- Komentari -
  1. Australijanci su uradili sve da olaksaju Rafi da uzme 21 GS. Medvedev ne zna sta je pritisak. 3 finala protiv Rodzera na Wimbldonu u fudbalskoj atmosferi, pa finale US opena i AO opena sve protiv Rodzera i bukvalno ceo stadion protiv tebe i Novak uzima sve te trofeje. Secam se na W kad je Novak izgubio u taj brejku set, a imao je veliku prednost u tom setu. Pala je kisa, povlaci se krov, a Nole se sav trese na stolici sto od besa zbog propustenog seta, sto zbog nekorektne publike.
    (Medo, 31. januar 2022 16:56)

    # Link komentara

  2. Courier i klika su ga uvikli u taj psihološki rat pitanjima o publici a on je nasjeo. Sramotno!

    Do sredine 3. seta je Nadal bio nervozan zbog mogućeg 21. GS-a a od sredine 3. seta je Medvedev postao nervozan kad je vidio koliko je blizu GS-u.
    (drago, 31. januar 2022 15:49)

    # Link komentara

  3. Do sredine 3. seta je Nadal bio nervozan zbog mogućeg 21. GS-a a od sredine 3. seta je Medvedev postao nervozan kad je vidio koliko je blizu GS-u.
    (drago, 31. januar 2022 15:47)

    # Link komentara

  4. Konacno, pravda je dosla po svoje. Jedan, jedini, istinski sampion. Najbolji teniser ikada, tvorac najveceg dostignuca u sportu ikada i najveci borac na terenu ikada. Dame i gospodo - Rafael Nadal!
    (Klub 21, 31. januar 2022 14:00)

    # Link komentara

  5. Medvedev nije imao hrabrosti da bar jednom rečenicom podrži Novaka kad su ga strpali u zatvor. I ne samo on, nego niko iz 20. prvih na listi.
    Pogrešno se Danilo nadao da će time pridobiti publiku i organizatore.
    To ćutanje mu nije pomoglo, a nije trebalo ni da se desi, jer bi drugačije zvučalo da je kao drugi nosilac progovorio kao Kirjos, naprimjer.
    Sad place nad sudbinom, a da je on bio u Novakovoj koži, Nole ne bi ćutao, siguran sam.
    Ovako, sad place i buni se.
    E, Danil, vratilo ti se licemerje i
    sad ćuti! Ljepše ti je!
    (lol, 31. januar 2022 13:42)

    # Link komentara

  6. Malo trenirao, ali zato puno hemije. Covek je lazov za sve sto kaze, lazira povrede da bi cistio organizam od toga sto uzima, lazna skromnost sa izjavama deteta od 14 godina, ostalo dopunite sami...
    (Avala-101, 31. januar 2022 12:49)

    # Link komentara

  7. Sve su ovo "Masters" igraci odnosno igraci koji na visokom nivou mogu odigrati max dva seta. Sad mi je jos vise zao onog poraza na US openu gdje je Djokovic samo trebao drzati prikljucak i cekati da se ovaj ispuca al ocigledno da ga je prevelika zelja pojela. Isto na RG smo vidjeli Cicibana dva seta i onda izduvao kao balon,takodje Zverev i Tim mogu max dva seta odigrati na zavidnim nivou. Wavrinka,Mary su bili puno bolji i opasniji teniseri od ovih sto bi sutra trebali zamjeniti ova 3 majstora. Rafa i Novak ce do 40 biti bez problema na svakom GS favoriti naravno desice se i koji los turnir/dan al ako ih zdravlje posluzi uzivacemo jos u njihovim duelima za pamcenje.
    (Borky, 30. januar 2022 20:33)

    Borky druže, Medvedev jučer nije smio pobijediti, isto kao što na USO to nije smio Novak. Sve se ovo sprema još od Wimbledona, ali smo slijepi kod očiju... Cijelu prošlu godinu svi plaćeni paćenici tipa Wilander, Mac i ostali unisono bezbroj puta ponavljaju mantru o "najbolje da sva trojica imaju po 20 GS" i "potrebna je smjena generacija, nova krv..." Od kad su sklopili sve potrebne "alate" da se riješe Novaka nitko više ni riječi o "novim igračima" i "svi 20" GS... Rafa poslije 6 mj neigranja i preležane korone dva tjedna prije turnira!?! igra mečeve od pet setova i nitko da zucne....
    (Stex, 31. januar 2022 11:29)

    # Link komentara

  8. Medvedov ima snage za samo dva seta
    (Mrki TV, 31. januar 2022 11:25)

    # Link komentara

  9. Znam ja da Novak ove nase komentare ne cita...Ali eto.. Bilo bi lepo videti ga da zavrsi neko formation obrazovanje. Na Zapadu postoji sportska psihologija, i verujem da bi mu to bio interesantan izazov, i dobar nacin da svoje ogromno iskustvo moze da prenese drugima, bez kontantnog omalovazavanja da je nepismen.
    (Predlog, 31. januar 2022 09:41)

    # Link komentara

  10. Meda je posle USO rekao da bi mu Novak, kada zavrsi karijeru, bio bas dobrodosao kao trener...I, bio je u pravu, jer tesko je izboriti se sa ovakvim negativnim pristupom publike.
    (Trener, 31. januar 2022 09:33)

    # Link komentara

  11. mnogo simpatican lik
    (Modesti, 31. januar 2022 09:24)

    # Link komentara

  12. Medvedev je pogresio sto je igrao polako direktno u pravcu Nadala, jer ovome su jos samo misici ruku ostali, i Nadal ga je u toj razmeni umorio, jer Medvedev ima slabije ruke, i mnogo je visok i mrsav. Nadalu treba slati lopte u bekhend na 1-2 metra od njega tako da mora da se pomera da bi udario forhend bar 3 metra. Onda Nadalu ne treba slati loptice linije kao Sapovalov gde moze doci do promasaja, nego metar u teren levo i desno. Nadal cim pocne da trci, psihicki pada. A osnovno je sto Medvedev nije kvalitet Djokovica, jeste moze on dugo da pimpla loptu, ali Djokovic je u svakom trenutku opasan vinerima da resava dugu razmenu, sto Nadala psihicki primorava da zapinje jakim udarcima da bi se sacuvao tih Djokovicevih izgradjenih vinera. I onda se Nadal umara protiv Novaka. Ovde je Nadal video da mu Medvedev nije opasan u dugoj razmeni i mogao je da spusti intezitet udaraca, cvrsto i dalje, ali nivo koji ce da umori Medvedeva, a ne sebe. Sa Novakom , Nadal to ne moze
    (analiza, 31. januar 2022 08:18)

    # Link komentara

  13. ... igraj još, ne možeš da ga pobediš ali si bar bašta Nadalu!
    (Dik, 31. januar 2022 07:47)

    # Link komentara

  14. ... dosta mu je jedna, nema kapacitet za više od toga. Nadal navija da Medvedev što duže igra jer je njegova "bašta"!
    (Dik, 31. januar 2022 07:21)

    # Link komentara

  15. Danil je vrlo inteligentan, socijalno i emotivno. Neverovatno kako je održao ovaj govor gde je direktno ogolio sva svoja razočaranja i iluzuje, ne glumeći lažnog gvozdenog momka, kojeg ništa ne dotiče.
    Veliko poštovanje za čisto srce i dušu!

    Sa druge strane, pukao je upravo psihički na terenu, ono što Novak stalno prolazi sa publikom a i sa sudijama. Nadalu se kasnije pušta merač vremena pa i tada jedva uđe u 25 sekundi. Jedan od primera očitog guranja.
    Danil mora da očvrsne što pre, jer će ovo prolaziti stalno. I verujem da će biti grom.

    Opet, posmatrajući sa strane ne veruješ koliko je Novak svega ovog prošao i pobeđivao iznova i iznova. Gigant, Kolos! Njegovih 20 GS su bar duplo veći od obojice rivala. Naterao ih je da pate kao niko nikada.

    Da li neko može da zamisli da se Nadalu ili Fedu otvoreno zviždi, dobacuje, provocira, pravi cirkus samo da bi pao i poklekao? Pa ne bi osvojili ni 5 Mastersa, kamoli GS. Toliko.
    (tenisman, 31. januar 2022 03:14)

    # Link komentara

  16. Jasno mu je da ne može da igra protiv nadopingovanog Nadala samo to ne sme da kaže nego svaljuje krivicu na publiku.
    (DEX, 31. januar 2022 00:55)

    # Link komentara

  17. Treba da budeš zatucan da bi mislio da na zapadu ne mrze Noleta i Medvedeva zato sto su sloveni.
    To je jednostavno tako.
    (Vlada, 31. januar 2022 00:37)

    # Link komentara

  18. interesantno kako je igrao protiv novaka na uso-dao je sve sto ima od zivota da ga zaustavi...a ovamo se izduvao na pola meca..!
    Ne kazem da je namesteno ali deluje tako za sve pare..!
    (MiKajlo, 30. januar 2022 22:32)

    Ko zna sta je tacno, verovatno nije, ali i meni je Medo delovao nekako izduvano, van fokusa, s premalo vatre. Sve suprotno od onoga kakav je bio na USO. Tamo je Novak trebao odigrati tenis zivota da ga dobije, a nije.

    Dodao sam ovaj komentar samo iz razloga sto sam video da imam bar jednog istomisljnika, u sumnji.

    Isto tako verujem, pisem verujem, da su onomad Marej i Novak izmenjali 2 GS, kada su dominirali, Vimbldon i USO. Tada V. Britanija nije imala sampiona vimbldona 76 god.Mislim da je nas covek pomogao. Nemojte zaustaviti komentar jer ja nista ne tvrdim, a i kako bih kad nemam nista cime bih to potvrdio. Nije sport operisan od takvih stvari.
    (Never Mind, 30. januar 2022 23:52)

    # Link komentara

  19. Jos da te Federer osuri u finalu Vimbldona pa skupljaj patike rekete i bataljuj.!! A onda ce Nole da resi sve sa ovom dvojicom.!!
    (kralj ibi, 30. januar 2022 23:41)

    # Link komentara

  20. interesantno kako je igrao protiv novaka na uso-dao je sve sto ima od zivota da ga zaustavi...a ovamo se izduvao na pola meca..!
    Ne kazem da je namesteno ali deluje tako za sve pare..!
    (MiKajlo, 30. januar 2022 22:32)

    Novak je uzasno igrao na US openu, nije Medvedev pobedio vec je Novak izgubio.
    (malina, 30. januar 2022 23:32)

    # Link komentara

  21. uji, 30. januar 2022 22:12

    Imas pice od mene kad dodjem u Srbiju za to mladja ????
    (Sandra USA, 30. januar 2022 23:12)

    # Link komentara

  22. Da li ste normalni? Plasman u finale ne može da se smatra neuspehom. I ovde je Medvedev postigao veliki uspeh i sasvim je potvrdio da je trenutno drugi najbolji teniser.
    (Cane, 30. januar 2022 22:49)

    # Link komentara

  23. “On je vrlo snažan i posle nekoliko sati je pokazao tu istu snagu pa sam se iznenadio. On je takav. Nije igrao šest meseci i posle meča mi je rekao da je malo trenirao pre turnira. Neverovatno. “

    Mislim da je ovim Medvedev sve rekao. Nsravno ko zna da čita izmedju redova.
    (chica, 30. januar 2022 22:22)

    Ne treba između redova, mogao je da kaže kako jeste: Nadal je Goat i generacijski talenat, kao što na fakultetu imaš ljude koji malo uče a super prolaze.
    (Loznica, Gučevo, Cer..., 30. januar 2022 22:39)

    # Link komentara

  24. Nekad je tenis bio gentleman’s sport. Danas je to sport raznih Kirjosa i Medvedeva
    (Nucky Thompson, 30. januar 2022 22:36)

    # Link komentara

  25. interesantno kako je igrao protiv novaka na uso-dao je sve sto ima od zivota da ga zaustavi...a ovamo se izduvao na pola meca..!
    Ne kazem da je namesteno ali deluje tako za sve pare..!
    (MiKajlo, 30. januar 2022 22:32)

    # Link komentara

  26. Verovatno si malo mladja ili ne pratiš tenis dugo kada kažeš da je Federer smireniji. On je na početku karijere na svakom meču ludeo i lupao po 3-4 reketa. Ali to više niko ne spominje.
    (uji, 30. januar 2022 22:12)
    Tacno, na pocetku karijere. A Djokovic vise nije na pocetku, zapravo dosta vise je blizi kraju, iako naravno ima jos koju godinu dobrog tenisa.
    (Tn, 30. januar 2022 22:24)

