Vesti - Australian Open 2022 -

Moja: Rafa se ne poredi sa drugim igračima

Karlos Moja, trener Rafaela Nadala, kaže da je i sam iznenađen pobedom španskog tenisera na Australijan openu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Moja je rekao da ke ostao "bez reči" posle meča koji je trajao pet sati i 24 minuta.

"Ne može bolje od ovoga. Ne samo zbog toga što je pobedio već kako je pobedio. Ima preko 1.000 pobeda i teško je sve ih porediti. Ja sam u timu šest godina i za mene je ovo meč broj jedan", kaže Moja.

Bivši broj dva svetskog tenisa je priznao da Nadal nije imao savršene pripreme za turnir, jer je deset dana morao da bude u karantinu zbog kovida.

"Pripreme nisu bile sjajne, ali to je Rafa. Došli smo ovde, igrali taj pripremni turnir i polako je počeo da diže samopouzdanje i igru. Imali smo sreće kako je sve prošlo na nekoliko mečeva, posebno ovo finale i meč protiv Šapovalova. Bio je blizu da izgubi, ali se borio, on je ratnik i našao je način da se vrati".

Moja dodaje da Rafa zaista ne razmišlja o tome da pobedi svoje rivale u trci za najveći broj slemova.

"On voli da se takmiči, da je zdrav i da igra. To je najvažnije za njega. Ako karijeru završi sa 25, on to radi za sebe. I srećan je zbog toga. Nikada se ne poredi sa drugim igračima. To je više medijska stvar, ili navijačka. Jednostavno, samo pokušava da napreduje i evoluira, da bude konkurent za najveće titule još mnogo godina", zaključio je Moja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.