SS

Italija je maksimalna i vrlo moćna

Italija je ostvarila maksimalan učinak u grupnoj fazi Evropskog prvenstva, pošto je i u 3. kolu slavila trijumf, ovog puta protiv Velsa rezultatom 1:0 (1:0).

Komentari 43
Podeli
EPA-EFE
EPA-EFE

Jedini gol postigao je Mateo Pesina u 39. minutu posle uigrane akcije i centaršuta Marka Veratija iz slobodnog udarca sa desne strane.

Obe selekcije prolaze u osminu finala, Italija kao prvoplasirana, a Vels sa druge pozicije, pošto ima isti broj bodova kao Švajcarska, ali i bolju gol-razliku.

Grupa A, 3. kolo
Italija Vels 1:0 (1:0)
Pesina 39

Stadion: Olimpiko (Rim)
Sudija: Ovidiju Hategan (Rumunija)

"Azuri" su domaćinstvo u grupi A u potpunosti iskoristili, nisu primili nijedan gol, ali i pored toga, pokazali su mnogo više vrlina nego što je to najavljivano pre početka EP.

Dokazali su da mogu i bez osmorice prvotimaca iz uvodna dva meča, te da imaju dosta dugu klupu i sijaset igrača sličnog kvaliteta.

Italija: Donaruma (od 89. Sirigu) – Toloi, Bastoni, Bonući (od 46. Aćerbi), Emerson – Pesina (od 87. Kastrovilji), Žoržinjo (od 75. Kristante), Verati – Kijeza, Bernardeski (od 75. Raspadori), Beloti.

Vels: Vord – Vilijams (od 86. Dejvis), Rodon, Roberts, Gunter – Morel (od 60. Mur), Ampadu, Alen (od 86. Levit) – Ramzi – Džejms (od 74. Vilson), Bejl (od 86. Bruks).

U ovom susretu su u potpunosti odsekli Arona Remzija i Gereta Bejla, osim u 75. minutu kada su napravili jedinu grešku i najbolji igrač Velšana je ostao potpuno sam, te promašio najzreliju priliku na meču.

Prethodno je u prvom delu šansu imao i Kris Ganter, ali se generalno se nisu naigrali fudbala, jer su izabranici Roberta Mančinija bili ti koji su kontrolisali susret, pritiskali i stvarali šanse.

Najviše je "gađan" Andrea Beloti, ali često neprecizno, a priliku je imao i Federiko Kijeza pre nego što je u 39. minutu Mateo Pesina doveo domaće u prednost.

Verati je od početka bio čovek oko koga se sve vrtelo i pokazao je koliko znači Italijanima, a upisao se kao asistent posle uigrane akcije i proigravanja Pesine za vođstvo.

EPA/EFE
EPA/EFE

Na 2:0 umalo je povisio Bernardeski u 52. minutu, ali je iz slobodnog udarca pogodio stativu. Četiri minuta kasnije praktično je sve bilo rešeno.

Ampadu je startovao otvorenim đonom na zglob Bernardeskog, a rumunski sudija Hategan je odmah pokazao direktan crveni karton igraču Velsa. Nije bilo potrebe ni za VAR analizom.

To je u mnogome olakšalo posao Italiji da bude maksimalna posle tri kola, jer ni Velšani nisu želeli više da bod, već samo da ostanu na jednom primljenom golu kako bi sačuvali bolju gol-razliku u odnosu na Švajcarce.

U tome su i uspeli, pa ćemo i jedne i druge gledati u nokaut fazi. Za protivnike će sačekati rasplete u narednim danima, ponajviše u grupama B i C sa kojima bi trebalo da se ukrste.

Sva dešavanja iz Rima pratili smo putem Live BLOG-a na B92.net:

Vesti

prethodna strana 1 / 25 sledeca idi na stranu