    # Link komentara

  27. “On je vrlo snažan i posle nekoliko sati je pokazao tu istu snagu pa sam se iznenadio. On je takav. Nije igrao šest meseci i posle meča mi je rekao da je malo trenirao pre turnira. Neverovatno. “

    Mislim da je ovim Medvedev sve rekao. Nsravno ko zna da čita izmedju redova.
    (chica, 30. januar 2022 22:22)

    # Link komentara

  28. Sine prodao si dušu, sad ćuti. Najpametniji bi ispao da si i Novaka pustio kao Nadala danas.
    (sasho, 30. januar 2022 22:21)

    # Link komentara

  29. Ja stvarno ne znam odakle vam to da na zapadu tako misle o nama. Novaka i Danila jednostavno ne vole sto ih ne vole. Nema nikskve veze sa nacionalnoscu. Najvise vole RF jer je on smireniji. Novak se uvek nesto prepirao i kazu da se prepotentno ponasa ali nikada nisu porekli da je dobar igrac
    (Sandra USA, 30. januar 2022 21:59)

    Verovatno si malo mladja ili ne pratiš tenis dugo kada kažeš da je Federer smireniji. On je na početku karijere na svakom meču ludeo i lupao po 3-4 reketa. Ali to više niko ne spominje.
    (uji, 30. januar 2022 22:12)

    # Link komentara

  30. AO je zavešen.
    Svi čekamo zvaničnu objavu Novaka.
    Mislim da ništa nećemo čuti!
    (robby, 30. januar 2022 22:11)

    # Link komentara

  31. Danas si osetio kako je Novaku citavu karieru, nemoj se vise pitati sta bi Novak ucinio, Novak je cudo, takvi se vise ne radjaju…
    (dare slovenac, 30. januar 2022 22:07)

    # Link komentara

  32. Danas si osetio kako je Novaku citavu karieru, nemoj se vise pitati sta bi Novak ucinio, Novak je cudo, takvi se vise ne radjaju…
    (dare slovenac, 30. januar 2022 22:07)

    # Link komentara

  33. E, Medo, taj mobing koji Zapad sprovodi prema Novaku, tebi i svima koji nisu Zapadnjaci je mnogima od nas koji zivimo "napolju" poznat. Svi mi smo "prljavi" (unwashed), koji nemaju pravo na useph ili da im se postignuca barem delimicno priznaju... Sve to pripada samo njima... Nadajmo se da ce Meda prevazici ovo razocaranje.
    (mobing, 30. januar 2022 20:13)

    Ja stvarno ne znam odakle vam to da na zapadu tako misle o nama. Novaka i Danila jednostavno ne vole sto ih ne vole. Nema nikskve veze sa nacionalnoscu. Najvise vole RF jer je on smireniji. Novak se uvek nesto prepirao i kazu da se prepotentno ponasa ali nikada nisu porekli da je dobar igrac
    (Sandra USA, 30. januar 2022 21:59)

    # Link komentara

  34. Kriv si Medo! Ovo si morao da osvojiš! Imao si ga u 3. setu, nejasno kako si dopustio da te pobedi. Daleko si od velikog šampiona!
    (patriota, 30. januar 2022 21:55)

    # Link komentara

  35. Што се тиче тениса јесте публика мало незгодна и може да смета.Али увек се сетим једног великог спортисте.Ради се о Дражену Петровићу .Кад га га је новинар питао да ли му смета што га навијачи у Београду вређају са најгорим увредама он је рекао „Нека вичу ,вређају то ме још више мотивише само немој да ме додирују рукама„Данил није тако млад да би требало толико да га то омета.Уместо да он шета Надала дозволио је старом вуку да га исцрпи и надигра.А он је увек био најспремнији нешто попут Роналда.Који има 37 година а трчи и скаче као младић.
    (ко ли је то?, 30. januar 2022 21:53)

    # Link komentara

  36. Pre 6 meseci sam operisan,pa sam imao koronu,i onda sam malo pred Australian open trenirao i osvojio ga...ma vazi!
    (macconi, 30. januar 2022 21:50)

    # Link komentara

  37. Jednostavno nije smio ovo danas ispustiti, protiv onakvog Rafe iz prva 2 seta, velika propuštena prigoda koja bi ga mogla neko vrijeme proganjati...
    (CroFed, 30. januar 2022 21:47)

    # Link komentara

  38. "On je vrlo snažan i posle nekoliko sati je pokazao tu istu snagu pa sam se iznenadio.". Realno, svi znamo sta je hteo da kaze, ali nece ili ne sme javno. 
    (biz, 30. januar 2022 21:45)

    # Link komentara

  39. Zoran Knezevic zaboga Serenu su izbacili sa rođenog US Opena (2009 beše?) jer je pretila linijskom sudiji, nešto vam ta teorija ne pije vodu
    (interstellar,)
    ---------
    Kad covek lupi, a onda ga slicni podrzavaju, jer znaju jos manje od njega?!
    (Zoran Knezevic, 30. januar 2022 21:44)

    # Link komentara

  40. Medvedev se samounistio za Atp1 trku sa Novakom bar za sledecih 6 meseci, i fizicki i psihicki. Sve se jasno videlo danas, nextgen su za klasu iza velike 3-ke Novak, Nadal, Federer. Novak je odmarao, jer nije igrao AO, ipak nekako ostade na Atp 1 od sutra. A slede turniri sve do RG i juna , gde ne brani skoro ni malo poena. Prijavi Roterdam Novace koji je za nedelju dana, nema sta da se ceka, povecavaj prednost nad umornim Medvedevom, a onda ide sezona sljake gde si apsolutni favorit nad njim.
    (Stonoteniser, 30. januar 2022 21:36)

