI NIKOLA JOKIĆ kada nema niskih igrača iz prednje linije koji će činiti TANDEM sa njim ? Bekovi kad predju polovinu protivnika se odma ukopaju u mestu i zveraju bezidejno ili se kao kamikaze zatrče ka košu i ispale prema košu kao da je u pitanju "kamena sa ramena ili kao da nikad nisu šutnuli trojku sami bez ikoga u blizini ! Što se tiče selektora .... E kad bi vodio ekipu kao što je vodio loptu ....onako munjevito i nadahnuto ......
    (MPP, 10. septembar 2019 19:34)

    # Link komentara

  154. @A ja kad sam ovde pisao da Đorđević treba da ode još mnogo pre početka prvenstva dobio sam gomilu minusa. I drago mi je što smo ispali zbog onih koji su ga veličali, a nikad ništa nije osvojio kao trener i kao igrač nikad nije dogurao do NBA, već bio malo iznadprosečni igrač u Evropi kad je samo Balkan igrao košarke. Srbija neće videti medalju u košarci još dugo, ova generacija je bila najbolja u istoriji, mladi ne mogu da pobede Veliku Britaniju.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bum, 10. septembar 2019 19:22
    vise godina sam vam prica da je djordjevic nula od trenera, kao da mu je neki saban tata.
    (Beoman, 10. septembar 2019 19:32)

    # Link komentara

  155. Niko nije kriv,toliko vam je znanje.
    (Vojkan, 10. septembar 2019 19:30)

    # Link komentara

  156. Ma nema veze Sale, vazno da se igralo u plavim dresovima tebi voljene Jugoslavije.
    (Dragan, 10. septembar 2019 19:29)

    # Link komentara

  157. pa ostavka naravno, nije rodjen u fotelji, da vidimo nekoga ko je nesto i osvojio kao trener a ne vecito drugi
    (asd, 10. septembar 2019 19:28)

    # Link komentara

  158. Пратим кошарку још од 70-тих година...
    Прво, садашња репрезентација није "најјача на свету", "најбоља икад" као што су је неки навијачи и медији промовисали. Сећам се генерације: Славнић, Кићановић, Далипагић..., па генерације: Ђорђевић, Даниловић, Паспаљ... па Бодирогине генерације, итд. Те екипе су у своје време биле далеко боље од ове данашње. У чему је разлика? Све те екипе су имале изванредну спољну линију, данас то није случај. Можемо имати савршене центре, али без спољне линије се не може играти. То је прво...
    Друго, репрезентација је у Кину испраћена као главни фаворит и сви су очекивали само злато. Ја искрено нисам... (али сам очекивао бар неку медаљу). Играчи су се уљуљкали победама и хвалоспевима и млитаво су ушли у ове две задње утакмице, као да их мрзи, као да су их унапред добили. Сале није успео да их мотивише. На претходна три велика такмичења нисмо отишли као фаворити, али је Ђорђевић био тај који је мотивисао играче и освојили смо три сребра. Сада није успео да мотивише ове умишљене звезде.
    Сетимо се 1995. када су наши отишли на европско првенство у Атину (Ђорђевићева генерација), нису били фаворити и нико није ништа очекивао од њих... Они су изненадили све и дошли са златом!
    Изгледа да је нашим спортистима већи мотив за игру када су потцењени (као 1995) него када су прецењени (као 2019). Умишљене звезде...
    То је један од разлога овог краха...
    (sempervivum, 10. septembar 2019 19:27)

    # Link komentara

  159. zvezdas sam ali bilo je najbolje da je selektor bio OBRADOVIC
    (kole, 10. septembar 2019 19:25)

    # Link komentara

  160. Ili kokoskov ili sasa obradovic..
    (petarczv, 10. septembar 2019 19:25)

    # Link komentara

  161. Ja nisam kriv.
    (XXL, 10. septembar 2019 19:24)

    # Link komentara

  162. Ovo nam je bila najbolja sansa u zadnjih 10 godina da osvojimo zlato! E sad ...mozda zlato za nekih 50 godina. Ipak je ovo bruka na neki nacin. Jeste bilo euforije,nadmenosti malo,sto najvisa ocekivanja od nacije,medija,pa i samih igraca i staba. Ali, i kad te FIBA postavi za prvog favorita,izvini molim te...Stisni m..da i dokazi,potvrdi to na parketu,gini,bori se dok ne crknes i osvoji zlato. Jer kad imas na okupu ovakav jak tim, otvara ti se zaista sansa da osvojis prvenstvo. Ali posto nisi,cekaj jedno 50 godina pa ce mozda biti zlata. Jer mi igraca nemamo za buduca velika takmicenja!!!
    (Stevanbas77, 10. septembar 2019 19:23)

    # Link komentara

  163. @istoricar I Maradona je osvojio sve sa Argentinom, pa je glup za trenerski posao. Argentinci i Napolitanci ga obozavaju do imbecilnosti, ali ga niko ne zeli na klupi Argentine niti Napolija.
    (Pseudoharms, 10. septembar 2019 17:40)

    Tako je, isto kao krstajic, savo milosevic...
    (petarczv, 10. septembar 2019 19:23)

    # Link komentara

  164. Da se ne ljubimo Sale. Ovo bi Željko realno pokidao sa ovakvim timom naravno sa Kalinom pride.
    (he he, 10. septembar 2019 19:23)

    # Link komentara

  165. Čestitam. Veliki je uspeh biti među 8 najboljih ekipa na svetu. Sad pamet u glavu pa u jurnjavu za 5. mesto, da se koliko toliko ublaži ovaj šok i da se pre svega obezbede OI.
    (Miki, 10. septembar 2019 19:22)

    # Link komentara

  166. A ja kad sam ovde pisao da Đorđević treba da ode još mnogo pre početka prvenstva dobio sam gomilu minusa. I drago mi je što smo ispali zbog onih koji su ga veličali, a nikad ništa nije osvojio kao trener i kao igrač nikad nije dogurao do NBA, već bio malo iznadprosečni igrač u Evropi kad je samo Balkan igrao košarke. Srbija neće videti medalju u košarci još dugo, ova generacija je bila najbolja u istoriji, mladi ne mogu da pobede Veliku Britaniju.
    (bum, 10. septembar 2019 19:22)

    # Link komentara

  167. Daj ostavku onda
    (Branko, 10. septembar 2019 19:22)

    # Link komentara

  168. Какве сам све непријатности доживљавао задњих 6 година због става да је Ђорђевић сујетна превара од тренера. Пар пута имало батине нисам добио у кафани.
    (Милорад ©, 10. septembar 2019 19:04)

    ti si 6 godina bacio u kantu, moj strucnjace:

    srebo sa svetskog,
    srebro sa olimpijade,
    srebro sa evropskog

    prevara???

    sale svakako ima svoju odgovornost za ovaj debakl, i prihvatice je, ni prvi ni poslednji poraz.


    a batine su ti nekako sudjene, jer si bot jedog sujetnog menadzera..
    (wer, 10. septembar 2019 19:20)

    # Link komentara

  169. Ostavka mozda??? I ovi iz saveza isto, ni jednu medalju ove godine ni jedna nasa selekcija osvojila nije...
    (dzudza, 10. septembar 2019 19:20)

    # Link komentara

  170. Ja sam ubedjen mi kao kosarkaska nacija da smo otisli ovako na svetsko prvenstvo: Dejan Milojevic selektor, Nikola Jokić prva zvezda najbolji centar na svetu, Bogdanovic bek šuter druga violina i jos 3 igraca iz partizana, zvezde, mege da popune petorku. Bolje bi prosli 100% ako nista drugo znalo bi se ko kosi a ko vodu nosi, pa onda neka spanija i argentina biju glavu kako sa zaustave Jokica i Bogdanovica.
    (basketaš, 10. septembar 2019 19:20)

    # Link komentara

  171. marko, 10.
    Ти поредиш Ђорђeвића и МОКУ СЛАВНИЋА!
    Немаш ти благе везе о тренерском позиву.
    Мока је створио темељ многих касније врхунских играча јер им је допуштао да играју кад су били на почетку каријера, а овај сероња од тренера, нарцис, препотенко, завидљивац, лош човек (All in one) доказано најбоље у свету (Јокића) је спутавао....
    (КО'ЗЕЗА, 10. septembar 2019 19:19)

    # Link komentara

  172. Stručnjaka kao i uvek ne manjka.
    Ipak treba izdvojiti one koji zbog klupske pripadnosti pljuju po Đorđeviću, a prećutkuju da su ispod očekivanja uglavnom bili igrači onog drugog kluba.
    (jackie, 10. septembar 2019 19:18)

    # Link komentara

  173. Ne treba nam Kalina...
    (Radonja, 10. septembar 2019 19:16)

    # Link komentara

  174. Cekamo Kokoskova. Hvala ti Sale na svemu do sad!
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (domantas, 10. septembar 2019 17:11)

    Kokoškov,čovek je odličam trener,vodio tim protiv Srbije i uzeo zlato na EP.
    Nista lično,radio čovek svoj posao.
    Profesionalac.

    Nemam ništa protiv takvog trenera,ali ako već takav trener dolazi u obzir onda je izbor veći .
    Da skupimo lovu pa da dovedemo Grega.Nista lično ali bolji je od Kokoskova.A isto je profi.
    (Komša, 10. septembar 2019 19:15)

    # Link komentara

  175. Sale ne ko oni lifecouchovi i motivatori. Prodavac magle... A narod zaludjen
    (petarczv, 10. septembar 2019 19:15)

    # Link komentara

  176. Imam utisak da većinu komentara pišu deca i oni koji nikada basket a ni košarku nisu niti probali da igraju niti razumeju. O kakvom Bjelici, Lučiću i Joviću, Guduriću pričate, njihov nivo je na basketu iz blokova 2010+, dakle slabo, nekada su klinci iz kraja igrali bolje od njih sada, vatrogasne mule ništa drugo. Pa samim tim normalno je da tim i ne može dalje, ne mogu sve sami pojedinci.
    (Mello, 10. septembar 2019 19:15)

    # Link komentara

  177. Slusaj ti Aleksandre Djordjevicu, ja kad sam bio mladji sam znao po dva dana da pijem, da slavim pobede koje si nam ti donosio. Ulepsao si mi mladost u najcrnjim godinama za nasu Srbiju a ja cu to da pamtim dok sam ziv. Tu radost i srecu koju si nam ti donosio i ostali ne moze se recima opisati, generacije navijaca to ne dozive ali eto ja jesam. E vidis, zahvaljujuci tebi narednih deset godina moja deca to nece osetiti jer si ti uspeo sa ovakvim igracima koji imaju potencijala da uradis NISTA. Ja sam covek od 45 godina, sutra novi dan utakmice se necu ni secati, ali suza mojih dece i dece sirom Srbije hocu. Takvu nezainteresovanost i nedostatak zelje ja kod nasih kosarkasa i trenera nikad nisam video, a to boli, ne poraz.
    (Predrag, 10. septembar 2019 18:50)

    Slika i prilika navijaca iz Srbije. Frustracija. Pazi ti to, takve "radosti" u "najcrnjem" vremenu u Srbiji. Jos sada deca nece moci da dozive tu ogromnu radost. Ali, ovo je ljudi samo sport. Izgubis, cestitas protivniku i teras dalje. Pobedis, cestita ti protivnik i teras dalje. Svasta. Ja sam presrecean sto mi je dete danas napravilo u predskolskom cestitku, a sport.... poraz i to je to. Pobeda, super i to je to.
    (mr.wolf, 10. septembar 2019 19:14)

    # Link komentara

  178. A pre par dana idemo po zlato!!!
    Nerealna grupa,nerealan osnos snaga,i kao i uvek poletesmo...Ovo je nasa prava jacina,sa Aegentinom,Spanijom..
    (advokat, 10. septembar 2019 19:11)

    # Link komentara

  179. Mnogi su nas gledali kao glavnog favorita i sa tim se ekipa nija mogla znadje. Veliki pritisak je to bio za momke i ako su profesionalci. Svi su pricali o finalu srbija- usa a pre pre prvenstva sam reko „ ne zaboravite spaniju, francusku itd. I dalje su one jake ekipe“. Na kraju se tako i ispostavilo. Ipak mi je krivo, Sale kao trener je morao kao trener posle poraza od spanije da probudi djavola u igrace al izgleda da to nije uradio.
    (Aleks, 10. septembar 2019 19:11)

    # Link komentara

  180. napisa covek i ja popisujem.-..imam 50 god.basket igrao igram...sale ulepsao si nam mnogo mladost tvoja 3 protiv Huventuda me obradovala iako sam zvezdas naklon do poda kao igracu ali ovo danas,,,,onaj motorista Raduljica kaze nema veze ej kao to je samo kosarka...pa bradati shvati da klincima na basket terenima to mnogo mnogo vise znaci nego bilo stapogotovo kad si klinac ...alo bre posle poraza od Rusije i nasih plus 9 sidjemo na basket niko bre ne moze da sutne u kos suze same liju...posle pobede 2002 protiv Amera umal se nisam slogirao--i ti Sale vodis ovakav tim sa ovakvom zeljom...sram da Vas bude za zalaganje zelju volju...a tek ces nas stici zla kob sto smo VELIKOG IVKOVICA isparatili iz Grcke u penziju...Hrvati najbolje zmnaju kako to izgleda kad te kosarkasi bogovi osude ...e to ce nam se i desiti ...
    (Cap miki, 10. septembar 2019 19:10)

    # Link komentara

  181. Prošli ste kako ste prošli ali barem izvucite pouku i nemojte više unapred da se hvalite. Toliku ste buku podigli i toliko se zanosili da ovaj težak poraz izgleda katastrofalno i smešno. Donesite medalju kao odbojkašice ili vaterpoliti pa se onda hvalite do mile volje.
    (Stevan, 10. septembar 2019 19:10)

