Novi Pazar - Društvo - B92 Lokal

Počela izgradnja: 12 porodica u Novom Pazaru ponovo će imati svoj krov nad glavom VIDEO

U Novom Pazaru počinje izgradnja zgrade za socijalno stanovanje u kojoj će živeti porodice kojima su u požaru pre nekoliko godina izgoreli domovi.

Izvor: B92.net, TV Prva Novi Pazar
Podeli
Foto: Printscreen TV Prva
Foto: Printscreen TV Prva

Počeli su pripremni radovi za gradnju te zgrade i ona će se graditi na istom onom mestu gde se nalazila zgrada koja je izgorela u požaru u februaru 2019. godine.

Od tog trenutka do danas, gradska uprava u Novom Pazaru radila je mnogo na obezbeđivanju projektne dokumentacije, svih zakonskih procedura, ali i na raspisivanju tendera, a sada su sve procedure završene i stvoreni su uslovi za početak gradnje.

Trenutno se ruše ostaci starog objekta u kom je živelo 12 porodica koje će sada dobiti novi krov nad glavom.

"Radimo nov objekat na mestu objekta koji je u februaru 2019. godine stradao u požaru. Mi smo kao grad preduzeli preventivne mere u samom startu da obezbedimo porodice, i do dana današnjeg sve su porodice, što se tiče smeštaja situirane. I tako će biti sve dok ne bude objekat spreman za useljenje, kad svi dobiju svoje stanove na korišćenje", rekao je Fevzija Murić, iz Grada Novi Pazar.

"Ono što je nama važno jeste da pored raznih problema koje smo imali, pre svega od projektovanja, preko tendera za izvođače radova, evo sad smo u prilici da sa današnjim danom otpočnu pripremni radovi. Prvo pre svega treba objekat da se ukloni, a zatim da se urade drugi radovi koji će pripremiti teren za izvođenje zidarskih radova, odnosno građevinskog objekta da se diže", rekao je Murić.

Još informacija pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.