1. Nabacim tri peskira i deciji sator na pesak ispred lezaljki, odmah do mora, cak mi talas kvasi kraj peskira. Deca trce, uzivaju. Pesak besplatan, sator stiti od sunca, besplatan i sta me briga za ove iza
    (trisa, 7. avgust 2021 22:41)

    # Link komentara

  2. Odmor na moru je luksuz a ne potreba... Koriscenje autobusa i sl. je potreba te je ustupanje mesta starijim, trudnicama i maloj deci ispravno i pozeljno. Na more se ide kad imas viska para i ides da se odmoris od svakodnevnih situacija. Ukoliko sam prvi dosao sedam gde hocu i uzivam...
    (Borkes, 5. avgust 2021 07:12)

    # Link komentara

  3. Kao neko sa relativno malim detetom (8 godina) kazem da je ovo cista glupost.Kako ko dolazi tako neka uzima mesto koje zeli.Odlicno sam pazio dete i iz 4 reda.Cuj prvi redovi za roditelje sa malom decom,ako vec mislite tako onda poranite ujutru pa zauzmite prve redove ili ponesite suncobrane pa se namestite blizu vode.
    (Ivan Petrovic, 4. avgust 2021 18:04)

    # Link komentara

  4. Onome ko je pristojan i vaspitan, ne trebaju pravila. Onaj ko nije, nece ih postovati.
    (Analitičar, 4. avgust 2021 14:46)

    # Link komentara

  5. U suštini,ko prvi stigne,njegovo je(bar tog dana). Ali svakako bi prednost trebali da imaju roditelji sa malom decom jer svakog trenutka moraju da ih vide i paze na njih. Ima i nemarnih,koje bas briga za ponasanje svoje dece i da li smetaju starijima,ali i drugim turistima,sto opet nije u redu. U sustini,kada bi se svi civilizovano ponasali i kada bi imali obzira prema starijima i roditeljima sa malom decom,sve bi bilo u redu. Ja sam roditelj dva odrasla deteta, ali sam dok su bili mali,zbog bahatih turista i onih pozera "glumaca",uvek bila sa njima u 3-4 redu. Iako deca nisu galamila,vikala,bila nekulturna..mnoge "glumice" su svu decu na plazi gledale i takoreci se gadile zasto su deca tu,da li im curi sladoled,da li jedu,spavaju,protrce do vode..juu zaboga palo je zrnce peska na peskir..pa smo se rado svi zajedno izmotavali,smejali,trcali,dobacivali se loptom,igrali tenis..slucajno pored tih "dama",koje bi vise volele da su tu pored njih preplanuli frajeri nego deca,ali jbg..Sada mi je najlepse u zadnjem redu..Pa nije mi tesko da prosetam par metara do vode..tako da prednost definitivno trudnicama,maloj deci i starijim osobama,gde god da smo..
    (MIG, 4. avgust 2021 13:35)

    # Link komentara

  6. pa sto ne sklonis peskir ? prpa. mozda sam tu iza tebe buuu. Neko rece jajarenje. potpisujem. na odmoru me boli ona stvar za sve. dosao sam da se iskljucim i odmorim. i uspeo sam. kad bi gledao ko je sta obukao(moja zena gleda) pa da li je ovo ili ono pa skupe krofne pa ... ostao bih kod kuce. a vi samci nadjite nekog stvarno pomaze verujte.
    (miki ns, 3. avgust 2021 21:46)

    Ja sam jednom takvom sklonio peskir i nije rekao nista. Sta mislis zasto? Zato sto je jak sa babama i dedama a kad naidje na jaceg onda bude tisina
    (Bg, 4. avgust 2021 13:12)

    # Link komentara

  7. @Veliki brat @teacher
    Vas dvojica loše osobine pripisujete samo narodu koji živi u režimu nametnutog načina života.
    Ako ste uvereni da neki čaj može pomoći onkološkim bolesniku , onda ćete poverovati da će se neko ko radi za 300-1500€ rekuperirati za nedelju - dve tzv. odmora, kao masovni turist.
    Ljudi ne znaju da je to, kao i tržni centri napravljeno da im izbije zadnju paru iz džepa i nateraju u grozničavu jurnjavu za nečim što nikada neče dohvatiti. To je ono što u njima izaziva neispunjenost koja stoji iza ovog što opisujete vi i drugi komentatori.
    (Tako, 4. avgust 2021 11:50)

    # Link komentara

  8. Žao mi je vas koji letujete u Grčkoj. Ja letujem u Beogradu i imam više para od vas...
    (Baba Tića, 4. avgust 2021 11:12)

    # Link komentara

  9. @veliki brat
    ovde se problem rešava tako što sve nenormalno postane normalno!
    (Veliki brat, 03. avgust 2021 23:49)
    Apsolutno tacno, sta je drugde nezamislivo ovde mu dodje ko dobar dan.
    (teacher, 4. avgust 2021 09:20)

    # Link komentara

  10. Kaže se " sunce, more, pesak", većina koja iznajmi lezaljku ne zna za lekovito dejstvo ležanja na vrućem pesku
    (Mirjana, 03. avgust 2021 17:15)

    3 kubika za gospodju.
    (neutral fe, 4. avgust 2021 08:49)

    # Link komentara

  11. Буљарице најбоља плажа у Црној Гори, мирно, огромно и пространо, чиста вода
    (ИК130, 4. avgust 2021 08:36)

    # Link komentara

  12. @b52
    Nije lepo lagati.
    (Bora, 4. avgust 2021 01:21)

    # Link komentara

  13. @ Evropska letovanja na plažama kao u konzervi sardina. Ovoga nema kad odes na Karibe, Bahame, Kubu, Dominikanu, Mexico, ležaljke su uvek više nego dovoljno udaljene i uvek ima praznih ležaljki. Nema 50 redova ležaljki nego samo par. I ono najbolje - postoje resorti koji su samo za iznad 18 godina! Ko i gomila koja je baš za porodice sa decom. Pa svako može da izabere šta želi, izbora koliko hoćete!
    (Los Angeles, 03. avgust 2021 17:18