    # Link komentara

  182. Ovde masa bezveznih ljudi uzima za pravo da vredja ljude koji su mnoooogo veci od njih
    (lesabre, 10. septembar 2019 18:45
    ko ti daje za pravo da ti procenjuješ ko je ovde bezvezan? ovde su danas bili bezvezni samo košarkaši i njihov bezvezni trener.što su oni kao veći od nas 'običnih smrtnika' pa da još nemamo pravo da ih kritikujemo kad odigraju ovako bedno i bez žara? jedino što u životu rade je da pikaju tu loptu po ceo dan i to za velike pare,pa da bar to rade kako treba.izuzetak je samo bogdanović.njemu dečku svaka čast.među onima koji komentarišu ima i puno ostvarenih ljudi.ima verovatno i hirurga koji spašavaju živote.valjda su oni vredniji od ovih bezveznjaka
    (slobinator, 10. septembar 2019 19:09)

    # Link komentara

  183. Kao igracu, skidam mu kapu i svaka cast na blistavoj karijeri.
    Kao treneru mu porucujem da je daleko njegov kvalitet i iskustvo od nacionalnog tima.
    Sa takvim igracima postici ovakve rezultate, to je za ostavku u najmanju ruku.
    (Limar nece doci., 10. septembar 2019 18:34)

    Kakve rezultate? Tri srebrne medalje, EP, SP i OI? To su njegovi rezultati na zadnja 4 velika takmicenja. To su losi rezultati? U najmanju ruku, ti nemas pojma sta govoris, ziv bio pa video, ako Sale ode, dolazi neki kosarkaski Krstajic, pa ce onda definitivno sve da bude na svome mestu...
    (PihtijaTheGreat, 10. septembar 2019 19:09)

    # Link komentara

  184. pa ako je mogao skola sa 40 godina mogao je i kod nas jaric na pleja isto ima 40 godina, a radman sa 39 na krilo, a i gurovic sa 44 bi bio bolji od birce sigurno.
    postigli bi isti ako ne i bolji rezultat protiv protivnika sa kojima smo igrali.
    (asd, 10. septembar 2019 19:09)

    # Link komentara

  185. Sramota. Kad ti je kapiten kao "mrtav konj" šta dalje da pričamo?
    (Đura, 10. septembar 2019 19:08)

    # Link komentara

  186. Nisu svi krivi nego iskljucivo ti i tvoji eksperimenti i filozofiranje. Da Jokic igra za ovu americku reprezentaciju, Popovic bi pravio igru prema njemu. Ali Popovic je strucnjak a ti samo motivator. Kod tebe startuje Raduljica. Da je igra pravljena za Jokica, razigrali bi se i Bogdan i Bjelica i ne bi bili pod tolikim pritiskom. To su stvari koje i laici znaju. Iskljucivi si krivac i za poraz od Slovenaca pre dve godine, samo su te pokrili rezultati.
    (Beoman, 10. septembar 2019 19:07)

    # Link komentara

  187. Kosarka je lak sport za gledaoce. Odma se vidi ko zna a ko nezna. I KAKO onda godinama jedan bircevic igra za nacionalni tim. Pa nije ovo fudbal pa ti treba gatuzo "da kvari"!! Pa napravi dve akcije za simona iz coska po poluvremenu i eto ti 12 poena! A super je kad igras protiv tima iz nize lige pa ih nabijes maksimalno.
    (Det, 10. septembar 2019 19:06)

    # Link komentara

  188. Lesabre
    Sta bi mi bez tebe? Da ti otkrijem nesto, u odbojci postoji jedan takav kao ti, sav razuman, human i tako to. Ja eto ne vidim da je neko pljuvao Sasu, vidim samo da ljudi traze njegovu ostavku. Nista sto je ovde napisano nije ruzno, osim ako ti istinu smatras ruznom. To sto je on uspesan sportista, ne znaci da je nedodirljiv i da niko nista ne sme da mu kaze. Ne znam cemu takvo razmisljanje, on je covek, jednako kao ti, nije Bog licno. Ti ne znas koliko je ko uspesan od komentatora, a to sto nisu javne licnosti, ne znaci da nisu uspeli u zivotu. Zato, mani se toga.
    (Joj, 10. septembar 2019 19:05)

    # Link komentara

  189. Какве сам све непријатности доживљавао задњих 6 година због става да је Ђорђевић сујетна превара од тренера. Пар пута имало батине нисам добио у кафани.
    (Милорад ©, 10. septembar 2019 19:04)

    # Link komentara

  190. osvojili smo akropolis kup sta hocete vise? salu na stranu, vidi se sada da je plan priprema bio katastrofalan, 10 utakmica dok ameri odigrali 4. nasi u padu forme jos od italije.
    izbor protivnika u pripremama pogresan, nijedna utakmica sa top ekipama to se tek sada vidi kada znamo da nijedna od tih sa kojima smo se spremali nije usla u cetvrtfinale osim francuske a odigrali smo 10 utakmica.
    da li su vezbali nekad igru protiv malih postava sa udvajanjem.na bogdanu, meni se cini da nisu, prespore reakcije i nesnalazenje na pritisak, mesec dana trcanja po kopu? Cemu?
    ogromne greske su napravljene i tu je selektor najodgovorniji
    (asd, 10. septembar 2019 19:04)

    # Link komentara

  191. A Ti Aufiderzen....
    (Stefan, 10. septembar 2019 19:04)

    # Link komentara

  192. Zasto bi Kokoskov preuzeo Srbiju? Odakle vam ideja za tako nesto,pa nismo mi Slovenija,pa da mu se da plata milionska? Zoc je rekao da nece nikad vise biti selektor 2005god posle debakla. Duda star. Sasa Obradovic mi ne uliva poverenje vise od Djordjevica...ne znam,treba sacekati ako nema pravog resenja i mozda zadrzati Djordjevica koliko god u ovom trenutku delovalo suludo.
    (Bojša, 10. septembar 2019 19:04)

    # Link komentara

  193. Prevelika i nerealna ocekivanja. Trenutno imamo samo 4 vrhunska igraca koja igraju ozbiljnu kosarku u svojim klubovima. To su Bogdanovic koji je opavdao svoja ocekivanja, Jokic koji je bio solidan ali jos uvek je nezreo za lidera, Milutinov kojem selektor nije dao pravu ulogu i Micic koji nije bio na nivou zbog poznatih razloga. Ostali igraci ne spadaju u svetski vrh nazalost. Vise mi se svidja Bjelica iz Fenerbahcea nego ovaj iz NBA koji nema ozbiljnih utakmica unazad 2 godine. Marjanovic je jos jednom pokazao da nije za ozbiljnu kosarku i da je prevelika rupa u odbrani. Raduljicu i Simonovica pregazile godine. Guduric nedorecen. Lucic i Jovic solidni evropski igraci koji ne mogu biti nosioci reprezentacije. Za Bircevica ne znam sta da kazem, mislim da u Partizanu nece biti prva petorka. Sve ovo je premalo, pogotovu smo slabi bili u spoljnoj liniji. Probajte momci sada da izborite plasman na OI. Hvala vam na izdvojenom letu, kao i na uspesima prethodnih godina. Bice bolje na sledecem takmicenju.
    (Ljubitelj basketa, 10. septembar 2019 19:04)

    # Link komentara

  194. A dobro veliki Srbski strucnjaci ko bi osvoijio tu medalju? Krstenog pleja nema u ekipi a vi neke gluposti pričate ovde po forumima, za mene, je ovo realan rezultat! Imena... vrh ste mi vi sa imenima kao to su neka imena... u fazonu znam za njega on je ime!!! Koji ste vi iskompleksirani kraljevi... samo hajp!!!
    (Ne znam fudbal ali..., 10. septembar 2019 19:02)

    # Link komentara

  195. Juce gledam francusku u australiju koja kosarka lepota božija sa onakvom igrom bi nas masakrirali ali važno je da si dobio sve pripremne...
    (petarczv, 10. septembar 2019 19:02)

    # Link komentara

  196. prva dva teza protivnika i AUT , sto da se radi kada menadzeri odredjuju selekcije pa i minutazee !
    (nikola, 10. septembar 2019 19:02)

    # Link komentara

  197. Prijatelji, rodjace, sve je bilo pogresno, sve.
    Prebrzo si skratio spisak na 14 igraca, posle prve trening utakmice i ostavio si mali manevarski prostor.
    Teodosic se povredio, onda i Milisavljevic, i spao si na 12. Lucic se povredio, i onda je krenuo pakao, samo 11 igraca, a trebaju ti 12.
    Morao si da cekas Lucica da se oporavi, u medjuvremenu je skroz ispao iz suta, sto se i videlo na sutu za 3 poena, nula od hiljadu.
    Umesto da pozoves dodatnog pleja, cekao si Tea do kraja i na kraju si otisao sa jednim pravim, i jednim pomocnim plej igracem, sto se odrazilo na organizaciju napada protiv ozbiljnih i brzih ekipa, nije postojala.
    I Bjelicu si morao da odmaras zbog hronicne povrede kolena.
    Da si radio pripreme do kraja sa 15-16 igraca, imao bi i Avramovica na mestu pravog pleja i Todorovica na mestu krila, zdrave i u formi Obojicu si vodio na Kopaonik.

    Ovako, vodio si Bircevica, jer bi se blamirao da prijavljujes Mutu kao 12. igraca.
    Vodio si 4 centra, jer nisi imao koga drugog. A kad su vec bili tu, gurnuo ih na Jokicevo mesto.
    Vasa je morao da izigrava prvog pleja iako realno to nije.

    Lepo je Djurovic komentarisao da ne valja, da ne moze na ozbiljne sa 1-2 igraca, ali su novinari proglasili coveka za defetistu.

    Gurvoic je na kraju lepo rekao, hemije nije bilo, samo pritiska, a to je upravo posao trenera. Da odabere tim, napravi taktiku, hemiju i skloni pritisak.
    Ti si u svemu omanuo. Bas u svemu.
    (Milan, 10. septembar 2019 19:02)

    # Link komentara

  198. Ostavka i ništa drugo.
    (Đura, 10. septembar 2019 19:01)

    # Link komentara

  199. Veliki igraci su oni koji su sposobni da se nose sa pritiskom. U tome je razlika. Mnogi su vec igrali finale svetskog prvenstva i to ne moze biti izgovor
    (Igor Simonovic, 10. septembar 2019 19:01)

    # Link komentara

  200. Mi smo glumili nesto pa smo svaku utakmicu pocinjali sa drugacijom petorkom. Moralo je jos kroz pripreme da se iskristalise i uigra petorka Jovic/Micic Bogdan - Lucic - Beli - Jokic i na tim temeljima graditi igru u odbrani i napadu. Ostali igraci bi ulazili u igru po potrebi i prema protivniku, a ova petorka bi morala biti sposobna da svakoj ekipi isporuci bar 50 poena po utakmici. Zasto su na SP odvedeni Birca i 4 centra kada je u realnosti u ova dva zadnja i najbitnija meca cela ta filozofoja pala u vodu? Mogli su ici Simanic, Marinkovic, Davidovac, Smailagic, mislim bar dvoje od ovih momaka da se navikavaju na reprezentaciju jer nam uskoro dolazi i smena generacije. Jer gledam ove dve zadnje utakmice, ne ide sut ovim najboljima, nema odbrane, nema skoka, pa kazem daj menjaj nesto i pogledam klupu i vidim da je sve to tanko rodjaci. Mnogo smo poleteli i ciljali zlato, ali na zalost bez Tea i Gagija, i uz prevremeno otpisane Nedovica i Kalinu, mi smo ustvari prosecna ekipa sto se tice pojedinaca. Kao tim na ovim glavnim utakmicama smo bili jos gori...
    (direwolf, 10. septembar 2019 18:59)

    # Link komentara

  201. Pa ti si prvi pričao da smo drim tim. Čak si rekao da ako sretnemo Amere nek im je Bog u pomoći! Jesmo dobar tim, ali nam treba dobar selektor. Da su nas vodili Kari Pešić ili Željko Obradović mi bi bili prvaci sveta. Ja tebe obožavam kao igrača i kao grobara, bio si super igrač, najbolji, ali kao trener si slab. Nisu te džabe smenili u Panataneikosu i Bajernu, imaj malo dostojanstva i sam daj otkaz, ovo ne valja!
    (Sergio, 10. septembar 2019 18:58)

    # Link komentara

  202. Kad vidim da selektora zovu SALE... sve mi je jasno kako i zašto ovako stoje stvari u zemlji Srbiji. Ovde je sve zasnovano na - GDE SI TEBRA!
    (Čiča Miloje®, 10. septembar 2019 18:58)

    # Link komentara

  203. Eto opet isto, da smo prošli nikad niko kao Sale pošto smo ispali ispade ta Slovenija bauk, ovo SP "svi igraju košarku" pa dokle više?

    Ljudi i za prošlu OI mu je kupljen turnir u Areni jer je izgubio najvažniju utakmicu na EP.
    Tukla nas Austrija valjda, pa u kakvom god da smo sastavu Estonija te kida.

    Mnogo je i od vas. Saberite se.

