Novi Pazar - Ekonomija - B92 Lokal

Potpisan sporazum o početku gradnje opšte bolnice u Novom Pazaru

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević potpisali su sporazum o zajedničkom sprovođenju javne nabavke u izgradnji, dogradnji, rekonstrukciji i adaptaciji opšte bolnice u Novom Pazaru, navedeno je na sajtu ove opštine.

Izvor: eKapija Novi Pazar
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/hxdbzxy
Ilustracija: Shutterstock/hxdbzxy

Kako je istaknuto, projekat je vredan 5,1 milijardi dinara, a obuhvata izgradnju novog hirurškog bloka sa rekonstrukcijom postojećeg, izgradnju zgrade psihijatrije, nadogradnju internog odeljenja i potpunu rekonstrukciju postojećeg objekta kao i detaljnu adaptaciju doma zdravlja, prenosi Ekapija.

Uz ove medicinske objekte, kako je pomenuto, programom je predviđena i izgradnja nove toplane na gas i biomasu kao i izgradnja srednjenaponske trafostanice 35/10kV sa pripadajućim dalekovodima. U toku je priprema projekata za ostale objekte u krugu bolnice sa kojima će se aplicirati odmah nakon završetka ovih, navedeno je na sajtu grada. Izgradnja objekata je preduslov za podizanje opšte bolnice na nivo kliničkog centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.