    # Link komentara

  41. Ljubav publike nije nesto na sta si pretplacen. Jednostavno, publika nekog zavoli, a nekog ne, to ne moze da se kupi, nema veze ni sa nacijom i rasom, ma koliko mi mislili drugacije. Rus Safin je bio omiljen kod publike, imao je ludacku harizmu, bio je duhovit i zanimljiv, Ivanisevic isto, obojica istocnoevropljani. Sarapova je takodje bila omiljena, kao i Ana Ivanovic. Meni je Medvedev jako zanimljiv lik, autentican, vrlo inteligentan, nikome se ne uvlaci i on ima svoju publiku ali nema ono nesto sto privlaci siroke mase. Nadam se da je ovo samo trenutno, ne treba zbog publike da bude frustriran.
    (Jelena, 30. januar 2022 21:24)

    # Link komentara

  42. @Zoran Knezevic zaboga Serenu su izbacili sa rođenog US Opena (2009 beše?) jer je pretila linijskom sudiji, nešto vam ta teorija ne pije vodu
    (interstellar, 30. januar 2022 20:50)

    Vaš komentar ne pije vodu Serena je 2009. zbog pretnji sudiji dobila kazneni poen ali nije izbačena sa US Opena, već je izgubila polufinale u singlu ali je u dublu sa sestrom Venus osvjila US Open 2009.
    Inače da dodam nakon ranjavanja Monike Seleš predloženo je da joj se bodovi zamrznu dok se ne oporavi sve teniserke su glasale protiv.
    Toliko o tenisu i ljudskosti.
    (Edgar, 30. januar 2022 21:10)

    # Link komentara

  43. Ne prašta Srbin, Srbinu uspeh pa to ti je. To će nam i doći glave. Ovakvih je mnogo ovde. Jedini narod koji se raduje kad komšiji loše ide.
    (Volta, 30. januar 2022 19:35)
    Kakve veze ima to na koga navijam u tenisu sa sprstvom? Ja u tenisu ne navijam ni za Srbiju, ni Spaniju, ni Svajcarsku, ni Nemacku, vec za jednog tenisera.
    Mislim da ce nam pre doci glave nasi dvostruki arsini i nase licemerstvo.
    (Tn, 30. januar 2022 21:08)

    # Link komentara

  44. Koja je mentalna gromada Nole. Svi smo svesni zašto je Danil izjavio ove reči na konferenciji. Nadam se da ce pričati sa Noletom, da ga posavetuje kako da pokori teniski svet, uprkos svim zvizducima, svim spoticanjima, svim napadima i omalovazavanjima.
    Napred Danil, biće dana za osvetu.
    (bu, 30. januar 2022 21:05)

    # Link komentara

  45. Jedini put kad je publika navijala za Novaka je bilo pritiv Medvedeva na US.
    Izgleda da Ruse mrze vise od Srba.
    (šone, 30. januar 2022 20:58)

    # Link komentara

  46. Da Danilo i preležaoje koronu! i nike trenirao 6 mese i inoperisao nogu!!! i Igrao 5, 5 sati u fimalu! i jos dobio i vakcinu! čudo od deteta kao i Felps i svinostali
    (Sava, 30. januar 2022 20:57)

    # Link komentara

  47. Nole Nije vakcinisan niti ima sanse da se vakcinise znaci NIKAD vise nece igrati nijedan GS.Dosad se upripastio Bez vakcine sad CE da se dokrajci...
    (Vojislav, 30. januar 2022 20:55)

    # Link komentara

  48. Ako čitaš izmedju redova, rekao je da je igrao protiv drogiranog .
    (123, 30. januar 2022 20:55)

    # Link komentara

  49. U paklu primitivnih urlika, dobacivanja i namernih ometanja jedino je Novak mogao da izdrzi i ohladi krdo, koje je, umesto na koridu, zalutalo na teniski teren. Meni je samo zao sto svi teniseri odbijaju javno progovore i pravim imenom nazovu ovakvo ponasanje. Zar zaista neko misli da Novaka i Medvedeva ovoliko i panicno mrze, zato sto vole unjkavog Nadala?! Ne. Problem je necemu sasvim drugom. Mrze jednoga zato sto je Srbin a drugoga zato sto je Rus. Da li je to rezultat visedecenijskog medijskog satanizovanja ta dva naroda ili domaceg vaspitanja, nije ni vazno.
    (Zoran Knezevic, 30. januar 2022 19:38)
    Zorane promeni razmisljanje, od takovg nema prosperiteta. Da, navijaju za Nadala jer je olicenje svega na sta covek treba da se ugleda i pored svih mana.
    (Filip, 30. januar 2022 20:39)

    Pa ok, Filipe, ali ako zbog toga navijaju za Nadala, zasto se onda bar malo ne ugledaju na njega? Zasto Federerovi i Nadalovi navijaci uvek isticu kako su njih dvojica “classy” i da zbog toga navijaju za njih, a nacin na koji navijaju za njih je sve samo ne “classy”. Uvek su najagresivniji, najpodliji, najvise omalovazavaju protivnike i sl…zasto je tako, sta mislis? Evo, zaboravi na Novaka, ali cemu takvo ponasanje prema Medvedevu??
    (zoki, 30. januar 2022 20:53)

    # Link komentara

  50. @Zoran Knezevic zaboga Serenu su izbacili sa rođenog US Opena (2009 beše?) jer je pretila linijskom sudiji, nešto vam ta teorija ne pije vodu
    (interstellar, 30. januar 2022 20:50)

    # Link komentara

  51. Navijao sam da izgube obojica.
    Loše i ljigavo su govorili o Novaku.
    (šone, 30. januar 2022 20:44)

    # Link komentara

  52. U paklu primitivnih urlika, dobacivanja i namernih ometanja jedino je Novak mogao da izdrzi i ohladi krdo, koje je, umesto na koridu, zalutalo na teniski teren. Meni je samo zao sto svi teniseri odbijaju javno progovore i pravim imenom nazovu ovakvo ponasanje. Zar zaista neko misli da Novaka i Medvedeva ovoliko i panicno mrze, zato sto vole unjkavog Nadala?! Ne. Problem je necemu sasvim drugom. Mrze jednoga zato sto je Srbin a drugoga zato sto je Rus. Da li je to rezultat visedecenijskog medijskog satanizovanja ta dva naroda ili domaceg vaspitanja, nije ni vazno.
    (Zoran Knezevic, 30. januar 2022 19:38)
    Zorane promeni razmisljanje, od takovg nema prosperiteta. Da, navijaju za Nadala jer je olicenje svega na sta covek treba da se ugleda i pored svih mana.
    (Filip, 30. januar 2022 20:39)