    Nema druze ni u Evropi ako se ode na neko normalno mesto, nego si i ti navikao na Paraliju i ostala "sela" u Grckoj i Crnoj Gori a sad solis pamet. Vidi malo neko egzoticnije mesto u Grckoj, ostrva koja nisu Tasos, Krf, Rodos itd. Ima ih koliko hoces i daleko su lepsa nego tu kod "vas". Cuj postoje risorti koji su za iznad 18 godina? A to kod "nas" ne postoji. Dodji malo kod "nas", obidji prelepe destinacije Grcke, Italije, Hrvatske, Francuske, Spanije, Malte itd. pa ces shvatiti. Ne znam cemu potreba da stalno istresas komplekse na ovom sajtu? Jel treba da ti zavidimo sto zivis tamo, radis nesto? Uzivaj ako si zaradio ali se barem malo kulturno uzdigni ako vec nisi do sada. Ima od tebe daleko bogatijih, koji su proputovali vise, koji su obrazovaniji, pa se ne hvale. Ili mislis da si Kolumbo i da si samo ti krocio na obale Amerike...
    (Nemanja, 3. avgust 2021 23:55)

    # Link komentara

  14. Али апсолутно не подржавам одлазак у 7ч ујутру да се остави пешкир и онда да се дође у 10ч на плажу.
    (shile, 3. avgust 2021 17:15

    Izvini, a zasto to ne podrzavas? Pravilo postoji oduvek, a to je da je peskir rezervacija. Dakle, ustani u 7 ujutro, ostavi peskir i miran si.
    (za svakog isto, 3. avgust 2021 18:02)



    Ja ne mogu da verujem da pojedini misle da je normalno da zauzimaju mesto noc pre ili kako vec. I jos se iscudjavaju kako to drugi ne znaju. Boze, kakvih likova ima...
    (teacher, 3. avgust 2021 22:29)


    Ja sam uvek najviše voleo noćno kupanje, posle se istrčim po plaži k'o lud, boli me uvo da li je tu neko ostavio peškire ili već šta kako bi "rezervisao" svoje mesto.

    Uostalom, kako se to rezerviše mesto postavljanjem peškira? Najbolje neka zakupe dva kvadratna metra plaže sve vreme letovanja...

    Mislim, neko dođe u 7 sati na plažu, i treba da zaobilazi rezervisano mesto, a taj što je ostavio peškir dođe u podne, i tu niko ne sme da sedne ili se opruži do podne?

    A da to nije svojstveno samo za neobrazovane, govori detalj iz 90-ih, kad je ETF upisivao više studenata nego što ima sedišta u najvećem amfiteatru, štreberi kasno uveče ostavljali svesku na klupi u prvom redu da "rezervišu" mesto za prvo predavanje sledećeg dana.

    U normalnim državama se takva ponašanja saseku u korenu, a problemi reše, ovde se problem rešava tako što sve nenormalno postane normalno!
    (Veliki brat, 3. avgust 2021 23:49)

    # Link komentara

  15. Ja ne mogu da verujem da pojedini misle da je normalno da zauzimaju mesto noc pre ili kako vec. I jos se iscudjavaju kako to drugi ne znaju. Boze, kakvih likova ima...Jedino normalno i pristojno je da kad dodjes sednes gde ima mesta. Ne postoji nikakav bonton ko treba napred ko nazad, to su gluposti, svi imaju jednaka prava i tacka. Majko mila, o cemu se raspravlja...
    (teacher, 3. avgust 2021 22:29)

    # Link komentara

  16. Strašno koliko smo sebični i bezobrazni postali. Imao sam slučaj da sam sa porodicom poranio na plažu i zauzeo prvi red baš iz razloga da bih mogao da čuvam dete. Ispoštovali smo pravila restorana, naručili smo piće i hranu itd. U jednom trenutku dolaze dve porodice iz naše zemlje, sa odraslom decom, razapinju suncobrane između nas i vode i postavljaju peškire. Uredno vade iz torbi hranu i piće i ako je to protiv pravila restorana čija je i sama plaža. Još se pritom mrste na moje malo dete što im trckara okolo jer od njihovih peskira ne može da dodje do vode. Hvala Bogu, nisu ništa rekli pa nije eskaliralo jer sam već bio dovoljno besan.
    Većinu detinjstva sam bio siromašan, jedva smo i imali za more, ali kad bi smo i otišli na more nismo išli na privatne plaže, nismo ležaljke zauzimali peškirima, nismo nosili hranu i piće tamo gde nije dozvoljeno. Bili smo siromašni ali dostojanstveni, ne bahati i bezobrazni. Znali smo gde nam je mesto.
    Pa gde je nekim ljudima dostojanstvo, zar se ne pitaju kakvu sliku o sebi i o našoj zemlji i narodu stvaraju?
    (Trudim se da budem fin, 3. avgust 2021 22:17)

    # Link komentara

  17. Zato samo Maldivi, Sardinija, Španija, Sejšeli...izbegavam ova lumpenproletarijatska mesta u širokom luku
    (Vukašin, 3. avgust 2021 22:10)

    # Link komentara

  18. pa sto ne sklonis peskir ? prpa. mozda sam tu iza tebe buuu. Neko rece jajarenje. potpisujem. na odmoru me boli ona stvar za sve. dosao sam da se iskljucim i odmorim. i uspeo sam. kad bi gledao ko je sta obukao(moja zena gleda) pa da li je ovo ili ono pa skupe krofne pa ... ostao bih kod kuce. a vi samci nadjite nekog stvarno pomaze verujte.
    (miki ns, 3. avgust 2021 21:46)

    # Link komentara

  19. Gluposti . Evo mi u Gr. i mesta i deca i kucici i lezaljki i baka i deka i finih guza... jedemo pijemo i uzivamo. more ove godine 10ka. sunce svih 11 dana .jedno od boljih letovanja. Bogu hvala.
    i naravno ko prvi zauzme njegovo je a plaze ima 10km uzmes drugu lezaljku mos' misliti. pa nismo u gsp. A i ovi seratori su nekad valjda bili deca ili ih roditelji nosu vodili na more.ili imaju neki problem cim im deca smetaju tj nemaju razumevanje .
    (miki ns, 3. avgust 2021 21:38)

    # Link komentara

  20. A bake i deke sa decom?
    (Milojko, 3. avgust 2021 21:32)

    # Link komentara

  21. Kolubarski, samo napred, možeš da ocenjujes moj srpski koliko hoćeš, a možeš i hrvatski jer nisam odrastao u Srbiji. Ipak verujem da imaš pametnija posla pa nećeš ponovo ulaziti u gramatičke detalje. A greška je došla usled auto spell opcije na telefonu i izbora reči.
    (Sofronije, 3. avgust 2021 21:19)

