Najprepoznatljivije hrvatsko ostrvo osvanulo u oglasima

U Hrvatskoj je na Index oglasima objavljen oglas za prodaju ostrva Galešnjak, koji je prepoznatljiv po svom jedinstvenom obliku srca. Jedan deo "ostrva ljubavi" prodaje se za 10 miliona evra.

Izvor: Klix
Pošaljite komentar
 1. Može na njemu da napravi (još dve) poprečne njive(bez vode) i na njima da posadi kaktuse i agave ! (sve ostalo je zabranjeno uključujući i čuvanje koza koje je Tito zabranio još 1947)
  (Superhik, 30. januar 2023 15:25)

  # Link komentara

 2. Prema postojećem zakonu pomorskom dobru, pomorsko dobro je dio obale od šest metara morske obale mjereno od crte srednjih viših visokih voda. Taj dio obale je neotuđivi dio i ne može se njime trgovati, kupovati ga ili prodavati, a može se dobiti potpuna koncesija na korištenje toga dijela obale, ali se opet ne može zakonom ograničiti pristup tom dijelu obale s mora. Dakle ako neki hotel i dobije potpunu koncesiju oni vam ni na koji način ne mogu zabraniti pristup plaži ili tome dijelu obale ako dolazite barkom s mora. Što se tiče ovoga otoka to je potpuno neisplativa investicija, barem kratkoročno, jer samo zemljište je skupo, a bilo kakva gradnja zbog otežanog transporta i do 3-4 puta skuplja nego na kopnu. Struja bi se možda nekako i mogla riješiti, pa možda čak i voda raznim desalinizatorima, ali svejedno čisto sumnjam da će se netko upustiti u jednu takvu investiciju da bi tu izgradio neki restorančić za kojega je vrlo upitno bi li se isplatio te ako bi koliko bi vremena bilo potrebno za povrat investicijskih sredstava. Tako da - ništa od toga.
  (Dalmatinac, 30. januar 2023 12:04)

  # Link komentara

 3. 10mil a ni plazu nema
  (genijalac, 30. januar 2023 10:47)

  # Link komentara

 4. U RH je pomorsko dobro 7 metara od linije do koje dopire more za najvećih plima. Pomorsko dobro je državno, svačije i ničije. Ne možete ga kupiti ni odnijeti kući. Na papiru. Znači, sve da imate milijarde, kupite terene na otoku koji su oduvijek nečiji, privatni, ne možete ograditi otok žicom da vam nitko ne dođe na "vašu" plažu. Zato ih niko i ne kupuje. Zabranjena gradnja, nema vode, struje, nema puta, zidari i meštri na otok idu po suvo zlato. Osim toga, otok oblika srca ili bilo kojeg oblika, je takav samo iz zraka. Kad dođeš blizu, krš ledina, pustoš, neće ni drača ni sikalina. Zato i jesu očuvani. Pozdrav.
  (Dalmatinac, 30. januar 2023 10:18)

  # Link komentara

 5. To je privatno vlasništvo (bar taj mali deo ostrva) i niko nikome ne sme da brani ponudu (država ima prvokup,ako je zainteresovana) ali uslovi za "gradnju,"..pomorsko dobro... teško tu ima leba i prodaje. još se nijedan nije prodao..
  (Informisani, 30. januar 2023 09:49)

  # Link komentara

 6. Zemljište može da se proda ako je u vlasništvu ali jedan metar obale ili mora u Hrvatskoj ne može da se kupi pa taman milijarde da ponudite.

  Dakle i ako kupi zemljište pored mora ne može da ogradi obalu i zabrani pristup bilo kome u Hrvatskoj je to odlično regulisano zakonom o morskom dobru.
  (3210, 30. januar 2023 09:30)

  # Link komentara