Vesti - Australian Open 2022 -

Mekinro: Sa Novakom, sve još lebdi u vazduhu

Džon Mekinro, legenda svetskog tenisa, smatra da je Rafael Nadal na putu da poveća broj grend slem trofeja.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI
Foto: EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI

Španac je na Australijan openu stigao do rekordne 21. slem titule i tako je izbio na čelo večite liste ostavivši iza sebe Rodžera Federera i Novaka Đokovića.

Mekinro, koji je za Eurosport analizirao tek završeni turnir, i dalje kaže da bi voleo da sva trojica na kraju imaju jednak broj pehara.

"Ono što sam oduvek želeo je da svi na ktaju imaju isti broj trofeja. U redu će biti ako svi budu imali po 21, i biće u redu ako ih budu imali po 22. Već sam video tvitove koje su Rodžer i Novak poslali Rafi, to je pokazivanje klase, čestitati mu, jer u tome se radi u sportu. Ono što smo gledali je nešto od čega se prosto naježite i o čemu sanjate uvek, da budete deo takvog meča. Kao bivši igrač ponosan sam što sam mogao da gledam tako nešto, divim im se. Nateralo me je to da pomislim da sam mogao da se potrudim više, da nađem način da osvojim više toga. Ovo je neverovatno dostignuće", kaže Mekinro.

Sledeća grend slem bitka rezervisana je za kraj maja i početak juna na Rolan Garosu.

Tamo će titulu braniti Novak Đoković, ali Mekinro kaže da ga posle ovoga ne bi iznenadilo da Nadal u Bulonjskoj šumi osvoji 22. slem.

"Nikada nisam navijao da neko od njih izgubi. Posebno zbog toga kako igraju, ne bih nikada hteo da se tako nešto dogodi. Svi su tako veliki da prosto želite da su izjednačeni, ali sada je veliki znak pitanja oko toga. Sumnam da će Rodžer osvojiti još jedan pehar. Koliko će još igrati? Opet, nismo očekivali ni da Nadal to uradi u Melburnu. Sa Novakom, sve lebdi u vazduhu, posebno ako ne bude igrao ni na Rolan Garosu. Onda bi sledeća stvar bila da se Rafa pomeri na 22. titulu", zaključio je Mekinro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.