Vesti - Australian Open 2022 -

Rafa: Neću biti frustriran ako Rodžer i Novak budu imali više slemova

Rafael Nadal je posle velike borbe u pet setova izborio plasman u polufunale Australijan opena.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Nadal preživeo Šapovalova i posle pet setova prošao u polufinale!

* Nadal otkrio šta ga je mučilo: Uzeo sam neke tablete za to

Španac je izdržao nalet Denisa Šapovalova i dobio meč sa 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3.

Rafu su na kraju pitali i šta misli o tome što je izjednačen po broju slemova sa rivalima, Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom i čemu se nada u toj trci.

"Činjenica da smo nas trojica izjednačeni sa 20 pehara govori samo da nas trojica delimo jedan sjajan deo istorije našeg sporta, za mene je čast što sam deo toga, bez sumnje. Ne nadam se ničem. Samo nastavljam da igram. Uživam u tenisu, kao što sam rekao već stotinu puta. Iskreno, iz dubine srca, ne nadam se ničemu. Naravno da želim da pobeđujem, ali više od svega zato što uživam u ovom što radim. Želim to da radim što je duže moguće", kaže Nadal.

Teniser sa Majorke je bio na podužoj šestomesečnoj pauzi, ali čini se da pokazuje da je sada spreman.

"U poslednjih šest meseci ili više, bilo je sumnje da li ću moći da nastavim. Ipak, sada se osećam dobro. Osvojio sam jedan turnir, ovde sam u polufinalu Australijan opena, to su sjajne stvari za mene".

Na kraju, rekao je da mu titula manje ili više neće promeniti krajnji osećaj.

"U smislu toga šta se može desiti u budućnosti, zaista nisam zabrinut. Ne verujem da će moja sreća i budućnost zavisiti pd toga da li ću osvojiti grend slem više od ostalih ili ako oni budu imali više od mene. Ja sam jako zadovoljan i generalno sam srećan čovek zbog svega što mi se dešava u životu. Imam takav životni pristup. Ne mođete uvek da budete frustrirani, ako neko drugi bude bolji, ako komšija ima veću kuću od vas, ili bolji telefon. Neću biti frustriran ako Novak i Rodžer završe karijere sa više slemova od mene. Hajde da uživamo u tome što smo nas trojica, svaki od nas, uradili posebnu stvar u ovom sportu. Uživajmo u tome. Druge stvari nisu važne", zaključio je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.