    Ispada da smo svi mi krivi za ovaj debakl, eto ja se prvi izvinjavam što sam navijao za njih verovatno po ovima što ga brane bio sam maler.
    Svašta.
    (nemi posmatrač, 10. septembar 2019 18:56)

    # Link komentara

  204. Sram vas bilo sve sto se zahvaljujete Saleru! Sto mu se nista zahvalili 2014, 2016, 2018-e kada nam je doneo 3 srebra na 3 najveca takmicenja? Kakav smo mi narod, bruka!
    (Marko, 10. septembar 2019 18:55)

    # Link komentara

  205. @Vojvodjanin Zbog duzine komentara sam skratio recenicu. Ako je vama Djordjevic los trener recite mi onda ko je po vama dobar i koga Srbija treba da dovede a da nije Zeljko Obradovic ili neki od top 5 trenera sveta. Ovako je to trebalo da glasi. Dajte neki realan predlog, za Obradovica se zna da je zavrsio sa reprezentacijom posle 2005. Na tom prvenstvu je sa jednom od najjacih ekipa doziveo debakl i to na domacem terenu, a dali ga to cini losim trenerom? Naravno da ne, to je sve razvojni put trenera kao i sto je ovo Djordjevicev. Obradovic je trenutno najbolji trener na svetu, ne sumnjam da Sasa ide dobrim putem.
    (Va, 10. septembar 2019 18:54)

    # Link komentara

  206. Pa vi ljudi izgleda niste shvatili ono u vezi Amerike.Covek je to izjavio zato sto nije zeleo da ispadnu u cetvrtfinalu i igraju sa nama.
    (najbolji je opancarev lepak., 10. septembar 2019 18:53)

    # Link komentara

  207. neistina je da smo sada imali najbolju reprezentaciju u zadnjih 20 godina .., pobugu sa Bircevicem, Simonovicem pošli smo po zlato, ne zezajte, Jokić podbacio s'obzirom na kvalitet, pitanje ko ce imati hrabrosti u javnosti da to kaze, dosta izgubljenih lopti, uz neke glupe tehničke, Bogdan na nivou, ostali solidni ili prosek, Djordjevic nepotrebno gura peticu na cetvorku ...ali nista strasno, bice medalja od kosarkasa i dalje,ne sumnjam u to!
    (Miroslav, 10. septembar 2019 18:52)

    # Link komentara

  208. Ne razumem se u kosarku, ne razumem kada je faul ,kada nije. U fudbalu je to daleko očitije. No međutim ,čini mi se da ih je žešće poremetila smrt Micićeve majke ......ili su iz nekog razloga posvadjani.
    (Abidas, 10. septembar 2019 18:52)

    # Link komentara

  209. Loša selekcija igrača, izbaciti jednog Kalinića, koji je veliki borac, igrač za teške utakmice, ne podmađivati ekipu uvođenjem Davidovca....veliki košarkaš, ali, na žalost, još uvek ne dokazan trener...sujeta je čudo...setite se i izbacivanja Micova...?

    Kakvog Kalinića posle izjave o Kosovu a naročito posle twita o tenku i osveštavanju zejtinom, ne hvala
    (mikac678, 10. septembar 2019 18:52)

    # Link komentara

  210. Sale pleja igrao ? Koliko asistencija imao ? Šuteva imao više nego shooting guard...a odbrana. Odbranu nije ni imao.
    (Milan, 10. septembar 2019 18:52)

    # Link komentara

  211. Glavni problem su ovde bila mu*a, niko ih nema, nema zelje, nema hrabrosti, nema grebanja, gladi za pobedom, svi sem jednog anemicni. Redom, Bjelica moze da odigra i igra kada se ne ocekuje od njega, kada je u rotaciji i kada moze da iznenadi protivnike, ne moze da bude jedan od vodecih igraca bilo kog tima. Simonovic, Bircevic, ocekivao sam da igraju odbranu makar, nista od toga. Centri mlitavi, da makar uplase svojom pojavom protivnike, bez funkcije na turniru. Plejevi, pa sta tek tu reci, nisam preveliki Teodosicev fan, ali brate koliko je falio. Jokic nenaviknut na zonu, naviknut je na NBA sistem i nije mogao i nije imao vremena da napravi hemiju sa saigracima. Dva momka koja se plase da sutnu, nemaju ni jednu ideju u napadu, nemaju asistencije. Guduric zalutao, znao je da sipa da sutira, ali takav strah, takav grc, takvo neznanje je pokazao. Gagi mnogo falio, jedan od onih igraca koji umeku i mogu, sa njim i Teom, drugacija prica. I da se vratim na pocetak, anemicnost i manjak energije, zelje, koliko su energije umeli da donkose i unose na teren, da li sa klupe ili igrajuci Kalinic, Stimac, Macvan to je dodatnih 10-20% kapaciteta svake ekipe. Ovde ulogu, veliku ulogu ima i trener, nkje znao da trgne ekipu, da promeni nesto, da reaguje i posle ovoga mora da ode.
    (Cerber, 10. septembar 2019 18:51)

    # Link komentara

  212. Kalinić je kriv.
    (Tassotty Linc, 10. septembar 2019 18:51)

    # Link komentara

  213. Ovi sto sada pljuju Saleta, bi ga dizali u nebo da je bilo drugacije. Srbija je to.
    (Gandi, 10. septembar 2019 18:51)

    # Link komentara

  214. Ljudi ajmo malo vise podrske....Probajte momci da izborite plasman na olimpijadu, igrajte najbolje sto mozete pa kako bude. Losi ste bili poslednje dve utakmice, bez hrabrosti, bez energije, losa taktika itd. Sve je to jasno nama koji malo pratimo kosarku ali ajde malo podrske za njih. Hvala vam na uspesima prethodnih godina, mislim da ste sjajna generacija, odigrajte jos ove dve utakmice najbolje sto mezete. Nece biti lepog perioda narednih godina za nasu kosarku jer nismo stvorili mlade igrace tako da podrzimo ovo sto imamo sada jer oni zaista vrede!
    (SRB, 10. septembar 2019 18:50)

    # Link komentara

  215. Slusaj ti Aleksandre Djordjevicu, ja kad sam bio mladji sam znao po dva dana da pijem, da slavim pobede koje si nam ti donosio. Ulepsao si mi mladost u najcrnjim godinama za nasu Srbiju a ja cu to da pamtim dok sam ziv. Tu radost i srecu koju si nam ti donosio i ostali ne moze se recima opisati, generacije navijaca to ne dozive ali eto ja jesam. E vidis, zahvaljujuci tebi narednih deset godina moja deca to nece osetiti jer si ti uspeo sa ovakvim igracima koji imaju potencijala da uradis NISTA. Ja sam covek od 45 godina, sutra novi dan utakmice se necu ni secati, ali suza mojih dece i dece sirom Srbije hocu. Takvu nezainteresovanost i nedostatak zelje ja kod nasih kosarkasa i trenera nikad nisam video, a to boli, ne poraz.
    (Predrag, 10. septembar 2019 18:50)

    # Link komentara

  216. Saletov slučaj je preslikan slučaj Moke Slavnića. Verovatno dva najbolja pleja naše košarke nisu se snašli i ostvarili kao treneri onako kako je očekivano. Razlozi za to su identični.. sujeta, narcisoidnost.. Ovo veličanje Micića bode oči. Čovek u takvoj situaciji nije trebalo da ide na SP, to bi jedino normalno bilo. Simonović, Birčević umesto Kalinića i Nedovića. Nije naš tim toliko ubedljiv kako bi to izgledalo da ga je vodio drugi trener. Možda čak i Muta.
    (marko, 10. septembar 2019 18:28)

    Pravo u centar! Moka je kao igrač bio na istom nivou kao i sale a sa reprezentacijom se naosvajao zlatnih medalja pa je isto kao trener i selektor bio ocajan. Al tad niko nije govorio vi ćete da pricate moki kako se igra kosarka..
    (petarczv, 10. septembar 2019 18:48)

    # Link komentara

  217. Ti na prvom mestu i ubrdljivo najvise. Nr kazem da je biti trener zvzdama lako ali to se od tebe trazilo... da napravis da njih 6-7 odlicnih igraca igraju dobro zajedno. Dale igraci su klasa a igrali si ispod svakog proseka sto znaci nema ko drugi da bude kriv nego trener.
    (4k4.Dex, 10. septembar 2019 18:47)

    # Link komentara

  218. Svi koji zelite Kokoškova setite se kako se radovao kad nas je Slovenija pobedila!
    (makijaveli23, 10. septembar 2019 18:30)

    Jok trebalo je da plače?! To je sport on je sportista pobedio je i naravno da ce da se raduje!
    (petarczv, 10. septembar 2019 18:46)

    # Link komentara

  219. Danas treba preskociti citanje komentara, jer uglavnom pisu ozlojedjeni ljudi, koji nista u zivotu nisu ostvarili. Kada neko od nasih sportista podbaci, ponasaju se kao da je neko direktno njih izvarao, pokrao. A, u stvari su realnost zivota I svakodnevnica te, koje ih vredjaju (beda, siromastvo I beznadje). Zlatne medalje I uspesi sportista dozivljavaju kao svoje, jer drugih na zalost nemaju... Koliko se lako zaboravlja da su nam isti ovi ljudi doneli radost u vise navrata. Mnogo brzo se okomimo I na ono malo sto valja u nasem drustvu...
    (lesabre, 10. septembar 2019 18:02)

    Vidi prijatelju, pricas netacno... Ja sam skroz ostvarena osoba. Imam zenu koju volim, imam jednog sina ako Bog da bice jos dece, stomatolog sam i da ne nabrajam dalje (da ne bih bio dosadan). Kosarka mi je strast, trenirao sam kao klinac i dan danas gledam svaki momenat da iskoristim da gledam/igram istu. Tako da ako neko izlozi negativan komentar (a ima zasta) ne mozes da pripisujes njegovoj neostvarenosti kao osobi. Meni iskreno dosta krivo sto je ovako ispalo a moglo je dosta toga drugacije da bude. Ali da ne duzim bekovi, bekovi, plejevi.... I jos duplo bolji da smo bez rotacije adekvatne nema visokih dometa, pogotovo sto nemamo uigranih akcija. Kao na basketu, zatrci se pod obruc pa trazi nekoga spolja a taj spolje ne sme da sutne... Momcima zelim sve najbolje, obzirom na celu situaciju mozda je i bolje ovako.
    (realno, 10. septembar 2019 18:21)

    E, bas mi je drago da si tako uspeo u zivotu, verovatno je to poenta tvog komentara. A sad lepo, procitaj drugu rec onog sto sam pisao ;) Ja nisam branio Djordjevica u smislu struke ili rezultata ovde, vec pre svega ljudski. Vecina komentara ovde je direktno odvratna! I ja sam razocaran kao I vi, ali imam mere I ukusa. Ovde masa bezveznih ljudi uzima za pravo da vredja ljude koji su mnoooogo veci od njih. Isti takvi vredjaju I na pr. jednog Djokovic a, cim ne osvoji neki GS, a u pitanju je nas najveci sportista svih vremena! NEPOSTOVANJE je poenta mog komentara, prijatelju - NEPOSTOVANJE onih koji su ga vise nego zasluzili...
    (lesabre, 10. septembar 2019 18:45)

    # Link komentara

  220. Preduge pripreme, čemu onoliko utakmica pred SP?
    (55, 10. septembar 2019 18:45)

    # Link komentara

  221. Zašto svi pišete za Kokoškova kao da je to već sređena stvar
    (MR, 10. septembar 2019 18:45)

    # Link komentara

  222. Dobro jutro. Malo kasno.
    (Marica, 10. septembar 2019 18:44)

    # Link komentara

  223. Svi vi koji ste jedva cekali ovo kako bi mogli da pljujete Djordjevica mozete samo da ga poljubite u...znate vec gde.
    (Pecko Pivo, 10. septembar 2019 18:05

    A ti ga već ljubiš - baš tu.
    (SOS, 10. septembar 2019 18:44)

    # Link komentara

  224. Kad izgubiš svi su krivi kad dobijes ja ja i samo ja...
    (petarczv, 10. septembar 2019 18:43)

    # Link komentara

  225. Oce neko da napise sta se to desavalo posle utakmice sa Spanijom u svlacionici? Hvala
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lekcija, 10. septembar 2019 17:45)

    Neće, sve što se dešava u svlačionici ostaje u svlačionici. To svi oni koji su se iole bavili sportom znaju.

    Doduše oni i retko komentarišu :)))))
    (stena, 10. septembar 2019 18:43)

    # Link komentara

  226. Kad tebi jedan Jokic nije za startnu petorku, onda ni more nije slano!
    (ELG, 10. septembar 2019 17:22)

    Tak Jokić Raduljici može peškire da dodaje...
    (moca, 10. septembar 2019 18:22)

    Ko se razume u kosarku, Raduljicu ne bi pozvao ni na veceru a ne na SP, njemu ce bre Covic da udari rampu ispod kosa
    (jjjba, 10. septembar 2019 18:43)

    # Link komentara

  227. Zahvaliti se Djordjevicu i dovesti Kokoškova ili Milojevica. Ako Sale ostane bolje nece biti jer mentalno nije jak kao trener i fali mu taj deo igre kao i taktika na tom nivou koji se zahteva. Drugo igra nije tempirana kako treba, dosli smo ovde full nalozeni da dobijemo prve sve i uzmemo zlato umesto da lagano tempiramo formu sve bolje i bolje, ovako kad je najbitnije oni tad najslabiji.
    (Randy Marsh, 10. septembar 2019 18:43)

    # Link komentara

  228. Djordjevicu, molim te, daj ostavku!
    Jednostavno nisi ti kalibar jednog Dude ili Zoca, nisi dovoljno dobar da budes trener kosarkaske reprezentacije. Tebe najvise krivim za ovaj poraz.
    Nikad necu zaboraviti radost koju si nam svima pruzio kao igrac i hvala ti puno na tome, ali sad molim te, daj ostavku!
    (baksooz, 10. septembar 2019 18:42)

    # Link komentara

  229. @ lesabre Evo ja sam "ostvaren" u zivotu, radim ozbiljan posao za velike pare, bavio sam se sportom 20 g. i nisam nikakav isfrustrirani covek koji jedva ceka da nekog opljuje. Da li sad smem da komentarisem da je Djordjevic bio ubedljivo najgori na ovom SP i da je on najveci krivac sto smo ispali?
    (Milan, 10. septembar 2019 18:42)

    # Link komentara

  230. Milane, šta se desilo u svlačionici posle poraza od Španije?Ako su oni licemeri, ti nemoj biti.Reci nam.
    (Šurda, 10. septembar 2019 17:16

    Bircevic ga pitao šta ce na prvenstvu
    (petarczv, 10. septembar 2019 18:40)