    # Link komentara

  22. moralizatorske tirade ljudi koji žive nametnutim stilom : " jednom se živi" i "uzmi sve što ti život pruža".
    Život u vidu grozničave trke , gde je svako svakom konkurent uveren u vlastitu izuzetnost .
    Izgubljenost ljudskog roda u lavirintu lažnog sjaja .
    (Neverovatne, 3. avgust 2021 21:12)

    # Link komentara

  23. Kaže se " sunce, more, pesak", većina koja iznajmi lezaljku ne zna za lekovito dejstvo ležanja na vrućem pesku
    (Mirjana, 03. avgust 2021 17:15)
    36 god sam lezala na pesku, a kada je moje telo otkrilo lezaljku ne vracam se na pesak, ma kako cist bio gadan mi je.
    (maki, 3. avgust 2021 20:58)

    # Link komentara

  24. Au, jaka stvar. Prvi ili treći red, koga briga? Bitno mi je da sam na odmoru, uživam u svakom trenutku i odmaram od posla i svakodnevne kolotečine. Pa neka me i u desetom redu :)
    (sos, 03. avgust 2021 17:55)
    Ok, kako se kome svidja, ali ja na plazu idem sto ranije, ove god sam isla u pola 6, a lezljku biram u prvom redu, najbolje ako postoji dok, odmah uz more, tako da imam pogled samo na more i ev ljude koji plivaju. I naravno lezaljka je sa kraja, tako da kada se okrenem bude kao da ostalih ljudi nema. Zbog korone sada je bio i pristojan razmak od drugih lezaljki tako da je bilo sjajno. Apslolutno nikada ne bih uzela lezaljku u bilo kom drugom redu a tek nikako da sam okruzena lezaljkama, pa dosla sam da uzivam.u poglrdu na more a ne na polunaga tela.
    (maki, 3. avgust 2021 20:55)

    # Link komentara

  25. Izvini, a zasto to ne podrzavas? Pravilo postoji oduvek, a to je da je peskir rezervacija. Dakle, ustani u 7 ujutro, ostavi peskir i miran si.
    (za svakog isto, 3. avgust 2021 18:02)
    zato sto ako vazi pravilo da samo ostavis peskir, ubrzo to prestane da se stavlja ujutru vec obicno uvece, a posebno je brzobrazno sto takvi zauzmu najbolje mesto a onda ih nema do 12, 13h. Ja sam za to da dodjes rano i ostanes na plazi. Ja sam ove godine odlazila na plazu u pola 6, citala knjigu pila kafubi uzivala, kad ja dodjem vec su sve najbolje lezaljke zauzete. Poslednja dva dana sam i ja stavljala peskir u 4h, a posto je tada mrak i samo bi blesav sedeo na plazi pa bih se vratila u pola 6. Zalosno je sto ljudi dodju u osam pola devet i sve je zauzeto, a ovi sto zauzmu najbolja mesta dodju oko 12h.
    (maki, 3. avgust 2021 20:49)

    # Link komentara

  26. На нас болесне нико не обраћа дужну пажњу! У Максију улазе са својим дериштима, која вриште, као да су у обданишту и очекују од свих, па и мене, да их прпустимо у реду за сухомеснато, на каси и сл. Кад им кажем, да је и мени веома тешко да стојим у реду, и од чега болујем, беже од мене као да сам заразан, или да ћу на њихову децу болест да пренесем погледом. Иначе ради се о генетској мутацији на ћелијама крви и стварно ми је тешко дуго да стојим, па бирам време кад је ред кратак.
    (Фактор мира и стабилности, 3. avgust 2021 20:47)

    # Link komentara

  27. Idem u Kubu, mesta sramota koliko ima, koktel bar i roštilj na plaži a u Srbiju kad dodjemo, obavezno idemo na nadmorske visine. Nije mi padalo na pamet da idemo u Grčku ili gde već sa malom decom. Stasase i moji pa se odlučujemo ići za Grčku sledeći put. Da ne skrenemo sa teme, mesto pored vode bih propustio deci, nama treba hlad i mesto gde nema gužve
    (Sofronije, 03. avgust 2021 19:30)

    E moj Sofronije, hvališ se da si išao "u Kubu" i da ćeš ići "za Grčku", a što si zaboravio srpski jezik, to nije važno.
    (Kolubarski, 3. avgust 2021 20:42)

    # Link komentara

  28. Prvi do vode da budu bake i deke!
    Zasto?
    Bake i deke treba da sto manje pesace da stignu do vode kad ih potera besika.
    (Dorcol, 3. avgust 2021 20:41)

    # Link komentara

  29. Na osnovu rasprave sledi zaključak: propisati pravila ponašanja i uvesti neku vrstu policije za održavanje reda na plažama.
    (Kolubarski, 3. avgust 2021 20:35)

    # Link komentara

  30. Ja letujem u Lutrakiju, blizu Atine i sreca pa nema nasih tamo ili vrlo malo. Tamo nema redova na plazi, nema cike i guzve. Plus i banjska lekovita voda sprovedena u tuseve na plazi. Jest malo dalje i skuplje, ali vredi svaki EUR. Preporucujem.
    (Che, 3. avgust 2021 20:30)

    # Link komentara

  31. Jezim se od ovih decomrzaca!!!
    (Milan, 3. avgust 2021 20:22)

    # Link komentara

  32. Zato ja idem u mala mesta što dalje od Srba i što dalje od male dece, septembar u Grčkoj je pravi odmor
    (delta, 3. avgust 2021 20:10)

    # Link komentara

  33. Sve je to Srbija. He he.
    (Šuplja kifla, 3. avgust 2021 20:10)

    # Link komentara

  34. Dok mi je dete bilo malo (do 4 godine), sedeo sam u prvom redu. Rano se probudimo, odemo na plazu, biram lezaljku, pazim decu.
    Posle, sledece 2 godine smo birali vec 2 - 4 red.
    Ove godine - gde nadjem mesto. Sa 7 godina dete vec treba da zna vde su mu roditelji. Ja ih nadgledam.
    U CG sam imao rezervisane lezaljke. Ali sam to i placao, a i ostavljao pare za jelo i pice na plazi. Ponovo, znalo se, ako nas nema do 10 ujutro - skida se rezervacija.
    Malo me nervira kad vidim mladje parove bez dece u prvom redu. Ali ok, to je njihovo pravo, ja to ne volim i nikada nisam zauzimao kao momak prve redove. Mislim da je to stvar vaspitanja, kao i ustati u autobusu trudnici ili starijem...
    (SrdjanSPb, 3. avgust 2021 20:06)

