Foto: Shutterstock/proslgn
Foto: Shutterstock/proslgn

Najmanji grad Italije – nema horde turista, čak ni u sezoni

Podeli

Upkos svemu, ovde nema horde turista, gužve, pa čak ni u sezoni. Autentično, slatko, mediteransko, a pre svega - mirno.

Atrani je mesto na italijanskoj Amalfijskoj obali za koje većina nikad nije čula. Međutim, samo jedan pogled na njega dovoljan je da se čovek zapita - kako to da malo ljudi zna za ovo mesto?

Zovu ga najmanjim gradom Italije, iako, tehnički, ne spada u kategoriju grada.

Potpuno netipičan izgled mesta, trebalo bi već biti na naslovnim stranama mnogih turističkih časopisa, ali Atrani se uspešno krije u seni poznatijih gradova kao što su Salerno, Amalfi ili Napulj.

Malo ribarsko selo ima manje od hiljadu stanovnika i prirodu koju, jednom kad vidite, nikad ne zaboravljate. Nad njim se nadvijaju dve oštre litice, a iznad plaže se nalaze most i gomila šarenih kućica s malom tvrđavom na samom rubu.

Foto: Shutterstock/proslgn
Foto: Shutterstock/proslgn

Možda vas zanima:

Šest destinacija u Italiji koje svako barem jednom treba da poseti

Nova najveća turistička ruta na pomolu: Potreba za socijalnom distancom?

Uske ulice i mala površina, sa malim brojem stanovnika, kao i nekoliko trgova s fontanama, predstavljaju pravi beg od letnjih gužvi.

Stare barokne crkve iz srednjeg veka i tvrđava Tore delo Ziro bi, svakako, trebalo posetiti ukoliko vas put nanese ovde.

Od zanimljivih stvari koje možete videti ovde, preporučujemo razgledanje dveju pećina - Masanielova kuća, koja je dobila ime po čoveku koji se ovde, navodno, skrivao od napuljske vojske, i Pećina svetaca koja čuva stare freske u vizantijskom stilu iz 12. veka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18288 idi na stranu