    # Link komentara

  231. Slazem se sa tobom Sasa, ti si kriv. Po mojoj logici ne mozes menjati igrace kada im ide i kada se koliko toliko uigraju, a ti si to radio sve vreme. Nisu oni non stop gubili, oni su gubili kada si ti pravio nerazumne izmene, tada su pravili razliku. Ja nisam trener, pa to ne razumem, ti jesi, pa ti je valjda jasna ta logika. Meni vidis nije. Ne bile sporne izmene da je to davalo rezultat, mislim jeste, ali Argentini. Ti si iskljucivo kriv zbog izgubljene utakmice, ne igraci. Jokicu i Bogdanovicu svaka cast😀😀😀
    (Da, 10. septembar 2019 18:39)

    # Link komentara

  232. Amater vidi da nemaš stručno znanje.
    (Ti si kriv, 10. septembar 2019 18:38)

    # Link komentara

  233. Izmisljas toplu vodu, pravis na silu koncepciju sa 4 centra a od 4 3 su zajedno imala 0p...
    (petarczv, 10. septembar 2019 18:37)

    # Link komentara

  234. Hocemo Moku !
    (Kica i Praja, 10. septembar 2019 18:37)

    # Link komentara

  235. Зашто оставку не спомиње?
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Алооо, 10. septembar 2019 17:12)

    Zato sto prvenstvo jos uvek nije gotovo i zato sto imaju jos dve utakmice da se odrade gde treba da se sacuva obraz reprezentacije i koje potencijalno mogu da nas odvedu na OI. O ostavci moze da se prica kad se vrati kuci. Ali ostrasceni narod koji samo zna da pljuje i koji pljuje jos od 2014. to ne moze da shvati.
    (analiticar_amater, 10. septembar 2019 18:35)

    # Link komentara

  236. Kao igracu, skidam mu kapu i svaka cast na blistavoj karijeri.
    Kao treneru mu porucujem da je daleko njegov kvalitet i iskustvo od nacionalnog tima.
    Sa takvim igracima postici ovakve rezultate, to je za ostavku u najmanju ruku.
    (Limar nece doci., 10. septembar 2019 18:34)

    # Link komentara

  237. Šarenac je kriv za sve...one emisije na rts o prošlim vremenima i priče o igračima iz klubova...maler čovek...nisu igrali Teo, Nedović, Kalina, Mačvan...samo se narod napalio, kao imamo NBA zvezde, razbijamo na pripremama...ponoviċe se 2002. Samo je problem što smo zaglavljeni u prošlosti, zlato sa bilo kog takmičenja, ostaće pusta želja i san.
    (Aca BG, 10. septembar 2019 17:22)
    Kako pusta želja i san?Zar nisu sinoc oko 10 uvece na cuvenom balkonu skupštine grada docekane zlatne odbojkašice,prekjuce osvojile Evropsko prvenstbo u Ankari.Ljudi skandirali Stefana,Stefana,Bianca Buša,Bianca Buša.
    (Mediterano Blanco, 10. septembar 2019 18:34)

    # Link komentara

  238. It's OK. Now denver nuggets. Let's go boys.
    (Czv, 10. septembar 2019 18:34)

    # Link komentara

  239. Covek bukvalno nema obraza.

    Izgubio je finale od Slovenije, ej Slovenije.
    Na olimpijadii svetskom srece u zrebu kao nikad, sve mu se otvorilo. Jedva prosao kvalifikacije za SP, uz duzno postovanje sto sve zvezde nisu igrale. I ove ga pobedi Skola od 40 godina.

    Imamo najbolji tim posle 30 godina i ispadnemo. U z a s
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (drmr, 10. septembar 2019 17:12)

    Pod broj jedan ona Slovenija sa tandemom Doncic - Dragic je apsolutno jaca od one Srbije bez Jokica, Teodosica, Bjelice a sa samo Bogdanovicem od najboljih igraca. Pa ti koristi kao argument frazu "ej od Slovenije". Pod broj dva, nema sanse da je ova ekipa jaca od one iz 2001. i 2002. Pod broj tri, osim vrhunskih Bogdanovica i Jokica, ovde je bilo dosta igraca koji su ako ne ispod proseka, onda suv prosek, i tu pre svega mislim na Raduljicu, Gudurica i Bircevica. Znaci mnogo smo poleteli sa velicanjem ove ekipe, kao najjaca u zadnjih 30 godina, nije nego!
    (analiticar_amater, 10. septembar 2019 18:33)

    # Link komentara

  240. Ostavka? Obraz? Nista a sale?! A pa to je za tebe normalno reko si lad si preuzimao reprezentaciju da neces trenirati nijedan klub pa posle mesec dana poreko. Niko od novinara da pita ne sme se to je sale nacionale... Niko ne sme da pita zašto su dva standardna reprezentativca koji su mu osvojila te medelje sa kojima ga branite otpala preko twitera...
    (petarczv, 10. septembar 2019 18:32)

    # Link komentara

  241. Izbacio si Micova, vodiš Birčevića u redu bi bilo da si se vratio sa bilo kojom medaljom, pošto nisi OSTAVKA
    (g, 10. septembar 2019 18:32)

    # Link komentara

  242. SramotA, sta drugo reci za igru sa takvim igračima, sa najjačom ekipom u poslednjih 20 godina!!
    (MilanBg, 10. septembar 2019 18:32)

    # Link komentara

  243. Sale, daj ostavku, nema potrebe da te iko pljuje... Jednostavno, los izbor igraca, losa taktika, ne bas dobra atmosfera, ... Ispeci trenerski zanat pa se vrati...
    (sale, 10. septembar 2019 18:32)

    # Link komentara

  244. Na poluvremenu sa Italijom, u studuju je bio gost Vlada Djurovic. Vec tad je bio jako zabrinut kako igramo a dobili smo zabare. Strucnjak je video da je u skripcu. Nisam ja ekspert za basket, ali cinjenica je da nije bilo taktike i svako je igraonica bezidejno.
    (PFC, 10. septembar 2019 18:03)

    E to i ja danas pominjem,video čovek šta skipi i koliko škripi. Pa mi bre nijednu akciju izrađenu nismo imali. 2 akcije i to je to. Jako loše smo igrali protiv ekipa PD kojih smo izgubili. Procitali nam igru i uništili su nas.
    (Marko, 10. septembar 2019 18:32)

    # Link komentara

  245. sta nama znace ovakve utakmice- salo djordjevic

    neka je bog u pomoci amerikancima.kada se sadtanu sa nama-
    salo djordjevic
    (kalcokera i trokorak bili, 10. septembar 2019 18:31)

    # Link komentara

  246. Svi koji zelite Kokoškova setite se kako se radovao kad nas je Slovenija pobedila!
    (makijaveli23, 10. septembar 2019 18:30)

    # Link komentara

  247. ako bude sreće ići će se na olimpijadu , sunovrat je krenuo kada ste koncepciju igre sa Teodosića prebacili na Micića , a on osim problema koje je imao u porodici nije zreo za takav zalogaj .Sad šta je tu je glavu gore i među 8 vam je ok lep uspeh ali ostaće upamćeno da neki nisu davali maximum i otaljavali igru i na kraju u svakom slučaju sem Bogdana i delimično Jokića svi ostali nisu baš za prelaznu ocenu .
    (vlada, 10. septembar 2019 18:29)

    # Link komentara

  248. Jesi.
    (Novosadjanin, 10. septembar 2019 18:29)

    # Link komentara

  249. Saletov slučaj je preslikan slučaj Moke Slavnića. Verovatno dva najbolja pleja naše košarke nisu se snašli i ostvarili kao treneri onako kako je očekivano. Razlozi za to su identični.. sujeta, narcisoidnost.. Ovo veličanje Micića bode oči. Čovek u takvoj situaciji nije trebalo da ide na SP, to bi jedino normalno bilo. Simonović, Birčević umesto Kalinića i Nedovića. Nije naš tim toliko ubedljiv kako bi to izgledalo da ga je vodio drugi trener. Možda čak i Muta.
    (marko, 10. septembar 2019 18:28)

    # Link komentara

  250. Ja pricam dva meseca da je ovaj teska prevara ali grobari zaplenili sale je bio igracina... Covek ne ume da vodi utakmice a i atmosfera je narusena o tome svi pricaju cak je i gurovic javno primetio... Covek je u svadji sa svima. Zamislite umesto raduljice bircevica i simonovica nedovic, kalinic i micov u z milutinova koji po mom mišljenju mora da igra barem 15 min... I sad ce da se jave sale botovi sa komentarima "nema veze sto smo ispali i sto ne idemo na olimpijadu jel znas ti ko je sale kakav je igrac bio...
    (petarczv, 10. septembar 2019 18:27)

    # Link komentara

  251. Nmvz vi ste i dalje nasi zlatni momci.
    Nesto se desilo ocigledno je,nesto je falilo da li Teo ili nesto drugo nzn ali nmvz.
    Ja predlazem docek nasih plavih bez obzira na to sto nece igrati za medalju.
    (C i n i k, 10. septembar 2019 18:27)

    # Link komentara

  252. Nego zna li neko kad je docek nasih sjajnih kosarkasa na celu sa velikim selektorom
    (mobilix, 10. septembar 2019 18:26)

    # Link komentara

  253. nemamo vrhunske igrače.... trener onda i nije tolko bitan...najboljem centru nba..šta će trener....eeee...a dal je najbolji....videli smo..
    (tex vler, 10. septembar 2019 18:26)

    # Link komentara

  254. Sad ti lepo daj otkaz!!!
    (Salence, 10. septembar 2019 18:25)

    # Link komentara

  255. @ Va Bolji je Zeljko Obradovic. Bolji je bio pre ovog SP, u toku i posle SP, i uvek ce biti bolji od Djordjevica. Sa ovakvom ekipom, Obradovic bi i Spaniju i Argentinu dobio 15 razlike. Svaka cast Djordjevicu na svemu, ne mislim da je los trener, ali na ovom SP je imao previse kikseva koje selektor ovakvih igraca sebi ne sme da dozvoli.
    (Vojvodjanin, 10. septembar 2019 18:25)

    # Link komentara

  256. Ajde nije sve crno, danas imate šansu preskočiti Luxemburg na tablici.Možete vi to.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ante, 10. septembar 2019 18:04)

    Dobri moj Ante, baš je lepo pročitati tako lepe i tople reči podrške iz komšiluka... kako se tvoji drže na ovom SP, 'oće li makar oni proći četvrtfinala?
    (MT Vračar, 10. septembar 2019 18:25)

    # Link komentara

  257. Vučić se toliko trudio da se nametne onim bananama protiv klinaca i ti ga ne povedeš u Kinu?
    Samo je tvoja krivica.
    (Sibirac, 10. septembar 2019 18:24)

    # Link komentara

  258. Ajde Saša, pa ti nisi trener ni za Linglong Superligu.
    (Balkanska Taraba, 10. septembar 2019 18:23)

    # Link komentara

  259. Kad tebi jedan Jokic nije za startnu petorku, onda ni more nije slano!
    (ELG, 10. septembar 2019 17:22)

    Tak Jokić Raduljici može peškire da dodaje...
    (moca, 10. septembar 2019 18:22)

    # Link komentara

  260. eto kako čovek postade političar. baš me razočarao. :(
    (wutron, 10. septembar 2019 18:21)

    # Link komentara

  261. Danas treba preskociti citanje komentara, jer uglavnom pisu ozlojedjeni ljudi, koji nista u zivotu nisu ostvarili. Kada neko od nasih sportista podbaci, ponasaju se kao da je neko direktno njih izvarao, pokrao. A, u stvari su realnost zivota I svakodnevnica te, koje ih vredjaju (beda, siromastvo I beznadje). Zlatne medalje I uspesi sportista dozivljavaju kao svoje, jer drugih na zalost nemaju... Koliko se lako zaboravlja da su nam isti ovi ljudi doneli radost u vise navrata. Mnogo brzo se okomimo I na ono malo sto valja u nasem drustvu...
    (lesabre, 10. septembar 2019 18:02)

    Vidi prijatelju, pricas netacno... Ja sam skroz ostvarena osoba. Imam zenu koju volim, imam jednog sina ako Bog da bice jos dece, stomatolog sam i da ne nabrajam dalje (da ne bih bio dosadan). Kosarka mi je strast, trenirao sam kao klinac i dan danas gledam svaki momenat da iskoristim da gledam/igram istu. Tako da ako neko izlozi negativan komentar (a ima zasta) ne mozes da pripisujes njegovoj neostvarenosti kao osobi. Meni iskreno dosta krivo sto je ovako ispalo a moglo je dosta toga drugacije da bude. Ali da ne duzim bekovi, bekovi, plejevi.... I jos duplo bolji da smo bez rotacije adekvatne nema visokih dometa, pogotovo sto nemamo uigranih akcija. Kao na basketu, zatrci se pod obruc pa trazi nekoga spolja a taj spolje ne sme da sutne... Momcima zelim sve najbolje, obzirom na celu situaciju mozda je i bolje ovako.
    (realno, 10. septembar 2019 18:21)

    # Link komentara

  262. Promene. Kokoskov, Sads Obradovic, ima nade
    (Lazni Brkajlo, 10. septembar 2019 18:21)

    # Link komentara

  263. Glavu gore Sale. Biće bolje!
    (BJ, 10. septembar 2019 18:20)

    # Link komentara

  264. Ljudi koji su kritikovali Djordjevica pre prvenstva su bili izvrgnuti ruglu, a ne verujem da su dvi bili lose namere. Mi ne znamo da budemo konstruktivni, ne znamo da prepoznamo nestrucnost sve se svodi na imidz da ne kazem imaz. Nikada nisam voleo selektora ni kao igraca, prvo zato sto zakleto mrzi klub za koga navija njegov otac. Drugo, zato sto je imao tri poteza: trojka u Partizanu, 95 finale i trojka Hrvatima. Iz Portlanda najuren, ostalo osrednje (Bodiroga za njega car licno), a dizan u narodu ko Karadjordje. Odakle mu toliki kredit - ne znam. No, potpuno nestrucan, zaguljen tip. Garantujem da mu nije Mute nista ne bi postigao u reprezentaciji (Muta je ipak skolovan trener). Nadam se da ce se stvari postaviti na svoje mesto i da vise nece biti selektor.
    (True, 10. septembar 2019 18:20)

