Novi Pazar - Društvo - B92 Lokal

Potop u Novom Pazaru: Uvedena vanredna odbrana od poplava VIDEO

Zbog obilne kiše koja bez prestanka pada u Novom Pazaru, drastično je porastao vodostaj Raške, Jošanice i Trnavice.

Izvor: Tanjug Novi Pazar
Podeli
Foto: TANJUG/ ALEKSANDAR NICIFOROVIC/bs
Foto: TANJUG/ ALEKSANDAR NICIFOROVIC/bs

Sve najnovije informacije iz lokalnih sredina možete pronaći u rubrici LOKAL.

U tom gradu uvedena je vanredna odbrana od poplava, reke se još nisu izlile i prati se situacija. Mehanizacija javnih preduzeća je na terenu, a hitnu sednicu održaće i Štab za vanredne situacije.

Ministar odbrane Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić krenuli su danas u Novi Pazar. Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao vrhovni komandant Vojske Srbije, izdao naređenje da se pripadnici Vojske angažuju u pomoći građanima Novog Pazara i Tutina u borbi protiv vodene stihije.

Predsednik Vučić je rekao da će država da uradi sve kako bi građani Novog Pazara i Tutina i njihova imovina bili zaštićeni, kao i da će pomoći u otklanjanju posledica vremenske nepogode, saopštila je pres služba predsednika.

Javna preduzeća iz Kraljeva i Čacka dopremiće Novom Pazaru oko 8.000 dzakova sa peskom, a JVP Srbijavode uputiće i mehanizaciju u taj grad ako bude potrebe.

Tanjugu je u MUP-u rečeno da je policija u Novom Pazaru intervenisala na jednom crpljenju vode iz podrumskih prostorija, a da je u Tutinu jedno vozilo izvučeno iz bujice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.