MS

Kontroverzan penal, VAR i "bomba" – Hrvatska pred ispadanjem sa EURO!

Fudbaleri Hrvatske i Češke odigrali su 1:1 (0:1) u Glazgovu u utakmici 2. kola Evropskog prvenstva.

Komentari 410
Podeli
PA-EFE/Paul Ellis
PA-EFE/Paul Ellis

Hrvatska je tako došla tek do prvog boda u grupi, nakon poraza od Engleske, dok su Česi praktično osigurali prolaz dalje jer im je ovo četvrti.

Odličan meč smo gledali na Hempden parku, Češka je povela iz penala preko Patrika Šika iz kontroverznog penala.

*Dalić napušta Hrvatsku!

Dejan Lovren ga je laktom udario posle kornera, raskrvario mu nos, a španski sudija Sero Del Grande odlučio da gleda VAR i pokaže na "belu tačku".

Dok je Šik bezuspešno pokušavao da zaustavi krv, zbog čega nije smeo da uzme loptu, Španac ga je pustio i pogodio je za vođstvo Čeha.

Međutim, samo 10 minuta kasnije, odnosno u drugom drugog poluvremena, odlučen je meč.

I to majstorskim golom Ivana Perišića. Krilo Intera je prihvatilo loptu na levoj strani, efektno izbacilo danas raspoloženog Vladimira Coufala i poslalo "bombu" u gol Češke.

Bio je to čist trenutak inspiracije Perišića, čoveka koji je toliko puta doneo radost "kockastima", ali sada samo do boda koji ih dovodi u nezgodnu situaciju i pred rub eliminacije.

Grupa D, 2. kolo
Hrvatska – Češka 1:1 (0:1)
Perišić 47 – Šik 37p

Stadion: Hempden park
Sudija: Karlos Del Sero (Španija)

Pre i posle toga videli smo pregršt prilika pred oba gola, pa je remi verovatno najpravedniji ishod pre samo nekoliko hiljada gledalaca.

Češka je bolje otvorila meč, napadala konstantno preko Coufala, ali nije bila adekvatna realizacija Šika, pre nego što je dao treći gol na turniru i otišao na čelo liste strelaca.

Hrvatska sve do gola je bila "uspavana", a onda je Ante Rebić u prvom napadu posle toga promašio zicer.

Drugi deo meča doneo je otvoreniju igru tima Zlatka Dalića, igrao je sa dosta više rizika, ali nije uspeo da uzme više od boda i to samo zahvaljujući Perišiću, koji je četvrti turnir u nizu dao gol, još od 2014. godine. Impozantno!

Mogli su "kockasti" do preokreta, ali su se rezervisti Bruno Petković i Nikola Vlašić ispromašivali, isto kao i Jan Hložek na drugoj strani.

Na kraju remi po meri Češke, a Hrvatskoj ostaje zebnja da u poslednjem kolu mora da pobedi Škotsku ako misli da prođe dalje.

Meč sa Hempden parka pratili smo uživo u našem LAJV BLOGU.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Vesti

prethodna strana 1 / 25 sledeca idi na stranu