    # Link komentara

  265. nije teško ostavka da sevne, mislim da imamo velikih problema što je interesantno sa ovakvim timom. nešto mora da se menja iz korena.
    (plagijat, 10. septembar 2019 18:20)

    # Link komentara

  266. ostavka
    (kec u rukavu, 10. septembar 2019 18:20)

    # Link komentara

  267. pustite sala
    bruka je izgubiti od sala 60'razlike

    ps.ziv nisam za trenere angole filipina i portorika
    (kalcokera i trokorak bili, 10. septembar 2019 18:19)

    # Link komentara

  268. иди бре више! остави да ради неко ко уме! Најгори селектор у историји!
    (Немања, 10. septembar 2019 18:19)

    # Link komentara

  269. Provlaci se prica za Djordjevica na drustvenim mrezama da on nije trener vec motivator, cista istina.
    (Radek, 10. septembar 2019 18:19)

    # Link komentara

  270. izvini ali nisu svi krivi...mali bogdan je igrao kao lav...a ti jesi kriv,razigravas tu 12 igraca,stavljas stalno bircevica u prvu.Sto? Jokicu treba odmor? covek igra svaku noc tekmu...ok protiv angole ali ti protiv spanije vrtis menjas,sta radis to ,pusti najbolje da igraju
    (dzoker, 10. septembar 2019 18:18)

    # Link komentara

  271. Zaboravljamo da nama pored Kalinica ne igra i Micov koji je jedan od TOP 3 krila u Evroligi (uz Klejburna i Datomea) a na toj poziciji najtanji. Da smo tog coveka imali pre dve sezone u Turskoj uzeli bi zlato a i sad bi bio od velike pomoci. Ne valja covek Djordjevicu ali dobro zato je dobar nekim likovima kao sto su Dule,Radonja,Trinkijeri,Ataman i Mesina koji je prvo trazio u Milanu da njega zadrze pa je tek onda poceo da pravi novi tim za sezonu. Univerzalac koji moze po potrebi i da odradi na pleju a i na cetvorci ali ponavljam na krilu smo bili najgori a dva najkvalitetnija resenja nismo poveli u Kinu.
    (Mirko, 10. septembar 2019 18:16)

    # Link komentara

  272. Ne zaboravimo da je sve ovo samo sport.Kako kod,ali sigurno su i trener i igraci zeleli da pobede iz sve manage. Ko god da se bavio sportom,zna da se ovakve stvari desavaju svima I da se nazalost ovoga puta desilo nama.Nije nam se dalo
    (rale, 10. septembar 2019 18:15)

    # Link komentara

  273. Ja sam grobar do koske i kod mene imas kredit do groba ali na ovo svetsko prvenstvo si morao da vodis Kalinica a ne Bercevica bez obzira na sve.
    Mislim da se pokvarila atmosfera u timu.
    Teo je kako se pokazalo pola tima...tj. nasa ekipa sa njim i bez njega je nebo i zemlja.
    Fali i Markovic koji je uz Kalinica kidao u odbrani.
    Idemo dalje.
    (Mirko, 10. septembar 2019 18:12)

    # Link komentara

  274. Micicu eto kako su ti se neki saigraci oduzili sto si ostao sa njima.
    (Tequila, 10. septembar 2019 18:11)

    # Link komentara

  275. Slazem se sa covekom. Ajd sad lepo u IT po milke.
    (sasa, 10. septembar 2019 18:10)

    # Link komentara

  276. Dakle redom:
    - Izostavljanje dva standardna reprezentativca koji nesumnjivo imaju svoje mesto i ulogu u ovoj eri kosarke?
    - Pripreme koje traju mesec i po dana? Da li stvarno treba odigrati vise pripremnih meceva nego sto bi ih igrao na SP?
    - U vec pomenutoj eri danasnje brze bekovske kosarke, na spisku 4 centra i krilo koje ne zna da spusti loptu u dribling? Zato zvanicno najboljeg centra na svetu stavis da igra krilnog centra. Zasto u timu ima mesta za centra koji igra sprdnju od kineske lige i igraca koji nema klub? S druge strane pored one dvojice, skrajnuti su igraci iz Zvezde i Partizana, borci koji igraju ozbiljne i stresne utakmice cele sezone.
    (sryugos, 10. septembar 2019 18:09)

    # Link komentara

  277. Energija i selektora i igrača - kuvana noga. Vreme je da neko izađe i kaže istinu o atmosferi u svlačionici i odnosima unutar tima. Kao i u životu, ni u sportu nema šanse da se lažira energija između ljudi. I nemoj da nam pričate bajke, selektor, kad ni sami ne verujete u to što pričate.
    (mudri ananas, 10. septembar 2019 18:08)

    # Link komentara

  278. Ma Sale opušteno, krivci za oporaz su Božo Đumić, Đorđe Gagić i Đoko Šalić.
    (Branko Potezica, 10. septembar 2019 18:07)

    # Link komentara

  279. Loša selekcija igrača, izbaciti jednog Kalinića, koji je veliki borac, igrač za teške utakmice, ne podmađivati ekipu uvođenjem Davidovca....veliki košarkaš, ali, na žalost, još uvek ne dokazan trener...sujeta je čudo...setite se i izbacivanja Micova...?
    (Đera, 10. septembar 2019 18:06)

    # Link komentara

  280. Kriv je KSS jer je prakticno oterao proslavljene trenere, Dudu, Žoca, Vujketa, i uzeo sjajnog igraca sa minimalnim trenerskim iskustvom.
    (Vladimir, 10. septembar 2019 18:05)

    # Link komentara

  281. Hvala puno Sale za sve sto si uradio do sad. Ispada da je ovo ipak tvoj limit. Posteno bi bilo da das ostavku pa da se kroz desetak godina vratis sa mnogo vecim znanjem i iskustvom i da nas vodis u nove pobede.
    (doktor Sale, 10. septembar 2019 18:05)

    # Link komentara

  282. Svi vi koji ste jedva cekali ovo kako bi mogli da pljujete Djordjevica mozete samo da ga poljubite u...znate vec gde.
    (Pecko Pivo, 10. septembar 2019 18:05)

    # Link komentara

  283. Nisam sportista ali sam gledao nekoliko utakmica . Nisu pokazali borbenost koj sa u drugim reprezentacijama jasno vidi i laiku.
    Da li su se posvađali ili kad kamera približi liče kao da su potpuno neispravani ili šta već.
    Vrlo čudna i igra i ponašanje.
    (Srdja, 10. septembar 2019 18:04)

    # Link komentara

  284. Ajde nije sve crno, danas imate šansu preskočiti Luxemburg na tablici.Možete vi to.
    (Ante, 10. septembar 2019 18:04)

    # Link komentara

  285. Na poluvremenu sa Italijom, u studuju je bio gost Vlada Djurovic. Vec tad je bio jako zabrinut kako igramo a dobili smo zabare. Strucnjak je video da je u skripcu. Nisam ja ekspert za basket, ali cinjenica je da nije bilo taktike i svako je igraonica bezidejno.
    (PFC, 10. septembar 2019 18:03)

    # Link komentara

  286. Alo rođače, budi pošten i kaži pravi razlog za raspad sistema. Mani te priče tipa svi smo krivi, splet okolnosti i ostale gluposti. Ovi ljudi su navijali iskreno za vas i najmanje što možeš je da im na isti način uzvratiš. Ko i malo zna košarku jasno mu je da kvalitet nije bio problem. Kaži kao što je Žoc to uradio posle one bruke u Bg.
    (Sergius, 10. septembar 2019 18:03)

    # Link komentara

  287. Na poluvremenu sa Italijom, u studuju je bio gost Vlada Djurovic. Vec tad je bio jako zabrinut kako igramo a dobili smo zabare. Strucnjak je video da je u skripcu. Nisam ja ekspert za basket, ali cinjenica je da nije bilo taktike i svako je igraonica bezidejno.
    (PFC, 10. septembar 2019 18:03)

    # Link komentara

  288. Danas treba preskociti citanje komentara, jer uglavnom pisu ozlojedjeni ljudi, koji nista u zivotu nisu ostvarili. Kada neko od nasih sportista podbaci, ponasaju se kao da je neko direktno njih izvarao, pokrao. A, u stvari su realnost zivota I svakodnevnica te, koje ih vredjaju (beda, siromastvo I beznadje). Zlatne medalje I uspesi sportista dozivljavaju kao svoje, jer drugih na zalost nemaju... Koliko se lako zaboravlja da su nam isti ovi ljudi doneli radost u vise navrata. Mnogo brzo se okomimo I na ono malo sto valja u nasem drustvu...
    (lesabre, 10. septembar 2019 18:02)

    # Link komentara

  289. Iskljucivi krivac za ovo je onaj sto sa Teodosicem zida hotel i sto mu nalazi klu. Onaj koji dozvoljava da se Bobi i Bircevic 2 puta tuku na pripremama. Onaj koji vodi igrace kojima treba naci klub. Djordjevicu jedini krivac si ti. I los pomocnik
    (dzeri, 10. septembar 2019 18:01)

    # Link komentara

  290. molio bih ljude da prekinu pljuvanje selektora, jedan debakl se može oprostiti čoveku, koji kakav god je trener, za mene ima kredibilitet.. vratio je našu reprezentativnu košarku iz mrtvih.. tri srebra na 5 takmičenja, izuzetan su uspeh, ako se uzme u obzir da smo pre toga za 11 godina, uzeli jednu medalju samo! ako izbori plasman ovde direktan na OI treba ga ostaviti na klupi. Verujem da će znati da izvuče pouke iz ovoga: loše tempirana forma i previliki broj utakmica sa malim fondom igrača, loša selekcija, ne možeš samo sa tri beka da igraš ceo turnir, pogotovo protiv Španije i Argentine, od 4 centara, Raduljica i Bobi, koga nije ni koristio su višak, Birčević i Simon sjajni momci, ali njihovo vreme je prošlo
    (vlade, 10. septembar 2019 18:01)

    # Link komentara

  291. Šta hoćete, da čovek podnese ostavku usred turnira? Ja sam ga prva branila i slažem se da treba da je podnese...posle turnira. Ovaj poraz je prvo njegov, ali su i igrači odigrali mlako. Bjelica svaki put glupim potezima vraćao protivnika. Jović i Gudurić ne smeju da šutnu. Pa šutni je! Šutni i promaši, nema veze. Lučić mlako, ali se koliko toliko trudio i uneo energiju. Simon ja mator za ovo, ali on uvek barem da maksimum. Možda je mogao da proba sa Raduljom. Sa Špancima je uneo energiju. Bobi blagi užas. Jokić se borio, ali ga Sale nije iskoristio na pravi način. Da je umesto Birčevića pošao bek (ja bih volela Dobrića), bilo bi sve lakše.
    (Par, 10. septembar 2019 18:01)

    # Link komentara

  292. Sta li je Kalina radio dok je gledao ovaj argentinski film za odraslee??? Tvoja sujeta, tvoj ego, tvoj Teodosic, tvoja prevelikaaa trvrdoglavost da vodis nikakve kosarkase kao sto su simon, bircevic i raduljicaa te je kostala medalje. Urnisao si Jokica, covek iopste nije znao gde je. Vodis povredjenog Lucica. Trpa te poluamaterska ekipa sa plejem od 178cm i veteranom od 40 leta! Terajte se svi iz saveza. Za ovo neko treba da odgovara. Unistili ste mladje kategorije, sramota me ko sve igra u mom partizanu i zvezdi. Juniori upali u b diviziju, savez cuti! Sram vas bilo sve tamoo! I nemoj vise davati izjave, bezi u Italiju i trpaj lovu u dzep!
    (Peruzzi, 10. septembar 2019 18:00)

    # Link komentara

  293. што си звао 4 центра ако не знаш да искористиш ни једног? данас боби радуљица и милутинов збирно мање од 10 минута, и сви само грешке правили. јокић играо на чисту импровизацију и нешто је направио али наравно и пуно је грешака имао.
    очајна одбрана. аргентинци стално самина шуту. лако.
    све то и још много другога последица лоше селекције, горе припреме и најгорег вођења. ти си крив 99%.
    ја сам то видео и има мој коментар после порторика да нећемо узети медаљу, али су ми ложачи рекли да сам хејтер и лудак.
    моја прогноза да остајемо без медаље је тачна, а ваша да узимамо злато погрешна. ко је ту глуп, ја не знам...
    а ти се бави калинићевим политичким ставовима, фибом, навијачима... немој случајно одбраном нашег тима.
    (веверица, 10. septembar 2019 17:57)

    # Link komentara

  294. "Ajde kaži sad, sta se desilo u svlačionici posle Spanije. Svi ćute, licemeri!"