    # Link komentara

  53. Nije igrao šest meseci i posle meča mi je rekao da je malo trenirao pre turnira."

    Jeste, a onaj biceps hoće da pukne od netreniranja, kako da ne.
    (Milan, 30. januar 2022 19:15)


    Momče, onaj biceps je trenirao SVAKI DAN prethodnih 25 godina.
    (Dex, 30. januar 2022 20:38)

    # Link komentara

  54. „Данас током меча схватио сам да ћу од данас играти за себе, за своју породицу и све који верују у мене, као и за све Русе. Ако се турнир у Москви игра на бетону испред Ролан Гароса или Вимблдона , ићи ћу тамо, макар пропустио тај Ролан Гарос или Вимблдон. Дете је престало да сања. Дете ће играти за себе, за своју породицу и за све Русе. И то је то, моја прича." — Данил Медведев.
    (коста, 30. januar 2022 20:35)

    # Link komentara

  55. Sve su ovo "Masters" igraci odnosno igraci koji na visokom nivou mogu odigrati max dva seta. Sad mi je jos vise zao onog poraza na US openu gdje je Djokovic samo trebao drzati prikljucak i cekati da se ovaj ispuca al ocigledno da ga je prevelika zelja pojela. Isto na RG smo vidjeli Cicibana dva seta i onda izduvao kao balon,takodje Zverev i Tim mogu max dva seta odigrati na zavidnim nivou. Wavrinka,Mary su bili puno bolji i opasniji teniseri od ovih sto bi sutra trebali zamjeniti ova 3 majstora. Rafa i Novak ce do 40 biti bez problema na svakom GS favoriti naravno desice se i koji los turnir/dan al ako ih zdravlje posluzi uzivacemo jos u njihovim duelima za pamcenje.
    (Borky, 30. januar 2022 20:33)

    # Link komentara

  56. Ovaj Rus je fenomen.Kako neko sa onako slabašnim forhendom može da igra 4 GS finala i da bude na korak od 1 mesta na ATP listi?
    (roten, 30. januar 2022 20:32)

    # Link komentara

  57. Знам да ћу бити осуђен за моје мишљење али желио сам да Ноле задржи прво мјесто из разлога што му недостаје само 18 недјеља да престигне Штефи Граф и на том пољу буде најбољи свих времена а Гренд Слемове ће сигурно освојити више од Надала и Федерера јер је неприкосновени владар свог заната и универзални ратник који је подредио цијели свој живот да буде шампион.

    Желио сам да Надал освоји турнир јер је тај успјех и освајање 21. Гренд Слема толико обесмишљен да је саркастично смијешан дивити му се и скакати од среће.

    Мене би била срамота радовати се да сам освојио турнир док ми је другар са којим сам одрастао и стасао у једног од најбољих свих времена бесрамно протјеран са турнира и којем је онемогућено да се равноправно са мном бори, па ко буде бољи нека побиједи. Да сам освојио турнир јер сам наставио да играм умјесто да сам бојкотовао, титулу би посветио њему и зачепио уста свима који су мислили да немам мишљење поводом највеће спортске неправде у историји човјечанства.

    Једно је сигурно, Надал више неће освојити ни један Слем и само је питање времена кад ће његово тијело да се угаси јер све што је постигао, постигао је на снагу неразмишљајући да је тијело потрошна роба а не машина која се може поправити замијеном дијелова.

    Ноле ће да се врати још јачи и већи. Никад није имао повлашћен положај у жребовима и увијек је излазио као побједник.

    Живи били па видјели писање највећег успјеха једног спортисте на планети икада.

    Срећно ратниче храброг срца.!
    Пуса?
    (Тата Мата, 30. januar 2022 20:31)

    # Link komentara

  58. Koliko je u Dolarima taj tvoj pad u igri - Medo ?!
    (Stanko -obicaji su stariji od zakona !, 30. januar 2022 20:07)

    Pitaj Đokovića. On je "pao u igri" na US open.
    (Dex, 30. januar 2022 20:27)

    # Link komentara

  59. Izgubio od 10 god starijeg bez kondicije. Kad razmislim i dobro je tako, sad ce znati nile kako protiv tebe.
    (Miloš, 30. januar 2022 20:27)

    # Link komentara

  60. E, Medo, taj mobing koji Zapad sprovodi prema Novaku, tebi i svima koji nisu Zapadnjaci je mnogima od nas koji zivimo "napolju" poznat. Svi mi smo "prljavi" (unwashed), koji nemaju pravo na useph ili da im se postignuca barem delimicno priznaju... Sve to pripada samo njima... Nadajmo se da ce Meda prevazici ovo razocaranje.
    (mobing, 30. januar 2022 20:13)


    Gospode Bože šta su vam uradili... Čoveče, Novak je osvojio DVADESET GS. O kakvom nemanju prava na uspeh pričaš? Da li te je sramota?
    (Dex, 30. januar 2022 20:26)

    # Link komentara

  61. Jesu igrali pet setova? Rafa moze mozda 4 da izdrzi,ne vise. A dvoranski uslovi odgovaraju Medi.
    (Zeljko Goss, 30. januar 2022 20:25)

    # Link komentara

  62. Sve je namesteno da Nadal dodje do final to je ocigledno. Medvedev je pokazao da nije sampion kalibra Novaka,Federera I Nadala.Ljudi budite bezbrizni Novak ce OVO "lako" prestici samo da nebude problema ubuduce oko ucesca zbog vakcine. Zeleo bih da istraje u ovome oko vakcine pa makar NJ ijedan gs vise neosvojio. Ionako ce ostati kao najboljia ikad u tenisu I uopste u sporty. Ljudi ce ga ceniti I Oni pravi navijaci bas najvise zbog te doslednosti stava I karaktera Koji I'ma. Kapa dole za Novaka OVO ostalo su sve bubasvabe. Zivio Novak I njegova djela vecno. Tek ce njegova borba dobiti na znacaju kako vreme bude odmicalo.
    (Dusan Zecevic, 30. januar 2022 20:23)

    # Link komentara

  63. Upravo tako. Samo je nesto prigovarao, a osim toga, namerno je provocirao, sam je odlucio da u nebesa uzdize coveka koji je svojom krivicom oteran kuci. E, moj Medo...
    (anon, 30. januar 2022 19:56)

