Novi Pazar - Društvo - B92 Lokal

Tri donora iz Novog Pazara spasila život Egipatskom državljaninu

Egipatski državljanin A. A. koji je teško povređen početkom marta u jezivom požaru u kome je u trenu ostao bez svojih četvoro mališana nakon vatre koja je buknula u porodičnom stanu u Novom Pazaru, operisan je po drugi put i donirana mu je koža.

Izvor: sandzakpress.net Novi Pazar
Podeli
Foto: Shutterstock/Lifestyle Travel Photo
Foto: Shutterstock/Lifestyle Travel Photo

Požar se, podsetimo, dogodio 5. marta oko sedam sati ujutru u porodičnom domu u Pazaru kada se, kako se sumnja, zapalio veš koji je bio na grejalici u dečjoj sobi, navodi Sandžak press.

Vatrogasci su tada ubrzo stigli na teren, a scene su bile potresne, jer je otac živ goreo na terasi pokušavajući da sa spoljašnje strane uđe u sobu i spasi decu, ali nažalost nije uspeo. Troje dece je preminulo u požaru, dok je četvrti dečak dovezen u bolnicu, ali je preminuo. Tom prilikom roditelji nastradale dece zadobili su teške povrede, a majka dečice A. A. u bolnici je saznala da je trudna.

Porodica A. A. iz Egipta danima je nakon požara na društvenim mrežama apelovala na sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu njihovom voljenom koji je imao preko 50 odsto opekotina na telu. Rođaka A. A. je na Fejsbuku navela da je on operisan po drugi put i da ga sada očekuje velika borba, ali mu na svu sreću nisu više potrebni donatori kože koja mu je bila neophodna.

"Hvala svima na pruženoj podršci, kao i na tome da ste hteli da donirate kožu za mog brata A. A. i da date krv, ali želim da vas obavestim da to za sada više neće biti potrebno. Moj brat je imao operaciju u sredu, doniranje kože sa tri donora i lekar nas je uverio da je za sada sve uredu, iako ga ubrzo čeka novi niz operacija i dug period oporavka", apisala je rođaka povređenog na društvenim mrežama.

Ona je između ostalog zamolila sve da se mole za ozdravljenje njenog brata i snajke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.