    Ма да се није то исто десило много прије Шпаније, не би се Шпанија ни догодила. А овамо: "атносфера је феноменална, живимо један за другога" бла, бла бла. Кад сам писао о незадовољству Бјелице, Милутинова итд. ударалисте минусе. Жао ми је, ал се резултат показао данас.
    (Знајша, 10. septembar 2019 17:57)

    # Link komentara

  295. Ti si kriv,nisu igraci sigurno:)
    (Glas Srpske, 10. septembar 2019 17:57)

    # Link komentara

  296. kako ga nije sramota dati ovakvu izjavu,pa koliko znam njih dvojica su se povredili kad smo jos mogli pozvati druge igrace ali ne,ti vodis drugare i rekreativce,dodavace peskira
    (mii smo sremci vise nam stomaci, 10. septembar 2019 17:56)

    # Link komentara

  297. Propade tiket Pesicu.
    (Smuki, 10. septembar 2019 17:55)

    # Link komentara

  298. Tako je, ti si najvise kriv i zato - otkaz! Da dodje neki strucan selektor koji zna nesto - npr. Kokoskov.
    (Onaj koji sve zna, 10. septembar 2019 17:54)

    # Link komentara

  299. Идемо даље, биће нових побједа. Ни случајно оставка!
    (Херцеговина, 10. septembar 2019 17:53)

    # Link komentara

  300. Haha, ali najvaznije je da kao grupa, ukljucujuci trenera, izadju i idu dalje, nove sanse, nova obecanja...
    (jo, 10. septembar 2019 17:53)

    # Link komentara

  301. Sale,samar svakom i glavu gore..Idemo dalje..Mnogo smo poleteli sa dosta slabijim od nas...Spanika,Argentima je klasa i nike za podceniti..Idemo dalje
    (danijel, 10. septembar 2019 17:53)

    # Link komentara

  302. Tempirao covek formu za pripremne utakmice, Angolu i Filipine
    (djole, 10. septembar 2019 17:52)

    # Link komentara

  303. Karma...

    Litvanija, Slovenija, Argentina...
    (GM, 10. septembar 2019 17:52)

    # Link komentara

  304. Đorđeviću, nama treba trener..
    (Hami, 10. septembar 2019 17:52)

    # Link komentara

  305. Samo mi objasni kako nisi naucio posle utakmice sa Spanijom da Marjanovic ne moze da igra protiv brzih ekipa i ti ga opet ubacis i covek za 2-3 minuta napravi faul u napadu, tehnicku i izgubi loptu dok ti jedan Milutinov, koji se mnogo bokje krece i pokriva, sedi na klupi i kojeg si pustio da igra na kraju 3/4.
    Toliko o strucnosti. Naleteli smo na ekipu malo ozbiljniju i igramo kao devojcice.
    (bugi, 10. septembar 2019 17:49)

    # Link komentara

  306. Ljudi previse emotivno karakterisu poraz.Nije smak sveta.
    Mnogo je gore bilo 2000. na OI i 2005. na SP.
    I izdigli smo se i iznad toga,pa i iznad ovoga cemo.
    Španci i Argentinci su odigrali bolje,kraj.
    Verujem i u selektora i u ekipu.
    Napred Srbija!
    (Generacija '82, 10. septembar 2019 17:48)

    # Link komentara

  307. Ma džabe da su igrali i Teo, Kalina, Nedovic, Gagi i ko još. Ovo je apsolutna krivica trenera i tu je tacka. Imaš vrhunske igrace, a igra + odbrana nulu. Kao amateri na terenu. Bez ideje u napadu, bez odbrane. Sramno izdanje i tu nema dalje. Vreme je za smenu nazalost.

    Saletu, našoj legendi, hvala za srebra i za sve, bez pljuvanja, ali vreme je za promenu na klupi.
    (Will Griggs On Fire, 10. septembar 2019 17:48)

    # Link komentara

  308. Ma kakvi, niste vi krivi, niko od vas. Krivi su svi ovi ljudi koji su verovali u vas. Ja vicno nisam jedan od njih, ja sam znao da cete da uprskate, kao i uvek...
    (Dejan, 10. septembar 2019 17:47)

    # Link komentara

  309. Djordjevic da podnese ostavku ne zato sto nema pojma o vodjenju reprezentacije nego zato sto je krenuo na izlet sa svojim kumovima i prijateljima (Muta Nikolic, Nebojsa Ilic...). to se zove strucni stab!!!
    (Yac, 10. septembar 2019 17:47)

    # Link komentara

  310. Ne svi... Samo student.... Sto nije zapalio zito
    (Dejan, 10. septembar 2019 17:46)

    # Link komentara

  311. uzeleo sam se evrolige
    i naseg ekonoma iz Oly
    pa on je izmislio trenerski posao za tebe prevaro
    (kalcokera i trokorak bili, 10. septembar 2019 17:46)

    # Link komentara

  312. Najviše su krivi Kalinić i Nedović.
    Nisu se videli na celom prvenstvu.
    (Džepeto, 10. septembar 2019 17:45)

    # Link komentara

  313. Oce neko da napise sta se to desavalo posle utakmice sa Spanijom u svlacionici? Hvala
    (lekcija, 10. septembar 2019 17:45)

    # Link komentara

  314. pa podnesi ostavku ko covek dosta je bilo izgovora ti si birao igrace ti si pravio taktiku nisu igraci krivi ako neko neigra kako mu kazes klupa bato ali ti si sale bio pogubljen
    (dzo, 10. septembar 2019 17:44)

    # Link komentara

  315. e ljudi.ma sve je ovo normalno.
    (TASAKLI, 10. septembar 2019 17:43)

    # Link komentara

  316. Sve sami strucnjaci komentarisu jednog coveka koji je ceo zivot u kosarci I koji dolazi iz kosarkaske familije da ne sponinjem sta je sve osvojio Kao trener I kao igrac ,sa timovima kojima niko nije davao nikakve sanse a sad ga pljuju I prozivaju sramota
    (istoricar, 10. septembar 2019 17:26)

    Ajmo redom.Kao igraca niko ga ne osporava.Ali kao trener je problematican.Dobio otkaz u svim timovima.Kako je katastrofalno vodio tim u finalu EP protiv Slovenije. Kokoskov mu ocita lekciju iz brze kosarke.Brza kosarka sa brzom distribucijom lopte omogucava otvoren sut za tri a to nam pokazase i dokazase i spanci i argentinci.Nije uspeo da shvati koja je utakmica kljuc na SP. A to je bila utakmica protiv Spanije koja je vodila u finale.Plan priprema sa gomilom utakmica.Bespredmetno trcanje po Kopaoniku bez NBA igraca.Spanija i USA odigrali cetiri pripremne utakmice kao i Australija ali kroz grupu traljavo dizali formu a kod nas se desio pad forme
    (Autolakirer, 10. septembar 2019 17:43)

    # Link komentara

  317. Салету као играчу и патриоти наклон до пода, али са оваквим именима не узети медељу, значи да није за место селектора. Проћи ће још много година стицања искуства и знања, па након тога, једно можда!? Није чудо што су га отерали Панатенаикос и Бајерн.
    (Александар Ст., 10. septembar 2019 17:42)

    # Link komentara

  318. naravno da si kriv. pobedite angolu i filipine sa 50 razlike i kazes da je to malo. ne forsira se tako od pocetka
    (srpska posla, 10. septembar 2019 17:41)

    # Link komentara

  319. posle angole i filipina si bio spreman da mijenjas sistem takmicenja,govorio si kakve mi koristi imamo od toga,govorio si ako se sretnemo sa amerima neka im je bog u pomoci,dobijo si dva samara a sa ameria nismo ni odigrali,budi sad covjek i fino podnesi ostavku,jer i ako se kvalifikujemo za olimpijadu opet necemo nista uraditi dok si ti na klupi
    (coa, 10. septembar 2019 17:41)

    # Link komentara

  320. Trener koji osvoji 3 srebra na OI,SP i EP svakako da nije loš trener,ali ovde ima njegove krivice i te kako,pre svega u selekciji igrača,motivisanju igrača i taktici. 
    Naravo krivicu snose i igrači,svi su podbacili osim Bogdana. 
    Sve u svemu,velika bruka i mrlja na Srpsku košarku.
    (Čoban, 10. septembar 2019 17:41)

    # Link komentara

  321. @istoricar I Maradona je osvojio sve sa Argentinom, pa je glup za trenerski posao. Argentinci i Napolitanci ga obozavaju do imbecilnosti, ali ga niko ne zeli na klupi Argentine niti Napolija.
    (Pseudoharms, 10. septembar 2019 17:40)

    # Link komentara

  322. Psihološka priprema nula!
    (mile, 10. septembar 2019 17:39)

    # Link komentara

  323. na zalost pogodio sam..Po prirodi stvari trener na prvom mestu.Prema tome ostavka.
    (dejan, 10. septembar 2019 17:39)

    # Link komentara

  324. Boli te uvo, bar si se lepo zezao ovih par nedelja sa svojim nerazdvojnim drugarima Birčevićem, Raduljicom i Simonovićem... A zlog i nevaljalog Kalinića oterao. On jeste da dobro igra basket, ali šta to vredi kad je loš za zezanje. Je l' tako Đorđeviću?
    (mladen, 10. septembar 2019 17:39)

    # Link komentara

  325. Prva ozbiljna reprezentacija (Španija), šamarčina, druga malo ozbiljnija (Argentina), hajmo kući... sreća pa nismo igrali sa Amerikancima, to bi bilo poniženje, a posle bi svakako izgubili za 3. mesto
    (Novosadjanin, 10. septembar 2019 17:38)

    # Link komentara

  326. Mogu da kažem da je najveća odgovornost za neuspeh Saletova. To i sam priznaje. Nisam siguran da bi nam mnogo danas pomogao Kalinić ali svakako da Birčević je neupotrebljiv I kao takav nema šta da traži u reprezentaciji. Ok Raduljica, stvarno bi bilo nefer, dečko je dolazio na utakmice kvalifikacija iz Kine ne povesti ga ali i njemu hvala na svemu, njegovo vreme u reprezentaciji je prošlo to se videlo. Igranje u nižerazrednoj ligi ga je tek limitiralo. Generalno imamo dobre igrače i u ovakvom sastavu mi treba da idemo na medalju minimum. Ali očigledno je da nije uspeo da oporavi ekipu i da je dobro pripremi za najvažniji meč. Ono što je Sale do sada radio je ravno čudu ali ovde je ipak pogrešio. U vreme kada centri nestaju kao vrsta mi igramo sa 4 centra? Dosta diskutabilno, o tome će se tek pisati. Opet, mnogi pišu o smeni, ostavci. Pa naravno to je Srbija, ne znam zašto i dalje ne mogu da se naviknem na to i kakav talog iz sebe možemo da iznesemo prema ljudima koji to nikako ne zaslužuju. Momci i Sale zaslužuju kritiku ali pljuvanje i podsmeh nikada i to su mnogo puta do sada dokazali. Šta je trebalo da urade Španci kada su ispali kući 2014 da najure Skariola? Eto 5 godina kasnije opet su u vrhu i bore se za medalju, možda i zlato. Ili Vensan Kole u Francuskoj. Polako, svako od nas je razočaran, ali hladne glave donositi odluke. Presabrati se i videti šta je najbolje za budućnost, treba praviti strategiju za predstojeće cikluse i na duže staze a ne na oruk. Ja verujem da Sale je mnogo toga dao našoj košarci i kao igrač i kao trener i verujem da ima još toga da ponudi i ne treba se toga odricati tako lako. Šta god bilo, momci za mene ste i dalje heroji. Hvala što ste toliko puta uspeli da mi ulepšate dane gledajući vaš majstorluk, nažalost ovaj nije jedan od tih. Sanjamo o zlatu i dalje. Biće naše kad tad.
    (Larry, 10. septembar 2019 17:38)

    # Link komentara

  327. Kokoškova za trenera, pod hitno!!!
    (Andra, 10. septembar 2019 17:38)

    # Link komentara

  328. Ajd sad smeniti prvo ovog celavog a onda polako graditi tim iz pocetka. Zadrzati Jokica i Bogdanovica a svim ostalim iz ovog gubitnickog time se zahvaliti. Polako u vatru stavljati generaciju 1998 i mladje klince koji imaju kvalitet (Pecarski). Sledecih 2-4 godine imati relativno skromna ocekivanja.
    (Vasa, 10. septembar 2019 17:23)

    Koje mlade generacije, pogledaj njihove rezultate na prvenstvima. Buducnost nam ni malo nije sjajna za zalost.
    (Mare, 10. septembar 2019 17:38)

    # Link komentara

  329. Sale, mozda ne delije tako ali ucinio si Srbima uslugu. Sto manje diverzija u vidu sportskih medalja, vise ce se otrezniti kakav im je stvarni zivot, ovima koji su ostali. Vi lepo sad s porodicama mini pauzu pa nazad na posao. Poraz ko poraz, sutra novi dan.
    (Zipo, 10. septembar 2019 17:37)

    # Link komentara

  330. Samo bez preterivanja. Ispadala je i Španija (od nas) pa se vraćala jer ima sistem rada u ovom sportu, jaku ligu, dobre trenere. Litvanija je ispala pre nas, ali ima sistem školovanja igrača koji već na sledećem takmičenju može doneti medalju. Saša je odgovoran, ali ne treba razmišljati kratkoročno, na bazi zadnje dve utakmice. Djordjević je vratio našu rep. u sam vrh, okupio, prvenstveno svojim autoritetom najbolje igrače. Koji trener osim Obradovića i Pešića to još može, a oni nisu prihvatili da vode tim posle Ivkovićevog odlaska. Hrvati su najurili Acu, i gde su sad? U fudbalu menjamo selektore, nema kontinuiteta i nema nas nigde. Nama je ovo prilika, posle kraha svih selekcija, da hladne glave napravimo analizu, promenimo i usavršimo način rada (prvenstveno sa bekovima) i guramo dalje. Srećno!
    (st, 10. septembar 2019 17:37)

    # Link komentara

  331. Čekaju nas, verovatno, dve važne utakmice i nije sad trenutak da ponudi ostavku, ali bio bi red da to učini kad se vrati u Bolonju, bez obzira na ishod ovog razigravanja.
    Ponovila nam se 2015-a,nije znao da pripremi ekipu, niti da je vodi s klupe. Nije više bilo ni onog ho ruk. Ova generacija momaka, i oni koji su zaobiđeni i oni koji stasavaju, treba da im boljeg trenera.
    Neka peče zanat u Bolonji.
    (Dvokorak, 10. septembar 2019 17:37)

    # Link komentara

  332. ko li te izabra za selektora ..
    (mika, 10. septembar 2019 17:37)