    # Link komentara

  35. Evropska letovanja na plažama kao u konzervi sardina. Ovoga nema kad odes na Karibe, Bahame, Kubu, Dominikanu, Mexico, ležaljke su uvek više nego dovoljno udaljene i uvek ima praznih ležaljki. Nema 50 redova ležaljki nego samo par. I ono najbolje - postoje resorti koji su samo za iznad 18 godina! Ko i gomila koja je baš za porodice sa decom. Pa svako može da izabere šta želi, izbora koliko hoćete!
    (Los Angeles, 03. avgust 2021 17:18)

    Ma da seljo, neću da gledam malu decu nego ću da gledam Amere i Kanadjane kako se opijaju i prežderavaju ko svinje vasceli dan po resortima dok umirem od dosade i slušam kako tandrču pneumatskim čekićima u susednom resortu koji renoviraju. BTW, nemoj ko slučajni da se za*ebe pa ode u hotel A kategorije sa manje od 5 zvezdica. Tu jedino može da pazari neki hepatitis ili trovanje hranom. I ovi A kategorije sa 5 zvezdica su u rangu negog evropskog jake B kategorije. Krš živi. Svi normalni i imućniji Ameri letuju u Evropi, Havaji i Azija. Karibi su za sirotinju. Naravno, u Gečoj neće sigurno na Halkidiki.
    (La la iz Banata, 3. avgust 2021 20:03)

    # Link komentara

  36. Postoji, što dalje od prosečnog srpskog turiste.
    (Sale, 3. avgust 2021 20:01)

    # Link komentara

  37. Уф, благо вама... Одакле вам енергија за овакве расправе?

    Сећам се пре пар година ситуације која ме и данас насмеје. Ми смо увек долазили рано на плажу, јер тако волимо. Буквално будемо први. Дођемо тако и забодемо сунцобран тик уз воду, јер је клинац тада био још мали. До десет сати се већ напунило, па су прва два реда била пуна, иако је велика плажа. Око 11 стижу бакица и дека, гледају унаоколо и ставе цео еспап између нас и воде у тај један метар. Доњи део пешкира им је пљускала вода, а на горњем делу биле су наше ноге. Први ред или смрт!
    (Максим, 3. avgust 2021 19:54)

    # Link komentara

  38. Koliko sam shvatio, radi se o vrlo maloj deci (predskolskoj) koju treba nadgledati. Pa kad je tako, zasto onda njihovi roditelji ne dodju u junu ili septembru kada nije guzva i bice uvek u prvom redu. Ako neko hoce odmah do vode, juni i septembar su najbolji izbor - nema guzve i mozete birati gde cete se smestiti.
    (mikin, 3. avgust 2021 19:49)

    # Link komentara

  39. Zar ne može bez neke gluplje rasprave. Eeeej pa zamisli još da postoji red gde će ko zauzeti ležaljku!
    (s1pac, 3. avgust 2021 19:41)

    # Link komentara

  40. Sve probleme rešili u životu, ostalo samo da se posvađaju oko ležaljki u Grčkoj!
    (cukce, 3. avgust 2021 19:35)

    # Link komentara

  41. Idem u Kubu, mesta sramota koliko ima, koktel bar i roštilj na plaži a u Srbiju kad dodjemo, obavezno idemo na nadmorske visine. Nije mi padalo na pamet da idemo u Grčku ili gde već sa malom decom. Stasase i moji pa se odlučujemo ići za Grčku sledeći put. Da ne skrenemo sa teme, mesto pored vode bih propustio deci, nama treba hlad i mesto gde nema gužve
    (Sofronije, 3. avgust 2021 19:30)

    # Link komentara

  42. Narodi na morima dosad vekovima se sunčali i kupali bez potrebe da se sada nešto reguliše, 2021 došli srbijanci i nameću neka pravila ko će gde d*pe da smesti...
    (filip, 3. avgust 2021 19:17)

    # Link komentara

  43. Čuj ovo, stari napred da ne bi sporo išli po vrućem pesku. Pa zašto takvi idu na more uopšte??? More nije savršeno, ima stvari i koje se moraju istrpeti. Mora se ići po vrućem pesku/šljunku/stenama i voda je uvek hladna kad se zagrejan ulazi.
    U prvom redu više volim da budu roditelji s decom jer je onda tamo sav džumbus a ne pozadi gde bude mirnije. I logično je da roditelj ima pogled na dete ispred sebe a ne da ga juri i pazi iza šume ležaljki smetajući i galameći ostalima.
    Ko ne voli ovakve "poznate" plaže, Grčka i Hrvatska su pune onih manjih, mirnih, skrivenih pa nek ih izvoli naći.
    (bendror, 3. avgust 2021 19:08)

    # Link komentara

  44. Srbeća posla!
    (charlie, 3. avgust 2021 19:08)

    # Link komentara

  45. 10god letujem na Tasosu u istom mestu i veci deo odmora smo na istoj plazi. Zasto, zato sto im se svidja tako i necu nista da menjam da sebi i njima ne bi upropastio letovanje. Juce sam se vratio, nikad vise nasih nije bilo na toj plazi Golden Beach hotel Golden Sand. Prvi put mi se desilo da dolazim ujutru na plazu u 9h i da nigde nema mesta, da su sve lezaljke navodno zauzete gumom, misicima, nekim krpama itd. Pitao sam beach boya koga svi godima znamo o cemu se radi kaze da je zaprepascen, odmah me je pitao koje zelim i oslobodio ih za nas. Oko 10-11h smo uvideli da su to sve nasi, veliki srpski turisti koji na kraju dana ostave sve to da bi rezerve za sutrasnji dan. Prosto me je bilo sramota. I ja imam decu i malu i veliku a ne majmune ali ne mogu sebi da dozvolim da se ponasam kao oni.
    (strucnost ispred politike, 3. avgust 2021 19:06)

    # Link komentara

  46. A rešenje je tako prosto... zabraniti ležaljke na manje od 50m od vodene linije. Tako će svi morati da pešače podjednako, a plaža će ponovo pripadati - narodu, dok buržuji mogu da se šire, malo dalje...
    (Obrad, 3. avgust 2021 19:06)

