SN

Moćna Belgija bez poraza do osmine finala

Fudbaleri Belgije su rezultatom 2:0 pobedili Finsku i završili 3. meč grupe C.

Komentari 3
Podeli
EPA-EFE/Anatoly Maltsev / POOL
EPA-EFE/Anatoly Maltsev / POOL

Prvo poluvreme nije bilo previše uzbudljivo, uglavnom je Belgija bila dominantniji tim, a Hravecki je bez većih problema krotio njihove šuteve.

Verovali ili ne, bilo je svega dva šuta u okvir gola koja je Belgija uputila Finskoj, dok Finci nisu šutnuli niti jedan jedini put na gol "Đavola".

Grupa B, 3. kolo:
FinskaBelgija 0:2 (0:0)
Hradecki 74ag, Lukaku 82


Stadion: Gasprom arena (Sankt Peterburg)
Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

Imao je De Brujne neke sjajne poteze, poput onog neverovatnog prodora sredinom prvog poluvremena, kada je loptu oštro ubacio u peterac, a tamo Arajuri uz pomoć Hraveckog otklanja opasnost.

Do kraja prvih 45 minuta golova nije bilo pa smo sa početnih 0:0 otišli na pauzu kako bi se igrači osvežili za nastavak poslednjeg susreta grupne faze u grupi C u Sankt Petersburgu.

Nastavili su da pritiskaju Belgijanci, a tek sredinom drugog dela je viđena prva dobra prilika u kojoj se našao Eden Azar, ali je fudbaler Real Madrida šutirao loše i lopta je otišla pored stative.

Nije dugo prošlo do pogotka za reprezentaciju Belgije. Romelu Lukaku se najbolje snašao posle asistencije Kevina De Brujnea, ali je VAR poništio taj gol i ostalo je 0:0.

Polagali su nade Finci, mislili su da mogu da prođu dalje, ali u 74. minutu nisu imali sreće. Posle odličnog centaršuta Kevina De Brujnea, glavom je probao Vermalen, a lopta se od prečke odbila i pogodila Hradeckog u ruku, pa se od golmana Finske odbila u gol.

Ipak, tačku na ovu utakmicu stavio je Romelu Lukaku, koji je u 81. minutu postigao svoj treći gol na šampionatu, na asistenciju De Brujnea i "zakucao" pobedu od 2:0.

Belgija kao prvoplasirani tim ide u nokaut fazu, drugi su Danci, Finci su treći i čekaće ostale rezultate, dok selekcija Rusije ostaje kao četvrta.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Vesti

prethodna strana 1 / 25 sledeca idi na stranu