    # Link komentara

  333. Kako god idemo dalje, hvala vam i na ovome.
    (kole, 10. septembar 2019 17:36)

    # Link komentara

  334. Sale, samo napred i puna podrska.Ja jesam zvezdas, ali kad igra Srbija tu ne delim igrace na timove.Od 1995 pratim reprezentaciju i obozavao sam tebe i Danilovica, doneli ste mi dosta radosti.Radis pravi posao, a sport je takav da ne mozes uvek da pobedis.Bice jos i pobeda i poraza, i medalja.Samo napred, pusti sta ti pisu ovi na komentarima, to su ljudi koji misle da se u sve razumeju, a u stvari svoje frustracije ovde istresaju, i misle da su tako vazni.Puna podrska, samo napred , pa sledece god boze zdravlja na olimpijadu.
    (Mare, 10. septembar 2019 17:36)

    # Link komentara

  335. Sta mi imamo sto si ti najvise kriv.Nisi dorastao da vodis ekipu.Moras jos da ucis.Lako je kada se pobedjuje ali znanje trenera je iskazuje kada je gusto i kada se gubi.To sam video u kfalifikacijama sa Nemackom kada nisi uspeo da nacrtas akciju i mi izgubismo.Nisi uspeo da motivises igrace ni protiv Spanije ni protiv Argentine koja je u utakmicu usla sa vise zara i da se pobije
    (NY, 10. septembar 2019 17:35)

    # Link komentara

  336. Red bi bio, prije nego što daš ostavku, da nam kažeš zašto si izostavio Nedovića i Kalinića; sada su i slijepci vidjeli kolika je rupa ostala neigranjem ove dvojice momaka...
    (Todor, 10. septembar 2019 17:35)

    # Link komentara

  337. .... 'ajd' sad.... da se ne ljubimo...
    Ti si trenerski LIMITIRAN (ograničen) i tu se svaka priča završava
    (severac ®, 10. septembar 2019 17:33)

    # Link komentara

  338. Za mene ste prvaci sveta i uvek ce te biti najbolji!!!
    (joki, 10. septembar 2019 17:33)

    # Link komentara

  339. ostavka.
    (ui, 10. septembar 2019 17:33)

    # Link komentara

  340. Igra basket iz 1998 u 2019 i izgubi ovako. Neki jednostavno i da im das Dzordana ne bi znali sta sa njim da rade.
    (Brooklyn, 10. septembar 2019 17:32)

    # Link komentara

  341. Nole sam na terenu satima bez zamjene i trenera, bez poluvremena, uglavnom protiv navijača i nosi se s pritiskom a vas toliko pa vam je pritisak problem?! Razočarali ste navijače širom svijeta. Priprema igrača je tvoj posao treneru.
    (Raff, ZG, 10. septembar 2019 17:32)

    # Link komentara

  342. Pada u vodi tebi , i slicnim tebi ! Tvoj komentatar govori sve o tebi I svim slicnim! Gazite preko mrtvih, nepostujete zive legende, nezahvalni, nevaspjtani, duboko nesretni !
    (tadijatadic, 10. septembar 2019 17:32)

    # Link komentara

  343. Kriv si selektore sto nema prvu petorku pola godine nisi uspeo koliko se pripremate da smislis jednu, kriv si sto ti je Bircevic startna cetvorka a onda ga menja Jokic na cetvrci a on najbolja petica sveta, kriv si sto si pola utakmce sa spanijom ceskao bradicu a ne gledao kako da se vadimo iz go....
    Bjelicu nista ne opravdava kakav pritisak i prsija bre alo on je profesionalni kosarkas, clan nba lige ima dovoljno i godina i iskustva da drugi kad on izadje na teren osete pritisak i presiju, a realnost je kao sto je i sam izjavio da je g....
    (Blanka, 10. septembar 2019 17:32)

    # Link komentara

  344. dobar sale.
    idemo dalje.
    (louggi, 10. septembar 2019 17:32)

    # Link komentara

  345. Kako moze da se par NBA igraca odigra besmislenih 10 pripremnih utakmica da bi se posle vecina umorila. Djordjevic je nasa legenda ali je pogresio u tempiranju forme i u sastavu tima.
    Ne sme najbolji centar na svetu da igra na nekog drugoj poziciji, ne sme da igra u proseku oko 15 minuta to su velike greske.
    U savremenoj kosarci svi igraju small ball, a Djordjevic je dosao da igra sa 2 centra bez ikakvog rezona.
    Zauvek je legenda ali molim lepo, neka podnese ostavku jer je ovo najvece razocarenje koje smo imali.
    (ElHombre, 10. septembar 2019 17:32)

    # Link komentara

  346. Mi smo košarkaška nacija koja zadnji put nešto osvojila pre 17 godina.. A pod imenom Srbija nikad ništa.
    (...., 10. septembar 2019 17:31)

    # Link komentara

  347. Kad je jedan veliki Zeljko to mogao da odradi 2005 onda Sale moras i ti. Istina, ima mala razlika izmedju vas dvojice. On je i bio i ostao veliki trener a ti bogami nisi bio a tesko ces (mada bih volio da me demantujes) ikad biti.
    Strasno tako dobru ekipu tako lose voditi.....
    (Sasa, 10. septembar 2019 17:31)

    # Link komentara

  348. Scola Luis.......ljudi,on je igrao u doba bogova i danas mu ovi bogati i razmaženi klinci nisu do ..........cojones!Nije isto igrati protiv Jokića,Šarića,Adetokomba........ili Nowickog,P.Gasola i Divca!On je bre docent a ovo su stažisti
    (deniro, 10. septembar 2019 17:31)

    # Link komentara

  349. Srbija povede 70-69 i onda Argentina 2 napada poentira za +3 znaci prelomi momentum
    TimeOut vas trener ne zove tada..nakom sto jedno 2minute razlika je stalno na +3..Argentina poentira 4 napada i ode na +11..tek tada timeout..a opet trebao je cim su 2 napada i dosli na +7..
    ..
    Veceras derbi Luxemburg-Srbija:)..ne za podcjeniti Lux..nisu oni bas tako losi..
    (TomHomes, 10. septembar 2019 17:30)

    # Link komentara

  350. Ali kako su izdominirali u pripremama... Nisu znali za poraz. Narod u egzaltaciji.
    (Srba, 10. septembar 2019 17:30)

    # Link komentara

  351. A lepo ti je bilo dok si ponizavao Angolu, Filipine, Portoriko i pricao kako oni ne bi trebalo da igraju na SP. E pa, po ovome, ne bi ni Srbija.
    (ooo, 10. septembar 2019 17:30)

    # Link komentara

  352. Ako nam Ameri dodju nek im je Bog u pomoci, lol, a Popovic ga dzentlmenski iskulirao. Ok je Sale, ima zelju, dao nam je srebro, ali bez Tea Srbija je drugi tim.
    (Bojo, 10. septembar 2019 17:30)

    # Link komentara

  353. Nije sramota pasti , padali smo vec...ali sramota je ne ustati .
    Jbga , biće ..
    (kosta, 10. septembar 2019 17:29)

    # Link komentara

  354. na zalost bio sam u pravu sve. od samo pocetka je sve bilo naopako. dok sam dobijao kritike jer sam tvrdio da necemo biti u polufinalu a mi drali portoriko i kompaniju nije mi bilo lako, ali sam sada ponosan na sebe jer izglrda da ipak nesto unam o necemu sto volim najvise , o kosarci.
    sve je pocelo od selekcije tima... samo da mi neko objasni u cemu Birca, Braduljica, Simon imaju prednost u odnosu na Nedovica, Kalinica, Simanica, Smajlagic... zar bi oni bili losiji? Novica i sa jednom nogom bi vise dao timu nego gore nabrojani.
    Odbrana? tuga, videlo se od starta
    Napad sa dva centra? mozda u uvreme Ace Petrovica
    Jedna od najboljih 5ica NBA na 4? ludo i nezaboravno
    .... Ne bih dalje jer ce reci da je lako biti pametan nakon poraza, ali Sale je odlican motivator ali ovom timu je sada potreban trener..
    (aleksaczv, 10. septembar 2019 17:29)

    # Link komentara

  355. On je odavno zamislio da bude dugogodišnji selektor, ali sad je ostavka ipak jedino rješenje.
    Od izostavljanja Nedovića i Kalinića, preko drugih stvari, do oslabljene Španije i matorog Skole i drugara, a sa Bogdanovićem u dobroj formi, te ostalim igračima koji nisu van forme, postavlja se pitanje zrelosti Đorđevića za osvajanje najvišeg odličja.
    Glupa je priča o "euforiji u zemlji" kad je sam izjavljivao "neka Bog bude Amerikancima u pomoći".
    (kentaur, 10. septembar 2019 17:29)

    # Link komentara

  356. Podnesi ostavku legendo. Tvoja krivica i sad preuzmi odgovornost.
    (eX, 10. septembar 2019 17:29)

    # Link komentara

  357. Kakve su Ovo izjave ljudi,bio Je dobar igrac ali nije za trenera fali mu nesto
    (Glas Srpske, 10. septembar 2019 17:28)

    # Link komentara

  358. Jeste li jedva dočekali da pljujete? Ajd sad udri! Znate li koga pljujete sitne duše?
    (Đorđe, 10. septembar 2019 17:28)

    # Link komentara

  359. Da ne bude kako smo sada svi pametni, ali posle skracivanja spiska kada su ostali Kuzmic, Todorovic, i Macvan rekao sam da nevalja, jer se unapred znalo da ti momci ne mogu da idu jer su propustili celu, ali celu sezonu. Vec mi je tu mirisalo da Sale ima neku viziju svoju sto se tice spiska i samo sam se pitao sta ce biti ako se neko povredi. Nama su se povredila 2 bitna igraca, ali sujetni Sale nije imao resenja nego je poveo 4 centra od kojih su tri isti tip igraca i 4 koji se najbolje snalazi na 5 je guran na 4. Dalje Bircevic i Simonovic definitivno nisu trebali da budu tu, Simonovo je davno proslo, on covek je bas ono na kraju karijere u kojoj ruku na srce i u najboljim godinama je jedva imao mesto. Bircevic bez komentara. Danas stavljanjem Jokica na 5 Sale je priznao svoju gresku, ali kasno jer na klupi sede jos 3 centra. Nama je falilo igraca tipa Lucic, koji je mogao da unese svezinu i energiju. Ok nije islo sa Kalinicem, Nedovicem, Micova smo davno izgubili ali da li mi nemamo onda krstenu 4 i 3 uopste u celoj zemlji ili je selektor ne prepoznaje.
    (bane, 10. septembar 2019 17:27)

    # Link komentara

  360. NAJSRAMNIJE LETO U ISTORIJI NAŠE KOŠARKE!!!SVE KATEGORIJE DOŽIVELE DEBAKL.OSTAVKE,I SELEKTOR I CEO SAVEZ.Inače,ova "vizija" o igri sa dva centra u eri "malih petorki" je nestvarna...Da čovek ne poveruje šta smo mi gledali u Kini,i šta je bila ideja našeg stručnog štaba.
    (goran, 10. septembar 2019 17:26)

    # Link komentara

  361. koncentrisite se na 5. mesto jer isto (najverovatnije) vodi na Olimpijadu.
    (cikias, 10. septembar 2019 17:26)

    # Link komentara

  362. Sve sami strucnjaci komentarisu jednog coveka koji je ceo zivot u kosarci I koji dolazi iz kosarkaske familije da ne sponinjem sta je sve osvojio Kao trener I kao igrac ,sa timovima kojima niko nije davao nikakve sanse a sad ga pljuju I prozivaju sramota
    (istoricar, 10. septembar 2019 17:26)

    # Link komentara

  363. Ostavka +, idemo dalje -.
    (SALE 2, 10. septembar 2019 17:24)

    # Link komentara

  364. 'Ajd sad smeniti prvo ovog celavog a onda polako graditi tim iz pocetka. Zadrzati Jokica i Bogdanovica a svim ostalim iz ovog gubitnickog time se zahvaliti. Polako u vatru stavljati generaciju 1998 i mladje klince koji imaju kvalitet (Pecarski). Sledecih 2-4 godine imati relativno skromna ocekivanja.
    (Vasa, 10. septembar 2019 17:23)

    # Link komentara

  365. Milane, molim te ne pricaj ovde o svlacionici, nije mesto. A inace znam za situaciju.
    (VojaVucic, 10. septembar 2019 17:23)

    # Link komentara

  366. Kad tebi jedan Jokic nije za startnu petorku, onda ni more nije slano!
    (ELG, 10. septembar 2019 17:22)

    # Link komentara

  367. Šarenac je kriv za sve...one emisije na rts o prošlim vremenima i priče o igračima iz klubova...maler čovek...nisu igrali Teo, Nedović, Kalina, Mačvan...samo se narod napalio, kao imamo NBA zvezde, razbijamo na pripremama...ponoviċe se 2002. Samo je problem što smo zaglavljeni u prošlosti, zlato sa bilo kog takmičenja, ostaće pusta želja i san.
    (Aca BG, 10. septembar 2019 17:22)

    # Link komentara

  368. Nadam se si sad shvatio smisao igranja utakmica protiv Angole i Filipina. Ako nisi, odgovor je u tome da i otužni timovi poput našeg pobede nekog na SP. Pre nego nalete na iole normalan, da ne kažem prosečan tim, koji ih oduči od košarke.
    (stavro, 10. septembar 2019 17:21)

    # Link komentara

  369. Super, naveo si primer Bjelice i zasto je on kriv, ok to smo svi videli. Ajde sad lepo reci, kad si vec naveo sebe, zasto si ti kriv? Za to sto nas je Spanija dobila, ne zameram, Skariolo je za tebe kombinacija Zeljka, Dude i Karija zajedno. Kazi zasto si ti kriv za poraz od Argentine, zasto si seo na klupu i pre nego sto je mec rese?! Zasto ne znas krstenu akciju da pozoves, zasto se cudis kad nas trpaju small ball postave, a poveo si 8 visokih igraca?! Zasto ne znas da odgovoris na zonu i uostalom zasto si poveo 3 igraca koje svaki drugi selektor ni na kafu ne bi izveo?!
    (76er, 10. septembar 2019 17:21)

