Zanimljivosti

Bajkoviti dimnjaci prekriveni snegom i maglom u regionu Kapadokija postali su izuzetno atraktivni za turiste u zimskom periodu godine. Tada kada čitav kraj podseća na predeo iz bajke, jer se radi o jednoj od najfotogeničnijih lokacija na svetu. Iako su turisti navikli da je posećuju leti, Kapadokija je podjednako impresivna i u hladnom periodu godine.

U Kineskom gradu Liuzhouu već godinama se gradi "prvi šumski grad na svetu". Na ovom projektu radi milanski arhitekta Stefano Boeri sa svojim timom koji i inače razvijaju zelene projekte širom sveta kako bi promenili izgled i poimanje gradskog života. Liuzhou je jedan od gradova sveta koji je najviše pogođen smogom, stoga je odabran za ovaj projekt.

Najbolje čuvana tajna Italije

Planine ovog regiona, kanjoni, plaže i lagune čine ga jednim od najlepših i najdramatičnijih pejzaža u Italiji. Međutim, malo ko zna za to, uključujući i same Italijane. Friuli je zaista jedna od najbolje čuvanih tajni ne samo Italije, već i Evrope, i pravo pitanje je do kad će to biti tako

Kada su se Mićunovići iz Crne Gore odlučili da posete Zlatibor nisu ni slutili da će ove zime biti deo ispisane istorije na srpskoj planini. Ova porodica je jubilarni 500.000 - i gost najduže gondole na svetu, a njih kreće odbrojavanje do milionitog putnika. Prethodnih dana se pažljivo spremalo iznenađenje, pratile su se brojke iz sata u sat, svaki detalj je već bio isplaniran i spreman da nekome od putnika Gold gondole ulepša jedan januarski dan.

strana 1 od 2133 idi na stranu