    Upravo nije tako. Niti je Novaka dizao u nebesa niti je Novak oteran svojom krivicom. Podseticu te da je Novak oteran zbog bezbednosti drzave Australije. Cak ni ti sa svojim mozgom ne mislis da je takav razlog bas zbog toga što je to tako.
    (Sasa, 30. januar 2022 20:19)

    # Link komentara

  64. Игро не игро турнир ћеш неки битан освојити кад Крим Украјини буде враћен! А то је НИКАД!
    (Драго, 30. januar 2022 20:17)

    # Link komentara

  65. Nakon svega, ovo se i moglo očekivati.
    Novaku, je činjenično, oduzeto pravo da igra, što je čist primer diskriminacije.
    Niko nije stao na njegovu stranu osim Kirjosa, koji ga je ranije napadao i naravno, Medvedeva.
    Medvedev je jedini koji je, zanimljivo bez ikakvih posledica, na konferencijama za medije, mogao da kaže nešto u korist Novaka. Kome je dozvoljeno da se dere na sudiju(pazite, niko o tome ne razmišlja)
    Na kraju krajeva, kao što je neko zapazio, paradoksalno je da je Novaku 'oduzeo' a Nadalu 'doneo' slavu.......
    Možda je to tek tako a možda i da se prosečnom gledaocu 'zamažu' oči, ne znam. Ali da je bar neobično, jeste.
    Mislite o tome
    (historia vita magistrae est, 30. januar 2022 20:17)

    # Link komentara

  66. мислим да овај Данил више никад неће освојити ГрендСлем
    (остаће на једном).
    Жо Вилфред ЦОНГА је био бољи играч а није освојио никедан.
    Да резимирамо, Медведеву, освојити турнира више НЕЋЕШ.
    (Драго, 30. januar 2022 20:16)

    # Link komentara

  67. Meda je ovo trebao da odvede u 5 setova. Nadal nema snage za svih pet setova kao GOAT Djokovici.
    (Zeljko Goss, 30. januar 2022 20:15)

    # Link komentara

  68. E, Medo, taj mobing koji Zapad sprovodi prema Novaku, tebi i svima koji nisu Zapadnjaci je mnogima od nas koji zivimo "napolju" poznat. Svi mi smo "prljavi" (unwashed), koji nemaju pravo na useph ili da im se postignuca barem delimicno priznaju... Sve to pripada samo njima... Nadajmo se da ce Meda prevazici ovo razocaranje.
    (mobing, 30. januar 2022 20:13)

    # Link komentara

  69. Meda uzeo suske, zato i ne planira neku karijeru!
    Rodja ce ispasti kolateralna šteta a Rafa posle RG biti goat!!!
    (kikirikisemenke, 30. januar 2022 20:11)

    # Link komentara

  70. Koliko je u Dolarima taj tvoj pad u igri - Medo ?!
    (Stanko -obicaji su stariji od zakona !, 30. januar 2022 20:07)

    # Link komentara

  71. Definitovno ljigavac, na nivou Nadala i Cipija a Federera ima kapciteta da stigne.
    (BLuka, 30. januar 2022 20:03)

    # Link komentara

  72. Smešna je ovo titula Nadalu. Smakli su mu najboljeg igrača sa puta kako bi je osvojio. Ja se ne bih previše hvalio. Drugo publika iz Australije definitivno pokazuje da nije dorasla ovakvom turniru.
    (Stefanos, 30. januar 2022 20:02)

    # Link komentara

  73. Eh, kakav mentalitet. Nadal izgubio 2011. godine 7 (čini mi se) finala uzastopno od Novaka. Počne 2012, najduže finale u istoriji Gren Slema, izgubi opet. Zamisli da je on tad rekao ne znam koliko ću još igrati. Ostao bi na 10 Gren Slemova. Ili Novak, zamisli da je odustao nakon što je gubio konstantno od Nadala i Federera do 2011. godine i uvek bio u njihovoj senci, ostao bi na JEDNOM Gren Slemu. Medvedev je ozbiljan igrač, unikatan, dosta čudna tehnika ali mentalno jak, i svakako je predvodnik mlađe generacije.
    (Трооки Гавран, 30. januar 2022 20:00)

    # Link komentara

  74. Publika te tretira onako kako se ponasas, ti si se nosio nesportski ceo turnir, samim tim i publika. Nasli ste se.
    (Magnum, 30. januar 2022 18:38)

    Upravo tako. Samo je nesto prigovarao, a osim toga, namerno je provocirao, sam je odlucio da u nebesa uzdize coveka koji je svojom krivicom oteran kuci. E, moj Medo...
    (anon, 30. januar 2022 19:56)

    # Link komentara

  75. Igrao je po sredini u trećem i četvrtom setu i to ga je koštalo pobede. Rafa se ne umara dok udara, umara se dok trči, a Medvedev ga je tada držao u mestu i vratio u meč, dok je Rafa njega šetao levo desno i fizički ga uništio. Loša taktika.
    (Student, 30. januar 2022 19:55)

    # Link komentara

  76. E moj Danile! Kod 2:0 u setovima pogotovu onako maestralan završetak drugog seta u taj brejku koji si odigrao trebao si da ga urnišeš u trećem. A ti ga vrati iz mrtvih! U trećem setu si trebao da se zapitaš šta bi Novak uradio na tvom mestu!? Pretvorio bi Nadala u plazmu! Ovako preko tebe Nadal uđe u klub 2+ osvajača Gren slemova gde mu mesto nije plus odvoji se ponovo za 1 Gren slem.
    (judd trump, 30. januar 2022 19:44)

    # Link komentara

  77. Cudno kako neki igraci ne shvataju da im je publika krajnji poslodavac. Sponzori, organizatori GS i ATP prate raspolozenje naroda. Dok neki momci misle da se turnir igra zbog njih, zapravo je absolutno svejedno ko ce igrati. Nazalost neki isuvise uzlete uz nebo, sujeta je nepotreban luksuz. Publika ne bira najboljeg po statistickim merilima, vec jednostavno zavoli takmicara ili ne. Bolje se s tim pomiriti, umesto terati inat i psovati sebi u bradu. Ne cuju, ali dobro razumeju, svaku sitnicu vide i umeju da procitaju osobu. Nece ovaj biti prvi kom se to odbije u glavu, imamo vec jednog
    (Splavar, 30. januar 2022 19:40)