    # Link komentara

  370. Trener zarobljen u vremenu i prostoru, svako realan i iskren ce reci da smo 2014 i 2016 imali i srecu na nasoj strani, sada se videlo koliko je busan kao trener. Voditi 4 centra na SP 2019 i BIRCEVICA je van svake pameti. Pa nas bi svaka moderna ekipa razbila, kao sto su to uradili i Spanija i Argentina. Jokic i Bobi su bili sasvim dovoljni za poziciju 5, pa da se ponekad igra i small ball kosarka, Kokoskov je odrzao doktorsku disertaciju na tu temu 2017 godine, i nadam se da ce nas on preuzeti, jer ekipa sa Jokicem u timu mora igrati bolje, brze i modernije, a ne kosarku koja se svodi samo na pozicioni napad i spustanje dole, jednostavno to ne ide. Cak i kada uspemo da izgradimo poziciju mi promasujemo otvorene suteve. Velika lekcija i velik samar od strane i Spanije i Argentine.
    (neki veliki dr, 10. septembar 2019 17:21)

    # Link komentara

  371. Ne bi ti meni bio trener od proslog evropskog prvenstva.Imao sam nadu da si nesto naucio i verovao u tebe kao i vecina nas .Nikada nisam ostavio pljuvacke komentare vec samo one podrske.Obozavao sam te kao igraca i zamisljao kao klinac svaki put kada sutiram sa trojke da sam Djordjevic. Jednostavno nisi taj kadar trenera i to je to.Zao mi je sto je jos jedna realna medalja ispustena u nepovrat ali to je sto je ,nauk za buducnost !
    (Рокер један са Мораве, 10. septembar 2019 17:20)

    # Link komentara

  372. Idemo (I D E M O) dalje?
    (Histericno ispijam toplu pivu..., 10. septembar 2019 17:20)

    # Link komentara

  373. Imas li obraza bre...
    (IberZOKNA, 10. septembar 2019 17:20)

    # Link komentara

  374. Ostavka je moralni čin i tvoja i još više istetoviranog Danilovića!
    (Alex, 10. septembar 2019 17:20)

    # Link komentara

  375. Najgore je to sto sve sto je uradio u karijeri pada u senku ove, jedne utakmice....
    (hm?, 10. septembar 2019 17:19)

    # Link komentara

  376. Sale nisi spremao igrace ni psihicki ni fizicki,tvoja greska nisu igraci krivi Nema Tu price vise:)
    (glas srpske, 10. septembar 2019 17:19)

    # Link komentara

  377. Sale, hvala za sve do sad.
    Do viđenja i sve najbolje.
    (Božo Milošević, 10. septembar 2019 17:19)

    # Link komentara

  378. Gde Djordjevic misli dalje? Ja ocekujem njegovu ostavku, sve manje od toga bi bio skandal! Obzirom na kvalitet igraca ovaj debakl je samo njegova krivica i nicija vise. Mi u poslednje dve utakmice nijednu izgradjenu akciju nismo imali. I dalje ga volim kao igraca, ali kao trener je prosek ako ne i malo ispod. Ovoj generaciji je ovo bila najveca sansa da se dokopaju zlata i sumnjam da ce se u narednih deset godina pruziti ovakva prilika, a sve to zbog trenera koji ne ume da trazi tajm aut kad treba, a kamo li nesto drugo.
    (DYD986, 10. septembar 2019 17:19)

    # Link komentara

  379. Koje pljuvanje po Djordjevicu od strane vecine, ja ne verujem. Moze se reci da je on izgubio utakmicu ali ne toliko takticki koliko zbog toga što je dozvolio ovakav pristup pre svega u odbrani i zbog losih izmena. Medjutim Djordjevic je svojim radom do sada pokazao da je sasvim dobar trener i da ce tek biti odlican. On je mlad trener treba jos dosta da napreduje. Na svakom prvenstvu do sada je napravio uspeh. Uvek smo igrali lepo, borbeno, takticki nadmudrivali protivnike. Plus da ne pricam o tome da nema boljeg coveka sto se tice atmosfere i mentaliteta za ovakve turnire. Mislim da je glavni problem sto ljudi imaju nerealnu sliku o nama samima i sto imamo prevelika ocekivanja. Na primer Spanija je jaca od nas po igracima ako detaljno uporedite njihove i nase igrace plus klubove u kojima igraju, imaju iskusnog trenera, poraz uopste nije bio nerealan nego su mediji stvorili nerealnu sliku. Ako se pogleda Djordjevicev rad u klubovima videce se da je i njih odlicno vodio a dobio je otkaze zbog nekih drugih stvari. Sad cete reci jaci smo od Argenitne i izgubili smo, tacno tako ali nijedan trener nije savrsen, svaki ozbiljan trener je imao ovakav put i gubio neke vazne utakmice u kojima je bio favorit. Ako je vama Djordjevic los trener recite mi onda ko je po vama dobar i koga Srbija treba da dovede. Svako ko pljuje Djordjevica treba da ga bude sramota. Ja bih voleo da on ostane selektor i verujem da ce nas u naredna dva takmicenja odvesti do zlata.
    (Va, 10. septembar 2019 17:19)

    # Link komentara

  380. A gde bi ti dalje zivotati i ovo dosad je bilo previse. Tri izgubljena finala!
    (jogo, 10. septembar 2019 17:18)

    # Link komentara

  381. Sta bre idemo dalje? Covece podnesi ostavku!!!
    (Miki, 10. septembar 2019 17:17)

    # Link komentara

  382. Totalno bez ideje ,igraci su konstuisali napade ,zato smo bili onako pogubljeni
    (Mora pravi trener ne igrac bivsi, 10. septembar 2019 17:17)

    # Link komentara

  383. Vadilice treceligaskog trenera ! Taj i taj pobredjen, nismo odigrali dogovoreno... Teo je u punom treningu i igrace u prvom kolu prvenstva. Izboksovao nevidjenu lovu od Italijana pa kada je video formu Teodosica poslao ga da individualno radi da ne bi dobio otkaz pre nove godine.
    (Misko, 10. septembar 2019 17:16)

    # Link komentara

  384. IDEMO DALJE:

    Kuda mi to idemo selektoru?
    U borbu za 7 mesto?
    Tvoje vreme je zavrseno, i predaj ostavku..
    (sasa the red baron, 10. septembar 2019 17:16)

    # Link komentara

  385. Celo prvenstvo forsira igru sa dva centra, a danas kada je vrag odneo šalu igrao bez centra... Tako nemušto i nekreativno vođen tim sa velikim potencijalom.
    (kfd, 10. septembar 2019 17:16)

    # Link komentara

  386. Milane, šta se desilo u svlačionici posle poraza od Španije?Ako su oni licemeri, ti nemoj biti.Reci nam.
    (Šurda, 10. septembar 2019 17:16)

    # Link komentara

  387. Jesu i jesi.
    (tmac, 10. septembar 2019 17:15)

    # Link komentara

  388. Postavite sledeceg selektora koji ima iskustva u treniranju a ne bivse kosarkase..u ovoj utakmici tacno se videlo da nije bilo ideje u napadu i u odbrani
    (Nestor, 10. septembar 2019 17:15)

    # Link komentara

  389. Пуна подршка селекторе!

    Памтимо и медаље и праву мотивацију пре овог првенства и скуп са херојима са кошара и паштрика и посету деци са Космета. Прави Срби нису заборавили све што си урадио за нас пр њсвега као човек, па онда играч и данас као тренер. Не може један неуспех то да избрише.

    Главу горе момци, главу горе Сале идемо по Олимпијско злато и још пуно медаља!
    (Princip, 10. septembar 2019 17:15)

    # Link komentara

  390. idemo dalje,kuci...sve vam je oprosteno
    (neko, 10. septembar 2019 17:15)

    # Link komentara

  391. da nije kriv "djilas i jeremic';)
    (dzonsa, 10. septembar 2019 17:14)

    # Link komentara

  392. Ostavka, bolje tako nego da ako se kvalifikujemo za OI, recimo sklonis Vasu i Gudurica, a povedes i Stimca i Kuzmica ako se oporavi, pa ako nije proslo sa 4 beka i 4 cista centra, mozda ce proci sa 2 beka i 6 centara, nikad se ne zna, amateru..
    (soni, 10. septembar 2019 17:14)

    # Link komentara

  393. Sve je vec receno...dodao bih jos ovu izjavu od pre par godina "Nikad neću preuzeti da treniram neki klub dok vodim reprezentaciju" toliko o njegovom obrazu...trener bez znanja, karaktera...egoista...ostavka!
    (Sima, 10. septembar 2019 17:14)

    # Link komentara

  394. Ovi sto podsecaju sta je covek uradio sve za reprezentaciju... Pa sta? Nema toga vise, bilo pa proslo. Vreme je za nekog novog, koji ce biti autoritet ovim igracima. Djordjevic je bio dobar jer je bio uzor svim ovim igracima, mogao je da ih motivise. Posle 5 godina, to je isparilo, treba im strucnjak.

    Djordjevic moze da bude dobar asistent, ali on na to naravno nikada ne bi pristao.
    (x, 10. septembar 2019 17:14)

    # Link komentara

  395. Odlazi. To si kriv vidi se iz avoona!!!
    (Ljuba, 10. septembar 2019 17:13)

    # Link komentara

  396. Treba našim reprezentativcima stalno, pre svake utakmice ponavljati ono što je Željko Obradović (najuspešniji i najtrofejniji evropski trener) govorio posle neuspeha na EP 2005. gde smo bili domaćini. Čovek je tada gotovo proročki sagledao šta će se dešavati sa našom reprezentacijom i kakav izbor igrača treba da bude.
    (Rokatanski, 10. septembar 2019 16:35)

    Navijac sam Partizana, ali najblaze receno, nije mi se dopala ta konfrencija za stampu Obradovica kad se 2005. posle neuspeha nase reprezentacije koja je bila i domacin takmicenja vadio na igrace, i prebacivao krivicu na njih, kao trebao sam ovo-ono, oni su radili ovo-ono, a ja sam ih pustao a nisam trebao... A zaboravio je bio da je sa A timom doziveo i neuspeh na olimpijadi 2004. u Grckoj, a vodio je najjace ekipe tada.
    Ono ranije sto je uzeo sa reprezentacijom tu je vecinom bio i Duda Ivkovic.
    (najuspesniji klupski trener, 10. septembar 2019 17:13)

    # Link komentara

  397. Izgubili smo, dešava se. Zato ćemo sve da pokidamo na Olimpijskim igrama!!! Napred Sale, napred Orlovi!!!
    (Pera, 10. septembar 2019 17:13)

    # Link komentara

  398. Sutra da Ameri pobede Francuze i Australija Čehe,
    pa mi da pobedimo Francusku i za 5. mesto Poljsku/Češku
    i da se plasiramo na OI
    (nije Olimpijada bez Košarkaša, šta god trenutno u afektu da ljudi misle)!
    (NNN, 10. septembar 2019 17:12)

    # Link komentara

  399. Od 12 igraca samo trojica imaju petlju u napadu ! Jokic,Bogdan i Bjelica koji bez obzira sto ga nije islo bar je smeo da sutira i igra..ostali katastrofa..Guduric sa dva metra ne zna da li da sutne ili ne..Jovicu Jokic 3 puta vraca loptu ovaj sam ne sme da sutne nego vraca Jokicu ..
    (Motika, 10. septembar 2019 17:12)

    # Link komentara

  400. Covek bukvalno nema obraza.

    Izgubio je finale od Slovenije, ej Slovenije.
    Na olimpijadii svetskom srece u zrebu kao nikad, sve mu se otvorilo. Jedva prosao kvalifikacije za SP, uz duzno postovanje sto sve zvezde nisu igrale. I ove ga pobedi Skola od 40 godina.

    Imamo najbolji tim posle 30 godina i ispadnemo. U z a s
    (drmr, 10. septembar 2019 17:12)

    # Link komentara

  401. Nigde ne pročitah ko je odgovoran za ovo?
    (pantelejac, 10. septembar 2019 17:12)

    # Link komentara

  402. Зашто оставку не спомиње?
    (Алооо, 10. septembar 2019 17:12)

    # Link komentara

  403. Nema Šale dalje.Ovo je veliki naš poraz.Strašan.Ode jedna generacija čitava darovitih igrača....
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 10. septembar 2019 17:12)

    # Link komentara

  404. Ipak ne idemo dalje , ispali smo.
    (Heh, 10. septembar 2019 17:12)

    # Link komentara

  405. ma samo se svi odmorite .lagano
    (k, 10. septembar 2019 17:11)

    # Link komentara

  406. Imao si dva poluvremena za analizu, jos analiziras?
    (Jarić T Živadin, 10. septembar 2019 17:11)

    # Link komentara

  407. Cekamo Kokoskova. Hvala ti Sale na svemu do sad!
    (domantas, 10. septembar 2019 17:11)

    # Link komentara

  408. Nemaš šta ti da analiziras, ostavka!
    (Miki, 10. septembar 2019 17:11)

    # Link komentara

  409. Idete dalje!?? Gde bre idete dalje?!!!
    (tmac, 10. septembar 2019 17:11)

    # Link komentara

  410. Povedi i Danilovica
    (shone bjelovacki, 10. septembar 2019 17:11)

    # Link komentara

  411. Ajde kaži sad, sta se desilo u svlačionici posle Spanije. Svi ćute, licemeri!
    (Milan, 10. septembar 2019 17:11)

    # Link komentara

  412. "селектор" "стратег" "тренерски маг"
    (Сахрани нас Џоле, 10. septembar 2019 17:11)

    # Link komentara

  413. Hvala I tebi, strucnjace...
    (senza, 10. septembar 2019 17:10)

    # Link komentara

  414. Idi i pobedi Predraga.
    (Filip, 10. septembar 2019 17:09)

    # Link komentara

  415. Laku noc
    (x, 10. septembar 2019 17:09)

    # Link komentara