Vesti - Australian Open 2022 -

Beker opet o Đokoviću: Ne znam šta mu je u glavi

Proslavljeni nemački teniser i bivši trener Novaka Đokovića Boris Beker još jednom se oglasio povodom deportacije najboljeg igrača planete iz Australije.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

On je još jednom pozvao srpskog tenisera da se vakciniše i tako izbegne dalje probleme na narednim grend slem turnirima.

"Bilo koja Vlada je veća od bilo kog pojedinca, malo me je iznenadilo što je sud u ponedeljak prošle nedelje doneo presudu u Đokovićevu korist. Ali očigledno da Vlada ima poslednju reč. Mislim da nema pobednika, Novak sigurno plaća najveću cenu, ali Tenis Australija, država Viktorija i Australija ne izlaze dobro, i sa žalošću to mogu da kažem jer je bila jedna od najgostoljubivijih zemalja u svetu tako dugo. Malo sam zbunjen onim što se dogodilo, ali su veoma stroga pravila vakcinacije napravila razliku", rekao je Beker u emisiji na "Eurosportu".

On je govorio i o mentalnoj snazi Đokovića i kako misli da je srpski teniser prihvatio sve što mu se desilo.

"Ne znam šta je u njemu iznutra, šta mu je u glavi. Rekao je prave stvari, nije prekršio nijedan zakon, to je najvažnije reći, ali očigledno je to veliki udarac za njega. Australijan open je njegov omiljeni turnir, osvojio ga je devet puta, želeo je da obori rekord po broju grend slemova, šansa mu je oduzeta, tako da mislim da je duboko u sebi veoma frustriran", poručio je Nemac i dodao:

"Život bi mu bio lakši, ali svet je podeljen. On je najpoznatiji čovek koji je protiv vakcinacije, siguran sam da je Rolan Garos gledao sagu, Vimbldon takođe. Videćemo šta će Novak učiniti, ali sam siguran da će i u maju, i u junu biti ograničenja. Naravno da mu je najlakše rešenje da se vakciniše", rekao je Beker.

"Moraće da ima posebne dozvole, medicinska izuzeća. Teško je znati pozadinu i koliko papira morate da popunite da biste dobili priliku da učestvujete na turniru. Dovoljno je teško osvojiti turnir, a sada je tu i mučenje oko dokumenata za učešće. Mislim da je lud svet u kom živimo, ali takav je, svi smo imali dve godine da ga prihvatamo, nema drugog izbora", zaključio je Beker.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.