    # Link komentara

  78. U paklu primitivnih urlika, dobacivanja i namernih ometanja jedino je Novak mogao da izdrzi i ohladi krdo, koje je, umesto na koridu, zalutalo na teniski teren. Meni je samo zao sto svi teniseri odbijaju javno progovore i pravim imenom nazovu ovakvo ponasanje. Zar zaista neko misli da Novaka i Medvedeva ovoliko i panicno mrze, zato sto vole unjkavog Nadala?! Ne. Problem je necemu sasvim drugom. Mrze jednoga zato sto je Srbin a drugoga zato sto je Rus. Da li je to rezultat visedecenijskog medijskog satanizovanja ta dva naroda ili domaceg vaspitanja, nije ni vazno.
    (Zoran Knezevic, 30. januar 2022 19:38)

    # Link komentara

  79. (Tn, 30. januar 2022 19:18)

    Ne prašta Srbin, Srbinu uspeh pa to ti je. To će nam i doći glave. Ovakvih je mnogo ovde. Jedini narod koji se raduje kad komšiji loše ide.
    (Volta, 30. januar 2022 19:35)

    # Link komentara

  80. Publika te tretira onako kako se ponasas, ti si se nosio nesportski ceo turnir, samim tim i publika. Nasli ste se.
    (Magnum, 30. januar 2022 18:38)


    Budi bar malo realan. Kako god da se ponašao u prethodnom delu turnira publika bi ga tretirala isto. To je poražavajuće.
    (Globtroter, 30. januar 2022 19:34)

    # Link komentara

  81. Statistika kao i uvek zamagljuje rezultat. U ovom mecu 23 asa, protiv Novaka 16. Znaci prvi mec 5,33 po setu drugi 4,6 po stu. A najvise asova u petom mecu koji gubi. Medvedev dobio vise poena ukupno od Nadala i opet izgubi? Cini mi se ipak da je u NY Novak lose odigrao, a ovde Danil tanak u klucnim momentima, igra mozda i bolja nego u NY, no kljucnih par momenata jako slabo...
    (Hak Fin, 30. januar 2022 19:33)

    # Link komentara

  82. Medvedevu kapa dole

    nisam poznavalac i pratilac tenisa
    zaintrigiralo me je ovo desavanje sa Djokovicem zgog vakcine i sikaniranja koje je proziveo

    gledao sam mec danas , svaka cast decko kao coveku i sportisti

    imao si publiku protiv sebe, medije i Nadala na steroidiima i ko zna cemu jos
    (Primobolan, 30. januar 2022 19:32)

    # Link komentara

  83. Ja bih kao laiku samo voleo da mi se objasni, kako rafa vec 3-4 put uzima pauze od po 6+ meseci pred neki veliki turnir, u 36oj godini igra 5 setova, 5 i po sati provede na terenu, nadoknadi 0:2 u setovima, pri kraju meca izgleda da moze da trci i igra jos danima, a ne satima, a sve to nakon operacije, silnih "povreda" kolena, stopala itd, onda bez ijednog ozbiljnog meca dodje na australian open i igra maratone(sapovalov, medvedev) sa vec pomenutih 36 godina
    (anonimnus, 30. januar 2022 18:40)


    A kako Novak ima i VISE snage nego Nadal a jede manje vise biljke i travu? Mozda od grljenja drveca i od svezeg vazduha kod piramida!
    (Alex, 30. januar 2022 19:31)

    # Link komentara

  84. Važno je da je Nole podelio srce Rafi.
    (miroslav, 30. januar 2022 19:30)

    # Link komentara

  85. Luzer
    (Zeljko, 30. januar 2022 19:30)

    # Link komentara

  86. Čovek koji samo Novaka može da dokrajči nakon 2-0,kako da ne kad ovaj plače ispod peškira,umesto da melje za svaki poen kao Nadal, koga ne podnosim i želudac mi se okrenuo šta je ova panjina propustila,a Novaku uskratio slavu za sva vremena, paradoks je što je sad Nadalu dao svu slavu,užas užasa!
    (M., 30. januar 2022 19:29)

    # Link komentara

  87. Zamisli, da je igrao protiv Federera. Ceo Zapad navija za Saatciju.
    Ili da Medo ima 30+ godina, pa da je igrao u vreme-DJ, F, N, i Mareja
    kad su bili u punoj snazi.
    (ZORAN, 30. januar 2022 19:27)

    # Link komentara

  88. Ja bih kao laiku samo voleo da mi se objasni, kako rafa vec 3-4 put uzima pauze od po 6+ meseci pred neki veliki turnir, u 36oj godini igra 5 setova, 5 i po sati provede na terenu, nadoknadi 0:2 u setovima, pri kraju meca izgleda da moze da trci i igra jos danima, a ne satima, a sve to nakon operacije, silnih "povreda" kolena, stopala itd, onda bez ijednog ozbiljnog meca dodje na australian open i igra maratone(sapovalov, medvedev) sa vec pomenutih 36 godina
    (anonimnus, 30. januar 2022 18:40)
    Ja bih, isto kao laiku, voleo da mi neko objasni kako je Djokovicu pukao misic, pa je uz tabletice uspeo ne samo da dobije taj mec, nego i da osvoji citav turnir?
    A ovi sto pisu da je Medvedev lose igraju, nisu ni gledali ili im tesko da priznaju, ali Meda je igrao kao i protiv Djokovica na USO uz, moram priznati, slabije serviranje. Ali sa osnovne je igrao kao zid. Samo je razlika sto je Nadal verovao u pobedu za razliku od Djokovica.
    (Tn, 30. januar 2022 19:18)

    # Link komentara

  89. U situaciji kada Novak plače Rafa tek počinje da se bori do kraja. Pa ko je onda mentalna gromada.
    (Milos, 30. januar 2022 19:17)

    # Link komentara

  90. Razumem ja da nolomrsci likuju i da porede babe i žabe, npr. USO i AO, kad je Novak evidentno bio na kraju iscrpljujuće sezone,preumoran sa odvratnim žrebom. Kako reče Nadal.."malo sam trenirao", veoma licemerno (Ništa nisam učila, a dobila peticu;), a ipak je usrećio onu ministarku što je poželela da ga Rafa digne kad izdignu Novaka.
    (Laki, 30. januar 2022 19:16)

    # Link komentara

  91. "Nije igrao šest meseci i posle meča mi je rekao da je malo trenirao pre turnira."

