Novi Pazar - Društvo - B92 Lokal

U Novom Pazaru počela revakcinacija zdravstvenih radnika

Danas je počela revakcinacija zdravstvenih radnika u Novom Pazaru. Dr Šefadil Spahić ističe da će sve vakcine biti dostupne u Novom Pazaru uskoro.

Izvor: SANA Novi Pazar
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, SSilver
Ilustracija: Depositphotos, SSilver

"Podsećamo da je nakon zdravstvenih radnika Gerontološkog centra njih 75, potom su 15 doza primili zdravstveni radnici a u drugom krugu vakcinisano je 250 zdravstvenih radnika Doma zdravlja, Opšte bolnice i Kovid odjeljenja. Spremno i odlučno nastavljamo sa borbom protiv kovida 19", poručuje dr Spahić.

"Spremni smo. Voleo bih da pohvalim Gerontološki centar u Novom Pazaru kako zbog predanosti tako i zbog toga da nije imao niti jedan oboleli od kovida 19 iz centra. Apelujem na sve da poštuju sve mere i da razmisle o vakcinaciji".

Prema podacima koji su na današnji dan dostavljeni Štabu za vanredne situacije Novog Pazara, na lečenju u Kovid bolnicama se nalazi još 59 pacijenata, pet na respiratorima, a šest na kiseoničkoj potpori.

Ukupan broj pregleda u Kovid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je 99.

U Domu zdravlja urađeno je 67 laboratorijskih analiza, 36 RTG pluća i 50 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 6 bilo pozitivno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.