Novi Pazar - Hronika - B92 Lokal

Objavljen snimak ubistva Nusreta Destanovića: Osumnjičeni nakon zločina pije vodu VIDEO

U velikoj policijskoj akciji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su troje osoba u vezi sa brutalnim ubistvom dvadesetosmogodišnjeg Nusreta Destanovića iz Tutina.

Izvor: Sandžak danas Novi Pazar
Podeli
Foto: shutterstock, zef art
Foto: shutterstock, zef art

Među uhapšenima je E. Dž. (18) iz Sjenice, osumnjičen za teško ubistvo u saizvršilaštvu, kao i Elvis H. (40) iz Novog Pazara, optužen za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog đela. Treća osoba, Rijalda H. (27) iz Sjenice, uhapšena je zbog neprijavljivanja pripremanja krivičnog đela. Dok je Sead Z. u bekstvu i nedostupan policijskim organima.

U javnost su dospela dva video snimka koja prikazuju ključne trenutke koji su prethodili tragičnom ubistvu Nusreta Destanovića. Na snimcima se vidi kako golf 4 ulazi u dvorište jedne zgrade, okreće se i parkira. Iz automobila izlazi Sead Z., koji trči prema suvozačevom meestu, i tamo, koristeći oštar predmet, zadaje više udaraca Nusretu Destanoviću, uključujući i kobne.

U automobilu marke Golf IV, koji je u vlasništvu Nusreta Destanovića, još uvek postoje tragovi krvi. Ti tragovi krvi kao i video snimak predstavljaju neoboriv dokaz protiv Seada Z. da je ubio Nusreta Destanovića.

U javnost su dospele i fotografije Golfa i njegove unutrašnjosti. Podsećamo, da je Sead Z. automobil odvezao u Novi Pazar kod svog rođaka, Elvisa H., koji je također pritvoren zbog skrivanja Seada Z. i pomaganja nakon izvršenja krivičnog dela.

Prema nezvaničnim informacijama, Sead Z. i E. Dž. (18) iz Sjenice su najprije fizički napali Nusreta Destanovića prije nego što su ga prisilno smjestili u Passat B6, koji je u vlasništvu Seada Z.

Video-snimci se nalaze na linku ispod:

Sead Zećović zadaje zadnje udarce Nusretu Destanoviću

Na drugom snimku, zabilježenom nakon ubistva, vidi se kako Sead Z. pije vodu sa pištolja u autopraonici:

Sead Zećović nakon zločina pije vodu

Jezivi snimak razgovora ubice i brata Nusreta Destanovića

Nusret Destanović pronađen je mrtav u bunaru, a okolnosti njegove smrti izazivaju brojna pitanja i šok među građanima. Za njegovu smrt osumnjičen je ljubomorni bivši suprug žene s kojom se Nusret povremeno viđao.

Sumnja se da je tragični niz događaja započeo je kada je Nusret navodno primio poruku s telefona žene s kojom je bio u kontaktu. Poruka, za koju se ispostavilo da ju je poslala osoba koja je želela da mu naudi, pozivala ga je da dođe do nje. Nusret, ništa ne sumnjajući, odazvao se pozivu, ali umesto očekivanog susreta, dočekala ga je zaseda.

Na dogovorenom mestu, umesto žene, sačekao ga je veći broj muškaraca koji su ga brutalno pretukli.

Prema informacijama iz policije, sumnja se da su E. Dž. i Sead Ž, u saizvršilaštvu naneli smrtne povrede Nusretu Destanoviću koristeći oštar predmet. Ubistvo se dogodilo 8. februara ove godine, a telo nesrećnog mladića je pronađeno u napuštenom bunaru u selu Međugorje u okolini Sjenice.

Javnost sada ima priliku da čuje dva dela snimljenog navodnog razgovora između osobe optužene za ubistvo i brata žrtve. Ovaj novi segment snimka bacila je dodatno svetlo na složenu mrežu odnosa i moguće motive koji stoje iza tragičnog događaja koji je potresao javnost.

Snimak razgovora, koji je navodno tajno snimljen neposredno pre hapšenja osumnjičenog, otkriva duboko lične i emotivno nabijene razmene između dvojice muškaraca. U emotivnoj i napetoj atmosferi, brat ubijenog, u potrazi za pravdom i istinom, suočava se s osumnjičenim, tražeći odgovore na brojna pitanja koja muče njegovu porodicu i javnost.

Detalji razgovora ukazuju da ubica optužuje R.H, kao i na složen odnos između osumnjičenog i porodice Destanović, kao i na potencijalne motive koji bi mogli biti ključni za razumevanje ovog tragičnog slučaja. Razgovor takođe naglašava emocionalni teret koji nosi porodica žrtave i izazove s kojima su se suočavali u potrazi za pravdom.

Poslušajte navodni razgovor između brata Nusreta Destanovića i S.Z, bivšeg muža R.H, koja je navodno bila u ljubavnoj vezi s ubijenim Nusretom Destanovićem:

Razgovor brata Nusreta Destanovića i Seada

Drugi deo razgovor brata Nusreta Destanovića i Seada Zećovića

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.