Novi Pazar - Društvo - B92 Lokal

Udvostručen broj požara na otvorenom: Uvedena dežurstva u Novom Pazaru VIDEO

U Novom Pazaru je organizovano dežurstvo zbog sve većeg broja požara na otvorenom.

Izvor: B92.net, TV Prva Novi Pazar
Podeli
Printscreen/TV Prva
Printscreen/TV Prva

Sunčano vreme upravo pogoduje požarima koji se pojavljuju u velikoj meri, i na to ukazuju iz Odjeljenja za Vanredne Situacije u Novom Pazaru. Mnogi koriste lepo vreme i pale travu i nisko rastinje i tako izazivaju požare. Međutim, za to su i predviđene kazne i upravo će se postupati po zakonu, upozoravaju nadležni.

Što se tiče dežurstva, dežuraju vatrogasci, zatim komunalna milicija, inspektori i članovi Odeljenja za vanredne situacije.

Samo u poslednjih nekoliko dana desio se veliki broj požara na otvorenom. Tri sa posledicama koji su mogli da budu većih razmjera. Gorela je šuma, jedna osoba je hospitalizovana u Novom Pazaru zbog tih požara, a jedan požar je izbio i u blizini trafo stanice.

"Prema podacima Sektora za Vanredne Situacije u Srbiji je skoro udvostručen broj požara na otvorenom. U Novom Pazaru je taj broj dupliran u odnosu na period od prošle godine i ovom prilikom izražavam jednu zebnju, da se taj trend ne nastavi, s obzirom da ide lepo vreme i da će ljudi doći u situaciju da uređuju svoje dvorišta, svoje njive, svoje posede. Obaveštavam naše sugrađane da to ne čine, jer dovode sebe u opasnost i svoje imanje, i svoje objekte, a na kraju i svoje živote, jer požari su nepredvidiva stvar", rekao je Ismail Dupljak, rukovodilac odeljenja za vanredne situacije.

Još informacija pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.