    # Link komentara

  47. Odem na odmor i najbolje da onda ustupam mesto i red na plazi, u prodavnici, u restoranu... kao da nemam pravo da se ja odmorim jer, eto, Boze moj - neko ima malo dete.
    Imali smo i mi, dva mala deteta svojevremeno i nikada nismo trazili nikakav specijalan tretman bilo gde. Ujedno je i stvar vaspitavanja deteta, ali to je vec stvar kulture i onog najosnpovnijeg kucnog vaspitanja (kada te mama i tata uce da drugi ljudi nisu nista manjevredni od tebe i jos kojecega), a toga je kod nas odavno premalo.
    (Deki, 3. avgust 2021 19:06)

    # Link komentara

  48. Izvini, a zasto to ne podrzavas? Pravilo postoji oduvek, a to je da je peskir rezervacija. Dakle, ustani u 7 ujutro, ostavi peskir i miran si.
    (za svakog isto, 3. avgust 2021 18:02)

    Koje je to 'pravilo'!? Ko je to odlucio? U cije ime? Sta pricas ti!?
    Ko je tebe slagao tako masno!?
    (Deki, 3. avgust 2021 19:01)

    # Link komentara

  49. Ti likovi koji su sa decom, neka dodju na vreme i zauzmu mesto koje im odgovara. Ili neka idu na plazu za decu.
    (Ndndnd, 3. avgust 2021 18:57)

    # Link komentara

  50. E, najgđi su mi oni bezobrazni papučari što ustanu ujutru u 6.30, odu na plažu da postave peškire (još na ležaljke u hotelu!!!) i vrate se u sobu na spavanje do 9! Onda idu na doručak, pa se dovuku sa svojim "stadom" u 10 i kao oni imaju pravo to da rade! More, marš bre na njivu!
    (Miki, 3. avgust 2021 18:55)

    # Link komentara

  51. Letovati samo gde nema nasih ljudi i sve je ok...nemamo predstavu koliko smo skandalozni kao gosti...
    (Natocimo sampanj pice!, 3. avgust 2021 18:54)

    # Link komentara

  52. Najbolje zonirane lezaljke, kao na Mikonosu. Pa prvi red udri barem 80e, drugi malo manje, treci jos malo manje i eto, lako se to resi.
    (ivan, 3. avgust 2021 18:53)

    # Link komentara

  53. Roditelji sa malom decom ako imaju i malo mozga dolaze u 7 ujutru na plazu dok je sunce jos slabo i onda mogu da zauzmu koju lezaljku hoce.
    (Blabla, 3. avgust 2021 18:51)

    # Link komentara

  54. upravo se vratili s plaže iz četvrtog reda s dvoipogodišnjim detetom... sami birali...
    (question markkk, 3. avgust 2021 18:50)

    # Link komentara

  55. Stvar je kućnog i opšteg vaspitanja.Naravno da svako ima pravo na mesto i u autobusu .....itd ali vaspitanje i kultura bi trebalo da ljude uče da se starima , nemoćnima i roditeljima sa decom ustupa mesto.Izgleda da smo daleko od Bontona.
    (Marko, 3. avgust 2021 18:49)

    # Link komentara

  56. Ako vam je najbitnije da se izborite za sto bolje mesto na lezaljkama, mogli ste sebi da ustedite put i maltretiranje, i lepo ostanete na Adi Ciganliji
    (AlCapo, 3. avgust 2021 18:46)

    # Link komentara

  57. Ne idem na mesta gde postoji više od dva reda ičega (ležaljki, kreveta, peškira...). Idem na plažu, a ne u bioskop.
    (hordak, 3. avgust 2021 18:46)

    # Link komentara

  58. Budite manje sebični i ne mislite samo na sebe", pisalo je u objavi.

    Свако је дошао на одмор, уредно платио као и свако други, нема потребе да "праведнички" уређујеш људима живот и ускраћујеш право на уживање. А они што пешкире остављају преко ноћи нека их ујутро траже на отпаду.
    (Јабучило, 3. avgust 2021 18:46)

    # Link komentara

  59. Roditelji ako imaju nalu decu onda trwba sa budu sa njima u vodi a da se cela plaza podredi njima da dok oni knjavaju na ležaljci svi moraju da se sklanjaju da on može da vidi dete malo teze da će ići.Neka idu na plazu bez ležaljki pa ne uzivaju do mile volje sa decom na samoj obali.Ko dode prvi i zauzme ležaljku naravno da ce biti tu.Ne znam samo cemu frka oko tog mesta jer kad si u prvom refu uvek ti svi prolaze pored glave,trce uspred tebe,prskaju se pa cesto i ljude u prvim redovima,cika,vriska,lopte,videne puske itd,itd a ne retko i veći talas dođe do stvari...
    (Brana, 3. avgust 2021 18:37)

    # Link komentara

  60. Pre par godina, otisao u Adults Only hotel. OD tad mi je prvi kriterijum kad biram hotel! Volim decu i generalno mi ne smetaju. Ali ukapiras sta je odmor samo kad nema malih djavola u okolini. Ovo je narocito izrazeno kod africkih zemalja. Nasa deca su cvece u poredjenju sa njima. Njih bukvalno niko ne pazi. Ruse sve po restoranu, gadjaju se hranom, normalno im je da pretrce i izgaze ti stvari pored lezaljke..
    Ako nemate dece, topla preporuka, adults only hoteli
    (Zoki, 3. avgust 2021 18:30)

    # Link komentara

  61. Meni je svejedno gde lezim na plazi, nije mi problem ni lezaljku da "kupim", ali ako nesto ne mogu da podnesem to je da me neko svakih ca. 20 min. pita da li bih jos nesto da popijem.
    (Eugen, 3. avgust 2021 18:22)

    # Link komentara

  62. to je to kada paradajz turisti masovno idu na jedno mesto.uvek kada sam letovao negde gde je bilo puno balkanaca lose sam se osecao,video i doziveo svasta.vec odavno idem sto juznije gde ih nema puno i verujte neverovatno lep osecaj.moj savet platite 100e vise i idite na mesta gde nema zemljaka!!!!
    (dd, 3. avgust 2021 18:21)

