"Zasluženo smo pobedili Hrvatsku"

Kapiten fudbalske reprezentacije Španije Serhio Buskets ocenio je da je njegova ekipa zasluženo pobedila Hrvatsku u osmini finala Evropskog prvenstva.

Komentari 5
Podeli
EPA/Stuart Franklin / POOL
EPA/Stuart Franklin / POOL

Španija se plasirala u četvrtfinale pošto je posle produžetaka u Kopenhagenu pobedila Hrvatsku sa 5:3.

Hrvatska je povela u 20. minutu autogolom Pedra, a izjednačio je Pablo Sarabija u 38. minutu. Španija je povela golom Cezara Aspilikuete u 57. minutu, a treći gol postigao je Feran Tores u 77.

Hrvatska je smanjila zaostatak golom koji je postigao Mislav Oršić u 85. minutu, a izjednačila je u drugom minutu nadoknade vremena golom Marija Pašalića i izborila produžetke.

Španija je povela u 100. minutu pogotkom Alvara Morate, a pobedu je obezbedio Mikel Ojarsabal golom u 103. minutu.

"Zadovoljni smo pobedom, bila je ovo teška utakmica, ali zasluženo smo pobedili. Mogli smo i ranije da osiguramo pobedu. Hrvatska je posle 1:3 promenila sistem igre i zaigrala napadački. Nažalost, primili smo dva gola i utakmica je otišla u produžetak", rekao je Buskets.

"Bila je ovo fizički zahtevna utakmica, ali sada imamo nekoliko dana za oporavak. U produžetku smo pokazali karakter i bili smo bolji, ali bilo je trenutaka kada je i hrvatska reprezentacija igrala dobro", dodao je Buskec, koji je proglašen za igrača utakmice.

On je prokomentarisao i potez svog golmana Unaja Simona, koji je primio autogol sa 40 metara.

"Nije imao sreće, ali imamo poverenja u njega. U nastavku utakmice je pokazao koliko je dobar", naveo je kapiten Barselone.

Španija će u četvrtfinalu, u petak 2. jula u Sankt Peterburgu, igrati protiv pobednika večerašnjeg meča izmedju Francuske i Švajcarske.

Vesti

prethodna strana 1 / 25 sledeca idi na stranu