Vesti - Australian Open 2022 -

Poznato zašto žele da izbace Đokovića: Opasan je za Australiju

Aleks Houk, ministar za imigracije Australije, govorio je za "The Age" o razlozima za izbacivanje Novaka Đokovića.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ranije u toku dana je ministar za imigracije Aleks Houk po drugi put ukinuo vizu srpskom teniseru Novaku Đokoviću, ali čitav proces i dalje traje.

Novak izlazi pred Federalni sud koji će, veruje se, doneti konačnu odluku, a čitav proces počinje oko ponoći po našem vremenu.

Houk je svoju odluku objasnio u razgovoru za australijski list "The Age".

"Gospodin Đoković je važna ličnost i uzor je mnogim ljudima u svetu, pa tako i u našoj zajednici i njegovo prisustvo u Australiji može podstaći slično zanemarivanje zahteva predostrožnosti nakon prijema pozitivnog testa na koronavirus u Australiji od strane ostalih stanovnika. Njegovo ponašanje može da utiče na druge ljude da ne poštuju odgovarajuće zdravstvene mere nakon pozitivnog testa, što samo po sebi može dovesti do prenošenja bolesti i ozbiljnog rizika po njihovo zdravlje i zdravlje drugih ljudi", rekao je Houk.

Objasnio je da 34-godišnji teniser predstavlja opasnost po druge ljude i ponovo upozorio na veliki broj slučajeva zaraženih osoba Omikron varijantom koronavirusa koja trenutno vlada.

Ponovo se Houk osvrnuo na to da je Novak Đoković sa pozitivnim testom odradio intervju i slikanje za određene medije.

"Gospodin Đoković uživa veliko poštovanje svuda u svetu i jako je uticajan, a njegovo ponašanje nakon dobijenog pozitivnog testana koronavirus uz status nevakcinisane osobe može da bude opasno po stanovnike Australije i može da ohrabri druge da slede njegov primer i ne poštuju zdravstvene propise. Uz to, može da dovede do proširenja mišljenja da vakcinacija nije dobra stvar što potencijalno može da dovede do određenih nereda u našoj zemlji, a već smo imali veliki broj protesta", objasnio je Houk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.