    # Link komentara

  63. realno niko nije u pravu jer je klasicna "iz krajnosti u krajnost" polemika
    odmor nikako ne moze da bude odmor u zbijenim lezaljkama gde si hteo to ili ne osudjen da slusas ko je i kako menjao stolariju, koliko je plina potrosio do Grcke ili na kakvoj su svadbi bili
    kad ovo citam dodje mi i internet da iskljucim.
    (Potrosac, 3. avgust 2021 18:15)

    # Link komentara

  64. Ovo je klasicno srpsko jajarenje, imao priliku da vidim na Kasandri u hotelu, kad ti se odmor svodi na to da ujutru prvu stvar koju radis trcis do bazena da bi zauzeo sto bolju lezaljku, i to posmatras uz prvu jutarnju kafu i kazes sebi zamisli da od ovih ljudi zavisis kad npr brod tone ili kad je neka neoogoda?! Zato u Grckoj biram plaze gde nema pacijenata, gde nema ljudi i gde uzivam u svom odmoru!
    (Anon, 3. avgust 2021 18:10)

    # Link komentara

  65. Kako nekome padne na pamet da ima, zbog toga sto je samostalno i za sebe odlucio da se razmnozi, vise prava u odnosu na druge i jos to naziva osnovnom kulturom. E pa evo da vam kazem nesto, to sto vi imate decu ne znaci da mi koji nemamo ne treba da zivimo, i da treba da se odricemo svega zbog vase dece da bi vama bilo lakse. Sami ste ih pravili pa i brinite njima.
    (momak, 3. avgust 2021 18:10)

    # Link komentara

  66. Nađeš plažu na kojoj nema gužve. Bap me bruga za sve ostale, gledam da ne smetam nekome i da mi neko ne smeta - da sam što dalje od gomile, i to je to. Ležaljke na plaži ne koristim, neudobne su mi. Kada smo išli sa prijateljima i dvoje male dece, opet bilo isto - našli deo plaže bez gužve, peškire na pesak (u Grčkoj), suncobran, ne na najjače sunce i bilo nam je super. Niti su se deca loše ponašala, niti smo smetali nekome, niti neko nama.
    Ti što hoće zbog nečega prednost u odnosu na druge uvek imaju razlog zašto baš njima nešto treba da se ustupi i hoće da se svađaju. Lepo ih zaobići i doviđenja.
    Ima baš veliki broj ljudi koji su bahati, bezobrazni, svađali bi se, samo da napakoste nekome. Ima takvih i sa decom i bez dece, ništa to ne utiče na ljude.
    (Vagica, 3. avgust 2021 18:08)

    # Link komentara

  67. idem uvek u 7 ujutru na platu, mir, tisina al nikad prvi red upravo zbog galame. Sada kada mi je dete 3 godine, jednostavno moram u prvi red...
    (devils, 3. avgust 2021 18:06)

    # Link komentara

  68. Али апсолутно не подржавам одлазак у 7ч ујутру да се остави пешкир и онда да се дође у 10ч на плажу.
    (shile, 3. avgust 2021 17:15

    Izvini, a zasto to ne podrzavas? Pravilo postoji oduvek, a to je da je peskir rezervacija. Dakle, ustani u 7 ujutro, ostavi peskir i miran si.
    (za svakog isto, 3. avgust 2021 18:02)

    # Link komentara

  69. Nigde nikada, a letovao sam po celom svetu, i to cesto u bas dobrim hotelima, nisam naisao na slicnu dilemu - uvek je bilo krajnje jednostavno, ko prvi dodje, bira lezaljku. Licno volim da budem pozadi, moja supruga voli da ponekad bude napred. Razni ljudi, razne zelje... ali pravilo mora da bude isto za sve. Ko zeli specijalnu stolicu uvek moze da ustane ranije. Tacka.
    (lazna dilema, 3. avgust 2021 17:59)

    # Link komentara

  70. Šta znači odraslim osobama prvi red? Da slušaju dreku i viku dece iz plićaka. Zato volim gde je odmah duboko. Skočiš i plivaš. I deca koja su mala imaju mišiće plivaju
    (Zuja, 3. avgust 2021 17:59)

    # Link komentara

  71. Au, jaka stvar. Prvi ili treći red, koga briga? Bitno mi je da sam na odmoru, uživam u svakom trenutku i odmaram od posla i svakodnevne kolotečine. Pa neka me i u desetom redu :)
    (sos, 3. avgust 2021 17:55)

    # Link komentara

  72. Sa malom decom se ide na planinu, jezero, gde nema guzve, duvanskog dima, alkohola na plazi, razularene muzike i vulgarnosti, vec se udise cist vazduh, mirisan od planinskog bilja, slusa pev ptica, razvija snaga u nogama i nalazi dusevni mir. Tako se formiraju zdrava i prava deca, a ne u Gomori Halkidikija. Toplo preporucujem Staru planinu, sela na Pelionu, Karpate ili Pirineje u julu i avgustu. Nije ni skupo.
    (Dada, 3. avgust 2021 17:55)

    # Link komentara

  73. “Sve je to Srbija. Gde god ima Srba.”
    (Šuplja kifla, 3. avgust 2021 17:50)

    # Link komentara

  74. zbog ovakvih prepucavanja neki pametni ljudi izbegavaju uredjene plaze sa nacickanim lezaljkama, cak i decu uce od malena da su neuredjene plaze izbor licne slobode.
    (simpson, 3. avgust 2021 17:14) 
    I ne samo to.
    Danas lako napraviš neki uopsteni plan letovanja,lako se informises o svim plažama i znas unapred na kojoj kada da očekuješ gužvu.
    Recimo,najatraktivnije plaže izbegavas vikendom jer lokalci iz vecih gradova (Solun,Atina ali primenljivo i na CG i Hr) nagrnu bas na te plaže.
    Dalje ,često se dogodi da kada na jednoj strani bude talasa druga bude mirna (npr.Sitonija,Pelion,Lefkada...) pa i to uzmes u obzir.
    Te uredjene ,porodične plaze su najbolje vikendom - radnim danima Diskaceri turizam - zujiš.
    Hoces mesto da biraš - dodjes ranije.
    Meni su deca vec velika - kada su bili manji na plazu smo isli rano .
    Nije mi jasan roditelj koji odvede dete na plazu u 12 h - pa tada je vec vreme rucka ,sunce je jače...
    A to da ces ti da spavas do 11 i da ti neko cuva mesto jer si deka,baka,roditelj je bezobrazno i pomisliti - da li ti čuvaju hleb u radnji do 12h?
    (Komša, 3. avgust 2021 17:46)

    # Link komentara

  75. Волим први ред искључиво јер ми је лакше да пазим на ствари, да ми неко нешто не украде. Али што се тиче одмора, позади је апсолутно боље јер нема дерања и буке раје у плићаку. Е сад, кад ми се жена породи, па догодине будемо ишли на море, видећу како ћу и шта ћу... Углавном, ко пре девојци, његова је. Али апсолутно не подржавам одлазак у 7ч ујутру да се остави пешкир и онда да се дође у 10ч на плажу.
    (shile, 03. avgust 2021 17:15)

    @shile
    a sta se to krade na plazi?)) nosis laptop? kreditnu karticu?
    (sima smor, 3. avgust 2021 17:39)

    # Link komentara

  76. I to je vama "odmor". Trcanje ko ce pre da zauzme mesto na plazi. Pa onda trcanje za mesto u restoranu za jelo ako nemate obrok u hotelu. Pa cekanje i stajanje i merkanje ko ce da ustane da vi utrcite. A ako imate u hotelu, svi ko ovce u red za isti. Pa isto za parking gde god.
    I onda dodjete kuci i pricate svima da je bilo fenomenalno i smarate ih sa svojim debelim fotkama koje nikog ne interesuju. Pa Hahahahaha
    (Bolje idite u svoje selo, prijatelji, 3. avgust 2021 17:39)

    # Link komentara

  77. Na odmoru smo svi nekako sebicni jer nas zanima samo iskljucivanje od obaveza i mir. Stoga samo svoje dupe gledam. Gust mi je prvi red i tacka
    (Dr Batkovski, 3. avgust 2021 17:38)

    # Link komentara

  78. Najjaci su mi komentari tipa pa kada dete napuni 12-14 god.
    Siguran sam da je i doticni isto toliko cekao da napuni da bi isao na letovanje. Ako necete da idete na mesta gde su deca slobodno nadjite druga mesta i plaze. Ima ih dosta gde nema male dece.
    (xgc, 3. avgust 2021 17:35)

    # Link komentara

  79. Univerzum je savršeno fer!
    Bez obzira na naša subjektivna mišljenja.
    (Moje mišljenje ne smrdi samo meni, 3. avgust 2021 17:32)

    # Link komentara

  80. Ljudima sa malom decom treba naplaćivati smeštaj jedno 50% više i odrediti im termine kada mogu da budu na plaži.
    Ne može čovek da živi od vrištanja, plača, urlanja roditelja da deca izađu iz vode, o bacanju peska na tuđe stvari, prolivanja vode i slično ne vredi ni trošiti reči.
    Sedite bre kod kuće, pa kada deca napune 12-14 godina idite gde hoćete. A ni to mi nije jasno, vučeš dete 1000km od kuće, fasuje stomačni virus, salmonelu, sunčanicu, traži doktora, posle sediš u apartmanu pa su ti svi krivi...
    (PFC, 03. avgust 2021 17:17)

    Sto si frustriran ako tebe nisu vodili kao dete na more? Ili si se rodio tako veliki i silan?
    (blicko, 3. avgust 2021 17:32)

    # Link komentara

  81. Bio u Canj prosle nedelje I Srbin preti Srbinu zivotom. Pre neki dan Copacabanna u Ulcinju je bila puna Srba I Kosovskih Albanaca. I sve je bilo ok. A juce na Barbosi sto je kod Copacabane Srbin sa drveton preti Srbina.
    (Razocaran, 3. avgust 2021 17:31)

    # Link komentara

  82. Ja imam dete i ne vidim zašto bih imao prednost biranja ležaljke, i ljudi bez dece su platili letovanje isto kao i ja. Jeste praktičnije i lakše kad si u prvom redu ali ne vidim zašto bi neko sa detetom bio povlašćen u odnosu na ostale, jel to onda znači da mogu u podne da dođem i oteram nekog zato što imam dete?
    (ns, 03. avgust 2021 16:56)

    Stvar kulture. Dok nisam imao decu nikada nisam isao u prvi red.
    (Kozarska peta, 3. avgust 2021 17:30)

    # Link komentara

  83. Spor, u stvari, i ne postoji. Bar ne u glavama civilizovanih ljudi. A nevaspitana raja će uvek naći povod za raspravu. Zamislite koliko treba nevaspitanja, da se na odmoru, raspravljate oko nekakve ležaljke i suncobrana? Mene bi bilo sramota i da slušam i prisustvujem takvoj sceni a kamo li da učestvujem. Ležaljka je onoga ko je prvi zauzme i to je to.
    (Alex, 3. avgust 2021 17:29)

    # Link komentara

  84. Kakva ci.anija (romanija), otimanje za mesto na plazi. Mene bi bilo sramota da to radim. I to vi zovete letovanje i odmor.
    (Romovanje, 3. avgust 2021 17:27)

    # Link komentara

  85. Bogu hvala te postoje hoteli sa svojim plažama za goste 12+. Biram takve hotele i onde nema cike i vriske oko mene. Ko voli ciku i vrisku takođe može da nađe takve hotele ili plaže... Sve je stvar izbora i afiniteta...Za moje novce biram gde i kako...
    (Aleksandar, 3. avgust 2021 17:27)

    # Link komentara

  86. Zadnji put sam bio u rvackoj 87, par puta sam bio u crnoj gori tokom 90-ih, a u grčkoj nikada ... kad sam ja išao na more uvek je bilo mesta koliko hoćeš. Zašto su sada tolike gužve? U stvari jel to istina da su gužve ili samo novine prave vesti?
    (Nesa, 3. avgust 2021 17:26)

    # Link komentara

  87. Ako sam dobro razumeo neko treba da "prepusti" mesto u prvom redu da bi neki roditelj mogao sa komforom da "prati" svoje dete?
    U mom selu se zna da roditelj malog deteta mora da bude pored istog.
    Malo je bahato da treba drugi da vama prave komfor u roditeljstvu.
    (Vladimir Rolovic, 3. avgust 2021 17:23)

    # Link komentara

  88. Oni su birali da dođu sa decom. Na roditeljima je da ih vaspitanje. Ne vidim razloga da im bilo šta ustupum. Ako je znaju da vaspitaju svoju decu, moje im suze ne mogu pomoći.
    (okiNL, 3. avgust 2021 17:23)

