Foto: Shutterstock/Denis Belitsky
Foto: Shutterstock/Denis Belitsky

Svađa srpskih turista zbog ležaljki u Grčkoj: Da li postoji pravilo "sedenja" na plaži? ANKETA

Podeli

Da li prve redove na plaži treba prepustiti roditeljima s decom ili bakama i dekama? Ili pak mislite da je potpuno u redu da ko prvi stigne zauzme mesto koje želi?

Pročitajte i:

Nema više rezervisanja mesta na plaži peškirima

Mislili smo da najveće negodovanje turista izaziva ostavljanje peškira i ostalih stvari na plaži zbog zauzimanja mesta na plaži, ali očigledno smo pogrešili.

Izgleda da se mora paziti i koje mesto želite da rezervišete.

"Jutro, 7h, nema mesta, al' nema ni ljudi": prizor u Crnoj Gori koji je sve ujedinio FOTO

Da li postoji neko prećutno pravilo ko koje mesto treba da zauzme na plaži - da li je sasvim u redu i logično da će se porodice s decom naći u prvim redovima, jer su najbliži vodi ili te redove treba prepustiti starijim turistima?

Na ovo razmišljanje nas je navela objava u grupi Live from Greece na Fejsbuku, čiju vam sadržinu prenosimo u celosti:

"Mala preporuka starijim osobama koji idu na odmor: prepustite prve redove ležaljki na plaži porodicama sa malom decom, da bi roditelji mogli da paze na njih. Neshvatljivo mi je zašto morate da budete u prvom redu, dok neki tata ili mama mora da juri za malom decom po pesku iz 3. ili 4. reda. Napomena: nije lično iskustvo u pitanju, imam sina od 12, ali čega se nagledah ovih dana prosto me je razočaralo. Budite manje sebični i ne mislite samo na sebe", pisalo je u objavi.

Mesta nisu rezervisana

Potpuno očekivano, ova objava je pokrenula raspravu u komentarima. Nekolicina smatra da nema pravila ko će koje mesto da zauzme.

"Kad bude vaša plaža onda možete da određujete ko će koji red da zauzima. Do tada nemate pravo da ikome ista određujete", jedan je od komentara.

Roditelji s malom decom imaju prednost

"Po meni je konstacija sasvim u redu, moj suprug i ja smo uvek ostavljali ležaljke u prvom redu maloj deci, jer tu su im roditelji najbliži. Ništa lepše od zadnjeg reda pomeraš se po hladovini koliko hoćeš, imaš svoj mir, nema gužve jer svi se guraju u prve redove uživanje. Ja sam baba i možete da se ne slažete sa mnom koliko hoćete, ali i moja su deca nekad bila mala i volela sam prvi red jer tu mi je sve bilo pod kontrolom", napisala je jedna članica koja smatra da je potpuno u redu da se u prvim redovima na plaži nađu roditelji s decom.

Zbog srpskih turista "zaključali" plažu u Sutomoru: "To je haos šta se tu radi svaku noć"

"Recimo da suprug i ja spadamo u "starije" tj.imamo odraslu decu i iz nekog razloga uvek biramo treci red ležaljki, upravo, jer je mirnije i nema male dece, koja mi ne smetaju, ali koja po meni trebaju biti u prvim redovima jer su stalno na relaciji voda-plaza.Znači zbog dece a ne njihovih roditelja, koji moraju biti uz malo dete, gdegod ono bilo, ma koliko im to bilo naporno.Svi smo kroz to prošli.Iskreno, nisam nikada nesto ni videla "starije" u prvim redovima a svake godine idem na more", komentar je osoba koja prednost daje maloj deci.

Prvo bake i deke, pa ostali

Međutim, neki smatraju da ipak treba najbliža mesta vodi prepustiti bakama i dekama.

"Pa sebičnije je traziti da po vrelom pesku hoda neka bakica ili dekica nego zdrava i prava osoba u tridesetim i dete. Neki roditelji misle da su oni i njihova deca najbitnija na svetu i da ceo svet treba da im se prilagođava... Al zato bože sačuvaj da kažu svom detetu da prestane da urliče ili da baca pesak kako bi neko stariji mogao da odmori. Potpuno ste zaboravili na poštovanje prema starijima."

"Najbolje sve nas bez male dece poslati na pusto ostrvo.."

Ipak, bilo je i malo žustrijih komentara.

"Svašta! Najbolje sve nas bez male dece poslati na pusto ostrvo da bi vi mogli da uživate i bahatite se sa svojom dečicom. Čast izuzecima, ali većina bi prvo mogla da povede računa o ponašanju te dece na plaži, kad ih već nisu vaspitali", jedan je od komentara.

"Izvinite, ali uopšte se ne slažem sa Vama! Svako pravi decu sebi, a ne meni, Peri, Lazi ili Žiki, i neka shodno tome preuzme odgovornost i obaveze. Nećemo valjda svi na plaži da budemo podređeni Vama i Vašoj deci", mišljenje je jednog od članova ove grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu