Novi Pazar - Hronika - B92 Lokal

Policija u Novom Pazaru za dva dana otkrila čak 1.130 prekršaja

Policija u Novom Pazaru, tokom prva dva dana međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja se u okviru projekta "ROADPOL dani bezbednosti" sprovodi od 16. septembra, otkrila je 1.130 prekršaja.

Izvor: Tanjug Novi Pazar
Podeli
Ilustracija/Foto: AkizPhotography / Shutterstock.com
Ilustracija/Foto: AkizPhotography / Shutterstock.com

Sankcionisano je 556 prekršaja prekoračenja brzine , 257 prekršaja nepropisnog parkiranja i 109 nekorišćenja sigurnosnog pojasa kako vozača tako i putnika, dok je za volanom zatečeno osam vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i dvojica pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajna policija sankcionisala je vozača "golfa" (45) koji je preticao kolonu vozila preko uzdužne neisprekidane linije na putnom pravcu Novi Pazar-Raška, kao i vozača "bmv" (35) koji se na istom putu kretao brzinom od 183,5 kilometara na čas na delu puta gde je ograničenje 50.

Protiv njih će biti podnete prekršajne prijave zbog učinjenog prekršaja nasilnička vožnja.

Policija je zadržala tridesettrogodišnjeg vozača automobila "volvo" i dvadesetosmogodišnjeg vozača "pežoa" koji su vozili pod dejstvom narkotika, kao i tridesetosmogodišnjeg vozača "pasata" koji je vozilom upravljao sa 1,25 promila alkohola u organizmu.

Tokom ove akcije, iz saobraćaja je isključeno i 30 vozača zbog nepropisno zatamnjenih stakala.

Akcija koja se sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacija ROADPOL , trajaće do 22. septembra i biće usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje, nepropisnog prevoza dece, prekršaja koje čine vozači motocikala i mopeda, kao i drugih prekršaja kojima se ugrožava bezbednost učesnika u saobraćaju, navedeno je u saopštenju Policijske uprave u Novom Pazaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.