Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Najprepoznatljivije hrvatsko ostrvo osvanulo u oglasima

Podeli

U Hrvatskoj je na Index oglasima objavljen oglas za prodaju ostrva Galešnjak, koji je prepoznatljiv po svom jedinstvenom obliku srca. Jedan deo "ostrva ljubavi" prodaje se za 10 miliona evra.

"Ostrvo u obliku srca sa cca 142.000 m2 od kojih je na prodaju deo sa nešto više od 30.000 m2 koji je u jednom komadu i prostire se na više od 500 metara obale. Sa ovom nekretninom možete da uradite nešto zaista jedinstveno, posebno kada se tu stalno parkiraju gosti sa jahtama poput Bijonse i Džej Zija (Bijonse je tamo čak jednom proslavila rođendan), Džefa Bezosa, Majkla Džordana itd.", stoji u oglasu na sajtu Index.hr.

Autor oglasa napominje da je jedna od opcija otvaranje porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

"Gazdinstvo koje se može osnovati na površini od tri hektara. Pored toga, može se izgraditi 400 kvadratnih metara nadzemnih objekata i 1000 kvadrata podzemnih objekata. Odlična je prilika za poljoprivredni elitni turizam sa vilom i/ili restoran i veliki magacin za masline, vino i drugo začinsko bilje…", napominje se u oglasu.

"Tako je, tri hektara ostrva su oglašena za prodaju. Interesovanje je za sada relativno veliko, a najozbiljnije interesovanje pokazali su pojedini investicioni fondovi", potvrdio je za Zadarski.hr Silvestro Kardum, predstavnik prodavca.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Na stranicama oglasa stoji da se parcele za prodaju nalaze na oko 500 metara od obale.

Ostrvo Galešnjak u Pašmanskom kanalu jedno je od najprepoznatljivijih hrvatskih ostrvaca, a Brajtsajd ga je svojevremeno uvrstio na listu 20 svetskih čuda. Naučnici sa Odseka za arheologiju Univerziteta u Zadru otkrili su 2019. godine da su ljudi tamo živeli pre više od 7.000 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu