Vesti - Eurobasket 2022 -

Može li Aco Petrović da spase hrvatsku košarku?

Aleksandar Petorović novi je sportski direktor Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS).

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Hrvati su nako eliminacije u osmini finala Evrobaskta ostali bez selektora i predsednika Saveza, a ranije je HKS otpustio Dina Rađu zbog neuspeha u kvalifikacijama za Mundobasket.

Petrovića ne treba posebno predstavljati, tek podsetiti da je tri puta biran za selektora Hrvatske, a bio je i pomoćni trener Petru Skansiju 1992. godine na Olimpijskim igrama u Barseloni.

Takođe, bio je selektor i u selekcijama Bosne i Hercegovine i Brazila.

"Nakon što je Upravni odbor HKS-a na svojoj 34. sednici doneo odluku o raspuštanju Stručnog saveta za mušku košarku koji je bio postavljen kao stručno i savetodavno telo Upravnog odbora, a čime se dogodila i promena u samoj strukturi HKS-a, posledično se javila potreba za definisanjem upravljanja stručnim radom na nivou HKS-a.

U vidu potrebe brzog delovanja i uopšte, a u nadolazećem periodu pretkvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025, o čemu se raspravljalo i na poslednjoj sednici Upravnog odbora, odlučeno je da se formira mesto sportskog direktora HKS-a. Isto je ponuđeno Aleksandru Petroviću koji je bez zadrške i prihvatio ovu odgovornu ulogu", saopštio je HKS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.