    Jeste, a onaj biceps hoće da pukne od netreniranja, kako da ne.
    (Milan, 30. januar 2022 19:15)

    # Link komentara

  92. Licno, mislim da je ono na USO bio psiholoski krah Novaka, a ne teniska nemoc. Bio je takav pritisak na NDj. da osvoji taj kalendarski GS i time apsolutno zavrsi pricu o GOAT. U tome su se i svi svetski autoriteti slozili, ako uzme i USO, to je to. Ovoj dvojici vise ni 25 GS ne bi pomoglo.

    Taj pritisak od milion tona po kvadratnom cm je potpuno slomio Novaka. Meni vise nista od tada nije slatko jer sam i sam ocekivao taj vrhunac.

    Mislim da je i NDJ. tada pao ogroman teret s ledja, iako je izgubio. Ako mu dozvole da igra siguran sam da ce sva buduca GS finala (ako ih bude) igrati opusteno i maksimalno fokusiran. U tom slucaju jao si ga protivnicima.
    Novak je najcesce sam sebi najveci protivnik i sada vise nema potrebe da se blokira.
    Eto mu narednog zadatka na RG. Ako osvoji, onda opet postaje jedini koji je sva 4 GS uzeo najmanje po tri puta.
    (profesor Baltazar, 30. januar 2022 19:15)

    # Link komentara

  93. Igraču još 15 godina i onda ne znam da li ću još igrati. Kako da ne, svim teniserima je glavno da zarade što više para, a sve ostalo je foliranje.
    (Krik, 30. januar 2022 19:15)

    # Link komentara

  94. Zanimljivi su mi ovi komentari da je Meda mlad. On za 10 dana puni 26, nije neko ko ima 20ak. U njegovim godinama Nole je imao 6-7 GS.
    (vss, 30. januar 2022 19:14)

    # Link komentara

  95. Ovaj čovek je isuviše emotivan, zato ga sve dotiče i ovako priča. Previše emocija, nije dobro ni za život ni za sport.
    (Su, 30. januar 2022 19:13)

    # Link komentara

  96. E moj Medo! Pitam se samo kako si uspeo da ispustis 2:0 u setovima…???
    (Stevanbas77, 30. januar 2022 19:09)

    # Link komentara

  97. Ovo je odlično za Novaka,Sad će iz inata da uzme još par GS!
    (Dušan, 30. januar 2022 19:08)

    # Link komentara

  98. ovako mlad i jak medvedev i njegov poraz govore samo o tome koliko je velika trojka dominantna i jaka
    (rosir, 30. januar 2022 18:44)

    Koliko je NADAL jak i dominantan!!
    (budimo precizni, 30. januar 2022 19:04)

    # Link komentara

  99. Medvedev je imao 76 vinera i 52 neprisiljene i ovdje ljudi govore igrao mlako? Igrao je bolji meč nego protiv Đokovića na US Openu, ali je tamo Đoković igrao jako loše pa ga je Medvedev lako dobio.
    (mema, 30. januar 2022 18:58)

    # Link komentara

  100. Sad vidis sa cime se Nole nosi celu karijeru. Meni je zao samo sto Nole nije igrao jer u ovom univerzumu Nadal ne moze da osvoji AO kad je Nole tu...
    (nemanja, 30. januar 2022 18:57)

    # Link komentara

  101. Kad igras protiv Novaka dajes sve od sebe kao da ti zivot zavisi od toga.

    Danas si igrao kao seka Persa.
    (sasha, 30. januar 2022 18:51)

    # Link komentara

  102. ovako mlad i jak medvedev i njegov poraz govore samo o tome koliko je velika trojka dominantna i jaka
    (rosir, 30. januar 2022 18:44)

    # Link komentara

  103. Isto bi mu se i na US openu desilo samo da je Novak uspio da mu uzme treci set . Ali Novak je taj mec izgubio i prije pocetka.
    (kakone, 30. januar 2022 18:42)

    # Link komentara

  104. Ja bih kao laiku samo voleo da mi se objasni, kako rafa vec 3-4 put uzima pauze od po 6+ meseci pred neki veliki turnir, u 36oj godini igra 5 setova, 5 i po sati provede na terenu, nadoknadi 0:2 u setovima, pri kraju meca izgleda da moze da trci i igra jos danima, a ne satima, a sve to nakon operacije, silnih "povreda" kolena, stopala itd, onda bez ijednog ozbiljnog meca dodje na australian open i igra maratone(sapovalov, medvedev) sa vec pomenutih 36 godina
    (anonimnus, 30. januar 2022 18:40)

    # Link komentara

  105. Proci ce dosta vremena dok shvatimo koliko je Djokovic cvrst covek.Finala Us open 2015, Wimbledon 2019 i mnogi drugi slicni mecevi koje moze da dobije samo jedan covek i niko vise.
    (Nalbandian, 30. januar 2022 18:39)

    # Link komentara

  106. Au bre Danile zbog jednog poraza ti se odma duris i pitas se jos koliko ces igrati, u sportu ne postoje samo usponi ako si osvojio Us Open ne mora da znaci da moras i AO, Djokovic da je tako razmisljao ne bi imao ni 5GS, sta on da kaze zbog neuspeha na RG, da ti se ogadi zivot a ne tenis al eto nije odustajao i osvojio ga i to 2x
    (vlvl, 30. januar 2022 18:38)

    # Link komentara

  107. Publika te tretira onako kako se ponasas, ti si se nosio nesportski ceo turnir, samim tim i publika. Nasli ste se.
    (Magnum, 30. januar 2022 18:38)

    # Link komentara

  108. Mlad si Medo, ali si simpa bas...moras jos mnogo da ucis, polako...sazrevas vremenom za godinu dve ce ti biti smesno sta si trabunjao, radi samo radi...imas sansu da osvajas slemove u buducnosti.
    (anica velickovic, 30. januar 2022 18:33)

    # Link komentara

  109. e moj ti, nikad od vas takvih nece sampiona biti.
    (g, 30. januar 2022 18:31)

    # Link komentara