Novi Pazar - Društvo - B92 Lokal

Novi Pazar planira nove potapajuće stubiće u pešačkoj zoni

Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar raspisalo je tender za nabavku, demontažu postojećih i postavljanje novih automatskih potapajućih stubića u Pešačkoj zoni u centru grada, saznaje radio Sto plus.

Izvor: eKapija Novi Pazar
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Igor Dymov
Ilustracija: Shutterstock/Igor Dymov

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, planirana je demontaža 15 postojećih i da se duž pešačke zone instaliraju 23 automatska potapajuća stubića od hromiranog čelika za sigurnosnu kontrolu pristupa, sa velikom frekvencijom korišćenja, minimalno 550 milimetara iznad zemlje i 160 milimetara u prečniku.

Tenderom je precizirano i obezbeđivanje softvera za daljinsko upravljanje sistemom potapajućih stubića, kao i adroid aplikacija sa prikazom celokupnog sistema na panelu. Predviđa se isporuka celokupnog materijala u pozicijama, kao i sav sitan nespecifiran material koji je potreban za kompletnu izradu i ugrađivanje, kako je to navedeno u pozicijama, ispitivanje i puštanje u ispravan rad, kao i dovođenje u ispravno prvobitno stanje svih oštećenih mesta na već izvedenim lokacijama.

U cenu mora biti uračunata, kako je navedneo, isporuka i ugradnja materijala i opreme, sa montažom, povezivanjem i ispitivanjem, kao i puštanjem u probni rad i svim ostalim troškovima kao i troškovima transporta. Vrednost radova iznosi 11 miliona dinara, a rok za prijavu na tender je 18. jul, prenosi Ekapija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.