Utisak dana - Australian Open 2021 -

Đoković: Ne, neću da pričam o tome

Najbolji teniser sveta Novak Đoković bio je opušten posle plasmana u finale Australijan opena.

Podeli
Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT
Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Đoković je rutinski savladao Karaceva sa 3-0 i igraće deveto finale u Melburnu.

"Prvo želim da čestitam Karacevu na sjajnom turniru. Možda danas nije bio njegov dan, ali za debi na Grend slemu imao je velike pobede i napravio je neverovatan rezultat i svaka mu čast na tome. Ja sam se osećao najbolje do sada. Fizički i mentalno. Udarao sam loptu sjajno, menjao sam ritam, servirao sam dobro… Servis me je na kraju drugog seta izvukao iz nevolje. Zadovoljan sam kako sam odigrao, dobra igra došla je u pravo vreme", rekao je Đoković.

Sada sam srećan što ću odmoriti dva dana i oporavak i odmor su mi na prvom mestu. Naigrao sam se tenisa.

Protivnik će mu biti Medvedev ili Cicipas.

"Ko god bude bio protivnik biću spreman za bitku, najtežu do sada na turniru. Obojica su u sjajnoj formi. Medvedev ima 20 pobeda zaredom, igra fenomenalno. Cicipas je odigrao fantastično protiv Nadala, vratiti se protiv Rafe od 0-2 je neverovatan podvig. Znam da se njih dvojica od ranije ne vole i da su imali nesuglasice na terenu, zato mislim da će biti veoma napeto. To je sjajno rivalstvo. Gledaću taj meč i uživaću. Treniraću u nedelju kada budem znao protivnika".

Nikada nije izgubio finale u Australiji.

"Naravno, samopouzdanje je veće zbog toga. Nikada nisam izgubio u finalu ili polufinalu i to me čini opuštenijim na terenu. Svake godine je drugačije i mentalno to utiče na mene i moje protivnike, ali izgleda da n amene ima pozitivan efekat".

Nije želeo da priča o povredi. Ni o težini, ni o kakvoj se povredi radi. Zanimalo ih je da li je pukao mišić ili je istegnuće...

"Ne, neću da pričam o tome. Na kraju turnira".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.