    # Link komentara

  89. Ja mislim da Srbi generalno nisu normalni. U ovom slučaju prvo što letuju u Grčkoj i drugo što se prepiru oko ovakvih gluposti. Ako nastavimo dalje da nabrajamo zašto Srbi nisu normalni završićemo tamo negde 2023.
    (bee, 3. avgust 2021 17:18)

    # Link komentara

  90. Evropska letovanja na plažama kao u konzervi sardina. Ovoga nema kad odes na Karibe, Bahame, Kubu, Dominikanu, Mexico, ležaljke su uvek više nego dovoljno udaljene i uvek ima praznih ležaljki. Nema 50 redova ležaljki nego samo par. I ono najbolje - postoje resorti koji su samo za iznad 18 godina! Ko i gomila koja je baš za porodice sa decom. Pa svako može da izabere šta želi, izbora koliko hoćete!
    (Los Angeles, 3. avgust 2021 17:18)

    # Link komentara

  91. Ljudima sa malom decom treba naplaćivati smeštaj jedno 50% više i odrediti im termine kada mogu da budu na plaži.
    Ne može čovek da živi od vrištanja, plača, urlanja roditelja da deca izađu iz vode, o bacanju peska na tuđe stvari, prolivanja vode i slično ne vredi ni trošiti reči.
    Sedite bre kod kuće, pa kada deca napune 12-14 godina idite gde hoćete. A ni to mi nije jasno, vučeš dete 1000km od kuće, fasuje stomačni virus, salmonelu, sunčanicu, traži doktora, posle sediš u apartmanu pa su ti svi krivi...
    (PFC, 3. avgust 2021 17:17)

    # Link komentara

  92. Волим први ред искључиво јер ми је лакше да пазим на ствари, да ми неко нешто не украде. Али што се тиче одмора, позади је апсолутно боље јер нема дерања и буке раје у плићаку. Е сад, кад ми се жена породи, па догодине будемо ишли на море, видећу како ћу и шта ћу... Углавном, ко пре девојци, његова је. Али апсолутно не подржавам одлазак у 7ч ујутру да се остави пешкир и онда да се дође у 10ч на плажу.
    (shile, 3. avgust 2021 17:15)

    # Link komentara

  93. Kaže se " sunce, more, pesak", većina koja iznajmi lezaljku ne zna za lekovito dejstvo ležanja na vrućem pesku
    (Mirjana, 3. avgust 2021 17:15)

    # Link komentara

  94. zbog ovakvih prepucavanja neki pametni ljudi izbegavaju uredjene plaze sa nacickanim lezaljkama, cak i decu uce od malena da su neuredjene plaze izbor licne slobode.
    (simpson, 3. avgust 2021 17:14)

    # Link komentara

  95. Imam dete, ali ne mislim da roditelj treba da ima prednost. Ko prvi stigne može da odabere ležaljku. Roditelj treba da je pored deteta blizu vode ili u vodi sa detetom. Van pameti da priđem nekom i kaže da ja imam vece pravo od njega na tu ležaljku od deteta. Mnogo roditelja pogotovo žena viđam da su bahati jer imaju decu i misle da imaju prednost u svemu i svuda.
    (Taurunum, 3. avgust 2021 17:07)

    # Link komentara

  96. Ovo se vrlo lako resi aplikacijom.
    Svaki set lezaljki i suncobrana postoji QR kod.
    Svako vece skeniras bar kod i ponudis koliko bi platio za njega.
    Ko izbiduje najvise dobija mesto i to vidis u aplikaciji i vidis sta je slobodno.
    Ili odes na neko letovaliste gde se ljudi ne otimaju za lezaljke. Maldivi, Sejseli, Karibi imaju bekrajne plaze gde ces tesko sedeti pored drugih.
    (Smh, 3. avgust 2021 17:05)

    # Link komentara

  97. Nema veze ko ima više prava. Važno je da imaju razlog za svađu. Kako inače da si upropaste odmor.
    (Dr. Wes., 3. avgust 2021 16:57)

    # Link komentara

  98. Ko da vise para taj bira mesto. Grci se izbezobrazili pa sad traze 20e - 50e da se napravi racun za piće da bi mogao da dobijes mesto na lezaljku.
    (b52, 3. avgust 2021 16:57)

    # Link komentara

  99. Ja imam dete i ne vidim zašto bih imao prednost biranja ležaljke, i ljudi bez dece su platili letovanje isto kao i ja. Jeste praktičnije i lakše kad si u prvom redu ali ne vidim zašto bi neko sa detetom bio povlašćen u odnosu na ostale, jel to onda znači da mogu u podne da dođem i oteram nekog zato što imam dete?
    (ns, 3. avgust 2021 16:56)

    # Link komentara

  100. "Pa sebičnije je traziti da po vrelom pesku hoda neka bakica ili dekica nego zdrava i prava osoba u tridesetim i dete"

    Bakica i dekica imaju tako otvrdnute tabane da je pitanje koliko osete toplotu peska. U svakom slučaju imaju mnogo veću toleranciju na toplotu na tabanu nego neko dete ili osoba u tridesetim.
    (motam kablove, 3. avgust 2021 16:52)

    # Link komentara

  101. Broj 1, roditelji male dece moraju biti pored svoje male dece, a ne u prvom redu u ležaljkama i slično. Broj 2, pozadi je mirnije.
    (МАЛИ ЧОВЕК, 3. avgust 2021 16:50)

    # Link komentara

  102. Kušadasi, Ladies beach, prva dva reda isključivo sa malom decom.
    (bobo mk, 3. avgust 2021 16:43)

    # Link komentara

  103. kad bi dolazili svi u isto vreme onda bi moglo da se prepuste prvi redovi deci, ali pošto to nije slučaj onda ležaljku bira onaj ko stigne prvi ...
    (mika, 3. avgust 2021 16:41)

    # Link komentara

  104. kad idem na odnor to podrazumeva da ne moram da gledam niti slusam ciku i vrisku i dranje nasih zemljaka na plazi niti da mi tudja deca trce i skacu oko glave tako da nemam potrebe da se borim za lezaljke
    (pera, 3. avgust 2021 16:34)

    # Link komentara

  105. Skoro 30 godina letovanja u Grčkoj, a nikad nisam iznajmio ležajku. Pokondirene tikve nek se svađaju.
    (A, 3. avgust 2021 16:31)

    # Link komentara